Dodaj do ulubionych

Zmiana hasła

24.04.09, 16:15
Witam!
Jakiś czas temu przy każdym otwarciu konta na Allegro otrzymywałam informację, że ktoś się próbował na nie logować. Za którymś razem zmieniłam więc hasło, tak na wszelki wypadek, ale po jakimś czasie zapomniałam na jakie. Przeszłam więc procedurę zmiany. Teraz znów chciałam się zalogować, ale wygląda na to, że znów źle zapamiętałam. Chciałam więc zmienić po raz trzeci i tu zaskoczenie: wprowadzam adres e-mail, przechodzi do strony gdzie trzeba wpisać nazwisko panieńskie matki i kod pocztowy i tam serwis informuje mnie, że wprowadzam nieprawdziwe dane. Kontaktowałam się z pracownikiem Allegro i otrzymałam standardową odpowiedź, że zmiana hasła jest możliwa tylko przez stronę zmiany hasła. I jak chcę to mogę założyć nowe konto. Moje gapiostwo, że nie zapisałam gdzieś hasła, ale skoro dwa razy zmieniłam hasło wprowadzając jedyne prawdziwe nazwisko panieńskie mojej mamy i jedyny prawdziwy kod to czemu nie mogę tego zrobić po raz trzeci??? I czy nie ma innych możliwości identyfikacji, na przykład list jak to jest przy rejestracji, adres IP? Po co mi nowe konto, skoro jedno już mam? Nie korzystam z Allegro zbyt często i zgromadzenie pozytywnych komentarzy zabrało mi trochę czasu, szkoda by było. Po co serwisowi Allegro takie wiszące i nieużywane konto???
Pozdrawiam,
Marta
Obserwuj wątek
    • maciej.sniezek Re: Zmiana hasła 27.04.09, 09:49
      missoy napisała:

> Witam!
      > Jakiś czas temu przy każdym otwarciu konta na Allegro otrzymywałam informację,
      > że ktoś się próbował na nie logować. Za którymś razem zmieniłam więc hasło, tak
      > na wszelki wypadek, ale po jakimś czasie zapomniałam na jakie. Przeszłam więc
      > procedurę zmiany. Teraz znów chciałam się zalogować, ale wygląda na to, że znów
      > źle zapamiętałam. Chciałam więc zmienić po raz trzeci i tu zaskoczenie: wprowa
      > dzam adres e-mail, przechodzi do strony gdzie trzeba wpisać nazwisko panieńskie
      > matki i kod pocztowy i tam serwis informuje mnie, że wprowadzam nieprawdziwe d
      > ane. Kontaktowałam się z pracownikiem Allegro i otrzymałam standardową odpowied
      > ź, że zmiana hasła jest możliwa tylko przez stronę zmiany hasła. I jak chcę to
      > mogę założyć nowe konto. Moje gapiostwo, że nie zapisałam gdzieś hasła, ale sko
      > ro dwa razy zmieniłam hasło wprowadzając jedyne prawdziwe nazwisko panieńskie m
      > ojej mamy i jedyny prawdziwy kod to czemu nie mogę tego zrobić po raz trzeci???
      > I czy nie ma innych możliwości identyfikacji, na przykład list jak to jest prz
      > y rejestracji, adres IP? Po co mi nowe konto, skoro jedno już mam? Nie korzysta
      > m z Allegro zbyt często i zgromadzenie pozytywnych komentarzy zabrało mi trochę
      > czasu, szkoda by było. Po co serwisowi Allegro takie wiszące i nieużywane kont
      > o???
      > Pozdrawiam,
      > Marta

System nie popełnia błędów podczas identyfikacji kodu czy nazwiska panieńskiego
      matki. Jeśli otrzymuje Pani komunikat, że dane są niezgodne, tak właśnie jest.
      Proszę się zastanowić, czy na pewno dane są poprawne. Nie wyobrażam sobie jak
      można zapomnieć nazwisko panieńskie własnej matki, szczególnie że wcześniej się
      z niego przy tej samej procedurze korzystało - a więc błędny jest zapewne kod
      pocztowy... A może zamiast prawdziwego nazwiska panieńskiego wpisała Pani tam
      coś zupełnie innego? To oczywiście tylko domniemania.

Jeśli nie uda się Pani przypomnieć i poprawnie podać obu wartości, konto jest
      niestety nie do odzyskania.
    • missoy Re: Zmiana hasła 28.04.09, 16:26
      Dziękuję za odpowiedź i pomoc. Czytając Pana post uświadomiłam sobie, że rzeczywiście nie wpisałam nazwiska mamy tylko przezwisko, pochodzące od nazwiska. Konto odzyskane, hurrrraaaa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka