Dodaj do ulubionych

Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23

IP: *.jsn.osi.pl 07.07.10, 15:11
Na stronie internetowej "Nowin Gliwickich" umieszczono tylko
pierwszy akapit
www.nowiny.gliwice.pl/index.php/piszemy-w-nowinach/5162-pani-
dyrektor , ale zaiste warto zapoznać się z pełną wersją drukowaną. W
całości zgadzam się z treścią artykułu, który i tak jest zbyt
delikatny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytelnik Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 07.07.10, 21:54
      Myślę że nowiny po winne się zajmować konkretami a nie plotkami, Komuś zależy na stanowisku dyrektora i podkopuje sytuację, tak bywa w każdym zakładzie pracy że jeden drugiego podkopuje Czytałem nowiny i uczepiły się szkoły podstawowej 23, chodź by innych nie było. Coś za często się tą szkołą zajmują i z tym artykułem się nie zgadzam to tylko plotki
      • Gość: nieobojętny Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.jsn.osi.pl 08.07.10, 00:33
        Moje dziecko uczęszczało do tej szkoły, ale nowy rok szkolny
        rozpocznie w innej, normalnej. Artykuł zawiera fakty, a nie plotki,
        choć rzeczywiście, nie mieszczą się one w głowie. A
        tzw. "życzliwość" pani dyrektor w stosunku do rodziców, o której
        mówi na końcu wywiadu, polega m.in. na zwyczajowym nieodpowiadaniu
        na zwykłe "dzień dobry". Na szczęście dla mnie i mojego dziecka ta
        szkoła to już zamknięty rozdział.
        • Gość: Ee Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.komag.gliwice.pl 12.07.10, 12:20
          Też swego czasu zabrałam syna z tej szkoły - wyraź nie nie ma szczęścia do
          dyrektorów
          • pr51 Ee to jakis spamer 12.07.10, 13:21
            Najpierw mu synów kebabem otruli, a na dokładkę jeszcze im dyro
            swoje dołożył.
            • Gość: Ee Re: Ee to jakis spamer IP: *.komag.gliwice.pl 13.07.10, 07:44
              pogięło cię? Odzywam się raz na pół roku i spamer? Starszy syn (ten co sie tak
              strasznie struł kebabami) chodził do 23-ciej, zabraliśmy go w 4-tej klasie bo w
              szkole była skandaliczna opieka (np. czwartoklasiści wracali z wycieczki z Wisły
              pociągiem sami, bo panie nauczycielki zamknęły sie w przedziale na końcu pociągu
              żeby mieć święty spokój). Nie wiesz nic, nie znasz mnie to może się nie odzywaj.
    • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.um.gliwice.pl 12.07.10, 14:49
      W artykule jest sama prawda. Smutne jest to, że tylko jej część,
      choć to co napisano jest przerażające. Skąd wzięto taką dyrektorkę?
      Kto ją wynalazł? Kto pozwala, żeby tak traktowała ludzi? Kto ją
      osłania i dlaczego? Czy ta osoba ma jakieś przygotowanie do
      pełnienia funkcji dyrektora? Jeśli ma to kto jej dał dyplom z
      zarządzania? Taka absolwentka studiów podyplomowych to wstyd, np.
      dla promotora pracy. Same pytania !!! Znam p. Nikiel - Czyż
      osobiście i mam wiedzę o sposobie Jej odnoszenia się do ludzi.
      Człowiek z manią wielkości i skłonnością do despotyzmu nie powinien
      zajmować stanowisk kierowniczych, chyba, że we własnej spółce, a z
      tego co wiadomo to szkoła należy do gminy.
      • sierpien-1 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 13.07.10, 22:02
        Szkola nalezy do gminy a kto rzadzi gmina ?odpowiedz jest prosta --
        ja pozwalam sobie na wszystko ale w zamian daje calkowita lojalnosc
        wobec pana swego.Srodowisko kadry dyrektorskiej nie tylko tej szkoly
        jest pod batem Frankiewicza i kto jest posluszny pozwoli sobie na
        wszystko i jest chroniony a kto podniesie czolo wyzej poczuje bat.
    • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 12.07.10, 23:09
      Zgadzam się z autorem wpisu na stronie Nowin Gliwickich. Jeśli dyrektor szkoły nie zmieni stylu rządzenia to dobrzy nauczyciele odejdą. Mam kontakt z rodzicami uczniów SP 32, wiem, że juz kilku odeszło, szczególne straty poniesie szkoła w grupie nauczycieli klas I - III. To duża strata. Odchodzą tez uczniowie. Wielu rodziców zapisuje swoje dzieci do klas I do innych szkół. Czy jedna osoba ma prawo niszczyć to, co dostała pod opiekę? Gdzie są uczniowie? Jeśli rodzice są balastem to dzieci też?
      • Gość: gliwiczanin Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.jsn.osi.pl 13.07.10, 02:07
        To proste, skorzystają na takim stanie rzeczy inne szkoły podstawowe
        w centrum. A może potrzebna jest nowa siedziba dla Trynkowej Rady
        Osiedlowej, której przewodniczący, p. Wypych jest stałym gościem ( a
        może już gospodarzem ? ) w SP23. Dobrzy nauczyciele zawsze znajdą
        dobrą pracę i to w naprawdę renomowanych szkołach. W tej szkole
        pozostaną mierni, bierni, ale wierni. Skąd my to znamy, wraca
        stare ???
        • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 13.07.10, 22:06
          Śledzę ten wątek, bo uważam, że nie powinno być społecznego pzyzwolenia na lekceważenie rodziców i dzieci przez dyrektora szkoły, dla których został powołany. Na forum Nowin Gliwickich jest następujący wpis :

Dorota napisał(a): Przeminęło z wiatrem :(
          Jeszcze rok temu w tej szkole panowała niemal rodzinna atmosfera, poprzednia dyrektorka była przede wszystkim dla dzieci, bo fakt, to one są najważniejsze. Szkoła była otwarta dla rodziców oraz na wszelkie formy współpracy. Obecna dyrekcja upaja się władzą, zamyka się w swoim gabinecie niczym w bunkrze, szkołę odseparowała od świata zewnętrznego, a przede wszystkim od rodziców. Udało jej się skłócić grono pedagogiczne, zrazić do jakiejkolwiek chęci współpracy rodziców, a dzieci omijają ją szerokim łukiem. Wyniki dydaktyczne pewnie się poprawią, ale nie wskutek wzrostu poziomu nauczania, a raczej dlatego, że w szkole znikną tzw. klasy sportowe, których wyniki mają wpływ na średnią ocen z testu po VI klasie. Już w tym roku nie będzie IV klasy sportowej. Ale trudno się dziwić, skoro zwalnia się jednego z najlepszych gliwickich trenerów młodego narybka piłkarskiego. Zwalnia się lub same odchodzą jedne z najlepszych nauczycielek nauczania zintegrowanego. A wiadomo, że podstawy nabyte przez dzieci w zerówce i klasach I-III są niezbędną bazą do dalszej edukacji. Rodziców przyszłych pierwszaków nie informuje się, kto obejmie klasy od września, aby naiwnie wierzyli, że zostaną powierzeni pieczy wychowawców, którzy wypuścili teraz III klasy. Nic bardziej mylnego, od września nie będą już pracownikami tej szkoły. Można mnożyć takie przykłady, tylko gdzie jest ta stara poczciwa, ale zawsze na wysokim poziomie, SP 23 ?
          • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 14.07.10, 22:19
            Poniewaz wątek dotyczy artykułu w Nowinach Gliwickich śledzę forum gazety, wpisy tam są nieliczne, bo piszący musi podać swojego emaila, więc niektórzy nie są tacy odważni, jak gdzie indziej, tym bardziej więc warto je cytować
            Aleksandra napisał(a):
            Znam tę Panią
            Mam okazję znać dyrektora SP 23. Uważam, że jest osobą arogancką, lekceważącą wszystkich - przedstawicieli władz samorządowych, którzy Jej zaufali i powierzyli stanowisko, rodziców, dzieci, nauczycieli, związki zawodowe, media... Jest zarozumiała i bezkrytyczna wobec siebie. Nie ma zdolności samooceny i zmieniania swego postępowania. Większość zdań rozpoczyna od : "Ja jako dyrektor szkoły..." ten zwrot uwaza za wytrych, który pozwala na wszystko. To smutny wizerunek, ale prawdziwy.
            A w warstwie zawodowej - dziś szkoła traktuje rodziców jak partnerów. Takie podejście nie jest łaską, ani dobra wolą to obowiązek zapisany w prawie. Kto lekceważy rodziców, prędzej, czy później zapłaci za to wysoką cenę.
            • malgosia403 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 15.07.10, 21:12
              > A w warstwie zawodowej - dziś szkoła traktuje rodziców jak partnerów. Takie pod
              > ejście nie jest łaską, ani dobra wolą to obowiązek zapisany w prawie. Kto lekce
              > waży rodziców, prędzej, czy później zapłaci za to wysoką cenę.

taaaaaa,pierdoły,to dlaczego mnie lekceważono przez 6-ść lat,co? Mnie i moje
              dziecko i śmiem stwierdzić,że przez takich pedagogicznych gnojków moje dziecko
              jest teraz poważnie i nieuleczalnie chore.Przez tępych i bez mózgowych belfrów....
              • malgosia403 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 15.07.10, 21:14
                A może mam żądać jakiegoś zadośćuczynienia,jak myślisz wygram? Hahahaha,nie
                rozśmieszaj mnie takimi gadkami-rodzice partnerzy......hahaha
                • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 15.07.10, 22:34
                  Takie są wymagania stawiane szkołom przez władze oświatowe. Wiem, że w wielu miejscach, np. w SP 23 to fikcja, ale warto upominać się o swoje. Gdyby takich rodziców jak Ci, którzy wnieśli skargę przeciw dyrektorce było więcej to powoli zmieniałby się stosunek nauczycieli do rodziców. To niestety wymaga odwagi, a my boimy się o swoje dzieci i siedzimy cicho.
                • Gość: nieobojętny Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.jsn.osi.pl 15.07.10, 22:48
                  Na szczęście są w G-cach takie szkoły, gdzie dyrektorzy rozumieją,
                  że współpraca z rodzicami jest bardzo ważnym elementem życia
                  szkolnego. I na pewno na takim podejściu wygrywają, bo i dzieci
                  czują się bardziej docenione, a rodzice są na każde zawołanie. Więc
                  dzieci z SP 23 migrują do innych szkół :)
                  • malgosia403 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 15.07.10, 23:08
                    Najbardziej przyjazną dla dzieci podstawówką jest SP nr10,ul.Ligonia.Bardzo miło
                    wspominam te lata,w których mój syn tam uczęszczał.Pozdrawiam wszystkich
                    nauczycieli i panią dyrektor...
                    • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 16.07.10, 22:17
                      Zgadzam się. SP 10 to szkoła, której dyrektor odnosi się do dzieci i rodziców z ogromnym szacunkiem. W czerwcu odbywał się tam festyn. Wystarczyło popatrzeć ilu było rodziców i jak odnosiła się do nich p. Winkler. Takich szkół jest w Gliwicach więcej. Niestety zdarzyła nam się dyrektor SP 23, która psuje nie tylko wizerunek kierowanej przez siebie szkoły, ale i innych. Mam nadzieję, że poniesie konsekwencje swoich działań.
                      • Gość: gosc Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.versanet.de 28.07.10, 19:30
                        zgadzam sie z wypowiedziami poprzednikow p Nikiel Czyz ta pani ma napewno
                        co innego w glowie a nie dobro nauczania dzieci i dlatego jest za pewna
                        siebie trzeba ta sprawe jeszcze raz ropatrzec i wyciagnoac wniosek czy nie
                        zmienic kierownika tej placowki szkolnej ktora przez tyle lat cieszyla sie
                        b.dobra renoma.Trzymam kciuki za poszkodowanych nauczycieli i rodzicow
                        oliwa jak to sie mowi zawsze sprawiedliwa i na wierzch wyplywa.
    • gliwiczanka2010 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 21.07.10, 00:12
      Jak to mówią, uderz w stół, a nożyce się odezwą.
      Na forum w "Nowinach" dyskusja trwa w najlepsze.

W końcu zabrał głos ktoś z grona obrońców Jaśnie Panującej.
      Przyznano się do próby zablokowania ukazania się artykułu.
      Widocznie kogoś bardzo prawda w oczy kole, lepiej zamieść pod dywan.
      Udawać, że nie ma spraw w Sądzie Pracy, nie było nieprzychylnej
      uchwały Rady Miejskiej, nie ma wielu pism o nieprawidłowościach w
      zarządzaniu szkołą, nie ma zwolnień za niepokorność, nie ma migracji
      dzieci. Po prostu, cud miód.
      Polecam przyjrzenie się nowym głosom pod artykułem:
      www.nowiny.gliwice.pl/index.php/piszemy-w-nowinach/5162-pani-dyrektor
      • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 21.07.10, 21:19
        Myslę, że sprawa SP 23 wróci wraz z początkiem roku szkolnego. P. dyrektor nie odpuści. Wszystko przed nami. Może rodzice sie odezwą?
    • Gość: BASIA Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 12:23
      Moim zdaniem ten artykuł jest strasznie delikatny i tak naprwde nie jest w nim wszystko co powinno być o szanownej pani NIKIEL-CZYŻ , ale mam nadzieje cichą nadzieje że przynajmniej tym mądrym otworzył oczy na to co się od roku dzieje w tej szkole , ja naszczęście nie muszę już się użerać z tą panią i czuć sie jak całe zło tego świata .
      Byłam z tą szkołą związana od 2006 roku i chciałam żeby moja córka ją skonczyła tak samo jak ja no ale niestety pani dyrektor nie pozwoliła nam na to za co serdecznie dziekuje
      • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 01.08.10, 10:10
        Do Basi, czy możesz dodać jakieś szczegóły.
        • Gość: Basia Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:25
          Szczegóły są następujące skoro na początku tej sprawy wszyscy mieli tak
          strasznie dużo do powiedzenia a teraz została nas garstka , garstka która się
          nie boi powiedzieć prawdy , jestem matką samotnie wychowującą dziecko i nie mam
          czasu umawiać się na spotkania z tą kobietą wcześniej tak nie było sekretariat
          był otwarty dla wszystkich zarówno dla dzieci , rodziców i nauczycieli teraz jak
          do prezydenta bez wcześniejszej zapowiedzi nie ma szans się dostać i to też nie
          do końca jest powiedziane że dyrekcja znajdzie czas dla rodzica porażka dwa razy
          mnie to spotkało a za trzecim razem usłyszałam " że nie mam dziś czasu "
          dziękuje bardzo , wchodząc usłyszałam znowu rodzice klasy trzeciej co to ma
          znaczyć znowu , nie przyszłam na kawę tylko w sprawie własnego dziecka , ale gdy
          już miałam okazje porozmawiać to usłyszałam że moje dziecko kłamie i nie należy
          mu wierzyć , usłyszałam również że mam prace zmienić skoro nie mam z kim dziecka
          zostawić przed lekcjami , tego już było trochę za dużo .
          Dodam jeszcze że pracuje w takim miejscu gdzie ta pani jest bardzo dobrze znana
          i z pracy w szkole podstawowej nr 5 i rady osiedlowej opinia jest jedna po
          trupach do celu i potwierdzam nie wiem tylko kto dał jej prawo do takiego
          traktowania ludzi . Powiem że jeśli będzie trzeba podpiszę się własnym
          nazwiskiem pod tym co napisałam .
          Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 03.08.10, 22:21
            Bardzo Ci Basiu dziękuję. Twój wpis jest bardzo konkretny. Budująca jest też gotowość do podpisania się pod przekazywanymi informacjami. Mam nadzieję, że inni pójdą za Twoim przykładem. Nie można dać się poniewierać. To przecież od naszych dzieci i od nas zależy los szkoły. Nie trzeba nas lubić, ale trzeba nas rodziców bezwarunkowo akceptować. Nikt, szczególnie dyrektor, nie ma prawa pomiatać rodzicami.
            • Gość: Basia Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 21:07
              Nie będę ukrywać że to tylko mała namiastka tego co ja osobiście przeszłam w tej szkole od września 2009 roku jak Pani Warwas i Pani Elwirska ustąpiły miejsca nowej dyrekcji nie będę też ukrywać że była to straszna pomyłka i ktoś powinien za to zapłacić a przynajmniej wyjaśnić publicznie i przyznać się do błędu , mam ogromną prośbę do osób naprawdę zainteresowanych bo tu chodzi tylko i wyłącznie o dobro dzieci nie bójcie się mówić siła w nas rodzicach , zwróćmy również uwagę na to że szanowna pani pozwoliła sobie na pozbycie się naprawdę dobrych nauczycieli nie obrażając reszty mówię o tych których znam osobiście do których miałam pełne zaufanie i w każdej chwili mogłam liczyć na pomoc za co serdeczne dzięki .
              Wszystkim rodzicom życzę żebyście nie musieli przeżywać stresu takiego jak ja jak dowiedziałam się że moje dziecko zostało z koleżanka pozostawione bez opieki na basenie bo pani o niej zapomniała , to taka drobnostka aby pokazać wam jakich nauczycieli przyjmuje obecna dyrekcja mogę jeszcze wiele powiedzieć tylko skoro ta kobieta ma takie plecy to serce mnie boli że nic nie jesteśmy w stanie zrobić na chwile obecną .
              Pozdrawiam serdeczni Basia
              • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 27.08.10, 21:08
                Kończą się wakacje. Mozna sądzić, że sprawy dziejące sie w SP 23 znów wyjdą na zwnatrz. Wszyscy zainteresowani dobrem dzieci nie powinni byc obojetni.
                • gliwiczanka2010 Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 30.08.10, 23:24
                  Dziś doszła do mnie wieść, że ponoć Jaśnie Panią Dyrektor ze stołka
                  usunięto. Ale sądzę, że niestety to tylko plotka, a szkoda :( Jaśnie
                  Pani niczym kapitan, pewnie ostatnia zgasi światło, jak już
                  wszystkie dzieci z rodzicami uciekną :)
                  • Gość: !? Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.gl.digi.pl 31.08.10, 23:00
                    Jutro będzie wiadomo, jeśli rozpocznie rok szkolny to wszystko pozostanie po staremu.
                    • Gość: zabrze Re: Interesujący artykuł w "Nowinach" o SP23 IP: *.dynamic.mm.pl 11.02.14, 23:02
                      Witam
                      Dalej uważam ,że ta szkoła zrobiła sobie renomę wcześniej a teraz ją straciła,dzięki Pani dyrektor(specjalnie dyrektor przez mała literkę!!!!!!!!!),gdyby nie nauczyciele to lipa......syn chodził 3 lata -udzielaliśmy się fizycznie i psychicznie i finansowo,ale du.. pani dyrektor jak nie dostanie to zle,byle żeby było dla klasy ale za DARMO...... reszta DU.................NIE POLECAM SZKOŁY TYLKO DLATEGO,ŻE PANI DYREKTOR -BLLLLLLLL.NAUCZYCIELE OK........P.DYREKTOR JAK DOSTAJĘ ZA DARMO TO OK .RESZTĘ TO MY ROBIMY CZYLI RODZICE......POZDRAWIAM.W KLASIE MOJEGO SYNA ( 1) BYŁ TYLKO MÓJ SYN -JAK TWIERDZI P.dyrektor ZAISTNIAŁY PROBLEMY!!!!!!TRZY RAZY PODCHODZILI DO KLASY 1111

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka