Gość: Ballest IP: 62.67.12.* 28.08.01, 18:30 Przeczytal ktos z WAS ten artykul do konca ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.190.* 28.08.01, 21:33 Sarah, Sarah Wiem, ze Silence ist Golden , co sadzisz o tej kobiecie. Wie ktos jaka radiostacje jej piosenke (Lili Marlen- Vor der Kasserne , vor dem grossen Tor ) jako pierwsza wygrala ? To byl Beograd i to byl najwiekszy "przeboj lat 40'' Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) 28.08.01, 21:40 Nie wiem, szokujaca postac, ale za to miala odwage i sile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.190.* 28.08.01, 22:04 Dzieki Sara, nie wierzylem ze to ktos czytal bedzie, To jest moja ulubiona aktorka ona sie dostala z dna na szczyt a kazdy lezal jej u stop czy "chlop" albo kobieta. Ja juz dawno uwazalem , ze tylko ona mogla II wojnie zapobiec , bo z Hitlerem by tez robila co chciala a ta szanse miala. O jej "powiazaniu" do Cybulskiego i Niemena nie wiedzialem ale poszukam ta piosenke od niej (niego).Jaki to byl tytul ? Mutter kannst Du mir verzeihen ? Zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hinz&kun Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.01, 23:30 Tak - to byl "Deutscher Soldatensender Belgrad" , ktory gral zawsze o tej samej porze ta piosenke "Lilli Marlen" - wtedy ponoc po obu stronach frontu milkla na ten czas strzelanina...Tylko to nie Dietrich jako pierwsza spiewala i nagrala plyte odtwarzana przez "DSB". Piosenka jest pomnikiem tamtych czasow - podobnie jak piosenki spiewane przez Zara Leander ("Ich weiss , es wird einmal ein Wunder geschehen...") Ta Dietrich zas - wielka Artystka , ale tragiczna postac - zdrajczyni narodu - ein Charakterschwein - ein Schwein ohne Charakter ? No coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidd Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.server.ntl.com 28.08.01, 23:53 Drogi, albo moze niedrogi Ballescie:Czy Ty masz te lata(mlodociane) z L.L.M. pokrecone troche? L.L.M.byl II-wojny fenomenem. Obie strony wojojace byly tym zaafektowane i zafascynowane. Twoj wiek ktory znam z archiwow tego forum, myli mie duzo. Powinienes byc teraz, bardzo lubianym przez wszystkich rencista.Hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 195.122.191.* 29.08.01, 06:19 Kidd, uwazam ,ze to Forum jest nie dlatego , zeby kogos osobiscie obrazac tylko dla wypowiedzi na rozne tematy, Dlaczego ma byc zawsze tematem nr.1: Wojna, Niemcy Polska, Czy Slonsk , Niemcy, Polska. Mozna tez inne tematy wybrac, ktore wskazuja na powiazania powyzszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kidd Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.server.ntl.com 29.08.01, 11:25 Jezeli obrazilem Cie Ballest, lub kogokolwiek, to ubolewam nad tym. Nie bylo to moja intencja. Obrazic moge Cie za chwile, tylko najpierw cos napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 10.145.112.* / 212.94.237.* 29.08.01, 13:15 Co mam napisac mamlasie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 62.67.8.* 29.08.01, 17:45 Dzikki, nie klam , chyba ja nie widziales , byla boska. (Co najmniej w Filmie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.01, 16:20 pierwsza która ta pisoenke zaspiewala byla Lale Andersen , a nie Leander czy tez Dittrich byl ostatnio artykul o niej w Spiegel czy tez Die Zeit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 62.67.2.* 30.08.01, 18:02 Tu nikt nie pisal, ze ona jako pierwsza ta piosenke zaspiewala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: 212.162.12.* 31.08.01, 16:42 Przepraszam, ze"personie non gratta" na post odpowiedzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Marlene Dietrich (Lili Marlen ) IP: *.pagi.pl 29.08.01, 17:33 Kurze oczy miała ta Marlena, jak Anton Webern. Fuj Odpowiedz Link Zgłoś