Dodaj do ulubionych

Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje

IP: *.atem.com.pl 04.09.13, 19:18
a co dopiero będzie jak w Zabrzu otworzą stadion i bedzie chodzić po 20 tys. ludzi ?jak przed budową chodziło po 20 tys. ludzi na Górnik to spotykałem znajomych (raczej piknik) co robia na Górniku ???odp:. ,,a tak z ciekawości bo dużo ludzi,,

KURY DO GARA !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: FAN Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.atem.com.pl 04.09.13, 19:20
      a co dopiero będzie jak w Zabrzu otworzą stadion i bedzie chodzić po 20 tys. ludzi ?jak przed budową chodziło po 20 tys. ludzi na Górnik to spotykałem znajomych z Gliwic (raczej piknik) co robia na Górniku ???odp:. ,,a tak z ciekawości bo dużo ludzi,,

KURY DO GARA !!!

• Gość: Przyszowska Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.net.brewet.pl 04.09.13, 19:23
      Napisz to pajacu powyżej jeszcze raz, bo 2 razy to za mało, niech zabrzańska patolo/g\ia nie martwi się o kibiców Piasta, na waszym gumowym starym stadionie było nawet 28 tysięcy, tak kiedyś z was ktoś napisał, zobaczymy jak będzie jak trzeba za bilet zapłacić 40 złoty za badziew na murawie.
    • Gość: kibic Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: 199.107.26.* 04.09.13, 19:25
      Gliwice ma 180 tys ludzi ale kibiców Piasta jest garstka nie mamy szans z Górnikiem który opanował te rejony dawno temu. Nasza szansa to był remont stadionu w Zabrzu i co ? Marketing bilety za złotówke a my dalej nie możemy zapełnic stadionu ale może kiedys .
    • Gość: Ada Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 20:30
      W czasie wakacji wielu gliwiczan było poza miastem, więc i frekwencja niższa.
      Poziom meczów też pozostawia wiele do życzenia. Ludzie nie chcą być bezpośrednimi świadkami porażki swojej drużyny, w TV też mogą obejrzeć mecz. Dodatkowo są powtórki bramek i niejednoznacznych sytuacji.
      Jeśli chodzi o gadżety Piasta, to wielu kibiców się w nie zaopatruje, ale dla wielu osób cena bawełnianej koszulki dla dziecka jest zbyt wysoka. Jakość bawełny licha i zakup na kilka miesięcy. Pomysł z aktywnością w centrach handlowych wydaje się być trafiony, pod warunkiem, że starczy pieniędzy na rozdawanie breloczków, odblasków, podkładek pod mysz, ... z symbolami Piasta.
    • Gość: PiastKopernik Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 21:01
      Tegoroczne lato rzeczywiście było bardzo ładne. Przyznam się ze wstydem, że sam opuściłem jeden mecz z powodu pogody. Gliwiczanie i mieszkańcy Powiatu, to ludzie zamożni, lubiący aktywny tryb życia więc często przebywali poza miastem. Inna sytuacja jest w biednym zabrzu, gdzie stadion będzie jedyną atrakcją dla bezrobotnych i emerytowanych górników. Ale to nie nasze zmartwienie, bo na stadionie przy Okrzei frekwencja będzie rosła. No i czekamy na obiecany parking i lepszą dystrybucję biletów!
    • Gość: ziom Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 21:15
      Ech i po co te docinki ?
      Jak by nie patrzec moze w miescie mym wiekszosc pracuje i zapier... i nie ma czasu na rozwrywki dla mas bo taka jest bala.
      Na mecz nie pojde bo holoty nie znosze (a duzo jej na meczach jest niestety) ale chetnie slucham o dobrych wynikach druzyny z mego miasta.
      I pewnie duza czesc gliwiczan mysli podobnie jak i ja.
      Moze kiedys pilka nozna stanie sie w polsce sportem elitarnym ale jak narazie tak nie jest. Przez 'huliganow" (ciekawe czy wiedza skad wziela sie ta nazwa).
    • Gość: sikorniKSG Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.eimperium.pl 04.09.13, 21:32
      piastkokokopernik tym razem ma troche racji Gliwiczani ą zamozniejsi niz zabole...z tym ze zabole jak nie idzie to chądza ( 1-liga 3 frekwencja po leglej i lechu w kraju) a w kurczakowie jak nie idzie to nie idę...taka prawda ..zachłyneliscie sie tymi pucharami ktore dał wam Wielki Górnik,przespaliscie marketingowo limit 3000 w Zabrzu...gra kurczaków coraz gorsza przyjdzie jesien zła pogoda i 3000 podłoga na Roosvelta Park okaze sie sufitem na Okrzei...( nie licząc targu piatkowego)
    • Gość: Xymox Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 21:53
      Żabole jak nie idzie to spuszczają wpier..l swoim zawodnikom. Oto prawdziwi kibice kochający swój klub. Więc nie osmieszaj sie zabrski konfidencie.
    • davy-gleiwitz Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje 04.09.13, 22:01
      No przecież wasz kapitan Podgórzyński albo jakoś tak powiedział w polsat-sport: frekwencja jest niska, bo w Gliwicach kibicuje się Górnikowi. Taka prawda. Jedyna szansa na czasowe podniesienie frekwencji na Okrzei, to udostępnienie tego stadionu Górnikowi na parę meczów zanim nie skończymy budowy. Żart oczywiście - teraz to już mamy w d-pie waszą tesco-arenę. PS Nie piszcie tu kurczaki o powiecie gliwickim, bo poza paroma kolesiami co pobudowali pod Gliwicami chaty cały powiat jak jeden mąż kibicuje Górnikowi.
    • Gość: siokorniKSG Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.eimperium.pl 04.09.13, 22:05
      Xymont ym razem ma troche racji z tym ze zabole jak nie idzie to chądza na trening i motywują kopaczy ( przed 1-liga) a w kurczakowie jak nie idzie to nie idę nawer na trening.

• Gość: true Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:10
      Rybnik. Tradycja głównie żużlowa. Mają 1 ligę w nodze. Na mecz piłkarski nie wpuszczają na stadion więcej jak 5500 (stadion na 10 tys). Ale tyle właśnie przychodzi. Przed meczem biletów brak. Ja oni to robią? Tak jak było to wcześniej napisane - stoiska w centrach handlowych z gadżetami klubowymi, biletami. Właśnie łatwość nabycia biletu jest najbardziej zachęcająca. A w Gliwicach? Przychodzę na stadion pierwszy raz. Stoję w kolejce do kasy, a gościu w kasie mówi, że skaner nie działa i mam sobie kupić bilet w kasie obok, do której też jest kolejka. Odstałem, kupuję, a kasjerka mówi, że kartą nie zapłacę bo terminal zepsuty i mam wrócić do wcześniejszej kasy. Chyba każdemu się odechce. Dobrym pomysłem jest też rozdawanie pojedynczych wejściówek. Samemu iść się nie chce, wiec ciągnie się parę osób które muszą kupić bilet.
    • Gość: true Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 22:31
      sprawdziłem statystyki- w sumie nie jest tak źle, obłożenie ok 50% a w Gdańsku średnia na mecz 13 tys a stadion 43 tys. To jest dopiero dramat. Tylko patrzeć jak to zaorają.
    • Gość: czortdrogowy Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.gl.digi.pl 04.09.13, 23:04
      Bywałem na meczach Piasta i chodziłbym na nie, gdyby nie kibole. Nie można w takich warunkach durnego ryku i chamskiego zachowania oglądać meczu. Daleko w Gliwicach do kulturalnego dopingu i prawdziwego widowiska sportowego. Może to kibole są przyczyną małej frekwencji na meczach. To pytanie powinien rozstrzygnąć zarząd klubu
    • amperogodzin Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje 04.09.13, 23:25
      Ja ze swojej strony muszę dodać że mecze odbywały się albo w piątki albo w poniedziałki. Ja pracuje na 3 zmiany więc często mam popołudniówkę co za tym idzie nie mam możliwości udać się na mecz.
    • Gość: globus Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 23:44
      Jak słyszę ryki pojeba który drze się przez megafon do sektora szalików to wyłączam fonię w tv.Na stadionie to bym nie wytrzymał.
    • Gość: zdzisiu Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 05:36
      a gdzie jest maryjan
    • Gość: Kibic Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.hellnet.pl 05.09.13, 09:06
      Po pierwsze, "żyleta" z fanatykami Piasta - jest super chłopaki skaczą robią to co na meczach powinno być ale - z dzieckiem nie pójdę bo koorvy, chooje i inne obelżywości fruwają w powietrzu non stop. Co z tego że speaker nawołuje do kultury. Panowie z "żylety" słuchają jedynie pały. Po drugie bilety - trzeba zasuwać na Okrzei - w żadnym z centrów handlowych ani w samym centrum miasta biletów nie ma. Po trzecie rejestracja - przepraszam dla czyjego ona jest bezpieczeństwa - chyba tylko organizatorów. To że mnie, starszego już niestety pana, obmacują na bramce to jakieś zboczenie. Dla mnie bardzo poniżający moment. Macie kamery stado osiłków do dyspozycji to wpierw zajmijcie się tymi co faktycznie stwarzają zagrożeniem, przed stadionem również. Od normalnych obywateli się odstosunkujcie bo z samej "żylety" nie wyżyjecie.
    • Gość: ok Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 10:40
      Prawda jest taka ,ze w Gliwicach nigdy nie było wielkich piłkarskich tradycji takich jak w Zabrzu czy Chorzowie czy w Katowicach a kibiców w rok lub dwa się nie kupi bo to nie supermarket ,trochę dziwne ,że w czasie budowy stadionu w Zabrzu przespano ten czas,żeby zachęcić ludzi z Gliwic na przychodzenie na Piasta,marketingu nie ma nawet nie można kupić koszulki bo nie ma sklepu internetowego ??????Ktoś pomyślał chyba ,ze jak otworzy się stadion to ludzie sami będą drzwiami i oknami wchodzić !!!!!!Stadion w Zabrzu na ukończeniu więc na wiosnę znaczna część mieszkańców Gliwic zacznie z powrotem na Górnika jeżdzić .Nawet władze Zabrza z Mańką Szulik na czele są na każdym meczu a Frankiewicz pokaże się jak jest mecz z Górnikiem bo Szulikowa w szaliku przyjedzie to nie wypada nie być i takich przykładów można mnożyć Ale jeszcze wszystko przed Piastem jak tyko ludzie w zarządzie się zmienią lub trochę ogarną może coś drgnie .
      • Gość: obserwator Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 11:04
        prawda jest taka że klubem rządzą ludzie z rozdania z rozdania kolesiowskiego. Plusem tego jest że kolesiom łatwiej o przychylność miasta(kasa), minusem że to totalni amatorzy, uczący się dopiero funkcjonowania w realiach zawodowej piłki (realia piłkarskie, kibicowskie)
    • Gość: tock Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.opawska.osi.pl 05.09.13, 11:08
      I jeszcze raz tej strony chcielibyśmy podziękować kibicom górnika i referendystom za podatki które płacicie m.in. na mój ukochany klub PIAST GLIWICE!
      Serdeczne B.Z.
      Zapraszamy na mecz,
    • Gość: Xymox Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.static.energoproj_kat.3s.pl 05.09.13, 12:02
      Chyba pierwszy raz "ok" napisał coś z sensem choc nie do konca się z nim zgadzam (o ile to ten sam "ok", który wcześniej chlapał żółcią). Nie zgadzam się, że w Gliwicach nigdy nie było piłkarskich tradycji. Były. Nie było sukcesów - bo nie mogło być skoro za komuny wszyscy najbardziej utalentowani piłkarze, którzy byli w Piaście od razu byli rozchwytywani przez inne kluby, między innymi Górnika (za obietnicę odrobienia wojska).
      Zgadzam się natomiast, że marketing Piasta to totalna porażka (choć ostatnio jakby coś drgnęło - można było przynajmniej kupić koszulki przed meczem ze Sląskiem).
    • Gość: Gość Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.centrum.gliwice.pl 05.09.13, 13:11
      NIE MAM ZAMIARU SIEDZIEĆ W JEDNYM MIEJSCU Z TĄ PATOLOGIĄ NAZYWAJACĄ SIĘ KIBICAMI, więc na meczu się nie pojawię! jeśli pozamyka policja tę tresowaną trzodę, to może nie będę sie wstydził zabrać na stadion dzieci!
    • Gość: gmG Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.techmedia.com.pl 05.09.13, 17:17
      Jak zbudują Podium, to pół meczu będzie na Okrzei a pół w Podium. Kibiców autobusotramwajem A4 przewiezie się z jednego miejsca w drugie (to znaczy Chorzowska - operetka) i wtedy frekwencja wzrośnie dwukrotnie - tu 3000 i tam 3000.
    • Gość: Brassel Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.206.113.195.static.telsat.wroc.pl 05.09.13, 21:18
      @Wojciech Todur: "Mało jak na 180-tysięczne miasto z jedynym na Śląsku nowoczesnym obiektem piłkarskim." A to Wrocław czy Lubin na Śląsku nie leżą?
    • Gość: Gość Re: Piast Gliwice ma problem, który budzi emocje IP: *.gwardii.osi.pl 05.09.13, 22:06
      Erm, może by tak przywrócić stare ceny biletów ?!? 20zł to dla mnie za dużo na imprezę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka