Dodaj do ulubionych

o kurde, balest

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:14
Tchórzliwi Hiszpanie dali nogę z Iraqu, bo terroryści dwa razy pukli. Już
widzę wspólną europejską armię, już widzę te wspólne akcje, obronę przed
wrogiem. Hiszpanie wycofają się zanim dojdzie co do czego, Francuzi w ogóle
nie pojadą, Włosi zapłacą okup, Niemcy wezwą przyjaciół z Ameryki. Takie jest
życie balest.
Obserwuj wątek
    • Gość: gRegor Re: o kurde, balest IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 23.04.04, 15:05
      nie martw się! Wspólna Europejska armia będzie walczyc w imię interesów
      europejskich a nie amerykańskich planów wydobycia ropy naftowej i
      syjonistycznej polityki państwa Israel.No ale jak to w zwyczaju Żydów było,
      zawsze posługiwali się innymi w celu osiągania swoich brudnych interesów(patrz
      wątek Judasza i egzekucja Chrystusa dokonana rękami żołnierzy RZymu)dlatego
      polscy chłopcy muszą gnić w Irackim upale i wykonywać rozkazy pracodawców z
      koalicji "Ropa dla Usa-Przestrzeń życiowa dla Israela" Czas się obudzić,tylko
      budzika nikt nie nastawił więc może być tak ,że obudzi nas podobnie jak
      Hiszpanów jakieś "BUm" :-((
      • Gość: Ramon Re:na szabelka i na oancer IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 05:31
        Mousz recht Trol, cauou Europa sie poddou, jeno ta niepokonana armja polska
        byndzie bioua Turka i bronioua chrystijanizacji na granicy za Kijowem.
        m.s.m
        Ramon

• ballest Re:na szabelka i na oancer 24.04.04, 08:21
          W Europie Regionow, nie potrzebujemy narodowych armiow, a wiec nie potrzebujemy
          niemieckiej, czy hiszpanskiej, bo takich panstw nie bedzie,
          - bedzie EUROPA i bedzia ARMIA
          ale nie Slaska, czy Saksonsaka , tylko EUROPEJSKA!
          Polska Armia bedzie wcielona do USA !:-)))'
          • Gość: gRegor Re:na szabelka i na oancer IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 24.04.04, 08:48
            Polska armia już jest w usa .Nie widziałeś GROMU fotografującego się pod faną
            USA?Tylko gdzie schowali Gwiazdę Dawida na białym tle? a może ktoś wyretuszował
            bo w końcu nie wypada tak jawnie się określać:))
            • Gość: OBERSCHLESIER Re:na szabelka i na oancer IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.04, 11:26
              No i co anyzydowska papugo?
              ty masz synek jobla na punkcie Zydow.
              nie ma postu w ktorym jakiejs gwiazdy dawida nie wsadzisz.
              Te wszystkie teorie spiskowe dziejow zydzi tu zydzi tam
              idz sie synek leczyc bo zamiast bialych myszy to widzisz wszedzie
              biale gwiazdy , a jak ich nie widac to piszesz ze wyretuszowane

ciekawe co to jest oancer? jakis slaski wynalazek?
              • Gość: gRegor Re:na szabelka i na oancer IP: *.neonet.gliwice.pl 24.04.04, 12:18
                Nie jestem antysemitą tylko mam odwagę krytykować politykę Israela.A ty parchu
                gdzieś ci chyba napisałem kim jesteś.DNO :) szambo :) KrUPPel!
                I nie profanuj nazwy Oberschlesier bo nim nie jesteś.
                Pa! Boroku!
                • Gość: OBERSCHLESIER Re:na szabelka i na oancer IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.04, 13:42
                  Gość portalu: gRegor napisał(a):
                  A ty parchu
                  > gdzieś ci chyba napisałem kim jesteś.DNO :) szambo :) KrUPPel!

hehe ,idz kibolu rozwydrzony powydzierac sie na stadion.
                  bedziesz w swoim zywiole.
                  Jestes prymitywem jakich malo.Mocny w gebie pusty we lbie .

Od parchow to juz twoj tato gliwickich zydow wyzywal palac synagoge w Gliwicach.
                  Po nim przejales slownictwo i maniery

• Gość: Ramon Re:na szabelka i na oancer IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 14:15
                    Hallo Peter!
                    tera mi ten moj oancer dopiero podpoud;-)))- ech sie hachnou.

a nie rob tukej takego larma bo jou wia ze vater uod Gregora ze tom synagogom
                    nie miou nic do czynienia.
                    czim sie.
                    Ramon
                    • psztymucel Re:na szabelka i na oancer 24.04.04, 14:22
                      Oczywiście nikt nie miał z nią do czynienia i jak zwykle wszysycy byli
                      przeciwni.
                      • Gość: Ramon Re:na szabelka i na pancer IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 14:30
                        a dyc piszymy uo Glywicach!
                        m.s.m
                        Ramon

P.S. Tela zajs wetych Glywicach tysz niema lous, zeby jeyno uo tym pisac.
                        • psztymucel Panowie czas się więcej uczyć bo bzdury piszecie ! 24.04.04, 21:32
                          Panowie, czas się więcej uczyć, bo bzdury piszecie okrutne. Przypominam bandzie nieuków, że nie było żadnej szarży z szabelkami na czołgi (czyli jak jest po waszymu tzw. pancery).
                          Dobrą szkołę przeszliście pod propoagandą - najpierw wujka Goebelsa, a potem komunistycznych piesków, którzy przedstawiali polską armię sprzed 1939 roku jako ludzi tępych i zacofanych do tego stopnia, że "niektórzy nie widzieli wcześniej czołgów lub myśleli, że są one zrobione z tektury?. Taki obraz Kampanii Wrześniowej spreparowała goebelsowska propaganda, a potem utrwaliła korzystająca z dobrych, niemieckich wzorców, propaganda komunistyczna.
                          Szarż na czołgi z szablami, czy z lancami nigdy nie było. Chyba nie myślicie, że przedwojenni oficerowie polscy byli debilami, którzy puścili by swoich żołnierzy do szturmu w ten sposób na uzbrojone po zęby czołgi !!! To przecież zupełana niedorzeczność. Armia polska była technicznie zacofana, ale nie składała się z idiotów. Szarża 18-tego, Pomorskiego Pułku Ułanów pod Krojantami, miała miejsce, ale szarżowano konno niemiecką piechotę, wycinając w pień cały batalion. W czasie przegrupowywania pułku z lasu wyjechały niemieckie samochody pancerne. Polacy ?odskoczyli? za pobliskie wzgórze ponosząc ogromne straty. ?Legenda? o szarży na czołgi pod Krojantami, zapoczątkowana została przez włoskiego korespondenta wojennego, sprowadzonego później na miejsce bitwy przez Niemców. W 1941 została utrwalona poprzez niemiecki film propagandowy ?Kampfgeschwader Lützow? (zrelizowany specjalnie na polecenie Goebelsa). Po 1945 roku ten obraz utrwaliła propaganda komunistyczna, by poniżyć i upokorzyć oficerów z września 1939 roku.
                          Teraz robicie to Wy wypisując pod adresem Polaków hasła w stylu "szableka i na pancer". To obraźliwe, ale cóż... głupota i nieuctwo ma wiele twarzy. Z drugiej strony widać, że nawet po 60-ciu latach ziarna, które zasiał reichsminister dr Joseph Goebels wydają owoce, na szczęście lekko nadgniłe i robaczywe.
                          • Gość: Ramon Re: Panowie czas się więcej uczyć bo bzdury pisze IP: *.proxy.aol.com 24.04.04, 23:26
                            Psztymucel, dziekuja Ci za podszkolenie i tszim sie;-)
                            m.s.m
                            Ramon
                            • ballest Kozy uot wiesi tysz nie bouo? 25.04.04, 08:56
                              Fajnie uo szabelkach napisou;-)))#
                              Niech jeszcze napisze, ze nie bouo gowiedzi i bydla na balkonach uot
                              repatriantow, to se tu uobalam.
                              Bo keby je futrowali, ale nie koza uot Wiesi moji Tancie kwiotka uobzeraua!
                              • psztymucel Re: Kozy uot wiesi tysz nie bouo? 25.04.04, 10:29
                                Drogi Panie Ballest,
                                Jesteś Pan typowym przykładem zakamuflowanego chama, który pod płaszczykiem
                                zachodniej kultury i tolerancji wyśmiewa się z ludzi i ich historii, która
                                często była tragiczna, nie z ich przyczyny. Myślisz Pan sobie, żeś wszystkie
                                rozumy zjadł i skoro klepiesz każdego dnia w klawiaturę na wszystkie tematy, to
                                masz monopol na wiedzę, prawdę i mądrość. Tymczasem w wielu sprawach błądzisz,
                                a częstokroć powtarzasz propagandowe slogany i po prostu piszesz bzdury. Zatem
                                do rzeczy:
                                1. Szarży polskiej kawalerii na czołgi faktycznie nigdy nie było. Wystarczy, że
                                weźmiesz do ręki najnowsze, rzetelne opracowania historyków wojskowości i
                                poczytasz coś na ten temat. Filmy, rzekomo dokumentalne, które pokazują scenę
                                jak kawaleria atakuje niemieckie pancery, zostały nakręcone już po zakończeniu
                                walk w Polsce, na specjalne polecenie Goebelsa. Jak pisałem wcześniej, po 1945
                                roku ten sam motyw wykorzystywała propaganda komunistyczna i nawet Andrzej
                                Wajda dał się na to złapać zamieszczając podobne sceny w swym filmie "Lotna".
                                2. Jeśli chodzi o zwierzęta na balkonach, to naśmiewanie się z ludzi, którzy
                                zostali wypędzeni przez sowietów i NKWD ze swych domostw setki i tysiące
                                kilometrów na Zachód, jest przykładem Pańskiej dwulicowości i pseudokultury,
                                którą Pan tutaj na tym forum prezentujesz. Jeśli weźmiesz Pan pod uwagę, że w
                                1945 roku dla wielu z tych ludzi świnia czy krowa to był jedyny dobytek, który
                                pozwalał przeżyć (wszak złotem czy drogimi meblami się nie najesz), to wtedy
                                zrozumiesz Pan jakie głupoty wypisujesz. Może Pana nie dopadł nigdy głód i nie
                                wiesz Pan co to znaczą doświadczenia wojny - to tylko dziękuj Pan za to Dobremu
                                Bogu. Jak pooglądasz sobie dokładnie albumy wypędzonych na Zachód Niemców,
                                wśród nich również znajdziesz zdjęcia biednych bauerów, którzy gnają przed sobą
                                kozę czy jedengo świniaka. Oczywiście na Wschodzie bieda była większa, też i
                                trzoda chlewna stanowiła większe dobro.
                                Pamiętaj, że człowieka i poziomu człowieczeństwa nie mierzy się ilością
                                posiadanych rowerów i spłuczek klozetowych na jednego mieszkańca.
                                • ballest Re: Kozy uot wiesi tysz nie bouo? 25.04.04, 11:00
                                  Krasnalu, to nie my sie wysmiewamy, to takie osoby jak Ty wysmiewaja sie z
                                  kultury Slazakow, dlatego zawsze przypominam, skad pochodza te co sie z innej
                                  kultury nasmiewaja i odmawiaja innym prawa do wlasnej gwary czy kultury!
                                  Lwowianie reprezentowali kulture , ale na Slask nie tylko Lwow przyjechal, tu
                                  zapedzilo sie tez pare psztymuclow, a oni mysla, ze sa tu gospodarzami!
                                  To jest problemem nie tylko Slaska, ale takze Kosowa, Gornej Adygi albo kraju
                                  Baskow.
                                  • psztymucel Trochę Cię poniosło 25.04.04, 12:53
                                    Trochę Cię jednak poniosło, i to zdrowo. Nie chcesz widzieć, albo zapominasz o
                                    faktach.
                                    1. Ja nie myślę, że tu jestem gospodarzem, ja tu - po części - jestem
                                    gospodarzem i będę nim dopóty, dopóki tacy jak Ty nie przyjdą i mnie siłą nie
                                    wyrzucą.
                                    2. Póki co Górny Śląsk jest integralną częścią państwa polskiego i każdy z jego
                                    mieszkańców, który uczciwie płaci podatki, jakże wysokie, na to państwo ma
                                    prawo czuć się gospodarzem regionu w którym mieszka.
                                    3. Na szczęście ani nie Ty, ani nie tobie podobni orzekają o tym kto ma, a kto
                                    nie ma prawa zamieszkiwać w danym rejonie czy obszarze. Jak słyszę hasła w
                                    stylu "Śląsk tylko dla Ślązaków" to bawią mnie one bardzo zwłaszcza w czasach
                                    kiedy więkoszość ludzi wykorzenia się i zmienia miejsca zamieszkania.
                                    4. Porównywanie Ślązaków do Basków - ha ha ha ha !!! Przestań mnie bawić mój
                                    drogi, zbyt dużo ich różni (chociażby mentalnie) by snuć takie porównania.
                                    • Gość: gRegor Psztymucel zamknij gorolski paplok!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 25.04.04, 14:00
                                      Trzym pysk !!!!!!!!!!!!!!!!!!Śmieciu:-))
                                      • psztymucel Re: Psztymucel zamknij gorolski paplok!!! 25.04.04, 14:02
                                        Widzę gRegor, że kiedy tracisz argumenty zniżasz się do inwektyw. To ani nie po
                                        rycersku, ani nie w stylu zachodniej kultury.
                                        • Gość: gRegor Re: Psztymucel zamknij gorolski paplok!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 25.04.04, 15:12
                                          stosuję twoją kurture!śmiecia:-)
                      • hans111 Re:na szabelka i na oancer 26.04.04, 11:44
                        psztymucel napisał:

> Oczywiście nikt nie miał z nią do czynienia i jak zwykle wszysycy byli
                        > przeciwni.

ewetualnie wykonywali tylko rozkazy...
                        • Gość: Ramon Re:na szabelka i na pancer IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 26.04.04, 12:13
                          gupi tymat, wejsce sie wasze graczki i idzcie na dwor se pobawic - je wiosna!
                          m.s.m
                          Ramon
                          • psztymucel Re:na szabelka i na pancer 26.04.04, 12:35
                            Jak temat jest niewygodny, albo jak nie wali się inwektywami i nie bluzga jadem
                            w przeciwnika, tylko podaje się rzeczowe argumenty to nagle okazuje się, że
                            jest to "gupi tymat" i lepiej zająć się plewieniem grządek.
                            • Gość: Ramon Re:na szabelka i na pancer IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 26.04.04, 13:56
                              Hallo Psztymuciel!
                              Czy tyn tymat jest wygodny czy nie to nie odgrywou teraz zoudny roli,chodz jeno
                              o to ze zoudyn z nous i naszych rodzicow nie miou jakegokolwiek wpuywu na to co
                              sie we latach 40-tych we Glywicach dziauo.
                              I beztosz jest to darymnou goudka.
                              A uo grzondkach s tobom niy banda godou, bo uotyn napewno tysz za duzo niewiysz.
                              Also tszim sie i niy dynerwuj sie za bardzo bo jeszcze hercszlag dostaniesz.

Co robisz na Pfingsten, je zejs tysz na Oberschlesier-Treffen we Rheinberg?
                              Jak ja, to podoudomy.
                              m.s.m
                              Ramon

• Gość: trol Re:na szabelka i na oancer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 14:15
            A kiedy będzie Europa regionów, to wierz mi balest, trza będzie stąd jak
            najdalej uciekać. Każdy region będzie miał swoją ocenę rzeczywistości, swoje
            priorytety, swoje siły zbrojne, swoich tchórzy, itd.
            Ty jeszcze widzisz wspólną europejską armię? armię tchórzy, dekowników i
            zdrajców? Czyż to co robi hiszpania nie jest zdradą? Czy Francuz będzie umierał
            za Ateny, a Niemiec za Wilno?

• ballest Re:na szabelka i na oancer 26.04.04, 22:45
              Wy za Nicea, jakos umierac nie chcecie, dlaczego ma Hiszpania polityke USA
              podpierac, ktora ma dwa cele, Israelowi wolne plecy zrobic, a wielkim spolkom
              Nafte!
              Za to maja Niemcy, Francuzi , czy Hiszpanie umierac! ??????
              Przeciez Saddam nie byl terrorysta, tylko morderca, co sie usciskal z
              Rumsfeldem!
              Ze Polacy narzedziem w rekach innych byli i sa , za to ja nie potrafie !
            • ballest Re:na szabelka i na oancer 26.04.04, 22:45
              Wy za Nicea, jakos umierac nie chcecie, dlaczego ma Hiszpania polityke USA
              podpierac, ktora ma dwa cele, Israelowi wolne plecy zrobic, a wielkim spolkom
              Nafte!
              Za to maja Niemcy, Francuzi , czy Hiszpanie umierac! ??????
              Przeciez Saddam nie byl terrorysta, tylko morderca, co sie usciskal z
              Rumsfeldem!
              Ze Polacy narzedziem w rekach innych byli i sa , za to ja nie potrafie !
              • Gość: gRegor Re:na szabelka i na oancer IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 06:51
                Racja.Czemu usa nie zrobiła porządku w Iraku za pierwszym razem??????Pozwolili
                Saddamowi na czystki i mordy przeciwników religijnych.Powstanie zostało
                stłumione przez reżim i obiecana pomoc ami nie nadeszła.To obłuny brudny kraj
                pełen kłamstwa ,fałszu i zła.Ukrytego zła pod płaszczykiem prawa
                międzynarpodowego z którym i tak się nie liczą bo złamali to prawo atakując
                Irak wbrew postanowieniom ONA.Ameryka i Israel to bandyci tacy sami jak Saddam
                czy przywódcy Korei Pln. albo watażkowie Południowo amerykańscy.Są tylko
                bogatsi i silniejsi ale niczym się ich interesy od interesów tych drugich nie
                różnią.A Polska???? Dała się poprzez coraz silniejsze niestety lobby żydowskie
                uwikłać w tą brudną wojnę.Bierze udział w konflikcie w którym morduje się
                kobiety i dzieci.Niedawno przedwczoraj zamordowano 8 dzieci i nikt się do
                ku...y nędzy z tego nie wytłumaczył choć słowem!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdyby tak
                jakiś Palestyńczyk zamordował w zamachu 8 dzieci Israel zrobiłby z tego taką
                medialną szopkę ,że cały świat w mediach nie mówiłby o niczym innym.Nie wierzę
                w sprawiedliwość USA tak jak nie wierzyłem nigdy w dobre intencje Zsrr.Ich
                totalitaryzm ma tylko lepszą otoczkę.Martwi mnie tylko brak solidarności w
                Europie bo Polska powinna stanąć murem za Francją i Niemcami!!!! Po co
                spotykają się z nimi w Trójkącie Weimarskim skoro okazuje się ,że go rozsadzamy
                od wewnątrz.Czas to zmienić,czas pokazać ,że nie chcemy wojować tylko pracować
                dla dobra Europy.Chcę się obudzić w mieście ,regionie i jadąc do pracy cieszyć
                się z tego ,że mój wypracowany dochód pójdzie nie na mundury dla wojska,nie na
                amunicję do karabinów ale na szkołę w mojej dzielnicy,na kupno tramwaju w
                mieście ,na budowę autostrady do Wiednia!!!!!!Na parki i na pensje dla
                policjantów i nauczycieli!!!! Chcę by moje pieniądze trafiły do ludzi na Śląsku
                i przyczyniały się do budowy jego porządnego wizerunku!!!!I nie chcę tu w moim
                regionie żydowskich banków,amerykańskich MC Donaldów i lotnisk dla
                wojska "przyjaciół" których przyjażń polega na fałszu i obłudzie.Nie chcę by
                mój syn umierał za Iracką ropę i przestrzeń życiową dla Israela!!!!Nie chcę
                tego i mam do tego prawo !
                • ballest Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 27.04.04, 07:54
                  Nie zawsze jestem zgodny z Gregorem, bo jego slownik nie zawsze odpowiada mej
                  wyobrazni o etykiecie osobistej, ale jednego nie mozna zaprzeczyc, jako jeden z
                  niewielu w Polsce bardzo tzezwo mysli.
                  Europa jak sie nie skupi, zostanie niewolnikiem USA, wiadomo, ze USA
                  wykorzystaly do swoich celow Polske i Hiszpanie, a Polacy stracili na
                  wiarygodnosci, bo to co oni zrobili, to po prostu zdrada.
                  Za Europejskie pieniadze kupili samoloty w USA, to jest podle, tego sie nie da
                  naprawic.
                  Uwazam, ze bedzie trudno Polske zintegrowac w programmie Galileo, programm ten
                  jest wlasciwie odpowiedzia na nieudostepnienie Europie GPSu do militarnych
                  celow.
                  Oczywiscie, ze po fakcie USA chcialy udostepnic, ale teraz Niemcy i Francja
                  odmowila, a Rosja tez go bedzie mogla uzywac, a co z POLSKA, Polacy znowu
                  miedzy stolki sie siedli!

USA sie tylko Europy boja, ale polaryzacje sami wywolali, wlasciwie nie oni
                  tylko syjonistyczni politycy Ameryki.
                  Moze "katolicki" Kerry zmieni ten stan rzeczy!
                  • Gość: gRegor Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 09:16
                    Do Ballesta:
                    piszesz ,że używam języka przez ciebie nie akceptowanego.Używam go dobrze wiesz
                    z premedytacją,celowo.jaki przeciwnik ,taki język.takie czasy ,że trzeba być
                    chamem w stosunku do chama.Nie zmienie tego,trudno.
                    Piszesz też ,że niewielu w Polsce trzeżwo myśli.I tu się mylisz .znam wielu
                    ludzi myślacych podobnie jak my.Właśnie zapytałem kolegi czemu nie mówi
                    otwarcie tego co myśli.Odpowiedział ,ze każda krytyka polityki Usa i Israela
                    odbierana jest jako antysemityzm a on boi się posądzenia o zaściankowość.Boi
                    się być zaszczutym przez innych.Ja sam mam z tego powodu wiele kłopotów ale na
                    razie trzymam się prosto choć zdaję sobie sprawę jak łatwo mona mnie zaszczuć i
                    złamać.Dopóki pies szczeka ,pół biedy ,ważne żeby nie zaczął kąsać.Tak mi ktoś
                    ostatnio powiedział.
                    Co do Kerrego...hmmmm....Tu byłbym ostrożny,znając jego korzenie z Głogówka nie
                    wierzę w uczciwość jego intencji.Każdy prezydent USA jest skazany na
                    reprezentowanie interesów Israela czy tego chce czy nie. w Przeciwnym razie
                    czeka go los Kennedych.
                    I co? znów mi ktoś nawrzuca od antysemitów albo volksdeutschów ale poruszajac
                    tematy polityki nie da się omijać wątka izraelskiego bo czy tego ktoś chce czy
                    nie wiadomo ,że ciągną za te sznurki.
                  • ewerton Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 27.04.04, 09:27
                    Wczoraj czytalem ciekawy Artykul szwajcarskiego Guru (Marc Faber) ktory
                    przepowiada coraz mniejszy wplyw usa na gospodarke swiata.Niedlugo juz miejsce
                    Nowego Yorku zajmnie Schanghaj.Pozyjymy ,obejzymy
                    @Ballest.Tyn Kerry mo u ciebie jak widza dobre karty.Pani Heinz napewno tyz???
                    mfg
                    • psztymucel Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 27.04.04, 10:37
                      Ja tam nie mam powodu by kochać Amerykę, ale nie mam też powodu, by na nią
                      złorzeczyć. Pusty śmiech mnie jednak ogarnia, gdy widzę i czytam te
                      antyamerykańskie wpisy pojawiające się tutaj z niemieckich domen. A przecież
                      gdyby nie Plan Marshalla i cała antysowiecka polityka USA po 1945 roku, której
                      jednym z atrybutów było pompowanie forsy w Bundesrepublikę, nigdy zachodnie
                      Niemcy nie stały by się tak szybko taką potęgą jak są dziś.
                      • Gość: gRegor Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 11:15
                        Plan Marschala nie był użyty w celu pomocy Niemcom tylko w celu
                        podporządkowania sobie ich gospodarki a ,że przy tym skorzystali obywatele BRD
                        to inna sprawa.Użyto go w celu okiełznania narodu niemieckiego żeby nigdy nie
                        przyszło im do głowy brunatne szaleństwo.Tymczasem naród niemiecki okazał się
                        odporny na wpływy amerykańskie . Na każdym festynie organizowanym w pobliżu
                        kaserny USA amerykanie regularnie dostają wyrazy "sympatii" ze strony
                        wdzięcznego narodu niemieckiego.W Heidelbergu za niedługo zaczną się
                        okopywać :-))Podobnie jest we Francji a i Włochy już powoli zaczynają
                        mądrzeć.Usa widzi w Europie nie partnera a rywala w wyścigu do panowania
                        gospodarczego nad światem i nie wierzę w uczciwość tego kraju i jego
                        obywateli.To zadufani w sobie bufoni ,którzy myślą ,że wszystko co świat
                        osiągnął jest ich zasługą.Ulice pełne grubasów i niedouczonych kmiotów,murzynów
                        z gnatami za paskiem to coraz częstszy widok w USA.Pewnego wątku nie będę
                        rozwijał żeby nie być posądzonym o ksenofobię.Jednak łańcuch spalający oba te
                        kraje jest coraz mocniejszy.
                        • psztymucel Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 27.04.04, 11:39
                          Myślę, że mamy przed sobą tylko jakieś stereotypy Amerykanów i Ameryki
                          (grubasy, niedouczone kmioty, gangi murzynów itp).
                          • Gość: gRegor Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! IP: *.neonet.gliwice.pl 27.04.04, 12:41
                            Taki obraz utrwala się w obiektywie przeciętnego Europejczyka.Syn kolegi wrócił
                            ze Stanów i bardzo zdziwiono się na Universytecie ,że nie pije alkoholu i nie
                            zażywa narkotyków.Ba,śmiano się z człowieka.Czy kultura amerykańska polega na
                            tym? To stamtąd przywędrowały do nas dziwne obyczaje-wstrętne
                            żarło,narkotyki,Coca -cola syf największy jaki można dac młodemu
                            organizmowi,wizerunek Campbela i wieczne rządania wypłaty odszkodowań dla Żydów.
                            Ludzie tam mieszkający nie orientują się na mapie,nie znają obcych języków(poza
                            enklawami takimi jak Jackowo albo Green Point itp:-)Wąska grupa notabli trzyma
                            wladzę a reszta na nich zapier......cały wic polega na tym ,że zapewniono im
                            żarcie, spanie, porno filmy i wojenki żeby mogli odreagować.A wszystko to w
                            celu opanowania świata na swoja modłę.
                            Ale jak ktoś wcześniej napisał widać dla nich przeciwwagę1 Jeśli nie w Europie
                            to przynajmniej w coraz silniejszej pozycji krajów azjatyckich choć przykład
                            Japonii pokazuje ,że nie za wszelką cenę.
                            • psztymucel Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 27.04.04, 14:49
                              A mnie się wydaje, że to co piszesz jest tylko połową prawdy, gdyż każdy kij ma
                              dwa końce i oprócz McDonalda i syf-hamburgerów znajdziesz w Ameryce wykwintne
                              restauracje, podobnie jak obok szkół w których uczy się na poziomie tabliczki
                              mnożenia, są tam również świetne i naprawdę dobre szkoły.
                              Cały ten antyamerykanizm Niemców wynika bardziej z jakiegoś resentymentu
                              mocarstwa, które kiedyś było imperialne, a teraz już nim nie jest. Stąd taki
                              pęd Niemców czy Francuzów do europejskiego superpaństwa by tą drogą odbudować
                              swą nadwątloną pozycję i przywrócić choć trochę imperialnego blasku. Tylko
                              patrzeć jak dojdzie do sporów o przywództwo w UE, bo chyba w równorzędność
                              wszystkich członków Unii nikt przy zdrowych zmysłach tak naprawdę nie wierzy.
                              • ballest Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 28.04.04, 08:10
                                Everthon, nie mam ostatnio czasu, ale co do Kerrego, to mysle, ze gorszy jak
                                Bush byc nie moze, Frau Heinz, albo Ketschup :-). na ja WIR werden sehen, czy
                                sie nie pokidomy!
                                Co do Planu Marschalla, to moze wiecej Niemcom szkody przyniosl, jak pomogl,
                                ale to my juz na wszystzkich forych walkowali.
                                Niemcy byli na czwartym miejscu w wysokosci tej pozyczki, Wlochy np. wiecej
                                dostali!
                                To nic innego jak argument zazdrosnych Polakow, ale oni nie maja czego zalowac,
                                bo Polacy pozyczek nigdy do konca nie splacaja, tak by tez u nich z planem
                                Marshalla bylo!
                                • psztymucel Re: Bush gwizdnie Polak stoi na bacznosc! 28.04.04, 09:24
                                  Twój stereotypowy obraz Polski i Polaków, jaki prezentujesz na tym forum jest
                                  nie tylko nieprawdziwy ale również żałośnie głupi. Spoglądasz na historię przez
                                  jakieś swoje urazy i resentymenty i nie ma w tym ani grosza obiektywizmu.
                                  Niedobrze mi się robi jak czytam te bzdury.
                                • Gość: gRegor amerykanie w All Jazzira IP: *.neonet.gliwice.pl 28.04.04, 09:31
                                  Przed chwilą oglądałem w TV ALL JAZZIRA obrazki z ataku USA na
                                  Falludżę.Strzelają do kobiet i dzieci uciekających z miasta.Mordercy powinni
                                  mieć drugą Norymbergę ale razem z Israelem są niestety nietykalni.To straszne
                                  co tam się dzieje w tej chwili! Skąd ja znam te obrazki.Z Jugosławii mieliśmy w
                                  naszej TV pełny wgląd w wydarzenia teraz mamy cenzurę z MOSSADU.Są równi i
                                  równiejsi w mordowaniu!!! Ale przed Bogiem stanie każdy w jednym rzędzie!
                                  Busch i Szaron będą mieli miejsce w piekle obok Hitlera i Stalina.O to jestem
                                  spokojny!
                                  • wilym Re: amerykanie w All Jazzira 28.04.04, 10:08
                                    Nie napislaes calej prawdy gRegor - dlaczego nie wspomniales o atakach
                                    mudzahedinow? Piszesz polprawdy.
                                    • Gość: gRegor Re: amerykanie w All Jazzira IP: *.neonet.gliwice.pl 28.04.04, 10:31
                                      Czy ataki mudżahedinów usprawiedliwiają mordowanie kobiet i dzieci?USA wynocha
                                      do domu!!!!!Poza tym ten NARÓD się broni !!! CZy Ty tego nie rozumiesz????Ten
                                      dumny naród broni się przed okupacją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • wilym Re: amerykanie w All Jazzira 28.04.04, 11:00
                                        Ten dumny narod daje karabiny do reki dwunastoletnim dzieciakom.
                                        Ten dumny narod traktuje kobiety tak, ze analfabetyzm wsrod nich przekracza 50%.
                                        Ten dumny narod jest dumny teraz, bo wie, ze mu na to wolno. Za Saddama
                                        siedzieli cicho jak trusie, choc ten ich tarktowal napalmem i gazem
                                        musztardowym.
                                        • Gość: gRegor Re: amerykanie w All Jazzira IP: *.neonet.gliwice.pl 28.04.04, 11:27
                                          To jedż tam i zabijaj ten "durny naród".
                                          W Powstaniu Warszawskim też walczły dzieci a czy Polska i Polacy kiedykolwiek
                                          ich potępiły? Są bohaterami narodowymi i widzę ich często z odznaczeniami na
                                          piersiach w ważnych uroczystościach.Sposób oceny zależny od sposobu siedzenia?
                                          Co?
                                          żołnierz zza biurka z komputerem?Kiedyś niebo się zawali nad USA i Israelem!
                                          Poza tym ja widziałem w TV ALL JAZZIRA bezbronne kobiety i dzieci ,które
                                          chciały uciec z miasta a oni strzelali do nich jak do kaczek!
                                          USA-"OBŁUDA-KŁAMSTWO-SYJONIZM-MORDERSTWA-PANOWANIE NAD ŚWIATEM-NOWY TYP
                                          NIEWOLNICTWA"!!!!!!!!
                                          • Gość: gRegor i jeszcze coś o czym zapomniałeś IP: *.neonet.gliwice.pl 28.04.04, 11:32
                                            Zapomniałeś o tym ,że w czasie pierwszej wojny w Zatoce było Powstanie przeciw
                                            Saddamowi i ten "DURNY" naród jak piszesz czekał na pomoc tych ,którzy do nich
                                            teraz strzelają a Saddam za zgodą ojczulka tego MORDERCY BUSCHA wyciął w pień
                                            wszystkich.Jak tu ufać takim "przyjaciołom " z USA?????SZyderczy śmiech wylewa
                                            mi się z ust.
                                          • wilym Re: amerykanie w All Jazzira 28.04.04, 11:50
                                            Gość portalu: gRegor napisał(a):

> To jedż tam i zabijaj ten "durny naród".
                                            > W Powstaniu Warszawskim też walczły dzieci a czy Polska i Polacy kiedykolwiek
                                            > ich potępiły? Są bohaterami narodowymi i widzę ich często z odznaczeniami na
                                            > piersiach w ważnych uroczystościach.Sposób oceny zależny od sposobu
                                            siedzenia?
                                            > Co?
                                            > żołnierz zza biurka z komputerem?Kiedyś niebo się zawali nad USA i Israelem!
                                            > Poza tym ja widziałem w TV ALL JAZZIRA bezbronne kobiety i dzieci ,które
                                            > chciały uciec z miasta a oni strzelali do nich jak do kaczek!
                                            > USA-"OBŁUDA-KŁAMSTWO-SYJONIZM-MORDERSTWA-PANOWANIE NAD ŚWIATEM-NOWY TYP
                                            > NIEWOLNICTWA"!!!!!!!!

Od powstania warszawskiego minelo 60 lat, swiat sie chyba troche zmienil. Druga
                                            rzecz to bezsporny fakt, ze tamten kontekst sytuacyjny jest zupelnie inny niz
                                            obecny.
                                            Uwazasz, ze narod iracki (polityczny) byl suwerenny pod rzadami Husajna? Powiem
                                            ci tylko, ze teraz maja wiecej wolnosci niz rok temu, maja swoj rzad i cywilna
                                            wladze. Co wiecej, moga biegac z kalachami po ulicach.
                                            A twoja antyizraeslka i antyamerykanska fobia powiazana z antysemityzmem jest
                                            nie tyle smieszna co po prostu zalosna.
                                            • Gość: gRegor Re: amerykanie w All Jazzira IP: *.neonet.gliwice.pl 28.04.04, 12:08
                                              "A twoja antyizraeslka i antyamerykanska fobia powiazana z antysemityzmem jest
                                              > nie tyle smieszna co po prostu zalosna."
                                              Jasne,wiedziałem,że tak napiszesz.Każdy kto ośmieli się przeciwstawić
                                              Imperialnej i syjonistycznej polityce USA i Izraela jest antysemitą?A może to
                                              Ty i Tobie podobni to po prostu nadludzie i panowie świata widzący w usa i
                                              ich worolizach sposób na dowartościowanie swojego ego? Kiedyś świat to już
                                              przerabiał.Trochę pokory bo każdy trzeżwo myślący człowiek widzi co się tam i
                                              na Bliskim Wschodzie dzieje.Jak Tutu i Tootsie(nie wiem jak się to pisze) się
                                              wyżynali to gdzie byli Ci Twoi dobroczyńcy?W Afryce umiera dziennie kilka
                                              tysięcy ludzi z głodu! Gdzie jest Usa? Tam gdzie ropa! Gdzie jest najbogatsze
                                              państwo Bliskiego Wschodu-Israel?Tam gdzie potrzeba im nowych osiedli!
                                              JAk swego czasu byłem krytykiem polityki Zsrr i póżniej Rosji to nie byłem
                                              antyrosjaninem ,prześladowcą Rosjan tylko cacy facet.A jak ośmielam się
                                              podnieść głos na to co wyprawiają inne państwa to jestem antysemitą.To Ty masz
                                              fobię antysemityzmu ,wszędzie węszysz spisek przeciw Żydom a nie ja jestem
                                              antysemitą.Może to tak właśnie jest?

• ballest Re: amerykanie w All Jazzira 28.04.04, 22:00
                                                Szkoda, ze nie mam czasu z Wami dyskutowac, ale widze, ze Gregor politycznie
                                                jest na najlepszej drodze i podpisuje sie pod jego wpisem.
                                                Ja tez uwazam USA za najwiekszych mordercow 21 wieku i nie za darmo Europa -
                                                USA i Israel za panstwa ktore najwiecej pokojowi na Swiecia zagrazaja uznala.
                                                To spotkanie w Berlinie to farsa, ja tez nie jestem antysemita, ale na to co
                                                sobie Israel i USA POZWALAJA, to jest potepienia godne, malo tego to mozna
                                                tylko ze zbrodniami Hitlera porownac, ale tak nawet Hitker nie reagowal!
                                                Wilym, prosze Cie zrozum, ze USA nie sa w domu, i nikt ich tam nie zaprosil,
                                                wiec choc Israelowi pomoc chcy, to moga, ale z kultura, tak nigdy nie wygraja,
                                                bo nawet ten Irakijczyk, co ich kwiatami przywital, teraz bedzie do nich
                                                strzelal!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka