Dodaj do ulubionych

Radni z KdG ZF to smierdzące lenie!

16.12.10, 16:36
KdG frankiewicza to śmierdzące lenie , którym się nie chce robić. Nie chcą wytypować swoich przedstawicieli do Zespołu do Spraw Mieszkaniowych bo za friko ! Dno i żenada tak , ale czego sie spodziewąć.... jak pan taki to i kram taki!!!
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 16.12.10, 16:39
      może radny Jaśniok się zgłosi? ostatnio ma sporo luzu (pomijając ten osobisty), a sprawy społeczne - jak twierdzi - są mu przecież tak bliskie...
      • Gość: shade Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: 74.118.192.* 16.12.10, 17:01
        W przerwie radni Frankiewicza otrzymali nowe instrukcje i po przerwie zgłosili dwie kandydatki, które każda osobno oświadczyły, że mimo iż zostały obrażone przez radną Potocką, to jednak w komisji będą pracowały na rzecz mieszkańców.
        • Gość: kibic Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.10, 17:24
          A tak cuś konkretnego shade, może wiesz dlaczego III sesja nie jest transmitowana na żywo w internecie?
          • Gość: TKM Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: 46.134.36.* 16.12.10, 17:30
            Bo chciano pokazac zwady i jakich mamy radnych czyli glupia dyskusje z glupimi z KdGZF a teraz bedzie merytoryczna rozmowa wiec po co. ot taki sobie psikus wiecznie panujacego.
          • Gość: shade Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: 74.118.192.* 16.12.10, 17:32
            Była transmisja. Sesja się skończyła.
            • Gość: koala [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 18:37
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: gliwiczanin Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 19:06
          > W przerwie radni Frankiewicza otrzymali nowe instrukcje i po przerwie zgłosili
          > dwie kandydatki, które każda osobno oświadczyły, że mimo iż zostały obrażone pr
          > zez radną Potocką, to jednak w komisji będą pracowały na rzecz mieszkańców.
          Bo sie palapali, ze mieszkancy ich z tej rady wyniosa, no i franek wydal rozkaz.
    • michal_jasniok 0% pomówień, 100% faktów 16.12.10, 18:45
      Pd tym linkiem (jasniok.pl/aktualnosci.php) przedstawiam informacje, o których być może nie wszyscy wiedzą, a które wyjaśniają powody postępowania radnych KdGZF. Jątrzenie fesi nie ma sensu - na podawaniu nieprawdziwych informacji nikt nie korzysta.
      • Gość: shade Re: 0% pomówień, 100% faktów IP: 74.118.192.* 16.12.10, 19:02
        > Pd tym linkiem (jasniok.pl/aktualnosci.php)

Daj pan panie radny jątrzący jakiś działający link, bo może się zdarzyć, że ktoś te pańskie wypociny zechce poczytać.
        • michal_jasniok Re: 0% pomówień, 100% faktów 16.12.10, 19:04
          Nie ma już możliwości edycji posta. Kto ma rozum - wytnie niepotrzebny nawias na końcu. Tym samym wpis kierowany wprost do określonego segmentu odbiorców. Wiem, że bardzo Ci zależy na tej lekturze, ale poczekaj na jakiś następny wątek.
          • sss9 Re: tańcowały dwa M. 16.12.10, 19:08
            radny Berezo... ups, radny Jaśnioku, pan się zgłosi na szkolenie do b. radnego Berezowskiego.
            widzę, że macie wspólne hobby, polubicie się na pewno.
      • fesia Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 20:19
        michal_jasniok napisał:
        > Pd tym linkiem (jasniok.pl/aktualnosci.php)
        przedstawiam informacje, o których być może nie wszyscy wiedzą, a które wyjaśniają powody postępowania radnych KdGZF.

powody swojego postępowania jasno wyartykułowałeś na dzisiejszej sesji RM i nie ma przynajmniej dla mnie potrzeby czerpać "informacji" z opisu rzeczywistości na Twojej stronie , które do stanu faktycznego mają się nijak.

> Jątrzenie
        fesi nie ma sensu - na podawaniu nieprawdziwych informacji nikt nie korzysta.

Słuchając twoich wypowiedzi na chociażby dzisiejszej sesji odnoszę wrażenie ,że jątrzenie to Twoja specjalność. Ale też po Tobie się niczego więcej nie spodziewam .W końcu przy każdych wyborach skaczesz z politycznych opcji na opcję patrząc gdzie lepsza koniunktura na głosy, byleby do przodu i na górze, byleby przy korycie. Takiemu to obce są : wierność, prawda, dobro miasta. chyba komentarza nie trzeba, tylko tyle że przyciąga swój do swojego. Wszędzie tam gdzie kaska wpadnie. Fe!
        • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 21:10
          fesia napisała:

> Takiemu to obce są : wierność, prawda, dobro miasta. chyba komentarza
          > nie trzeba, tylko tyle że przyciąga swój do swojego. Wszędzie tam gdzie
          > kaska wpadnie. Fe!

Fesiu - opanuj się. Skąd w Tobie tyle jadu?

Po pierwsze: Michał Jaśniok - w/g moich obserwacji (a z racji zawodu spotykam bardzo różnych ludzi) ma opinię najlepszego gliwickiego radnego i to od lat. TYLKO na tym forum spotykam tak obelżywe i fałszywe zarzuty w stosunku do niego.

Po drugie: skoro nie chciał iść na v-ce przewodniczącego to znaczy, że nie chciał dodatkowej kasy w zamian za potencjalne zniszczenie własnego wizerunku jako sumiennego radnego.

Po trzecie: jakby chciał kasę to nie zostałby radnym. To, że niektórzy na taką 'wielką kasę' by się rzucili ale wyborcy ich nie wybrali (aby nie pokazywać palcem), nie oznacza że inni tak robią.
          • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 21:21
            od kiedy Jaśniok jest najlepszy? odkąd Grabowiecki przestał być radnym? :D
            co innego widać i słychać, co innego można przeczytać, ale jeżeli już forumowy wszystko widzący inaczej zachwala Jaśnioka jako najlepszego, to tak po prostu musi być i trzeba to przyjąć.

a świstak siedzi i zwija... się ze śmiechu.
            • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 21:31
              sss9 napisał:

> od kiedy Jaśniok jest najlepszy? odkąd Grabowiecki przestał być radnym? :D

Każdy ma takiego idola na jakiego zasługuje. Ja cenię sobie Jaśnioka. Ty Grabowieckiego - Twoja sprawa, ale nie wmawiaj wszystkim, że tak jest. Nie wiem, czy Grabowiecki był zły - mnie irytował. Możliwe, że zasłynął czymś pozytywnym w RM o czym mi nie wiadomo. Jeśli coś na ten temat wiesz - napisz - chętnie się dokształcę. Dla mnie Jaśniok to najjaśniejszy punkt na mapie radnych gliwickich i to od lat.
              • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 21:41
                jak ty mało wiesz o dworze prezia, którego tak uwielbiasz. albo udajesz. ale nie ma się co dziwić, przecież ty też cały z gumy.
                • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 22:13
                  sss9 napisał:

> jak ty mało wiesz o dworze prezia, którego tak uwielbiasz. albo udajesz.

Nie zabraniam Ci wielbić Grabowieckiego. Mi to naprawdę obojętne.

Mi się nie podoba to co się dzieje w tej chwili w radzie, nie podoba mi się sposób traktowania radnych z KdG jakby byli trędowaci. Jeśli trzeba używać takich brudnych chwytów, aby usadzić radnych z KdG daleko od prezydium to znaczy, że PO i PIS są po prostu beznadziejni.

Jestem realistą - zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystko jest takie proste i polityki nie da się uprawiać polityki całkiem czysto, ale: ja jako obywatel mam prawo domagać się jak największej czystości, a po drugie od pierwszej sesji nie widzę wielu czystych zagrań, więc tu nawet nie chodzi o 'jakiś' brud, ale o jeden wielki brud.
                  • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 12:04
                    hehe... postawółbym dolary przeciw orzechom, że taki zaangażowany w sprawy miasta obywatel faar przynajmniej zebrał komplet ulotek wyborczych, z których bezdyskusyjnie wynika, że najwspanialszym radnym minionej kadencji jest Grabowiecki. to on już na 2 str swojej reklamówki obwieścił, że zrealizował swój program wyborczy z 2006. nie przypominam sobie, żeby jakiś inny radny był aż tak skuteczny, w każdym razie chyba żaden inny nie walnął takiego hasła. i teraz, jak taki superbohater miałby nie być nie tylko moim, ale przede wszystkim twoim idolem, no jak? przecież to on był przepełniony troską o spokój w RM, o to, żeby nie dyskutować i nie spierać się, żeby równo i bez zakłóceń podnosić łapki. wygląda na to, że tę lekcję doskonale odebrał Jaśniok, bo dziś rwie koszulinę za tym właśnie sposobem sprawowania władzy.
                    wstyd nie pamiętać, ale przecież super G. reprezentował to wszystko, czego dziś ty i Jaśniok się domagacie. i ty swojego Miszcza nie pamiętasz? wstyd. wstyd tym większy, że tego superbohatera ominęła szansa na zrealizowanie kolejnego programu wyborczego na lata 2010-2014, pomyśl tylko, gdyby dać mu tę szansę, w 2015 Gliwice można byłoby już stawiać na równi z Berlinem.

ty jesteś mętny żur, żaden z ciebie realista, któremu zależy na czystości.
                    gdyby było inaczej, twoje posty z czasu ubiegłej kadencji RM byłyby pełne krytyki wobec postawy ówczesnej większości popierającej Frankiewicza; dobitnie świadczą też o tym twoje pełne insynuacji i manipulacji posty małego krętacza, nie dość inteligentnego, ale coraz sprawniejszego właśnie w brudnych sztuczkach.
                    także wcale mnie nie dziwi, że nie zyskujesz aprobaty i sympatii na forum, bo trudno przyjąć, że ktoś, kto cały jest utaplany w błocie i tym błotem rzuca w innych może być wiarygodny w roli czyściocha z miotełką.
                    takie bajki kupią niedorozwoje z ZF Force, tam się zakręć, a zostaniesz drugim po Bóstwie, bo umysłowo nad nimi zabłyśniesz i razem będziecie bić pianę o... buuuahahahahaha, referendum w/s odwołania RM. :D
                    • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 15:17
                      sss9 napisał:

> hehe... postawółbym dolary przeciw orzechom, że taki zaangażowany w sprawy
                      > miasta obywatel faar przynajmniej zebrał komplet ulotek wyborczych,
                      no to byś te dolary stracił kolego :)
                      niepotrzebnie się porównujesz do mnie - ja naprawdę nie mam takich migaw, aby zbierać ulotki :)))) - naturalnie nie mam nic przeciwko temu, że zbierasz Ty - w końcu narzekasz na syf w Gliwicach, więc zapewne nie tylko z miłości do naszych radnych, ale również z dbałości o czystość w Gliwicach ulotki zbierasz i znosisz do domu. Obywatelska postawa - brawo :)

> z których bezdyskusyjnie wynika, że najwspanialszym radnym minionej kadencji
                      > jest Grabowiecki.
                      Filologii nie kończyłem, ale jeśli radny minionej kadencji to BYŁ, a nie jest, a poza tym to naucz się czytać ulotki z pewnym dystansem. Mam nadzieję, że nie uwierzyłeś panu Wygodzie, że jak będzie prezydentem Gliwic to wyprowadzi bardzo szybko z niego TIRy? :) Nie umniejszając w niczym możliwości skorzystania z prawa wyborczego i oddania głosu na pana ZW mam nadzieję, że nikt nie zrobił tego bazując na obietnicach z ulotek :)

> wstyd nie pamiętać, ale przecież super G. reprezentował to wszystko, czego dziś
                      > ty i Jaśniok się domagacie.
                      Może dla Ciebie pan Grabowiecki jest super G, ale nie dla mnie. Nie staraj się na siłę przekonywać do tego innych. Mnie naprawdę pan G. niewiele obchodzi. Pisałem Ci już o tym, ale Ty chyba masz kłopoty z rozumieniem tej prawdy - zamiast niej starasz się pokazać nam prawdę objawioną :)

3m się ważniaku - Ty to musisz puchnąć z dumy po napisaniu każdego posta.
                      • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 15:43
                        no tak, nowoczesny faar wiedzę czerpie wyłącznie z internetu i osobistych spotkań. i tylko przypadek sprawił, że nigdy nie dostał po gałach Lady Gagą, tekstami wyborczymi Grabowieckiego, który przecież startował w tej samej koalicji przywiązanych do koryta, jak jego ulubieniec Jaśniok. Mieszka A. też nasz forumowy popapraniec nie zna, tego najlepszego samorządowca, co wprawiło w przykre zdumienie nawet radnego Pszonaka, też z koalicji na rzecz koryta. o tym wszystkim faar nie wie, bo nie potrafi znaleźć w internecie nic więcej niż blogi prezia i Jaśnioka, z którego każdym słowem zgadza się jakby było jego własne... jednojajowi bliźniacy, czy ki czort?
                        przynajmniej wiadomo już na jakiej podstawie głosował na Jaśnioka i na Frankiewicza. HAHAHAHA!

to, że ty już pisałeś o czymś, nawet wielokrotnie, nie może zwalniać cię z przyjmowania do wiadomości i pamiętania o tym, że inni także to robią, więc dopóki będziesz stosować żałosną zasadę kurdupla moralnego, że kiedy faar ukraść, to dobrze, ale faara nazwać złodziejem, to już źle, będziesz traktowany jak na to zasługujesz, ergo: z buta.
                        • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 19:10
                          Słuchaj no miszczu :)
                          Nie gadaj mi tu głupot o Lady Gaga - mnie ona ani ziębi, ani grzeje. Dla porządku też - nie znaczy to, że jutro zaczniesz mnie namawiać na słuchanie Dody. Nie zrozum mnie źle - koleżanka Fesia sugerowała i tutaj się z nią zgodę, że - każdy w/g swej wrażliwości i możliwości - jak Ci się podoba Lady Gaga to jej słuchaj tylko postaraj się na siłę nie zmuszać do tego innych, a w szczególności mnie.

Może ten super G w/g Ciebie to świetny radny - ja tak nie uważam, a pisanie o nim, skoro nie dostał się do RM to jak rozpatrywanie dlaczego Tymiński nie wygrał wyborów z Wałęsą. Świetne zajęcie dla historyka :)

Rozumiem, że kult swojego radnego chcesz podtrzymać na siłę, ale może skupmy się na tych, którzy do RM się dostali.
                          • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 18.12.10, 10:15
                            nie bardzo kumatyś, trudno. posłuchaj Tchmela, to jakiś gliwicki gwiazdor, więc na pewno wiesz o nim więcej niż o Lady Gaga. podoba mi się ten temat, bo jesteś chyba jedyną osobą w cywilizowanym świecie, która o niej nie słyszała. chyba, że twój świat jednak cywilizowany nie jest, wtedy zrozumiałe będzie, dlaczego nie znasz b. radnego G, ale uwielbiasz radnego Michała, jak familiarnie o nim piszesz. w ogóle twoja wiedza w różnych dziedzinach jest, że tak powiem, życzeniowa, ale jak widać nie wstydzisz się - przeciwnie - im większą palniesz bzdurę, tym bardziej pęczniejesz z dumy.
                            chcesz się skupić na tych, którzy się do RM dostali? no to lećmy po kolei:
                            Budny, Sowa, Walter-Łukowicz, Curyło, Jaśniok, Pszonak, Pająk, Olejnik, Wypych i jako extra bonus, Frankiewicz - wystukaj ich charakterystyki, jakimi dotąd byli radnymi, ich błyskotliwe wystąpienia, pracowitość, itp.
                            jak zwykle krótko nie będzie, ale może ktoś, kto ma problemy ze snem będzie ci wdzięczny.
                            • Gość: kibic Re: Jaśniok radny "Guma" IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.10, 13:17
                              sss9 napisał:

> chcesz się skupić na tych, którzy się do RM dostali? no to lećmy po kolei:
                              > Budny, Sowa, Walter-Łukowicz, Curyło, Jaśniok, Pszonak, Pająk, Olejnik, Wypych
                              > i jako extra bonus, Frankiewicz - wystukaj ich charakterystyki, jakimi dotąd by
                              > li radnymi, ich błyskotliwe wystąpienia, pracowitość, itp.

Pozwól, ze pomogę tej biduli zanim rozpocznie swoje przydługawe faar-owskie ględzenia, jak zawsze nie na temat;-)
                              www.itv.gliwice.pl/artykul.php?id=3122
                              www.itv.gliwice.pl/artykul.php?id=3602
                              Nie pogniewaj sie, ze zacząłem od głośnych ostatnio bliźniaków ujadaczy, czy cuś?
                              • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 19.12.10, 04:20
                                Gość portalu: kibic napisał(a):

> Pozwól, ze pomogę tej biduli zanim rozpocznie swoje przydługawe faar-owskie glę
                                > dzenia, jak zawsze nie na temat;-)
                                > rel="nofollow">www.itv.gliwice.pl/artykul.php?id=3122
                                > rel="nofollow">www.itv.gliwice.pl/artykul.php?id=3602
                                > Nie pogniewaj sie, ze zacząłem od głośnych ostatnio bliźniaków ujadaczy, czy cu
                                > ś?

nie, dlaczego? za taką pomoc powinieneś otrzymać podziękowania od faara. on sam już temat pięknie rozwinie, bo że lubi sobie chłopina pobajać, to wiedzą nawet w odległej od naszej wsi.
                            • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 18.12.10, 14:33
                              sss9 napisał:

> podoba mi się ten temat, bo jesteś chyba jedyną osobą w cywilizowanym świecie,
                              > która o niej nie słyszała.
                              Coś się tak uczepił tej Lady Gaga? Była na sesji RM i mi to umknęło? Nie sądzę ;-)
                              Ewa Potocka to tez blondynka, ale to chyba nie to samo ;-)
                              Mnie naprawdę mało interesują Twoi idole a już Lady Gaga w szczególności ;)

> dlaczego nie znasz b. radnego G,
                              a skąd wiesz, że nie znam ? :))) Nie znam osobiście co nie znaczy, że nigdy nie słyszałem. Nie był widocznie zbyt dobrym radnym, skoro się nim nie interesowałem. Nie był też fatalnym, bo takimi też się czasami interesuję ;)

> chcesz się skupić na tych, którzy się do RM dostali? no to lećmy po kolei:
                              > Budny, Sowa, Walter-Łukowicz, Curyło, Jaśniok, Pszonak, Pająk, Olejnik, Wypych
                              > i jako extra bonus, Frankiewicz
                              Otwórz nowy wątek - porozmawiamy :) choć znając Ciebie znowu będziesz mnie zanudzać Lady Gagą :)
                              Jak otworzysz lodówkę to też widzisz Lady G. ? :)
                              • sss9 Re: Jaśniok radny "Guma" 19.12.10, 04:12
                                czyż może być lepszy test na twoją wiedzę powszechną, niż Lady Gaga, o której istnieniu i osiągnięciach dowiedziałeś się ledwie kilka dni temu dzięki FG, tak jak wcześniej dowiedziałeś się stąd, że nie jesteśmy w czołówce państw, których obywatele mają dostęp do Internetu, i o paru innych powszechnie wiadomych sprawach, o których miałeś osobliwie odmienne zdanie? :)
                                dotąd udawałeś, że nie wiesz, co to za jeden ten Grabowiecki. a ten b. radny. startował w koalicji Zygmunta od żłoba, więc nie pieprz, że go nie znasz, albo, że nie akceptujesz. przecież jesteś ZF Force, a wy, trzymacie się w kupie. i to się czuje.

po co nowy wątek dla twoich idoli? mnie ten odpowiada, ale skoro chcesz ich specjalnie uhonorować, to załóż taki osobiście. kto wie, teraz, kiedy już wiesz, że Lady Gaga jest bardziej rozpoznawalna niż twój Buzek, może i dla niej zostawisz miejsce na laurkę...
                                może też wreszcie oddasz "pośmiertny" hołd Grabowieckiemu, który jak inni radni z koalicji prezia nie kłamał i nie uległ populizmowi w ulotce wyborczej, bo to przecież niegodne człowieka Frankiewicza, który populizmem się brzydzi. wszyscy z KdG są tak samo transparentni, jak ich (i twoje) bożyszcze, więc nie migaj się, tylko syp, chłopcze, tymi charakterystykami, bo publiczność czeka.
                                • faar OT: do sss9 19.12.10, 23:29
                                  sss9 napisał:

> Lady Gaga, o której istnieniu i osiągnięciach dowiedziałeś się ledwie kilka dni temu
                                  > dzięki FG,

Chyba Ci się coś złego w nocy przyśniło, że tak piszesz od rzeczy :)

Chciałeś Ci przekazać - po raz nty już - że ja z FG czerpię wiedzę o różnych sprawach dotyczących Gliwic. O LG dowiedziałem się tutaj tylko, że Ty - Czołowy Fotograf Gliwickich Śmietników - uwielbiasz tę Panią nad życie w związku z czym potrafisz wpaść na iście szatański pomysł, aby porównywać ją z premierem Buzkiem, a także wcisnąć ją do różnych wątków nie związanych z nią tematycznie w żaden sposób ;)

> tak jak wcześniej dowiedziałeś się stąd, że nie jesteśmy w czołówce państw, których
                                  > obywatele mają dostęp do Internetu, i o paru innych powszechnie wiadomych
                                  > sprawach, o których miałeś osobliwie odmienne zdanie? :)
                                  Chyba zaczynasz jarać to co kibic - rzuć to - chyba nie chcesz zejść do jego poziomu ;-)

> dotąd udawałeś, że nie wiesz, co to za jeden ten Grabowiecki.
                                  Ja wiem kto to jest. Znam z nazwisk wszystkich radnych tej i kilku poprzednich kadencji. To dla Ciebie pan Grabowiecki był najlepszym radnym i ogólnie _the_best_of_ - ja nie twierdzę, że pracę każdego radnego śledzę b.uważnie, ale skoro pan Grabowiecki (w/g Ciebie super_G, ale pozwól, że ja go tak nie będę nazywał) nie wyrył mi się specjalnie mocno w pamięci to chyba jest jakiś argument, że nie była to najjaśniejsza karta wśród naszych radnych. Skoro nie zapadł mi zbyt mocno w pamięć to znaczy, że najgorszym też nie był :)

> a ten b. radny. startował w koalicji Zygmunta od żłoba, więc nie pieprz, że go nie znasz,

wcale nie twierdziłem, że nie znam Twojego guru - po prostu mam o nim inne zdanie niż Ty i tyle :)

> albo, że nie akceptujesz. przecież jesteś ZF Force, a wy, trzymacie się w kupie.
                                  > i to się czuje.

Nie jestem w żadnym ZF Force. Czuje się jednak, że Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Jest takie dobre hasło na tę okazję ze specjalną dedykacją dla Ciebie: nienawiść zaślepia - pasuje do Ciebie jak ulał :) Pozbyj się tej nienawiści - zacznij czytać i rozumieć co ja do Ciebie piszę. Zresztą nie tylko ja - widzę, że obaj z kibicem macie spore problemy z ogarnięciem kilku linijek tekstu, a jak się trafia jakieś pisanie jak moje to już odpadacie z kretesem :)
                                  Sorry - nie będę się zniżał do Waszego poziomu, abyście cokolwiek skapowali :)

> po co nowy wątek dla twoich idoli?
                                  chyba Twoich - ja o nich nie pisałem, tylko Ty :) Zapomniałeś? Sugeruję odpowiednie leki ... tylko nie zapomnij zażyć :)

Dalsza część Twojego postu to już pisanie nie wiem do kogo, bo nie do mnie - żadne zdanie nie trzyma się kupy. Wmawiasz mi rzeczy dziwne, czasami śmieszne, ale na ogół fałszywe i głupie. Możesz odpowiedzieć sobie na nie sam - zresztą i tak nie czytasz co do Ciebie piszę ;-)
                                  • Gość: kibic Re: OT: do miszcza faara IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.10, 00:11
                                    faar napisał:

> Chyba zaczynasz jarać to co kibic - rzuć to - chyba nie chcesz zejść do jego po
                                    > ziomu ;-)

:-))) Na pewno bidulo, to nie chce osiągnąć twojego dna, do którego podobno 'bez jarania' sie tutaj wpakowałeś. Jak już chyba wiesz, to ja ci tylko współczuję, czy cuś jeszcze. Kapujesz?
                                    Wiem, ze niektóre pojęcia tutaj są dla ciebie za trudne, wiec ględź dalej, jak tego nie zauważasz;-)

> Zresztą nie tylko ja widzę

Wymień może kto to taki jeszcze jest oślepiony tutaj twoim 'pozytywizmem' oprócz Michała naturalnie? Noooo nie krępuj sie bidulo;-)

> obaj z kibicem macie spore problemy z ogarnięciem kilku linijek tekstu,
                                    > a jak się trafia jakieś pisanie jak moje to już odpadacie z kretesem :)

Pieprzysz. Ty chyba nie czytasz, co tutaj za bzdury wypisujesz i powiem ci szczerze, ze sam sie dziwię, ze na takie twoje dno, stać mnie na parę słów krytyki:-)
                      • Gość: waga Re: Jaśniok radny "Guma" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 22:20
                        faar napisał:

> a poza tym to naucz się czytać ulotki z pewnym dystansem. Mam nadzieję, że nie
                        > uwierzyłeś panu Wygodzie, że jak będzie prezydentem Gliwic to wyprowadzi bardzo
                        > szybko z niego TIRy? :)

Dlaczego nie mialby uwierzyc?
                        Kazdy kto bylby prezydentem dbajacym o miasto i mieszkancow wywalilby tiry z Gliwic w ciagu kilku miesiecy. Chyba ze znow jego priorytetem bylby interes wielkich firm przewozowych, "dla ktorych dluzsza o 15 km droga to rachunek ekonomiczny"
                        Nie ma zadnych przeslanek, zeby dr Wygodę posadzac o konszachty z firmami transportowymi
          • fesia Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 22:31
            faar napisał:

> Fesiu - opanuj się. Skąd w Tobie tyle jadu?

jad dostałam w prezencie od ludzi jadowitych i żeby sprawiedliwości stało się zadość i żeby móc pokonać ciżbę intelektualną stałam się jadowita bardziej niż ciżba- a tak poważnie, to nie jad tylko moje zdanie do którego mam prawo, chyba po to jest forum nieprawdaż?

> Po pierwsze: Michał Jaśniok - w/g moich obserwacji (a z racji zawodu spotykam b
            > ardzo różnych ludzi) ma opinię najlepszego gliwickiego radnego i to od lat.

Jak już wyżej pisałam -każdy na swój sposób w zależności od swoich intelektualnych zdolności (możliwości) ma prawo do wyrażania swoich opinii. Każdy też z tych samych powodów inaczej spostrzega rzeczywistość,inaczej spostrzega etykę i oczywiście inaczej swoje poglądy i opinie wyraża

>TY LKO na tym forum spotykam tak obelżywe i fałszywe zarzuty w stosunku do niego

fałszywe ? jak widzę nie jesteś w stanie odróżnić pojęcia "punkt widzenia"
            rozumianego jako postrzeganie rzeczywistości przez obserwatora,
            od pojęcia "punkt widzenia" rozumianego tylko przez Ciebie ,jako
            negacja czyichś obserwacji .

> Po drugie: skoro nie chciał iść na v-ce przewodniczącego to znaczy, że nie c
            > hciał dodatkowej kasy
            w zamian za potencjalne zniszczenie własnego wizerunk
            > u jako sumiennego radnego.

za v-e przewodniczącego nie dają dodatkowej kasy .

> Po trzecie: jakby chciał kasę to nie zostałby radnym. To, że niektórzy na taką
            > 'wielką kasę' by się rzucili ale wyborcy ich nie wybrali (aby nie pokazywać pal
            > cem), nie oznacza że inni tak robią.

taaaak Jasniok jest jedyny i niepowtarzalny -jak skrót myślowy. Daruj sobie.
            • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 16.12.10, 23:13
              fesia napisała:

> a tak poważnie, to nie jad tylko moje zdanie do którego mam prawo, chyba
              > po to jest forum nieprawdaż?
              Forum zapewne jest po to, aby wyrażać swoje zdanie, ale należy to robić w sposób kulturalny. Poza tym wiele z tekstów, które tutaj puściłaś wydają się być po prostu niesprawiedliwe i niczym nie poparte. Pytanie, czy znasz Jaśnioka osobiście, jeśli nie to czy znasz kogoś kto go zna osobiście. Człowiek wiele rzeczy może udawać, albo z drugiej strony słabo wypadać w różnych publicznych okolicznościach. Inną sprawą jest znajomość osobista. Ja Michała nie znam osobiście - mam wrażenie, że mimo to znam go dość dobrze. Jakby nie było bardzo cenię go sobie jako radnego.
              Radnego Berezowskiego znałem osobiście - z różnych powodów, o których nie chcę pisać. Mam o nim bardzo negatywne zdanie. Znajdź mi jednak chociaż jedno moje zdanie tak negatywne o MB jak te co Ty napisałaś o MJ.

Poza tym jedną rzeczą jest twoje odczucie odnośnie radnego Jaśnioka, bo faktycznie na dobrą sprawę możesz mieć swoje zdanie - nawet te najbardziej negatywne - a czym innym rozmijanie się z prawdą jeśli chodzi o fakty. Zobacz na poniższe:

> za v-e przewodniczącego nie dają dodatkowej kasy .

Nie doszukałem się nowelizacji tej uchwały:
              www.um.gliwice.pl/bip/pub/uchwaly/j9522.pdf
              a tam jak byk stoi, że za bycie zastępcą przewodniczącego komisji otrzymuje się dietę wyższą niż za 'zwykłe' zasiadanie w komisji. Wynika więc z tego, że Michał pisał prawdę, a Ty kłamałaś.

Jeśli więc wiesz coś co przeczy temu co napisałem - ujawnij to - najlepiej z linkiem do określonej uchwały. Jeśli nie - po co piszesz bzdury?

Michał napisał, że nie chciał dodatkowej kasy, Ty twierdziłaś że kłamie. Jak rozumiem - masz na to jakieś dowody czy też tak sobie pomyślałaś? Wiesz ... tu już nie ma miejsca na dowolność i własny punkt widzenia. Albo za funkcję zastępcy przewodniczącego otrzymuje się dodatkową kasę, albo się jej nie otrzymuje :)

Ja znalazłem tę uchwałę z 2002 roku w 10 minut - sądzę, że jeśli Ty znasz coś bardziej aktualnego, gdzie znosi się dodatek za bycie zastępcą przewodniczącego komisji RM to dasz temu dowód jeszcze szybciej.

No i tak na koniec:
              > taaaak Jasniok jest jedyny i niepowtarzalny -jak skrót myślowy.
              tak - radny Jaśniok jest wyjątkowy - w sensie pozytywnym wśród gliwickich radnych. Napiszę nawet jeszcze trochę dalej - dzięki niemu zacząłem inaczej patrzeć na pracę radnego. Przyznaję, że jeszcze 15 lat temu traktowałem RM jako bandę kolesi, którzy pierdzą w stołki, względnie robią jakieś lewe interesy - nas mieszkańców mając głęboko gdzieś. Było później kilka przebłysków wśród kilku radnych, ale nic trwałego, aż do czasu Jaśnioka. Dopiero jak tego człowieka zobaczyłem to zrozumiałem, że radnym może być ktoś komu na tym mieście zależy, że to ktoś komu się chce być radnym dla mieszkańców, któremu się chce poświęcać własny czas, wiedzę i umiejętności, aby Gliwiczanom żyło się lepiej.
              Z czasem zacząłem też dostrzegać innych wartościowych radnych, ale ich już nie oceniam tak aż tak dobrze jak Michała Jaśnioka. Na pewno zaraz za Jaśniokiem jest pan Kopała, choć niestety jest kilka rzeczy, które mnie u niego trochę irytują - przede wszystkim alergia na Frankiewicza :) ale ogólnie wysokiej klasy człowiek. Jego wywiad dla ITV z serii 'zadaj pytanie radnemu' zrobił na mnie bardzo duże wrażenie.
              • Gość: kwazar [...] IP: 84.19.185.* 16.12.10, 23:32
              • Gość: kwazar [...] IP: 199.48.147.* 16.12.10, 23:50
              • Gość: wyborca Re: Jaśniok radny "Guma" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 23:52
                Mysle, ze radny Berezowski powinien wystapic o ujawnienie namiarow na uzytkownika faar i scigania go za obraze i pomowienie.
              • Gość: kwazar [...] IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 17.12.10, 00:05
                • Gość: kibic pytanka do adminów ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.10, 12:02
                  W którym miejscu, ale precyzyjnie 'zachar' złamał regulamin, ze aż trzy razy skasowalita jego wpis?
                  Ja przeczytałem ten wpis, a brzmiał on następująco: ' Berezowski powinien oddać Fabrykowskiego ( faar) do sądu'.
                  Komu tutaj chronicie d... Fabrykowskiemu, czy faar-owi? A może obom w jednym? Naprawdę b. żałosne, wiec współczuję wam:-)
              • fesia Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 01:03
                faar napisał:

> Forum zapewne jest po to, aby wyrażać swoje zdanie, ale należy to robić w sposó
                > b kulturalny.

no taaak- Twój nonkognitywizm to strasznie wysublimowana kultura,ze aż rzuca na kolana.

> Poza tym wiele z tekstów, które tutaj puściłaś wydają się być po
                > prostu niesprawiedliwe i niczym nie poparte.

to jak jest ? wydaja się czy są? i które to te 'wiele" i nieprawdziwe?

Pytanie, czy znasz Jaśnioka osobiś
                > cie, jeśli nie to czy znasz kogoś kto go zna osobiście. Człowiek wiele rzeczy m
                > oże udawać, albo z drugiej strony słabo wypadać w różnych publicznych okoliczno
                > ściach. Inną sprawą jest znajomość osobista. Ja Michała nie znam osobiście - ma
                > m wrażenie, że mimo to znam go dość dobrze. Jakby nie było bardzo cenię go sobi
                > e jako radnego.
                > Radnego Berezowskiego znałem osobiście - z różnych powodów, o których nie chcę
                > pisać. Mam o nim bardzo negatywne zdanie. Znajdź mi jednak chociaż jedno moje z
                > danie tak negatywne o MB jak te co Ty napisałaś o MJ.
                > Znajdź mi jednak chociaż jedno moje z
                > danie tak negatywne o MB jak te co Ty napisałaś o MJ.

Jak już pisałam w poście do Ciebie wyżej - każdy na swój sposób w zależności od swoich intelektualnych zdolności (możliwości) ma prawo do wyrażania swoich opinii. Każdy też z tych samych powodów inaczej spostrzega rzeczywistość,inaczej spostrzega etykę i oczywiście inaczej swoje poglądy i opinie wyraża. Którego zdania/słowa nie rozumiesz?

> rel="nofollow">www.um.gliwice.pl/bip/pub/uchwaly/j9522.pdf
                > a tam jak byk stoi, że za bycie zastępcą przewodniczącego komisji otrzymuje
                > się dietę wyższą niż za 'zwykłe' zasiadanie w komisji
                . Wynika więc z tego,
                > że Michał pisał prawdę, a Ty kłamałaś.>

Nieeee ! Z tego wynika, ze przypisywanie faar swoich cech innym ludziom psychologowie nazywają projekcją klasyczną.

> Jeśli więc wiesz coś co przeczy temu co napisałem - ujawnij to - najlepiej z li
                > nkiem do określonej uchwały. Jeśli nie - po co piszesz bzdury?
                >

link- proszę bardzo forum.gazeta.pl/forum/w,94,119947418,119962151,Re_Jasniok_radny_Guma_.html [...]Po drugie: skoro nie chciał iść na v-ce przewodniczącego to znaczy, że nie c
                > hciał dodatkowej kasy w zamian za potencjalne zniszczenie własnego wizerunk
                > u jako sumiennego radnego."
                a teraz faar przeczytaj jeszcze raz punkt d i całą treść Uchwały Nr III/38/2002 ....i jeszcze raz...i jeszcze....

Tak przy okazji nie słyszałam na ostanich sesjach aby Jasniok chciał sie zrzec diety radnego jaka by ona nie była.

> tak - radny Jaśniok jest wyjątkowy - w sensie pozytywnym wśród gliwickich radny
                > ch. Napiszę nawet jeszcze trochę dalej - dzięki niemu zacząłem inaczej patrzeć
                > na pracę radnego. Przyznaję, że jeszcze 15 lat temu traktowałem RM jako bandę k
                > olesi, którzy pierdzą w stołki, względnie robią jakieś lewe interesy - nas mies
                > zkańców mając głęboko gdzieś. Było później kilka przebłysków wśród kilku radnyc
                > h, ale nic trwałego, aż do czasu Jaśnioka. Dopiero jak tego człowieka zobaczyłe
                > m to zrozumiałem, że radnym może być ktoś komu na tym mieście zależy, że to kto
                > ś komu się chce być radnym dla mieszkańców, któremu się chce poświęcać własny c
                > zas, wiedzę i umiejętności, aby Gliwiczanom żyło się lepiej.

no zadziwiające "usta faara" promieniują silnie kierunkowo ;)
                • faar Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 11:29
                  Pierwsza sprawa i ważna - nie tylko do Ciebie, ale akurat piszę do Ciebie - naucz się cytować na forum - nie chce mi się przekopywać przez te szlaczki, więc odniosę się teraz tylko do tego, co jest w miarę czytelne.

fesia napisała:

> Jak już pisałam w poście do Ciebie wyżej - każdy na swój sposób w zależności o
                  > d swoich intelektualnych zdolności (możliwości) ma prawo do wyrażania swoich op
                  > inii. Każdy też z tych samych powodów inaczej spostrzega rzeczywistość,inaczej
                  > spostrzega etykę i oczywiście inaczej swoje poglądy i opinie wyraża. Którego zd
                  > ania/słowa nie rozumiesz?

Jak widać ten poziom nie odpowiada nożycom forumowym, bo mi się jeszcze nie zdarzyło mieć skasowanego posta, a Tobie często. Wyciągnij wnioski. Ja Ci podpowiem tylko tyle, że przechodzą krytyczne uwagi w każdą stronę, ale jak ktoś przegnie w jedną stronę (pr51), albo drugą (jak np. Ty) to ma to wykasowane. To oznacza, że nie jest to już tylko kwestia własnych 'intelektualnych zdolności' tylko zwyczajnego braku kultury.

> www.um.gliwice.pl/bip/pub/uchwaly/j9522.pdf

> Nieeee ! Z tego wynika, ze przypisywanie faar swoich cech innym ludziom psychol
                  > ogowie nazywają projekcją klasyczną.
                  Zapewne masz z tym jakiś problem, skoro nie potrafisz przeczytać pierwszej strony uchwały, którą Ci podesłałem i próbujesz mi wmawiać, że to ja mam z tym problem.

> a teraz faar przeczytaj jeszcze raz punkt d i całą treść Uchwały Nr III/38/
                  > 2002 ....i jeszcze raz...i jeszcze....

Może Ty przeczytaj chociaż raz :)

> Tak przy okazji nie słyszałam na ostanich sesjach aby Jasniok chciał sie zrzec
                  > diety radnego jaka by ona nie była.

A dlaczego miałby się zrzekać diety? Nie chciał DODATKOWEJ kasy za bycie zastępcą przewodniczącego komisji.
                  Cytat: Zastępcom Przewodniczącego Komisji Rady przysługuje dieta w wysokości 1,25 podstawy.
                  Rozumiem, że nie wszystko jest dla wszystkich jasne i oczywiste. Ja jednak zakładam, że ludzie którzy tutaj piszą mają przynajmniej opanowaną podstawówkę.
                  Wiem, że logiki uczymy się dopiero na studiach, ale do tego prostego, wytłuszczonego zdania wystarczy logika na bardzo podstawowym poziomie :)

To jak moja droga? Przyznasz, że Michał Jaśniok nie będąc zastępca przewodniczącego komisji automatycznie pozbawił się pewnych dodatkowych pieniędzy? Dla ułatwienia jeszcze raz podam fragment uchwały: Zastępcom Przewodniczącego Komisji Rady przysługuje dieta w wysokości 1,25 podstawy.

Magiczne przepraszam w stosunku do Michała mieści się w ramach Twoich intelektualnych zdolności? Czy może zwykłe przyznanie się, że się myliłaś? Michałowi pewnie obojętne, czy przeprosisz, czy nie :)
                  • fesia Re: Jaśniok radny "Guma" 17.12.10, 15:30
                    faar napisał:

> Pierwsza sprawa i ważna - nie tylko do Ciebie, ale akurat piszę do Ciebie - nau
                    > cz się cytować na forum - nie chce mi się przekopywać przez te szlaczki, więc o
                    > dniosę się teraz tylko do tego, co jest w miarę czytelne.
                    >

"przyganiał kocioł garnkowi..." rozumiem ,ze to ta ważna sprawa ...

> Jak widać ten poziom nie odpowiada nożycom forumowym, bo mi się jeszcze nie zda
                    > rzyło mieć skasowanego posta, a Tobie często.

Czy masz choć weryfikowalny strzęp danych odnośnie kasowania moich postów inny niż te które zrodziły się w Twojej głowie?

> > Nieeee ! Z tego wynika, ze przypisywanie faar swoich cech innym ludziom p
                    > sychol
                    > > ogowie nazywają projekcją klasyczną.
                    > Zapewne masz z tym jakiś problem, skoro nie potrafisz przeczytać pierwszej stro
                    > ny uchwały, którą Ci podesłałem i próbujesz mi wmawiać, że to ja mam z tym prob
                    > lem.
                    >

to ze czegoś nie rozumiesz ,nie znaczy że każdy tak ma.

> > A dlaczego miałby się zrzekać diety? Nie chciał DODATKOWEJ kasy za bycie zastęp
                    > cą przewodniczącego komisji.
                    > Cytat: Zastępcom Przewodniczącego Komisji Rady przysługuje dieta w wysokości
                    > 1,25 podstawy
                    .
                    > Rozumiem, że nie wszystko jest dla wszystkich jasne i oczywiste. Ja jednak zakł
                    > adam, że ludzie którzy tutaj piszą mają przynajmniej opanowaną podstawówkę.
                    > Wiem, że logiki uczymy się dopiero na studiach, ale do tego prostego, wytłuszcz
                    > onego zdania wystarczy logika na bardzo podstawowym poziomie :)
                    >To jak moja droga? Przyznasz, że Michał Jaśniok nie będąc zastępca przewodniczą
                    > cego komisji automatycznie pozbawił się pewnych dodatkowych pieniędzy? Dla ułat
                    > wienia jeszcze raz podam fragment uchwały: Zastępcom Przewodniczącego Komisj
                    > i Rady przysługuje dieta w wysokości 1,25 podstawy
                    .

Dieta radnego wynosi 1,1 podstawy, gdy radny należy do dwóch stałych Komisji Rady tak jak Jaśniok- bez dodatków
                    Dieta radnego (v-ce Przewodniczącego Komisji Rady ) wynosi 1,25 podstawy - również bez dodatków
                    Z jakich dodatkowych pieniędzy Jasniok chciał zrezygnować/ zrezygnował?
                    Z półtora procenta ? a na jakiej podstawie prawnej? Sam sobie uchwałę podjął o ograniczeniu diety czy tez zaszalał i całą ustawę budżetową o kształtowaniu wynagrodzeń zmienił?
                    Jak widzisz dieta radnego jest w "jednym kawałku". Nie zawiera dodatku z tytułu pełnienia dodatkowej funkcji, tak więc rezygnując rezygnuje się z całości przysługującej diety na danym stanowisku a nie z jej części.

> Magiczne przepraszam w stosunku do Michała mieści się w ramach Twoich intelektu
                    > alnych zdolności? Czy może zwykłe przyznanie się, że się myliłaś? Michałowi pew
                    > nie obojętne, czy przeprosisz, czy nie :

Owszem, potrafię tylko na razie nie mam za co. Jasniok musi troche popracować nad manipulacją , bo z nią tak jak z propagandą , na ogół przynosi zakładany efekt ale pod warunkiem ze jest dobrze przygotowana.
                    • faar CF = ciemna Fesia ;-) 17.12.10, 21:42
                      fesia napisała:

> Dieta radnego wynosi 1,1 podstawy, gdy radny należy do dwóch stałych Komisji
                      > Rady tak jak Jaśniok- bez dodatków
                      > Dieta radnego (v-ce Przewodniczącego Komisji Rady ) wynosi 1,25 podstawy
                      > - również bez dodatków
                      > Z jakich dodatkowych pieniędzy Jasniok chciał zrezygnować/ zrezygnował?

boshhhh ... jaka Ty jesteś ciemna baba :) Sama przecież to już napisałaś :)

OK - uczymy się metodą szkolną - zadanie z tekstem. Fesia słucha - będziemy omawiać zadanie radnego Michała :)

Michał jest radnym gliwickim. Pobierać będzie z tego tytułu dietę. Będąc członkiem dwóch komisji będzie miał tę dietę wyższą (1.1 podstawy). Gdyby zgodził się być zastępcą przewodniczącego komisji otrzymywałby dietę jeszcze wyższą. Michał jednak nie zgodził się na to.
                      Padł zarzut, że Michał dla kasy to zrobi to i tamto. Michał napisał: "Nie omamiła mnie wyższa dieta".
                      jasniok.pl/radny_faq.php
                      Napisałem, że właśnie to, że Michał nie przyjął funkcji zastępcy w komisji świadczy przeciwko argumentowi o tym, że robi coś dla kasy, bo przecież dla kasy wziąłby tę funkcję. Tutaj jednak Michał użył trudnego słowa "imponderabilia" no i Fesię trochę to zamroczyło, bo stwierdziła "za v-e przewodniczącego nie dają dodatkowej kasy"
                      forum.gazeta.pl/forum/w,94,119947418,119962151,Re_Jasniok_radny_Guma_.html
                      i po raz kolejny okazało się, że Fesia nie wie co pisze :) bo za funkcję zastępcy przewodniczącego oczywiście jest dodatkowa kasa względem bycia tylko członkiem komisji. Co zresztą później sama napisała (co dowodzi, że nie wie, co pisze):

> Z półtora procenta ? a na jakiej podstawie prawnej? Sam sobie uchwałę podjął
                      > o ograniczeniu diety [...]

Przemówię jak do dziecka :) - nie trzeba Fesiu podejmować uchwały w tym celu. Jeśli radny zechce skorzystać z propozycji objęcia funkcji zastępcy przewodniczącego, to dostanie wyższe uposażenie. Jeśli z tego nie skorzysta - jak Michał - to tego wyższego uposażenia nie dostanie. Mam nadzieję, że zrozumiałaś :)
                      Naturalnie dobrze byłoby, abyś przećwiczyła matematykę na poziomie szkoły podstawowej - zapewne uzmysłowią Ci, że różnica pomiędzy mnożnikiem 1,1 a 1,25 to nie 1,5% ale 15% - pomyliłaś się 10-krotnie, ale to chyba niespecjalnie Cię obchodzi. Ciekawe, czy jakbyś dostała zamiast 15% premii jedynie 1,5% to też byłoby Ci wszystko jedno :-)

> Jak widzisz dieta radnego jest w "jednym kawałku".
                      Piszesz oczywiście bzdurę. Odsyłam jeszcze raz do uchwały - skup się na pierwszej stronie, bo pozostałe Cię chyba rozpraszają ;-)
                      Dieta radnego jest uzależniona od pełnionych funkcji. Im więcej komisji, im więcej funkcji przewodniczącego, zastępcy, itp. tym ta dieta ma wyższy przelicznik. Ja wiem - na stronie jest tyle wierszy - ciężko to objąć, ale postaram się pomóc :)
                      Gdyby Michał był tylko członkiem dwóch komisji to dostałby dietę z przelicznikiem 1,1 czyli 110% kwoty bazowej, czyli tzw. diety radnego. Gdyby zechciał przyjąć funkcję zastępcy przewodniczącego komisji (co mu proponowano) przelicznik jego diety wzrósłby do 1,25 czyli mamy różnicę 15%. Nie przyjmując tej funkcji automatycznie pozbawił się wyższej uposażenia.

Wiem - zgodnie z tym co napisałaś już wcześniej - każdy zgodnie z własnymi możliwościami, itp. - możesz nadal tego nie zrozumieć, możesz nie zdawać sobie nawet sprawy z tego, że piszesz kłamstwa i nie potrafisz się do tego przyznać. Trudno. Łatwiej się już nie da tego wyjaśnić.
                      • Gość: itias Re: imponderabilia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.10, 23:58
                        Ja tylko w sprawie tych imponderabiliów. Już w innym wątku to napisałem, najwyraźniej nie wszyscy, wiedzą co to znaczy. Na stronie radnego J. czytamy iż: "Dla mnie inne sprawy, nazwijmy je imponderabiliami, są ważniejsze, co starałem się tą decyzją wyrazić.". W moim pojęciu nie rzeczy nieuchwytne, niematerialne są ważniejsze w pracy radnego, ale właśnie jak najbardziej sprawy mierzalne, te które można zaplanować a potem się z nich rozliczyć przed wyborcami, stosując wybrane kryterium jakości, winny być najważniejsze. Dla mnie nie nieuchwytne odczucia radnego, ale jego praca i idące za nią wyniki są miarodajnym wyznacznikiem jego przydatności (lub nie) na tym stanowisku. No chyba, że chodziło o pryncypia, ale wtedy sugerowałbym, aby jednak używać wyrazów, których znaczenie się rozumie.
                        • Gość: kibic Re: imponderabilia IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.10, 00:31
                          itias napisał(a):

> Dla mnie nie nieuchwytne odczu
                          > cia radnego, ale jego praca i idące za nią wyniki są miarodajnym wyznacznikiem
                          > jego przydatności (lub nie) na tym stanowisku. No chyba, że chodziło o pryncypi
                          > a, ale wtedy sugerowałbym, aby jednak używać wyrazów, których znaczenie się roz
                          > umie.

Pełna zgoda. Jego ujadające zachowanie na ostatnich sesjach i tutaj na forum świadczy, ze sięgnął do słowniczka po wyraz, którego faktycznie nie zrozumiał.
                          Ja te jego tutaj wystąpienia odbieram, jako reklamowanie swojego blogu z powodu małego zainteresowania, widocznie brakuje mu oklasków. Klackanie jedynego faara i innego wykrzyknika nic mu nie pomoże, niestety:-)
                        • faar Re: imponderabilia 18.12.10, 15:29
                          Gość portalu: itias napisał(a):

> Ja tylko w sprawie tych imponderabiliów. Już w innym wątku to napisałem,
                          > najwyraźniej nie wszyscy, wiedzą co to znaczy.

wiem, co to imponderabilia :)
                          Dla mnie też często ważniejsze są właśnie rzeczy te nieuchwytne, których nie widać na pierwszy rzut oka. Dla Michała Jaśnioka pewnie też, co w sposób logiczny wynika z jego wypowiedzi :)
                          • Gość: kibic Re: imponderabilia IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.10, 16:17
                            > Dla mnie też często ważniejsze są właśnie rzeczy te nieuchwytne, których nie wi
                            > dać na pierwszy rzut oka. Dla Michała Jaśnioka pewnie też, co w sposób logiczny
                            > wynika z jego wypowiedzi :)

Czyli faar, ty wraz z Michałem prowadzicie życie wirtualne, które zaczyna dla was być ważniejsze od tego prawdziwego :-)
                            Wiesz bidulo co, po takiej deklaracji twoją stopkę, z której jesteś wciąż taki dumny powieś sobie poniżej bioder, ale z tyłu;-)
                          • sss9 Re: imponderabilia 19.12.10, 04:32
                            faar napisał:

> wiem, co to imponderabilia :)
                            > Dla mnie też często ważniejsze są właśnie rzeczy te nieuchwytne, których nie wi
                            > dać na pierwszy rzut oka. Dla Michała Jaśnioka pewnie też, co w sposób logiczny
                            > wynika z jego wypowiedzi :)

BUUUUAHAHAHAHAHA!!!
                            czyli faarowi udaje się być inteligentnym kretynem?
                            • faar OT: do sss9 19.12.10, 22:28
                              ziew ... ;-)
                      • fesia nerwy puszczaja -klasa wychodzi 18.12.10, 10:36
                        faar napisał:

> boshhhh ... jaka Ty jesteś ciemna baba :)

oooo jaki wspaniały chwyt stylistyczny dla eleganckiego podkreślenia zwrotu grzecznościowego.

> OK - uczymy się metodą szkolną - zadanie z tekstem. Fesia słucha - będziemy oma
                        > wiać zadanie radnego Michała :)
                        > Michał jest radnym gliwickim. Pobierać będzie z tego tytułu dietę. Będąc członk
                        > iem dwóch komisji będzie miał tę dietę wyższą (1.1 podstawy). Gdyby zgodził się
                        > być zastępcą przewodniczącego komisji otrzymywałby dietę jeszcze wyższą. Micha
                        > ł jednak nie zgodził się na to.
                        > Padł zarzut, że Michał dla kasy to zrobi to i tamto. Michał napisał: "Nie omami
                        > ła mnie wyższa dieta".
                        > jasniok.pl/radny_faq.php
                        > Napisałem, że właśnie to, że Michał nie przyjął funkcji zastępcy w komisji świa
                        > dczy przeciwko argumentowi o tym, że robi coś dla kasy, bo przecież dla kasy wz
                        > iąłby tę funkcję. Tutaj jednak Michał użył trudnego słowa "imponderabilia" no i
                        > Fesię trochę to zamroczyło, bo stwierdziła "za v-e przewodniczącego nie dają d
                        > odatkowej kasy"

Nawet zacytować samego siebie nie potrafisz, a odczuwasz misję nauczania innych.
                        Znowu coś sobie uroiłeś i znowu radośnie swoje urojenia zwalczasz. Czytaj cudze posty i teksty ze zrozumieniem, nie zmyślaj nie dopisuj sobie czegoś, co podsuwa Ci wyobraźnia. Jeżeli to opanujesz to może - może! - będzie się dało z Tobą normalnie dyskutować.

I na koniec
                        > Dieta radnego jest uzależniona od pełnionych funkcji. Im więcej komisji, im wię
                        > cej funkcji przewodniczącego, zastępcy, itp. tym ta dieta ma wyższy przelicznik

To zdaje się jest dla Ciebie typowe. Zero merytorycznej treści, dużo wymysłów.
                        • faar Re: nerwy puszczaja -klasa wychodzi 18.12.10, 14:37
                          fesia napisała:

> faar napisał:
                          >
                          > > boshhhh ... jaka Ty jesteś ciemna baba :)
                          >
                          > oooo jaki wspaniały chwyt stylistyczny dla eleganckiego podkreślenia zwrotu
                          > grzecznościowego.

Każdy na tym forum by Ci to napisał :)
                          Jak nie potrafisz zrozumieć 3 linijek tekstu to jak mam Ciebie nazywać? Skarbnicą wiedzy, omnibusem :)))) ?

Mam nadzieję, że już rozumiesz, że różnica między 1,5% a 15% jest znaczna - zwłaszcza, że to co miesięczna wypłata :) To, że się nie potrafisz przyznać do błędu - norma :)
                          Rozumiem, że zdajesz sobie sprawę, że Michał Jaśniok nie zostając zastępcą radnego automatycznie i z definicji zrzekł się dodatkowych pieniędzy. To, że się nie potrafisz przyznać do błędu - też norma :))))))))))
    • Gość: !? Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: *.gl.digi.pl 16.12.10, 19:43
      Jak POPiS bierze wszystko to konsekwentnie, nie tylko funkcje, zaszczyty, niech przejmie także ciężką pracę, tę niewidoczną, a wymagającą. A kto będzie pracował a kto nie to się zobaczy. Na razie radni POPiS zachłusnęli się przewagą, władzą i funkcjami. Za momoent trzeba będzie wykazać się konktretną aktywnością. Już dziś niektórzy wykazali się nieróbstwem.
    • Gość: zachar Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: 199.48.147.* 17.12.10, 00:21
      Osobiscie poznalem Frankiewicza. Mam o nim jak najgorsze zdanie.
      • faar Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 17.12.10, 11:33
        Gość portalu: zachar _tym_razem_z_San_Francisco_ ;) napisał:

> Osobiscie poznalem Frankiewicza. Mam o nim jak najgorsze zdanie.

Poznałeś go w USA, czy gdzieś na miejscu tutaj? :))))))))))

Bardzo weselą mnie kolesie, którzy korzystają z zagranicznych proxy i myślą, że to nie będzie odebrane jako fałszowanie rzeczywistości ;))
        • sss9 Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 17.12.10, 12:12
          o, faar nie ma paszportu, czy nie stać go na wizę? może znowu zamknięto granice RP?
          a może przydupasów prezia jest tak mało, że aby uwiarygodnić fałsz korzystają z zagranicznych proxy, czego już "transparentny" i "uczciwy" do bólu, faar, nie dostrzega?
          • faar Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 17.12.10, 15:04
            sss9 napisał:

> o, faar nie ma paszportu, czy nie stać go na wizę? może znowu zamknięto
            > granice RP?
            Nic mi nie wiadomo o zamknięciu granic. Możliwe jednak jest, że to jakiś Twój żarcik w stylu Lady Gaga kontra Buzek, albo kocham Grabowieckiego, nienawidzę Jaśnioka ;)

> aby uwiarygodnić fałsz korzystają z zagranicznych proxy, czego już
            > "transparentny" i "uczciwy" do bólu, faar, nie dostrzega?

Odpierwiastkuj się ode mnie :)
            Ja z proxy nie korzystam i korzystać nie będę. Jak ktoś jednak pisze jakieś zarzuty względem Frankiewicza to przynajmniej niech stara się być wiarygodnym, bo jak koleś korzysta z proxy i pisze zarzuty pod kątem kogokolwiek to dla mnie jest dokładnie tak wiarygodny jak jego ip/domena :)

3m się ważniaku :)
            • sss9 Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 17.12.10, 15:18
              wyniki google dla Buzka i Lady Gaga nie pozostawiają wątpliwości, które z nich osiągnęło więcej, mimo iż ten pierwszy stara się jak może: pisze listy i odezwy "w imieniu", występuje, udziela poparcia, komentuje i chwali. może już czas na płytę, albo chociaż singiel, bo efektów jego działalności ciągle brak. :)

elementarna uczciwość wg faara: jeśli ktoś krytykuje prezia, nie wolno mu używać proxy - jeśli tego prezia popiera, to może, a nawet powinien, bo to tylko uwiarygodni tak autora, jak i jego IP/Domenę.
              oto bojownik o spokój w RM, faar: uczciwy, transparentny, odpowiedzialny... inaczej.
              • faar Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 17.12.10, 19:20
                sss9 napisał:

> wyniki google dla Buzka i Lady Gaga

Ja nie mogę ;))))))))))))))

Chłopie - rzuć jeszcze wynikiem google dla Jaśnioka i Dody - zrób z tego później rozprawkę, może jakąś serię artykułów Nowiny Ci wydadzą - poczujesz się lepiej i może w końcu odpuścisz :)))) - miszcz z Ciebie pierwsza klasa :)

> elementarna uczciwość wg faara: jeśli ktoś krytykuje prezia, nie wolno mu używać
                > proxy

moja elementarna uczciwość to: NIKOMU nie wolno używać proxy, jeśli chce być traktowany poważnie.

Elementarna uczciwość w/g sss9: jeśli krytykuje się Frankiewicza to można wszystko - zmieniać nicki, płeć, używać proxy, najlepiej jednak napisać coś o Lady Gaga i jakimś super G z byłej Rady Miasta, który na nieszczęście sss9 nie dostał się do obecnej rady i sss9 nie może tego przeboleć ;)

Jak to w przypadku sss9 - wszystko jest obywatelskie, etyczne ... inaczej ;)
                • sss9 Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! 18.12.10, 10:18
                  :) nadal nic nie kumasz, brudasku, czy błocko zakleiło ci ślipka? :D
    • Gość: Nikodem Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: 192.168.3.* 17.12.10, 20:35
      No tak najbardziej pracowici to pewnie radni Potocka i Więckowska - która chyba ani razu nie zabrała głosu na sesji....Kto jeszcze jest tam pracowity....Wiśniewski Jan ten chyba już się wypalił dawno temu....Ale prawda jest taka, że pracowitowść nei powinna polegac na gadaniu i obiecankach tylko na konkretnych efektach pracy...ciekawi mnie czy można gdzież przeczytać jakieś raporty z pracy radnych z poprzedniej kadencji, bo chętnie bym się dowiedziła co Ci obecni krzykacze zdziałali konkretnego w poprzedniej kadencji i żeby się nie okazało, że...NIC...
      • Gość: B52 Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:52
        Wysłuchałem dokładnie ostatnich sesji RM.
        Panie Jaśniok - obraził się Pan że Pana klub nie został doceniony...ale nie zadał Pan sobie pytania dlaczego? dlaczego was tak nie lubią...Dlaczego P. Sowa wg Pan taki fachowiec od tylu lat... jest tak źle pamiętana??? A Pan skąd tak złe konotacje Pana Pszonaka??

No więc niech Pan się temu dokładnie przyglądnie bo na mieście już mówią o Panu "Ciemniok"
    • Gość: rrr Re: Radni z KdG ZF to smierdzące lenie! IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 22:00
      telewizja.gliwice.pl/artykul.php?id=3859
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka