Dodaj do ulubionych

dokąd na rower?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 08:49
Rozpoczynam ten wątek bo mam dosyć kłótni , które do niczego nie prowadzą i
nic w stanie zmienić nie są.
Zbliża sie wiosna i czas wycieczek rowerowych , które uwielbiam
Na rowerach spotyka sie coraz więcej ludzi w różnym wieku i całe rodziny.
Jest to bez watpienia bardzo przyjemna i zdrowa forma spędzania czasu.
Proponuję aby wpisywać ciekawe miejsca z okolic Zabrza i Gliwic, które można
odwiedzić w ciagu jednego dnia .
W kilku takich byłam juz : ruiny zamku w Chudowie, piekny zespół pałacowy w
Świerklańcu, okolice Zbrosławic czy Pławniowice....
Po drodze można wypić dobre piwko i podziwiać piękno przyrody.
Pewnie znacie wiele takich miejsc , to wpisujcie ...

pozdrawiam
MyHa
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: dokąd na rower? 04.03.05, 09:21
      Gorąco polecam rezerwat Łężczok - jest to cokolwiek daleko (Babice za Rudami
      Raciborskimi) ale skoro piszesz o Świerklańcu :)
      no i same Rudy Raciborskie z okolicą
    • hans111 Re: dokąd na rower? 04.03.05, 09:24
      Polecam wycieczkę w kierunku Łan Wielkich. Można sprawdzić jak przyroda (i
      leśnicy) poradzili sobie ze skutkami pożaru z 1992 roku.
    • hans111 Re: dokąd na rower? 04.03.05, 17:43
      podciągam do góry, może ktoś podrzuci jeszcze jakiś pomysł na trasę rowerową w
      okolicy Gliwic.
    • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 18:23
      Polecam Ci,poniewaz sama jestem miłośniczką rowerowych wypraw,okolice
      Rudzińca,Lączy ( jest tam piękna wieza obserwacyjna,w dobra pogodę góry
      widać),wszedzie szutrowe ścieżki i lasy.Acha,w Łączy sympatyczny postój przy
      leśnej knajpce,ożeżwiajace piwko podaja!
      • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 19:33
        ja polecam pomnik Rogera w Racowicach, napewno nie wszystkim znany w srodku
        przepieknego bukowego lasu.Mozna tez Magdalenke odwiedzic i grote nad stwem w
        Rachowicach.
        Nawet przenocowac tam chba mozna!??
        • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:22
          Teraz nie mozna tam juz nocować,ale tereny jak najbardziej godne polecenia,sama
          tamtedy jeżde.
          • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 20:48
            Sisi a to znosz:
            schlesien.nwgw.de/galerio/Obroski_uod_Ballesta/Dcp_0827.jpg
            schlesien.nwgw.de/galerio/Obroski_uod_Ballesta/Dcp_0832.jpg
            to jest w Rachowicach a wszystko mosz na:

schlesien.nwgw.de/galerio/?gal1=Obroski_uod_Ballesta&gal2=0,thumb,
            • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:07
              jasne,ze znam.To pomnik Rogera w Rachowicach.Skreca sie w leśny dukt,zaraz koło
              boiska piłkarskiego.Grota jest po drugiej stronie drogi,pra?
              • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 21:10
                Ja, Sisi, ja, recht mosz, kiedys chodzily pod koniec maja albo czerwca juz nie
                wiem, szkoly z roznych miejscowosci do tej groty, napewno z Bojszowa i Rudna,
                skad jeszcze, to nie wiem!
              • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 21:10
                Ja, Sisi, ja, recht mosz, kiedys chodzily pod koniec maja albo czerwca juz nie
                wiem, szkoly z roznych miejscowosci do tej groty, napewno z Bojszowa i Rudna,
                skad jeszcze, to nie wiem!
                • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:13
                  W maju były nabożenstwa majowe w grocie,pięknie to wyglądało,wsród pól i
                  lasów...
                  • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 21:23
                    Sisi a bouas juz w Magdalence???
                    • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 21:42
                      ale kerej,koło Warszawy?
                      • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 08:46
                        ha,ha!
      • Gość: Gina Re: dokąd na rower? IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 06.03.05, 23:01
        Z Rudzińca piękna trasa prowadzi aż do Rud Wielkich cały czas lasem, z postojem
        w Magdalence. Trasa prowadzi przez Łączę, po drodze wieża widokowa, potem
        prosto do Sierakowic na smaczną smażoną rybkę nad stawami i za Sierakowicami
        skręcić do lasu i do Magdalenki.Za Magdalenką w lewo i już dalej prosta droga
        do Rud. Czas wyprawy 3-4 godz.
    • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:38
      MyHa mosz recht,pora pomyśleć o lecie,piynkne som okolice gliwic i zabrza,ja
      sama jeżdże na rowerze i polecam samemu odkrywac nowe miejsca,nigdy nie daję
      sobie punktu docelowego tylko czas w ktorym musze sie zmiescić,pozdrawiam
      • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 22:41
        Sloneczko a bouas jue w Magdalence, uona je srogou tam se zmiescisz, ale kaj
        uona dokladnie je?
        • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 22:51
          www.kuria.gliwice.pl/kuria/index.php?akcja=parafia&ID=35
          jou mylam o tym!
          • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:00
            pewnie ,ze byłam tam wszędzie,a do magdalenki jeżdża co roku obowiazkowo na odpust
          • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:00
            a ten kościoł je w miasteczku
            • ballest Re: dokąd na rower? 04.03.05, 23:07
              Sloneczko, wiym, ze to kosciou ze Miasteczka, ale w opisie pisze o Tworogu
              malym i Magdalence!
              • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:14
                Ballest ,a ty tam juz byłeś?
              • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 04.03.05, 23:57
                i co nie jest to lepszy wątek od waszych nieustannych kłotni o to kto kogo i
                dlaczego????
                czas najwyższy złagodzic te dysputy, wiosna tuż, tuż.....a z wiosną wszystko
                lepiej wyglada

pozdrowienia

MyHa
                • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:05
                  MyHa mosz swiynto racja,swiat jest taki piynkny a życia momy tak mało
                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 00:13
                    nie warto go marnować na dyskusje o tym czego zmienic i tak nie potrafimy

pozdrawiam
                    MyHa
                    • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:15
                      MyHa masz rację,zycie jest jedne,pozdrawiam również
                      • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 00:34
                        Dziouchy uobie recht mocie, po co se wadzic, lepi uoglondac piykno tego swiata,
                        tak jak jou to robiam!
                        • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:37
                          Ballest podzielasz naszą opinię?to sie ciesza z tego,pozdrawiam
                          • meg_s Re: dokąd na rower? 05.03.05, 07:42
                            Gość portalu: słoneczko napisał(a):

> Ballest podzielasz naszą opinię?to sie ciesza z tego,pozdrawiam

jasne że podziela, wystarczy spojrzeć na tematy wątków jakie zakłada :)
                            • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 08:05
                              A to dobre meg:)))
                              • hans111 Re: dokąd na rower? 05.03.05, 08:27
                                Póki co, wg ostatnich prognoz, na wiosnę w marcu jeszcze nie ma co liczyć.
                                Pompowanie oponek i napełnianie bidonów mozna sobie przełożyć na po świętach. :-(
                            • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:24
                              meg_s to sie odnosiyło do tego wątku moja droga,a niy do tych kiere on zakłodo
                              kaj indzi,pozdrowiom
    • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 08:36
      siednijcie se na te kouo i przejedzcie tak jak leci kanau i popstrykejcie take
      stare zapomniane eki, bydziecie widziec ize bydzie to mauo synsacja!
      • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 10:57
        Tutej tysz ktos Rudziniec wspomniou, zobaczcie tam park i palac, warto!
        • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:34
          Ballest a kaj ten park ześ widzioł?
          W palacu jest szkoła,GOPS i biblioteka, ale kaj park,ballest wytłumacz!
          • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:36
            sisi park jest zaroz kole pałacu,to te drzewa i staw
            • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 11:44
              Acha,ale czy tam mozna spacerowac,czy raczej zagajnik do którego lepiej nie
              wchodzic?
              To duzy park?
              • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:00
                można tam pochodzić,to taki park do ktorego dzieci chodzom żeby sobie pokurzyć
                na przerwach ha,ha, w zimie tam nie pochodzisz za bardzo
                • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:02
                  byłaś w parku w rudach raciborskich?tam mozna sobie pochodzić,albo na Górze św.
                  Anny?w Swierklańcu kole Tarn.Gór?
                • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:04
                  Tu sie mylisz, park jest duzy i ma wspaniale drzewa, lubilem tam jako mlodzik
                  spacerowac.
                  Sa naprawde niespotykane gdzie indziej drzewa, no i konczy sie na fajnym
                  kosciolku!
                  • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:06
                    Kompleks w Rudach Raciborskich znam świetnie,kilkanaście razy w roku tam
                    jestem.Latem kąpiemy sie na Buku ( piękny ośrodek wśród własnie bukowych
                    drzew),Swierklaniec super jest,mozna nawet na rolkach pojezdzic!
                    • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:07
                      Sisi przeczytej to.

www.republika.pl/sp_rudziniec/zespol.htm
                      • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:15
                        no i co Ballest ,miałach racja,jest zaniydbany i niy widać,że to park ale
                        lasek,w środku tyz byłach pora razy to wiym jak teraz wyglonda tyn pałac,a
                        koścołek jest ładny,czy wiysz ,ze podczas ostatniej renowacji odkryto tam stare
                        malunki?to jest fantastyczne ,widziałam je ,pozatym w okolicy jest parę starych
                        drewnianych kościołów wartych zwiedzenia
                        • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:17
                          wiysz cos wiyncyj o tych malunkach - kedy to bouo?
                          • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:21
                            Nia nie wiym, choc tam tysz do koscioua czasmi idam!
                            Wiem ale, ze chyba w latach 60' grobowiec Ruffera z jego szczontkami Gorole w
                            powietrze wysadzili.
                            • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:29
                              a potym sie dziwiom jak sie godo "bity Gorol"
                              • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:33
                                te malunki odkryto w przeszlym roku jak zaczyli myć ściany,muszą mieć fundusze
                                na zabezpieczenie ,nie wiem czy juz dostali,podobne,ale myślę,ze z późniejszego
                                okresu odkryto w kosciele w Sierakowicach
                                • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:38
                                  no to ciekawych je co to to som za malunki, z jakegi czasu i co na nich je
                                  • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:45
                                    sceny bilijne ,tych jest najwiyncyj,czulach sie tak jakby to jakie dzieci tera
                                    malowały,musisz to som obejrzeć,ale som tyż portrety,jak bydziesz kiedy w tych
                                    stronach to wejdź ,otwarte majom ale yno jak je jako mszo abo inne
                                    nabozyństwo,chyba,ze sie z farorzym ugodosz
                                    • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 12:50
                                      diynki za info
                              • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 17:29
                                i znowu zaczynacie, chlopcy czy wy sie nie umiecie powstrzymac od tych animozji?
                                Specjalnie zaczęłam taki watek bo wydawał mi sie mało kolizyjny....
                                ale wy zawsze musicie go "skręcić" kat to określiła kiedys Meg-s.
                                A tak juz fajnie się godziliście!

Moją "szybką " trasa na popołudnie po pracy dla rozruszania kości jest" trasa
                                trzech kąpielisk " tzn Kąpielisko Leśne Zabrze przez lasek na Leśne do Gliwic
                                a potem przez Łabędy do Czechowic , Przezchlebie, Szałszę i z powrotem przez
                                Żerniki do Zabrza i na koniec pod lasem w Żernikach na pyszne , chłodne piwko i
                                do domciu...
                                to jakieś 35 kilometrów ale kości rozruszane fantastycznie!!!!!!!!!
                                Może sie tam czasem z niektórymi z Was mijam???
                                Napiszcie jeżeli tez tam jeździcie

pozdrowienia dla rowerzystów !

MyHa
                        • meg_s Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:10
                          Gość portalu: słoneczko napisał(a):

> pozatym w okolicy jest parę starych
                          > drewnianych kościołów wartych zwiedzenia

na temat:
                          www.gliwiczanie.pl/Albumy/kosciolki/index1.html
                          • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:24
                            niypamiyntom - je jakis we Niyborowicach abo niy???
                            • meg_s Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:30
                              laband napisał:

> niypamiyntom - je jakis we Niyborowicach abo niy???

drewnianego nie ma - jeśli o to pytasz
                              • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:32
                                hm, to cos pomylouech
                          • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:45
                            No musze powiedziec, ze jak na odwiedzinach jestem, to zawsze na rowerach
                            jezdzimy wlasnie tez na kapielisko lesne do Maciejowa.
                            Takze do Szalszy, ale gdzie Ty w Zernikach pod lasem to piwko kosztujesz?
                            • laband Re: dokąd na rower? 05.03.05, 20:48
                              Ballest znosz Gorywodow ze Zernik?
                          • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:02
                            meg_s aleś mi zrobiła uciechy tymi zdjynciami kościołów,zaros sie je
                            przypomniałach,miło je tak pooglądać szkoda,że tym kościólek w łączy sie spalił
                            • meg_s Re: dokąd na rower? 05.03.05, 22:24
                              cała przyjemność po mojej stronie :)
                          • Gość: sisi do meg_s Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 07:50
                            Czy masz może wiecej zdjec kościółka w Łączy,tego spalonego niestety.
                            Bardzo ciekawa jestem jak wyglądał.
                            • meg_s Re: dokąd na rower? 07.03.05, 05:36
                              niestety - tylko jeszcze jedno i to dużo gorsze
                      • Gość: sisi Re: dokąd na rower? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:30
                        Szkoda,że ten park w Rudzińcu tak zaniedbany,ciekawe,co na to wlodarze
                        lokalni,moze zrobia sobie kolejne podwyzki płac,nie dziwi,ze na nic nie ma
                        środków,obserwujac tą gospodarke,naprawde żal patrzeć,jak to wszystko w
                        zapomnienie idzie,jeszcze troche i nawet nie bedzie komu wspominać....
                        • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:37
                          podobno wykupili ten pawilon ktory stoi w srodku rudzińca i chcą go zaadaptować
                          na urząd gminy,a to bedą olbrzymie kwoty,tam sa tylko sciany i nic więcej,ale
                          jak to mówia,zastaw sie a postaw sie,widać w starym miejscu im za ciasno
                          • ballest Re: dokąd na rower? 05.03.05, 13:16
                            To na to pienionszki som ale na RODO BALLESTREMOW to niyma!
                            • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 17:34
                              i znowu zaczynacie, chlopcy czy wy sie nie umiecie powstrzymac od tych animozji?
                              Specjalnie zaczęłam taki watek bo wydawał mi sie mało kolizyjny....
                              ale wy zawsze musicie go "skręcić" kat to określiła kiedys Meg-s.
                              A tak juz fajnie się godziliście!

Moją "szybką " trasa na popołudnie po pracy dla rozruszania kości jest" trasa
                              trzech kąpielisk " tzn Kąpielisko Leśne Zabrze przez lasek na Leśne do Gliwic
                              a potem przez Łabędy do Czechowic , Przezchlebie, Szałszę i z powrotem przez
                              Żerniki do Zabrza i na koniec pod lasem w Żernikach na pyszne , chłodne piwko i
                              do domciu...
                              to jakieś 35 kilometrów ale kości rozruszane fantastycznie!!!!!!!!!
                              Może sie tam czasem z niektórymi z Was mijam???
                              Napiszcie jeżeli tez tam jeździcie

pozdrowienia dla rowerzystów !

MyHa

to miało byc tutaj

MyHa
                              • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 05.03.05, 20:51
                                Nie Laband nie znom, ale moi bydom znali !

No musze powiedziec, ze jak na odwiedzinach jestem, to zawsze na rowerach
                                jezdzimy wlasnie tez na kapielisko lesne do Maciejowa.
                                Takze do Szalszy, ale gdzie Ty w Zernikach pod lasem to piwko kosztujesz?
                                • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 22:39
                                  pod samym lasem na przy scieżce rowerowj jest mały bar a w nim zawsze dobre
                                  chłodne piwko z sokiem (albo bez jak kto woli) i pełno rowerzystów
                                  musizs to odnależc !!!!!

pozdrawiam
                                  MyHa
                                  • Gość: słoneczko Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:42
                                    a po piwku mozna na rower siadać?
                                    • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 22:49
                                      a co to jedno piwko szkodzi utrudzonemu ciału?
                                      hahahahah.......

MyHa
                                      • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 05.03.05, 23:32
                                        MyHa ale ja tam mieszkam pod samym lasem, tam nie ma kiosku, masz na mysli Las
                                        od strony Maciejowa?
                                        • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 05.03.05, 23:43
                                          tak ten las
                                          bar jest przy sciezce rowerowej na kapielisko na Maciejów
                                          to jest ta droga pzry samych polach

ide spac bo nie wstane jutro do szkoly
                                          dobranoc
                                          MyHa
                                          • Gość: sisi Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 07:43
                                            A czy ktoś zna Czechowice,tamtejsze jezioro i okoliczne lasy?
                                            Też fajowe na rower!
                                            • laband Re: dokąd na rower? albo do MyHy 06.03.05, 09:19
                                              ino dejcie obach na korzynie na "paulinie"!, jo tam roz za bajtla sie
                                              przkopyrtnou bez taki korrzyn ze coukim rowerym - tysz chciouech o tym
                                              szkryfnonc ale jak widac juz niy musza
                                              • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 06.03.05, 09:38
                                                Czechowice znam, ale tego kiosku w Zernikach nie, bo ja wjezdzam na ta droge na
                                                kapielisko juz w lesie, do tego jestem wczesna wiosna w Gliwicach, moze wtedy
                                                ten kiosk nieczynny jest!
                                                • Gość: sisi Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:35
                                                  " paulina" zawsze była fajna i tyż tam za bajtla sie chodziło,teraz tez
                                                  niedawno byłam
                                                • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 06.03.05, 15:53
                                                  bar piwny faktycznie nie jest czynny wczesną woisną, dopiero później
                                                  no cóz ballest masz pecha nie spróbujesz tam piwka

MyHa
                                                  • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 06.03.05, 16:08
                                                    No ja sobie tez myslalem, dlaczego tam nigdy nie bylem !

Teraz wiem !;)

Moze jeszcze kiedys wspolnie piwko wypijemy!
                                                  • Gość: sisi Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:32
                                                    No,no ballest składa propozycje,to tak na zachętę
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 06.03.05, 18:38
                                                    a co ?kogo zachęca?

MyHa
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 06.03.05, 18:36
                                                    to wcale nie jest wykluczone, bar naprawde sympatyczny i przyjazny rowerzystom..
                                                    sa miejsca na rowery i na koniec mojej wycieczki tak bliziutko do domciu

no to pyrsk
                                                    MyHa
                                                  • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 07.03.05, 06:39
                                                    MyHa, to Ty w Zernikach mieszkasz ??
                                                    a w jakim miesiacu ten Bar otwieraja?
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 07:23
                                                    chyba w kwietniu ? ale to też zależy jak wcześnie przychodzi wiosna i
                                                    prawdziwy "wysyp" rowerzystów.
                                                    Jak tak dalej będzie to w tym roku wiosna zawita może w maju!!!!!
                                                    A w Żernikach nie mieszkam ale całkiem niedaleko,

pozdrowienia MyHa
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 07:49
                                                    Odkurzamy ten wątek bo wiosna tuz, tuz i to nie tylko w kalendarzu ( za 6 dni ).
                                                    Rano idąc do pracy spotykam miłego Pana , który mnie dziś powitał slowami "czuć
                                                    już wiosnę pomimo śniegu , prawda?"
                                                    Ma racje bo i ptaki sobie juz przypomnialy, bociany w drodze , ale mały
                                                    przystanek zrobiły w Turcji..

W takim razie odkurzamy rowery , robimy przegląd i czekamy......!

pozdrawiam juz prawie wiosennie

MyHa
                                                  • nelena Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 07:59
                                                    MyHa,badż w gotowości,wiosna idzie wielkimi krokami a dzisiaj osobiście
                                                    słyszałam jak ptaszki o tym śpiewaja!
                                                  • Gość: ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 08:14
                                                    U nas naprawde slonecznie, dzisiaj zaczne troche juz w ogrodku sadzic!
                                                    Ptaki juz caly czas wracaja, jak patrze prze okno to widze jak kluczami w
                                                    strone Skandynawii fruwaja.

--

pyrsk

ballest
                                                  • Gość: ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 14:12
                                                    U was jeszcze zima !

??

--

pyrsk

ballest
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 14:43
                                                    U mnie w ogródku śniegu bardzo dużo i potrzeba jeszcze kilku dni żeby stopniał!
                                                    Myślę , że dopiero po świętach zacznę coś robić.
                                                    Szkoda , bo chciałabym już wejść w bliższy kontakt z naturą ..he he he

MyHa
                                                  • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 16:20
                                                    Za chwile i u was sniegu nie bedzie, u nas dzisiaj 14°C- a nature widzisz tez
                                                    jak snieg lezy, prawda?
                                                  • sloneczko1 Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 16:43
                                                    Ballest a cożeś sadzioł już w zygrodce?
                                                    stracha na wroble?
                                                    bo jo jeszcze bałwanka moga zrobić
                                                  • Gość: Ramon Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 15.03.05, 16:47
                                                    Wiosenne Hallo,

prawie pszelatuje cale stado Zorawi nad nami!
                                                    Ballest one musialy przed 3-ma godzinami u Ciebie byc;-)
                                                  • sloneczko1 Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 16:53
                                                    Ramon z jaką szybkością lecą te żurawie?
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 18:59
                                                    prawda, śnieg to też natura, ale śnieg widzę wkolo i nie muszę iść do ogrodu..
                                                    piszac natura miałam na mysli pracę w ziemi , a na to jescze u nas za zimno i
                                                    za mokro...szkoda bo juz zmęczona jestem zimą.

MyHa
                                                  • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 20:31
                                                    Ramon, caly czas leca jakies klucze ptakow, ale nie umie rozroznic co ta za
                                                    ptoki, na dworze to tak, bo jak wolaja to wiesz gesi, czy kaczki, zurawie nawet
                                                    nie wiem jak sie po naszymu nazywaja.

Z jaka szybkoscia leca, zurawie, przypuszczam ze kolo 60 km/h a wiec Ramon miou
                                                    recht jak napisou 3 godziny wczesni byly u mnie !

MyHa , zmeczona zima, a co Ci ta zima takiego zrobioua?

A moze jakas czesc ciala przemarzla i mosz juz jeden po.du.ek zimny, ;)))'
                                                    choc w to naprawde nie wierze!
                                                  • sloneczko1 Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 20:38
                                                    Ballest - a coś sadzioł na tyj zygrodce??
                                                  • ballest Re: dokąd na rower? albo do MyHy 15.03.05, 20:56
                                                    Jou bou w Palmengarten w niedziela i tam mozna boua pora egzotycznych flancow
                                                    kupic te uech kupoiu i zasadziou, zech ziemia prziwioz, jutro dali zasuwom !
                                                  • Gość: MyHa Re: dokąd na rower? albo do MyHy IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 21:20
                                                    I słusznie, że nie wierzysz!
                                                    Tylko po co w takim razie zadajesz takie pytanie??????????
                                                    Naprawde jesteś ciekawy???/

MyHa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka