Dodaj do ulubionych

Problem ze sprzedającym:(

20.01.08, 21:35
Witam kupiłam w opcji Kup Teraz przedmiot za ponad 500 zł, w opisie aukcji Sprzedający zaznaczył tylko "wpłata na konto" zgodziłam się i wygrałam przedmiot. Za kilka godzin dostaję mailem informację gdzie mam wpłacić pieniądze i tu powsatał problem, gdyż dane z Allegro były całkiem inne niż dane przesłane do przelewu ( inna osoba i różnica między miastami 800km). Zadzwoniłam i osoba z którą miałam przyjemność rozmawiać przez tel. z resztą bardzo nie miła, zaczeła krzyczeć i na chęć załatwienia sprawy polubownie czyli wysłania za pobraniem lub zapłaty za pośrednictwem płatności allegro, powiedziała , że wcale nie muszę kupować i że ona ma wielu chętnych i bez problemu przedmiot sprzeda. Wysłałam zpytanie do Allegro co z tym fantem zrobić i czekam, poinformowałam również sprzedającego naczym staneło. Sprzedający jednak stwierdził, że jeżeli nie nie skontaktuję się z Nim do pewnej godziny to On sprzeda towar innej osobie bo chętnych ma na pęczki a mi wystawi kometarz negatywny za nie wywiązanie się z umowy, dodam, że zależało mi na tym przedmiocie lecz trochę się bałam stracić pieniądze.
Co zrobić w takiej sytuacji?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marekz2008 Re: Problem ze sprzedającym:( 20.01.08, 22:59
      Dobrze zrobiłaś. Ewidentny oszust.
      • moje_alle To znaczy co dobrze zrobiła? 21.01.08, 13:38
        Oszust jest oszustem gdy sąd wyda taki wyrok i ani minuty wcześniej. Nie
        pomyślałeś, że sprzedający może być w jednym miejscu zameldowany, a w innym na
        przykład studiować? Dobrze to autorka wątku zrobiłaby wtedy gdyby poszła na
        policję i zgłosiła chęć wyłudzenia podając dane kontrahenta, Na razie to nie
        zrobiła NIC.MA.
    • aiwilo1 Re: Problem ze sprzedającym:( 23.01.08, 08:59
      Allegro umyło ręce pisząc żebym się dogadała ze "Sprzedającym", lecz po napisaniu maila do "Sprzedającego" nadal nie ma odzewu.
      Nie chcę dostać negatywa za nie wywiązanie się z umowy ale stracić nie małą sumę też mi się nie uśmiecha.
      Pozdrawiam
      • jaque Re: Problem ze sprzedającym:( 23.01.08, 13:58
        Próbowałabym się dogadać, a jeśli się nie uda, to dałabym sobie spokój z zakupami.
        Miałam kiedys podobną sytuację - sprzedający podał nieprawdziwe dane
        (nieistniejące numery telefonów). Napisałam mu o moich wątpliwościach - zamiast
        wyjaśnień otrzymałam maila z żądaniem natychmiastowej wpłaty. Zaproponowałam
        więc przesyłkę pobraniową z opcją sprawdzenia zawartości (chciałam nawet opłacić
        koszt wysyłki z góry przelewem - może to zaproponuj?).
        Niestety sprzedający zamilkł. Wysłałam jeszcze kilka maili z prośbą o kontakt, a
        po 2 tygodniach milczenia wystawiłam mu negatywa za brak kontaktu, zgłosiłam też
        sprawę nieprawidłowych danych do Allegro.
        Po niedługim czasie negatywów miał już kilka i jego konto zostało zawieszone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka