Dodaj do ulubionych

Problem z płace Allegro

20.07.10, 19:02
Witam mam taki problem dzisiaj zakupilem przedmiot na allegro jednak nie
doczytałem wcześniej i zapłacilem za niego przez płace allegro jednak
użytkownik napisałem w informacjach "o sobie" ze nie zezwala na taki rodzaj
wpłate . Pieniądze znikneły mi z konta i w płace z allegro pisze że tranzakcja
"Rozpoczęta" Moge to anulowac i pieniądze wrócą mi spowrotem na konto ? Prosze
o szybką odpowiedź
Obserwuj wątek
    • place_z_allegro Re: Problem z płace Allegro 21.07.10, 13:04
      Witam

Jeżeli płatność nie ma jeszcze statusu „Zakończona” możesz ją anulować. Po
      zaksięgowaniu wpłaty jej status zmieni się na „odrzucona”. Będziesz mógł
      wówczas wycofać środki na swoje konto PZA i zlecić nam ich wypłatę. Jeżeli
      płatność jest już zakończona, to Sprzedający może zwrócić Twoje pieniądze.
      Również w tym przypadku środki wrócą na Twoje konto Płacę z Allegro i będziesz
      mógł je wypłacić na swoje konto bankowe.
      Jeżeli sprzedający pisze, że nie akceptuje opcji zapłaty przez Płacę z Allegro,
      to łamie w ten sposób regulamin. Płacę z Allegro to jedna z form płatności, o
      której mowa w Regulaminie i nie można nie przyjmować płatności zrealizowanych w
      ten sposób lub dyskryminować Kupujących, którzy wybierają ten sposób zapłaty.
      • orissa Do p. Marcina 21.07.10, 16:16
        A co w przypadku, gdy Sprzedający w opisie aukcji lub na stronie O mnie napisze,
        że przy wpłacie przez PzA towar wysyła po 10 dniach a przy bezpośredniej wpłacie
        na konto od razu po zaksięgowaniu wpłaty? Czy zgodne z regulaminem jest takie
        opóźnianie wysyłki bo Sprzedającemu nie jest na rękę płatność PzA?
        • place_z_allegro Re: Do p. Marcina 22.07.10, 15:20
          Sprzedający nie powinien uzależniać terminu wysłania towaru od sposobu
          płatności. W tym wypadku byłoby to łamanie regulaminu Allegro. Sprzedający nie
          powinni dyskryminować Kupujących, którzy dokonują płatności w systemie Płacę z
          Allegro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka