Dodaj do ulubionych

Marlene Dietrich (Lili Marlen )

IP: 62.67.12.* 28.08.01, 18:30
Przeczytal ktos z WAS ten artykul do konca ?
Obserwuj wątek
    • sara Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) 28.08.01, 21:10
      Tak.
      • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.190.* 28.08.01, 21:33
        Sarah, Sarah
        Wiem, ze Silence ist Golden , co sadzisz o tej kobiecie.
        Wie ktos jaka radiostacje jej piosenke (Lili Marlen- Vor der Kasserne , vor dem
        grossen Tor ) jako pierwsza wygrala ?
        To byl Beograd i to byl najwiekszy "przeboj lat 40''
        • sara Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) 28.08.01, 21:40
          Nie wiem, szokujaca postac, ale za to miala odwage i sile.
          • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.190.* 28.08.01, 22:04
            Dzieki Sara, nie wierzylem ze to ktos czytal bedzie,
            To jest moja ulubiona aktorka ona sie dostala z dna na szczyt a kazdy lezal jej
            u stop czy "chlop" albo kobieta.
            Ja juz dawno uwazalem , ze tylko ona mogla II wojnie zapobiec , bo z Hitlerem
            by tez robila co chciala a ta szanse miala.
            O jej "powiazaniu" do Cybulskiego i Niemena nie wiedzialem ale poszukam ta
            piosenke od niej (niego).Jaki to byl tytul ? Mutter kannst Du mir verzeihen ?
            Zobacze.
            • Gość: hinz&kun Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.01, 23:30
              Tak - to byl "Deutscher Soldatensender Belgrad" , ktory gral zawsze o tej samej
              porze ta piosenke "Lilli Marlen" - wtedy ponoc po obu stronach frontu milkla na
              ten czas strzelanina...Tylko to nie Dietrich jako pierwsza spiewala i nagrala
              plyte odtwarzana przez "DSB". Piosenka jest pomnikiem tamtych czasow - podobnie
              jak piosenki spiewane przez Zara Leander ("Ich weiss , es wird einmal ein
              Wunder geschehen...")
              Ta Dietrich zas - wielka Artystka , ale tragiczna postac - zdrajczyni narodu -
              ein Charakterschwein - ein Schwein ohne Charakter ? No coz...
              • Gość: kidd Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.server.ntl.com 28.08.01, 23:53
                Drogi, albo moze niedrogi Ballescie:Czy Ty masz te lata(mlodociane) z
                L.L.M. pokrecone troche? L.L.M.byl II-wojny fenomenem. Obie strony
                wojojace byly tym zaafektowane i zafascynowane. Twoj wiek ktory znam z
                archiwow tego forum, myli mie duzo. Powinienes byc teraz, bardzo
                lubianym przez wszystkich rencista.Hmm.
                • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.191.* 29.08.01, 06:19
                  Kidd, uwazam ,ze to Forum jest nie dlatego , zeby kogos osobiscie obrazac tylko
                  dla wypowiedzi na rozne tematy, Dlaczego ma byc zawsze tematem nr.1: Wojna,
                  Niemcy Polska, Czy Slonsk , Niemcy, Polska.
                  Mozna tez inne tematy wybrac, ktore wskazuja na powiazania powyzszych.
                  • Gość: kidd Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.server.ntl.com 29.08.01, 11:25
                    Jezeli obrazilem Cie Ballest, lub kogokolwiek, to ubolewam nad tym. Nie
                    bylo to moja intencja. Obrazic moge Cie za chwile, tylko najpierw cos
                    napisz.
                    • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 10.145.112.* / 212.94.237.* 29.08.01, 13:15
                      Co mam napisac mamlasie !!!
                      • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 62.67.8.* 29.08.01, 17:45
                        Dzikki, nie klam , chyba ja nie widziales , byla boska.
                        (Co najmniej w Filmie)
                        • Gość: mesco Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.01, 16:20
                          pierwsza która ta pisoenke zaspiewala byla Lale Andersen , a nie Leander czy
                          tez Dittrich
                          byl ostatnio artykul o niej w Spiegel czy tez Die Zeit.
                          • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 62.67.2.* 30.08.01, 18:02
                            Tu nikt nie pisal, ze ona jako pierwsza ta piosenke zaspiewala.
                            • Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 212.162.12.* 31.08.01, 16:42
                              Przepraszam, ze"personie non gratta" na post odpowiedzialem.
    • Gość: Dziki Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.pagi.pl 29.08.01, 17:33
      Kurze oczy miała ta Marlena, jak Anton Webern. Fuj
      • ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) 28.10.01, 22:04
        Cos dla Mephisto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka