Dodaj do ulubionych

Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ???

IP: 213.251.189.* 11.01.10, 10:39
to jest pytanie a nie stwierdzenie. przecież on realizuje program wyborczy krzysztofa kononowicza [likwwiduje wszystko w gliwicach ,żeby nie było niczego]

tramwaj już zlikwidował
cepelie też
oddział odlewnictwa też

co jeszcze zlikwiduje
Obserwuj wątek
    • Gość: gase Re: Czy TIR jest upośledzony umysłowo ??? IP: 81.219.92.* 11.01.10, 11:34
      Myślę, że następnym w kolejce będzie imbecyl TIR.
      • Gość: kibic Re: Czy TIR jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.10, 13:26
        > Myślę, że następnym w kolejce będzie imbecyl TIR.

Czyli ty imbecylu, tak konkretnie? ;-)
        • Gość: baab Re: Czy TIR jest upośledzony umysłowo ??? IP: 81.219.92.* 11.01.10, 13:34
          Nie prowadz już tego monologu - jesteś żałosny, spamerze.
    • Gość: nat Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.eimperium.pl 11.01.10, 13:24
      z tego co wiem, to cepelia nie płaciła czynszu, więc zgodnie z umową miasto dało
      im wypowiedzenie umowy najmu. Co do muzeum, to GZUT chciał o 90% zwiększyć
      czynsz, a muzeum i tak było nierentowne. Poza tym, muzeum nie będzie
      zlikwidowane, tylko przeniesione do Nowych Gliwic.
      • pr51 Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? 11.01.10, 13:41
        > z tego co wiem, to cepelia nie płaciła czynszu, więc zgodnie z
        > umową miasto dało
        > im wypowiedzenie umowy najmu

Sposób myślenia na poziomie budowy cepa. Może wystarczyło zamienić
        lokal na mniejszy? Ale to za mądre, jak na urzędników magistrackich,
        pazernych na czynsze przy Zwycięstwa.

> Co do muzeum, to GZUT chciał o 90% zwiększyć
        > czynsz, a muzeum i tak było nierentowne

Znasz ty rentowne muzeum buraku? Magistraccy drą czynsze na
        Zwycięstwa z jednego lokalu co miesiąc takie, jak GZUT chciał od
        nich za wielką halę za cały rok. Ale myślenie nie jest mocną stroną
        urzędników magistrackich.

> Poza tym, muzeum nie będzie
        > zlikwidowane, tylko przeniesione do Nowych Gliwic.

Zaletą muzeum była jego lokalizacja w miejscu, gdzie produkowano
        niegdyś odlewy. Każda inna lokalizacja będzie tylko mizerną
        namiastką.
        • Gość: kibic Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.10, 14:06
          pr51 napisał:

>
          > Zaletą muzeum była jego lokalizacja w miejscu, gdzie produkowano
          > niegdyś odlewy.

Zdumiałeś mnie taką wypowiedzią. Gratuluję pozytywnego szczytowania.

> Każda inna lokalizacja będzie tylko mizerną
          > namiastką.

Czyli konkretnie, to będzie podobna atrapa do tego dworu, który czasowo zainstalował sie w magistracie;-)
          • pr51 Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? 11.01.10, 19:39
            > Czyli konkretnie, to będzie podobna atrapa do tego dworu, który
            czasowo zainsta
            > lował sie w magistracie;-)

Wszystkie dwory w magistracie są zainstalowane czasowo. Obecny dwór
            w magistracie nie jest atrapą, a faktem. Jeżeli chcesz to porównać
            do muzeum, to lepiej żeby stamtąd spadli jak najszybciej w
            przeciwieństwie do prawdziwego muzeum, które może zostać na swoim
            miejscu.
            • Gość: kibic Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.10, 15:10
              > Wszystkie dwory w magistracie są zainstalowane czasowo.

Zauważam po raz kolejny, ze nie zrozumiałeś co przeczytałeś;-) Dlatego tobie
              akurat sie nie dziwię bo jesteś tu jedynym, co nie rozumie, co sam tutaj
              wypisuje:-)
        • Gość: jazmig cepelia to prywatna firma IP: *.gl.digi.pl 11.01.10, 18:02
          dlaczego miałaby mieć darmowe lokale?

Skoro nie potrafią zarobić na siebie, to oznacza, że nie ma popytu
          na ich towar, a zatem powinni szukać sobie innej lokalizacji, ale
          jest to sprawa właściciela firmy, a nie władz miasta.
          • Gość: wierszoklechta w referendum ocaleli, poslizgną się na cepelii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 19:17
            juz o was z ZiFolkiem na czele kraza rymy jak w tytule, oraz:
            "referendum wasze, lecz wybory nasze".

jak za komuny do upadku której doszlo choc niektórzy i slusznie pukali sie w czolo, i pokazywali tu mi kaktus- itd:))
            Frankiweicz juz praktycznie jako prezydent Gliwic jedynie administruje.
          • pr51 nie bredź jazmig, bo nie przystoi 11.01.10, 19:43
            > Skoro nie potrafią zarobić na siebie, to oznacza, że nie ma popytu
            > na ich towar, a zatem powinni szukać sobie innej lokalizacji, ale
            > jest to sprawa właściciela firmy, a nie władz miasta

Jak sobie wyobrażasz takie szukanie, jak prawie wszystkimi lokalami
            w centrum dysponuje miasto, narzucając paskarskie warunki najmu
            każdemu, kto się wychyli? Opuszczenie dużego lokalu oznacza, że nowy
            mniejszy trzeba wynająć za znacznie większą kwotę. Uważasz, że to ma
            jakiś związek z uczciwością wobec wieloletnich najemców? To po
            prostu zwykłe chamstwo. Typowe gó... podawane najemcom na talerzyku.
        • Gość: C14 Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:14
          Zgadzam się w pełni z Pana zdaniem. Choć jestem bardzo zdziwiony - miałem
          wrażenie że ma Pan zupełnie inne.

Przykładem bezsensu było przenoszenie dóbr kultury do Muzeum Narodowego w Wa-wie
          - z miejsc w których naturalnie funkcjonowały. Było to śmiercią dla tych dzieł a
          marnym przybytkiem dla Muzeum. Dziś toczą się sprawy w sądach o ich zwrot.

Zasadą funkcjonowania muzealiów jest ich istnienie w miejscach stworzenia -
          powstania czy zbierania. Przykładem niech będzie Galeria Lwowska - została -
          choć - jest to drugi co do zasobów zbiór kulturowy Polski - i to jest jej siła
          jej trwanie i świadczenie o wartościach ponad czasowych - takich którym żyjąc
          często nie dostrzegamy...

To co robi P.Frankiewicz jest wysoce szkodliwe i raczej mieści się w obszarach
          niszczenia i braku szacunku. Mnie obrzydzeniem napawa taki kariotyp człowieka
          psychofizyczny - taki brak wyczulenia i chęć zemsty...na kim? czy na czym?? Tego
          nie wiem, ale wiem że stracą Gliwice...
          • Gość: szalem do władzy w Gliwicach doszła szumowina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 23:26
            frankiewicz jest kulturalnym menelem. to czlekokształtna istota, której kultura i dziedzictwo narodowe jest zupelnie obce, i prosze sie temu nie dziwic, bo to czlowiek z absolutnej prowincji.
            taki typwy wiejski qtas
            • pr51 szalem jako kulturalny menel 17.01.10, 09:00
              > frankiewicz jest kulturalnym menelem

Czy jako kulturalny menel spotkałeś kiedyś Frankiewicza? Nie? To
              czemu pociskasz pierdoły?
    • pr51 szukasz kolegi? źle trafiłeś 11.01.10, 13:35
      > to jest pytanie

Jak szukasz kolegi, co jest chory na głowę jak ty, to źle trafiłeś.

> tramwaj już zlikwidował

Ściślej to dopiero zlikwidował. Od dawna się nie opłacał.

> cepelie też

Cepelia sama się zlikwidowała. Ty też masz taką szansę.

> oddział odlewnictwa też

Przenosiny to nie likwidacja. Kapujesz tłuku?
      • Gość: berezowskitir Frankiewicz to nie jest mój kolega IP: 213.251.189.* 11.01.10, 14:09
        dziwi mnie jak taki człowiek może rządzić miastem.
        normalny człowiek nie zlikwidowałby tramwaju i dbałby a frankiewicz odwrotnie wg mnie on nadaje sie do toszka
        • Gość: kocyba Re: Frankiewicz to nie jest mój kolega IP: *.centrum.gliwice.pl 11.01.10, 16:13
          ze te autobusy-tramwaje frankiewicz powinien isc do piekla.Ich jakosc uraga
          wszelkim europejskim standardom.
          • Gość: jazmig Frankiewicz za autobusy wygra wybory IP: *.gl.digi.pl 11.01.10, 18:04
            Jemu Wójtowa Wieś zawdzięcza normalną komunikację z miastem. A
            tramwajem możesz się bawić w Zabrzu.
        • pr51 berezowskitir dalej szuka kolegę 11.01.10, 19:46
          Jesteś upośledzony umysłowo, pytasz, czy Frankiewicz też, a potem
          rżniesz głupa, że to nie twój kolega. Spadaj na drzewo, jak nie
          umiesz znaleźć.
    • Gość: jazmig Poprowadź cepelie, jak to taki biznes IP: *.gl.digi.pl 11.01.10, 17:59
      a oddział odlewnictwa też finansuj. Miasto ma gdzie wystawiać
      eksponaty i nie musi w tym celu dofinansowywac prywatnej firmy, jaką
      jest GZUT.
      • Gość: ollr Re: Poprowadź cepelie, jak to taki biznes IP: 81.219.92.* 11.01.10, 19:40
        Słusznie i naukowo.
      • pr51 nie bredź jazmig, bo nie przystoi 11.01.10, 19:48
        > nie musi w tym celu dofinansowywac prywatnej firmy, jaką
        > jest GZUT.

Od kiedy to płacenie uczciwych rachunków jest dofinansowywaniem
        kogokolwiek? Jeleń się zb untował i nie chce być dalej jeleniem, to
        zaczynasz coś bredzić o dofinansowywaniu. Powinieneś mieć trochę
        etyki, żeby nie pisać takich tekstów.
    • Gość: żenada Za ten tytuł powinien ktoś beknąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:39
      Frankiewicz był na tym forum obrażany wielokrotnie, on nawet pewnie tutaj nie
      wchodzi. ale za tytuł tego posta powinien beknąć jego autor jak i moderatorzy
      FG! zgłoszę to do Agory.
      • Gość: Mieszkaniec Gliwic Re: Za ten tytuł powinien ktoś beknąć IP: 213.251.189.* 12.01.10, 10:35
        kolego żenada niemiałem zamiaru obrażać tu pana frankiewicza tylko wysuwam wnioski które mogłyby świadczyć o jego chorobie umysłowej.
        • Gość: żenada Re: Za ten tytuł powinien ktoś beknąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 10:39
          To będziesz tłumaczył prokuratorowi, a następnie w sądzie. I nie jestem kolegą.
          • Gość: kusy zatem Palikot powinien juz dawno wisiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 11:00
            > To będziesz tłumaczył prokuratorowi, a następnie w sądzie. I nie jestem kolegą.

kimkolwiek nie jestes wzgledem ZF, ponad wszelka watpliwosc jestes naiwnym jednostronnym straszakiem, jakbys nie slyszal i nie wiedzial o przegranych bojach ZF, ktory tym samym sposobem co ty /sadze ze to jedna i ta sama osoba/ probowal zniechecic referendystow do tego, co sie im nalezalo jak jak za przeproszeniem psu buda- w demokratycznym panstwie.

to wlasnie na skutek tych zastraszen i odradzania udzialu w referendum ZF jest teraz posmiewiskiem wzdluz i wszerz, i poczytaj sam co sie o tym i o was pisze w prasie o zasiegu wojewodzkim.
            z powodu jescze jednego roku przy korycie posuniecie do tego stopnia nie uchodzi nie uchodzi!
            --------------------------
            • Gość: Gleiwitzer Zgadzam się z przedmówcą IP: *.dedyki.pl 12.01.10, 11:31
              Zgadzam się całkowicie z przedmówcą - ZF każdym swoim słowem i
              czynem powoduje, że ludzie sie z niego śmieją. Tak to jest, jak za
              długo siedzi się na foteliku i uważa się miasto za swoją własność. I
              przykro mi, że nie jest mi przykro, iż być może ZF to czyta i jest
              mu przykro - jak się narozrabiało, to trzeba umieć z honorem sie do
              tego przyznać.

Facet powinien przeprosić Gliwiczan za swoje zeszłoroczne pomysły,
              posunięcia i słowa (już nie wspomnę o przywróceniu tramwajów i
              inwestycji w nie, na takim pozomie, jakim inwestował w PKM Gliwice -
              mało to autobusów po Gliwicach jeździło z napisem: "pojazd zakupiony
              ze środków gminy Gliwice"?) i tyle.

Niestety raczej się tego nie doczekamy... a dlaczego?
              Inteligentny wie, a mniej inteligentny będzie ujadał i chwalił
              dalej...

Cytat:
              "Sanacyjni skrytobójcy myślą, że dziś wybiła ich godzina. Mylą się,
              jak zawsze mylili się w swoich nadziejach i rachubach. My Polski
              demokratycznej w ręce reakcyjnych zbrodniarzy nie oddamy, nie odda
              jej Zjednoczony Front Demokracji Polskiej, nie odda jej naród. Nie
              cofną wstecz siły reakcyjne puszczonego już w ruch koła historii
              Polski demokratycznej, tak jak nie cofnie reakcja światowego
              masowego ruchu demokratycznego, który ogarnął świat cały. Polska
              idzie i pójdzie z demokratyczną falą, obejmującą dzisiaj wszystkie
              narody świata, gdyż inaczej musiałaby zginąć tak, jak ginie
              hitleryzm, faszyzm i światowa reakcja.

Wywołać wojnę domową, walki bratobójcze, posiać krwawy zamęt i
              próbować na nim wypłynąć - oto środki szaleńcze, zbrodnicze, środki,
              przy pomocy których reakcja chce ratować swe panowanie w Polsce. Są
              to próby nie tylko zbrodnicze, ale i daremne, skazane z góry na
              niepowodzenie, na haniebne bankructwo. Demokracja polska szantażować
              się nie da, nie pozwoli sobie skoczyć do gardła obszarniczym
              synalkom i ich pachołkom. Wojny domowej nie będzie. Jeśli jednak
              reakcja nas do tego zmusi, jeśli mordami i gwałtami zachce
              prowokować demokrację polską, to obóz demokracji podejmie walkę z
              reakcją i zniszczy, bezlitośnie zniszczy reakcyjnych obrońców
              obszarniczo - kartelowych, ozonowych rządów"

Historia wszakże wyśmiała te słowa, więc dlaczego ja dzisiaj mam
              padać na kolana i oddawać pokłon Nieomylnemu Omylnemu Całkowicie?

Jak się tak poczyta klasyka - Władysława Gomółkę, to podobieństwo z
              pewnymi wypowiedziami z 2009 roku i nie tylko... aż bije w oczy

Przestańcie szerzyć kult jednostki w Gliwicach, bo naprawdę jest to
              żałosne, żenujące i ...................................
              jeszcze chwila a pomyślę, że uważacie ludzi w Gliwicach za naprawdę
              mało inteligentnych!
              • Gość: roman Re: Zgadzam się z Panem Prezydentem IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.10, 13:46
                Panie Prezydencie - tak trzymać. Ta garstka , to spamer i oszołomy,
                prowadzące monolog ze sobą. Nie są w stanie Panu zaszkodzić.
                Mieszkańcy Gliwic okazali stosunek do Pańskiej pracy pozytywnie w
                listopadzie 2009 roku. Na to forum normalni ludzie przestali
                wchodzić, a dziczą nie należy się przejmować- to jednostki, z
                którymi nikt się nie liczy.
                • Gość: kusy Re: Zgadzam się z Panem Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 14:32

> Panie Prezydencie - tak trzymać.
                  tak trzymac, ale sie stołka
                  Ta garstka , to spamer i oszołomy
                  20 tysiecy podczas referendum, a teraz co najmniej drugie tyle to garstka?

> Mieszkańcy Gliwic okazali stosunek do Pańskiej pracy pozytywnie w
                  > listopadzie 2009 roku.
                  no wlasnie to co jest powodem prasowego posmiewiska bo de facto zastraszenia ludzi, wy uznajecie za sukces buhahahahahahahaha
                  Na to forum normalni ludzie przestali
                  > wchodzić, a dziczą nie należy się przejmować- to jednostki, z
                  > którymi nikt się nie liczy.
                  sie zesmialem ze smiechu jak pszczola (normalnie nienormalni).
                  opluja was a wy sie pochwalicie swieza kapiela i bedziecie sie wycierac:)
                  • pr51 kusy rozumek znów strzelił bąka 12.01.10, 14:44
                    > 20 tysiecy podczas referendum

Tyle oszołomstwo wydało na kampanię, czy jak?

> buhahahahahahahaha

Nawet żaba smieje się bardziej inteligentnie.
                    • Gość: kusy ja wiem i ty wiesz! to czemu łzesz jak pies? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 14:56
                      > > 20 tysiecy podczas referendum
                      >
                      > Tyle oszołomstwo wydało na kampanię, czy jak?

ja wiem i ty wiesz, to czemu lzesz jak pies ze nie wiesz?
                • zatorzan najgorszy przykład politycznego kabotyństwa- hucpa 12.01.10, 14:53
                  Gość portalu: roman napisał(a):

> Panie Prezydencie - tak trzymać. Ta garstka , to spamer i oszołomy

Niech pan nie wierzy też w to co o panu piszą gazety, bo to przecież brednie, a podlegli panu w Gliwicach bezradni swoim słusznym głosowaniem, uznają to wszystko za bezzasadne i wyssane z palca.

katowice.naszemiasto.pl/artykul/82609,rzadzacy-bielskiem-biala-jacek-krywult-najskuteczniejszy-w,id,t.html
                  "A kto jest najbardziej przepłaconym prezydentem w regionie? Zygmunt Frankiewicz, prezydent Gliwic. Chociaż zarabia więcej od Krywulta (12 tys. 847 zł brutto) i najwięcej ze wszystkich prezydentów śląskich miast, od prezydenta Bielska pod względem zdolności do pozyskiwania pieniędzy z UE jest sześciokrotnie mniej wydajny. Każde zarobione przez Frankiewicza 100 zł przynosiło statystycznemu gliwiczaninowi ledwie 7,8 grosza unijnej dotacji."

gliwice.naszemiasto.pl/artykul/276507,polityczne-wzloty-i-upadki-2009-roku,id,t.html?kategoria=678"
                  Pozycję i stanowisko w Częstochowie stracił Tadeusz Wrona. Odwołanie prezydenta w referendum to unikat na skalę ogólnopolską. Wcześniej ten sam los omal nie spotkał Zygmunta Frankiewicza. Prezydent Gliwic uniknął ścięcia wyłącznie dzięki kiepskiej frekwencji podczas referendum. Warto pamiętać, że tak Frankiewicz, jak i Wrona o kiepskiej frekwencji marzyli. - Nawoływanie przez beneficjentów lokalnej demokracji, jakimi są politycy, do bojkotu referendum to skandal i najgorszy przykład politycznego kabotyństwa - uważa dr Gacek."
                  • pr51 spamer i oszołom zatorzan 14.01.10, 14:39
                    > > Panie Prezydencie - tak trzymać. Ta garstka , to spamer i
                    oszołomy

> Wcześniej ten sam los omal ni
                    > e spotkał Zygmunta Frankiewicza

Czy spamerskie bredzenie na Forum sprawia ci oszołomie jakąś
                    przyjemnność?
              • pr51 sprostowanie 12.01.10, 14:42
                > Zgadzam się całkowicie z przedmówcą - ZF każdym swoim słowem i
                > czynem powoduje, że ludzie sie z niego śmieją.

Nie ludzie, a grupa bezmyślnych oszołomów.

> uważa się miasto za swoją własność

Długo myślałeś nad tą brednią?

> Facet powinien przeprosić Gliwiczan za swoje zeszłoroczne pomysły

Dobrze, że Gliwiczan, a nie Gliwitzerów i oszołomów.

> Jak się tak poczyta klasyka - Władysława Gomółkę, to podobieństwo
                z
                > pewnymi wypowiedziami z 2009 roku i nie tylko... aż bije w oczy

Jasna cholera! Obie wypowiedzi są po polsku! Innych związków nie
                widzę.

> Przestańcie szerzyć kult jednostki w Gliwicach

To sam tego nie rób.

> jeszcze chwila a pomyślę, że uważacie ludzi w Gliwicach za
                naprawdę
                > mało inteligentnych!

Znów pudło. Pomyśl, że mało inteligentne są tylko oszołomy, a
                wszystko ci się zgodzi co do joty.
            • pr51 kusy rozumek jak zwykle za cienki 12.01.10, 14:37
              > zatem Palikot powinien juz dawno wisiec

Trzeba mieć kusy rozymek, żeby zboczone wypociny jakiegoś gnoja
              porównywać z Palikotem. Palikot potrafił uzasadnić to, co robił i
              jako polityk miał nawet taki obowiązek. Gnojek, który załozył ten
              wątek w ogóle nie potrafi mysleć, to trudno, żeby cokolwiek umiał
              uzasadnić.
        • pr51 Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran 12.01.10, 14:33
          > kolego żenada niemiałem zamiaru obrażać tu pana frankiewicza

Rżniesz głupa na całego.

> tylko wysuwam wnio
          > ski

Wnioski na poziomie gnojka.
          • Gość: Mieszkaniec Gliwic Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: 213.251.189.* 12.01.10, 16:48
            > Rżniesz głupa na całego.

frankiewicz z tramwajem wyrżnął największego głupa w polsce.

> Wnioski na poziomie gnojka

tak jak wniosek że autobus jest lepszy od tramwaju
            • pr51 Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran 12.01.10, 17:40
              > > Rżniesz głupa na całego.
              >
              > frankiewicz z tramwajem wyrżnął największego głupa w polsce

Bełkoczesz w zaparte. Za głupi jesteś, żeby to oceniać.

> > Wnioski na poziomie gnojka
              >
              > tak jak wniosek że autobus jest lepszy od tramwaju

Dalej bełkoczesz w zaparte. Za głupi jesteś, żeby to oceniać.

Tramwaj jest lepszy tylko wtedy, gdy jest odopowiednio duzo
              pasażerów. Jak liczba pasażerów maleje lepszy staje się autobus.
              Kapujesz gnojku?
              • Gość: srubon frankiewicz nie bełkocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:48
                > Tramwaj jest lepszy tylko wtedy, gdy jest odopowiednio duzo
                > pasażerów. Jak liczba pasażerów maleje lepszy staje się autobus.
                > Kapujesz gnojku?
                >

caly swiat wie i robi cos innego wzgledem tramwaju i komunikacji.

• pr51 zdołowany srubon 13.01.10, 13:13
                  > frankiewicz nie bełkocz

Robisz za kolejnego gnojka, co to nawet nie umie zidentyfikować
                  rozmówcy?

> > Tramwaj jest lepszy tylko wtedy, gdy jest odopowiednio duzo
                  > > pasażerów. Jak liczba pasażerów maleje lepszy staje się autobus.
                  > > Kapujesz gnojku?
                  > >
                  >
                  > caly swiat wie

A przynajmniej ci, co potrafią myśleć.

> robi cos innego wzgledem tramwaju i komunikacji

Skąd masz tą rewelację? Robi tam, gdzie ruch rośnie. Gdzie indziej
                  nie robi, bo nikt nie będzie dokładał do czegoś, co się nie opłaca.
              • Gość: kibic Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.10, 20:09
                >
                > Tramwaj jest lepszy tylko wtedy, gdy jest odopowiednio duzo
                > pasażerów. Jak liczba pasażerów maleje lepszy staje się autobus.
                > Kapujesz gnojku?

Gnojku przestań pieprzyć takie dyrdymały, bo takie rżnięcie głupa, w którym
                dobrze sie czujesz, jednak tutaj nie przystoi;-(
                • pr51 Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran 13.01.10, 13:14
                  > > Tramwaj jest lepszy tylko wtedy, gdy jest odopowiednio duzo
                  > > pasażerów. Jak liczba pasażerów maleje lepszy staje się autobus.
                  > > Kapujesz gnojku?
                  >
                  > Gnojku przestań pieprzyć

Tak trzymać! Cieszę się, że zgadzasz sięz e mną, iż ten gnojek
                  powinien przestać.
            • Gość: roll Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.10, 20:16
              Autobus jest lepszy od tramwaju.
              • Gość: wikary z barbary Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 20:23
                Gość portalu: roll napisał(a):

> Autobus jest lepszy od tramwaju.

lepszy dla Frankiewicza i jego rodziny, ale to akurat nie powinno w ogóle być brane pod uwagę, chyba że przez prokuraturę, badającą wykorzystywanie pełnionego urzędu do prywatnych celów.
                • Gość: mezzor Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 11:42
                  Nie tędy droga. Jak wiadomo Frankiewicz tą trasą nie jeździ. A co do
                  donoszenia do prokuratury, to wszyscy wiedzą, że to jest w twoim
                  stylu. Gdyby wykorzystywał urząd do prywatnych celów, to pełniąc
                  funkcję Prezydenta przez tyle lat już dawno byś go wsadził swoimi
                  donosami. Jakoś prokuratura nie przyznała ci racji. Pisz dalej,
                  takich im potrzeba.
                • pr51 bezbożny wikary 13.01.10, 13:20
                  > lepszy dla Frankiewicza i jego rodziny, ale to akurat nie powinno
                  w ogóle być b
                  > rane pod uwagę, chyba że przez prokuraturę, badającą
                  wykorzystywanie pełnionego
                  > urzędu do prywatnych celów.

Jakiś satanista, czy cóś? Normalny chrześcijanin by wiąchy takiego
                  bełkotu nie puscił publicznie.
              • Gość: kibic Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.10, 23:24
                : roll napisał(a):

> Autobus jest lepszy od tramwaju.

Dopiero 4 miesiące sie nim wozisz, a już jesteś wyraźnie podtruty spalinami:-)
                • Gość: PUBERENIKA Re: Mieszkaniec Gliwic już beczy jak baran IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 11:34
                  Podtruty to jesteś ty , trwając w swoim amoku. Spalinowy maniaku.
                  • Gość: kibic wieloklonik już beczy jak jak baran IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.10, 12:18
                    klonik napisał(a):

> Podtruty to jesteś ty , trwając w swoim amoku. Spalinowy maniaku.

:-)))
                    Widzę, ze wyraźnie dzisiaj przedawkowałeś tą trawkę, i teraz odbija ci sie
                    transem;-)
                    • Gość: wieloklonik Re: wieloklonik już beczy jak jak baran IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.10, 12:55
                      Kibic? A nie sss9 ? Dziwne.
                      • Gość: kibic Re: wieloklonik już beczy jak jak baran IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.10, 13:15
                        wieloklonik napisał(a):

> Kibic? A nie sss9 ? Dziwne.

Widzę, ze dalej ci odbija i to b. mocno:-)
              • pr51 roll jest lepszy w bredzeniu 13.01.10, 13:17
                > Autobus jest lepszy od tramwaju

W czym lepszy? Ma coś, czego tramwaj nie ma? Na pewno ma lepszy
                silnik spalinowy, bo tramwaj w ogóle nie ma takiego. Ma lepszego
                kierowcę, bo tramwaj też takiego nie potrzebuje. Autobus np. nie
                kopie, bo nie jest podłączony do prądu. Czy to takie istotne?
    • Gość: zaciek Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 18:37
      Gdy Zygmuntowi F. zarzucono arogancję uznał to za "ocenne", a więc nie za
      pomówienie, czy inne naruszenie dóbr osobistych. Choć z pewnością są to przykre
      oceny, to uzyskanie satysfakcji przed sądem w takich sprawach byłoby dość
      trudne, zaś pojedynki wyszły z mody i co ważniejsze, dotyczą ludzi honoru. Nie
      da się uznać za honorowego kogoś, kto bał się oceny obywateli i na wszelkie
      sposoby zniechęcał mieszkańców do pójścia do referendum.

Ciekawe, czy postawione w temacie pytanie podpada pod kategorię wypowiedzi
      "ocennych", czy może jakichś innych, np. intelektualnej prowokacji, prowadzącej
      do konkretnych i ważkich ustaleń dotyczących poruszonej kwestii?

• Gość: Prof.Marek Tir Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: 213.251.189.* 14.01.10, 20:34
        ja myśle że i to i to. w moim mniemaniu uznanie frankiewicza upośledzonym umysłowo jest zasadne.Prezydent frankiewicz swoimi działaniami działa destrukcyjnie na rozwój miasta gliwice.a kto normalny doprowadzał swoją gminę/miasto/państwo do ruiny nikt. historia pokazuje jak kończyli zbrodniarze których nazwisk nie przytoczę.

Rządy Frankiewicza to Gwałt na Gliwicach.
        • pr51 znów jakiś gó...arz sobie pobredził 14.01.10, 22:02
          > ja myśle że i to i to. w moim mniemaniu uznanie frankiewicza
          upośledzonym umysł
          > owo jest zasadne

Poziom gó...arza z ciebie wyłazi. Spadaj gó...arzu na drzewo.
        • Gość: przeciek Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:49
          Wg informacji pokazującej się na pasku itv Gliwice Andrzej Jarczewski twierdzi,że inspiracją dla prezydenta są góralskie dowcipy, żydowskie szmoncesy oraz film "Miś". To może nieco oświetlić rozpatrywany tu problem.
          Jeśli zestawić to z niewerbalnym przekazem, z pozami, z mimiką, a w szczególności umykaniem spojrzeń, z nerwowymi ruchami dłoni, z ciągłym przebieraniem palcami, czego nie ukryje najlepiej nawet skrojony garnitur, to jakiś spójny obraz osobowości się chyba rysuje.
          • Gość: Tirówka Frankiewicz jest upośledzony umysłowo oto dowód IP: 213.251.189.* 15.01.10, 13:15
            img204.imageshack.us/img204/5028/franiolodziarz.png
            • pr51 dygresja o puszczaniu się 15.01.10, 16:53
              Musisz się tu puszczać? W tirach nie wystarczy zabawy?
          • Gość: C14 Re: Czy Frankiewicz jest upośledzony umysłowo ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:38
            Na wstępie mnogość entuzjastów Nieomylnego reprezentuje tu obiektywizm P51 -
            a nieliczność i głupotę cała reszta piszących. Choć to oczywiste to chciałbym
            aby nie było dwuznaczności.

Czy to rozumne działanie?? Koszt 90tys za rok stanowi ok. 7,5tys/mc - za dużą
            halę którą trzeba chronić, ogrzać,...
            W "nowym" miejscu po wydatku na adaptację 400tys również będą ponoszone koszty -
            myślę że porównywalne.
            Jednak duża część eksponatów pozostanie w GZUT - a odejdą kustosze którzy to
            muzeum czynili.

Czy można nazwać normalnym myśleniem? Penie tak samo jak nieekologiczny T.
            Powiem krótko to jest chore a czyni to człowiek - raczej też chory - nie wiem na
            co, ale najbardziej wydaje mnie się na nienawiść do nas mieszkańców i miasta.

Zatem pytanie zawarte w temacie ma daleko idące uzasadnienia

Przykładem bezsensu było przenoszenie dóbr kultury do Muzeum Narodowego w Wa-wie
            - z miejsc w których naturalnie funkcjonowały. Było to śmiercią dla tych dzieł a
            marnym przybytkiem dla Muzeum. Dziś toczą się sprawy w sądach o ich zwrot.

Zasadą funkcjonowania muzealiów jest ich istnienie w miejscach stworzenia -
            powstania czy zbierania. Przykładem niech będzie Galeria Lwowska - została -
            choć - jest to drugi co do zasobów zbiór kulturowy Polski - i to jest jej siła
            jej trwanie i świadczenie o wartościach ponad czasowych - takich którym żyjąc
            często nie dostrzegamy...

To co robi P.Frankiewicz jest wysoce szkodliwe i raczej mieści się w obszarach
            niszczenia i braku szacunku. Mnie obrzydzeniem napawa taki kariotyp człowieka
            psychofizyczny - taki brak wyczulenia i chęć zemsty...na kim? czy na czym?? Tego
            nie wiem, ale wiem że stracą Gliwice...
            • Gość: Gliwiczanin Oto Przykład upośledzenia IP: 213.251.189.* 09.02.10, 00:14
              wydanie 60 tys na niepotzebną reklamę syfu w jakim mieszkamy a szczególnie teraz zimą czyż o tej o sobie tak nie możemy powiedzieć tylko czekać aż odwołają szkodnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka