Gość: ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.02, 22:32 wzglednie: 100% -26%(za wstapieniem) = 74% !!! i jak to wytlumaczyc? macie swoje zdanie na ten temat? pzdr. ;-) ZRODLO: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_020319/swiat/swiat_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) ERRATA IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.02, 22:42 jest :100% -26%(za wstapieniem) = 74% !!! ma byc 26%(za NIE wstapieniem) sorry. czyli: co rozumiecie pod pojeciem "bycie europejczykiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Deutschland IP: *.pool.mediaWays.net 20.03.02, 21:00 Deutschland- der Offiziele Sponsor der EU dobre pra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) do pierona IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 14:43 z tymi europejczykami to tysz mosz recht. w Polsce je chyba innol definicja europejczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik ERRATA ERRATY IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.03.02, 15:23 Za wstąpieniem do UE - 54% Przeciwko wstąpieniu - 26% Nie ma zdania - 20% Z kolei 82% czuje się dumnymi z faktu bycia Europejczykiem. P.S. Tytuł wątku 82% vs 54% świadczy tylko o nieznajomości czytania socjologicznych sondaży badania opinii publicznej. 84% + 54% = 138% !!! Na przyszłość proszę o więcej rzetelności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 15:29 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Za wstąpieniem do UE - 54% > Przeciwko wstąpieniu - 26% > Nie ma zdania - 20% > > Z kolei 82% czuje się dumnymi z faktu bycia Europejczykiem. > > P.S. Tytuł wątku 82% vs 54% świadczy tylko o nieznajomości czytania > socjologicznych sondaży badania opinii publicznej. 84% + 54% = 138% !!! > Na przyszłość proszę o więcej rzetelności. no wlasnie 54% jest za wstapieniem 26 przeciw czyli jak definiuja siebie jako europejczykow przeciwnicy wejscia do unii, ktorych w tych 82% troche jest - jak juz matematycznie udowodnilem. jaka jest bardziej europejskia (lub inaczej europejska) opcja? PS. dlaczego czujesz sie europejczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 21:26 i jeszcze nie wiesz, czemu jestes europejczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: pytanie IP: *.warsnet.trzepak.pl 24.03.02, 23:21 Ja wiem przez cały czas dlaczego jestem EUROPEJCZYKIEM. I nie mam tu najmniejszych wątpliwości. A co do szybkich odpowiedzi...to nie odpowiadam natychmiast, ponieważ mam inne ważniejsze rzeczy na głowie niż polemika z anonimowymi osobami w internecie. Jestem europejczykiem, bo kraj w którym mieszkam nolens volens geograficznie się w niej znajduje. No, chyba że ostatnio coś się zmieniło i teraz Polska leży w Azji ?!?! Niestety muszę tu na marginesie powiedzieć, że obserwując wielu moich rodaków mieszkających w Polsce należałoby stwierdzić, że znacznie bliżej im do azjatyckich Hunów i ich zwyczajów niż do całego europejskiego dziedzictwa i wszystkiego co w nim najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.02, 01:02 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Ja wiem przez cały czas dlaczego jestem EUROPEJCZYKIEM. I nie mam tu > najmniejszych wątpliwości. A co do szybkich odpowiedzi...to nie odpowiadam > natychmiast, ponieważ mam inne ważniejsze rzeczy na głowie niż polemika z > anonimowymi osobami w internecie. > Jestem europejczykiem, bo kraj w którym mieszkam nolens volens geograficznie > się w niej znajduje. No, chyba że ostatnio coś się zmieniło i teraz Polska leży > > w Azji ?!?! Niestety muszę tu na marginesie powiedzieć, że obserwując wielu > moich rodaków mieszkających w Polsce należałoby stwierdzić, że znacznie bliżej > im do azjatyckich Hunów i ich zwyczajów niż do całego europejskiego > dziedzictwa i wszystkiego co w nim najlepsze. " .. że obserwując wielu moich rodaków mieszkających w Polsce ... " wielu tzn. wiecej niz 18%? moim subjektywnym zdaniem wlasnie wiekszosc argumetuje polozeniem geograficznym (co jest bardzo smutne).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: pytanie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.02, 12:30 Gość portalu: ;-) napisał(a): > moim subjektywnym zdaniem wlasnie wiekszosc argumetuje polozeniem geograficznym > (co jest bardzo smutne).... a jaka jest obiektywna definicja Europejczyka, jesli wolno wiedziec ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 20:03 Gość portalu: maszo napisał(a): > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > moim subjektywnym zdaniem wlasnie wiekszosc argumetuje polozeniem geografi > cznym > > (co jest bardzo smutne).... najpierw przeczytaj, co napisalem. nic nie pisalem o subiektywnej lub obiektywnej definicji. tez argumentujesz polozeniem geograficznym? jezeli tak to fi i lambda nowego, czy starego hajmatu! pzdr > > a jaka jest obiektywna definicja Europejczyka, jesli wolno wiedziec ?? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: pytanie IP: 192.168.0.* 26.03.02, 21:38 Gość portalu: ;-) napisał(a): > tez argumentujesz polozeniem geograficznym? najpierw przeczytaj co napisalem - z czego wyciagasz taki wniosek? > jezeli tak to fi i lambda > nowego, czy starego hajmatu! wszyscy juz wiedza jaki jestes wielce madry - ale przetlumacz to dla maluczkich a poza tym nie odpowiedziales, jaka jest twoim zdaniem jedynie sluszna definicja Europejczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 21:48 Gość portalu: maszo napisał(a): > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > tez argumentujesz polozeniem geograficznym? > > najpierw przeczytaj co napisalem - z czego wyciagasz taki wniosek? > > > jezeli tak to fi i lambda > > nowego, czy starego hajmatu! > > wszyscy juz wiedza jaki jestes wielce madry - ale przetlumacz to dla maluczkich > > a poza tym nie odpowiedziales, jaka jest twoim zdaniem jedynie sluszna definicj > a > Europejczyka ja jestem w europie - to wy twierdzicie, ze 82% czuja sie europejczykami. dlatego zapytalem sie o powody... nic mnie i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: pytanie IP: 192.168.0.* 26.03.02, 22:02 Gość portalu: ;-) napisał(a): > ja jestem w europie - to wy twierdzicie, ze 82% czuja sie europejczykami. dlate > go zapytalem sie o powody... nic mnie i nic wiecej > wiekszosc argumetuje polozeniem geograficznym > (co jest bardzo smutne).... dlaczego to cie smuci - z tego wynika, ze ty jestes w Europie nie tylko geograficznie, to znaczy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 22:12 Gość portalu: maszo napisał(a): > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > ja jestem w europie - to wy twierdzicie, ze 82% czuja sie europejczykami. > dlate > > go zapytalem sie o powody... nic mnie i nic wiecej > > > wiekszosc argumetuje polozeniem geograficznym > > (co jest bardzo smutne).... > > dlaczego to cie smuci - z tego wynika, ze ty jestes w Europie nie tylko > geograficznie, to znaczy jak? np. respektowanie pewnych standarow i norm... ale o tym to juz wiele pisalem. jak poszukasz na dole to na pewno znajdziesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: pytanie IP: 192.168.0.* 26.03.02, 22:14 Go�ć portalu: ;-) napisał(a): > np. respektowanie pewnych standarow i norm... ale o tym to juz wiele pisalem. j > ak > poszukasz na dole to na pewno znajdziesz ;-) ok - ale tego jest mnostwo, mozesz wymienic dla ulatwienia jakies watki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.02, 22:19 Gość portalu: maszo napisał(a): > Go�ć portalu: ;-) napisał(a): > > > np. respektowanie pewnych standarow i norm... ale o tym to juz wiele pisal > em. j > > ak > > poszukasz na dole to na pewno znajdziesz ;-) > > ok - ale tego jest mnostwo, mozesz wymienic dla ulatwienia jakies watki? widzisz, nie jest takie proste- troche do tego nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) do maszo IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.02, 14:59 i...? wiesz juz, dlaczego jestes europejczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszo Re: do maszo IP: 192.168.0.* 27.03.02, 17:32 Gość portalu: ;-) napisał(a): > i...? > wiesz juz, dlaczego jestes europejczykiem? "juz" sugeruje, ze wczesniej nie wiedzialem uwazam sie za europejczyka, bo zostalem wychowany w kulturze majacej swe zrodla w kulturze srodziemnomorskiej (i oczywiscie urodzilem sie i mieszkam w Europie) mowie tu tylko za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARA Re: pytanie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 22:45 Gość portalu: maszo napisał(a): > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > tez argumentujesz polozeniem geograficznym? > > najpierw przeczytaj co napisalem - z czego wyciagasz taki wniosek? > > > jezeli tak to fi i lambda > > nowego, czy starego hajmatu! > > wszyscy juz wiedza jaki jestes wielce madry - ale przetlumacz to dla maluczkich > nic nie wiem > a poza tym nie odpowiedziales, jaka jest twoim zdaniem jedynie sluszna definicj > a > Europejczyka Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: pytanie 06.04.02, 08:31 Gość portalu: BARA napisał(a): > Gość portalu: maszo napisał(a): > > > Gość portalu: ;-) napisał(a): > > > > > tez argumentujesz polozeniem geograficznym? > > > > najpierw przeczytaj co napisalem - z czego wyciagasz taki wniosek? > > > > > jezeli tak to fi i lambda > > > nowego, czy starego hajmatu! > > > > wszyscy juz wiedza jaki jestes wielce madry - ale przetlumacz to dla maluc > zkich > > nic nie wiem > > a poza tym nie odpowiedziales, jaka jest twoim zdaniem jedynie sluszna def > inicj > > a > > Europejczyka > a jaki w tym twój komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) PS do piotlik IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 16:46 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Za wstąpieniem do UE - 54% > Przeciwko wstąpieniu - 26% > Nie ma zdania - 20% > > Z kolei 82% czuje się dumnymi z faktu bycia Europejczykiem. > PS widze, ze nierozumiesz pojecia vs. czy ja pisalem cos o sumowaniu? mysle, ze odpowiesz na moje poprzednie pytania. jak juz napisalem, milczenie tez jest odpowiedzia, ktora mnie zadawala (i utrwala w moich przekonaniach). > P.S. Tytuł wątku 82% vs 54% świadczy tylko o nieznajomości czytania > socjologicznych sondaży badania opinii publicznej. 84% + 54% = 138% !!! > Na przyszłość proszę o więcej rzetelności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pieron Re: do pierona IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 15:54 Czasami mi sie tak zdowo. Ale pominmy Europa(pozornie). Wystarczy sie kerowac narmalnym byciym "czuowiekym" zeby sie szuo dogodac(a sam pogodac). Som ale tego pewne zasady, kozdy musi byc traktowany na tych samych zasadach(na rowni). Jake motywy kerujom tymi kerym "Europa" zawadzo, abo tym kerym cesta do "Europy" je ino okazjom do wykozystywania tego w cylu rozdropywania starych ran i moncynia coroz to przeca bardziyj klarownyj wody? Suyszouech ostatnio tako teoria ze siouy kere donzom do regionalizacji Europy kerujom sie nacjonalistycznymi pobodkami. Co na to powiycie? Dodom ize paduy te suowa we TV. I co mie nojwiyncyj zaskoczouo w niymieckyj TV. Tego zech niy od razu poradziou spokapowac. I tu mozno je problym pogrzebany, mozno ajnfach wielki wpuyw na take opinie, i tu wracom z "Niymiec" do Piolski, mo nic inkszego jak ino niydoinformowanie i fauszywy obroz prziszuyj Europy. Ale zeby to i we srodkach masowego przekazu prowadziouo do takich zdeformowan?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Europejczycy vs. Radio Maryja IP: *.ivu / 10.14.100.* 09.04.02, 13:58 Kościół ku Europie wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?dzial=010101&xx=776927 Troska o Radio Maryja wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=776932&dzial=010101 Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt43 Re: Czy znowu TPPR? 09.04.02, 14:23 Ta cala nachalna propaganda Unii Europejskiej przypomina mi niestety nieszczesne nieboszczki "braterski i nierozerwalny sojusz polsko radziecki" oraz "socjalizm nadzieja narodow". Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: Czy znowu TPPR? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.02, 14:32 K`woli prowdy cza pedziec ize niy je zes jedyn kerymu sie to tak czasami kojazy. To mi tysz ostotanio niydowo ruy, ale z drugyj strony cza se uswiadomic ize sie prawie toczy podskorno walka siou w Europie. Som to napewno siouy postympowe kontra konserwatysty. A na piuyrszym planie wielki kapitau zaczyno przipominac najgorszego wydania kapitalizm. Abo ? Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt43 Re: Czy znowu TPPR? 09.04.02, 15:00 Na koncu tej ewolucji oczekuje nas system kierujacy sie prosta podstawowa maksyma "gryz albo bedziesz zagryziony" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizd Re: Czy znowu TPPR? IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.02, 15:10 A jo mom nadzieja , co ta ewolucja sie niy skonczy i aze tak zle niy bydzie. Czas pokoze, a myslec cza i dziauac juz tera. Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś