Dodaj do ulubionych

Panie Frankiewicz!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:44
Prosimy o więcej ścieżek rowerowych w Gliwicach i okolicach. Dobrze by było,
jakby te wszystkie ścieżki łączyły się z wszystkimi miejscowościami
przylegającymi do Gliwic, nawet tymi malutkimi, typu Taciszów, Brzezinka,
Dzierżno. Kto jest za? Bardzo proszę o wpisy, może prezydent w koncu
zainwestuje w przyszłość i bezpieczeństwo rowerzystów!
Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Re: Panie Frankiewicz! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.05, 11:47
      No nie wiem, ale jak to przdluzyc ja do Plawniowic!

;)

--

pyrsk

ballest
    • annak12 Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 11:58
      a może i do Ujazdu
      • Gość: ballest Re: Panie Frankiewicz! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.05, 11:59
        do Ujazdu to se kaja(na)kiem dostanymy, ?

--

pyrsk

ballest
        • annak12 Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 12:11
          Kajakiem nie dasz rady, w drodze się "rozpłynie"
          • laband Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 12:39
            z tym oczyszczaniym kuodki to tysz je jakis paradoks, obejzcie se kolor wody ze
            mostu na Zwyciynstwa a wezcie se go obejzcie pora kilometrow dalyj we Laband ...
            • Gość: sss Re: Panie laband! IP: *.pc.tek.pl 12.05.05, 12:41
              nie dotarły jeszcze do Łabend informacje o oczyszczalni ???
      • laband Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 12:00
        a Laband to co!

ale tak prowda godajonc, jak sie przensc dzisiej po Glywicach, tak jak np leeci
        sztrasynbana, to sie mo tyle marasu na klajdach i we gymbie jak kedys we
        Chorzowie - i jak to godac o jezdzyniu po glywicach kouym ...
        • betoniarz-zbrodniarz Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 13:25
          "Couko raja tysz kery wiycyj kozdy moge ale. Slonzoki juzas mogom tysz sam
          ale pedziec ize som inksze. Ta couko geszichta czi ktos abo odniego, fatry czi oupy
          z Oberschlesien abo kedy sie rodziyli przed wojnom."

I.C. dzieła zebrane (z hasioka)
    • Gość: biker Re: Panie Frankiewicz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:22
      Chciałem zrobić listę podpisów w sprawie ściezek rowerowych, a tymczasem Wy
      odbiegacie od tematu...Kto jest zainteresowany niech się wpisuje!
      • Gość: sss Re: Panie Frankiewicz! IP: *.pc.tek.pl 12.05.05, 13:27
        ballest i laband zaraz znowu napiszą nie na temat , takie mają zasady...
        ja jestem za , ale nie powinieneś o ścieżki prosić , ale się ich domagać!
        pozdrawiam.
        • Gość: ballest Re: Panie Frankiewicz! IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.05, 13:39
          Ja tez jestem za, - przeciez uzywam ich codziennie, to dlaczego nie majom tego
          Gliwiczanie tego robic!
          Tylko najpiyrw muszom je miec !
          Istnieje juz projekt, gdzie beda przelatywac?
          Zapytajcie UM?
          Pozniej mozecia zadac ich wykonania, UE daje na takie projekty pieniazki!

--

pyrk

ballest
    • Gość: bajker Re: Panie Frankiewicz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:57
      Zatem domagam się ich ze wszystkich sił swoich i polecam żebyście i Wy
      Forumowicze Szanowni tak samo postąpili!!! Dzięki!
      • betoniarz-zbrodniarz Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 14:05
        Też się domagam. Jestem za.
        • Gość: Anna Re: Panie Frankiewicz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 18:45
          proszę o ścieszki rowerowe w Gliwicach i okolicy.
          • myha1 Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 19:22
            Też jeżdżę na rowerze i to całkiem sporo.
            Jest kilka takich scieżek, np z kąpieliska w Zabrzu Maciejowie do kapieliska w
            Gliwicach i dalej na lotnisko, ale zgadzam się , że jest ich zdecydowanie za
            mało!
            Mało prawdopodobne aby połaczyli dłuższe odcinki , bo to juz raczej szlaki
            turystyczne, które są nawet nieźle oznakowane i prowadzą przez całkiem ciekawe
            tereny leśne.
            Ale popieram !
            Do zobaczenia kiedyś na szlaku!!
            MyHa
            • laband Re: Panie Frankiewicz! 12.05.05, 22:30
              a jo wom jeszcze roz polecom Przewodnik Turystyczny - Gliwice i okolice"

dostoniecie go we chyba kozdy glywickyj ksiyngarni.
    • Gość: za Re:i co z tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:18
      ja jestem za i co z tego. Myslisz ze Frania to interesuje?
      Jego interesuje zalapanie sie na nastepna kadencje za pomoca DTSki, na ktorej
      rowerow nie bedzie..
    • macpor Re: Panie Frankiewicz! 13.05.05, 13:21
      Ze ścieżkami rowerowymi w Gliwicach raczej nie jest źle. Jest ich dosyć sporo i
      widać że się dba o odnawianie ich oznakowania. Za to akurat można pochwalić
      pana Frankiewicza. Jasne, że zawsze mogło by być lepiej. :)
      Ja bym raczej prosił o więcej miejsc do parkowania rowerów w mieście - zarówno
      tych bezpłatnych - "na chwilę" (kto mi ukradł "mój" kosz na śmieci sprzed Ideii
      na Zwycięstwa?) jak i płatnych - strzeżonych.
      • Gość: froncek Re: Panie Frankiewicz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:54
        no ja, ale kaj se synek mozesz nimi dojechac?
        do Azot? do dupy i nazot.
        • macpor Re: Panie Frankiewicz! 13.05.05, 16:01
          Dziękuje za merytoryczną wypowiedź ;P.

Jeżeli zaś się wyciągnie jakieś sensowne przesłanki z tej wypowiedzi to
          odpowiedź jest taka: Władze miejskie Gliwic odpowiadają za budowę dróg
          rowerowych na terenie Gliwic. Poza miastem raczej nie mają prawa wydawać
          pieniędzy. Zresztą mniej uczęszczanymi drogami czy też ścieżkami leśnymi jeździ
          się całkiem spokojnie.
          Problemem jest umieszczenie rowerów wewnątrz miasta pomiedzy zatłoczonymi
          jezdniami, a zatłoczonymi chodnikami.
    • macpor Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. 13.05.05, 13:24
      Wolno czy nie korzystać z chodników? Wypowiada się coś na ten temat kodeks
      drogowy?

Jakiś palant nie chciał mi pozwolić prowadzić roweru po chodniku na Zwycięstwa
      bo to podobno "zabronione".
      • Gość: sss Re: Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. IP: *.pc.tek.pl 13.05.05, 13:50
        prowadzić możesz
        • Gość: sss Re: Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. IP: *.pc.tek.pl 13.05.05, 13:53
          do 18-go roku życia wolno jechać chodnikiem , ale raczej w przypadku dużego
          ruchu kołowego na ulicy...
          • macpor Re: Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. 13.05.05, 15:56
            Mógłbyś mi zacytować odpowiednie fragmenty kodeksu? Jakieś odnośniki? Bo mam
            wrażenie że większość osób opiera się na własnym wyczuciu, a nie przepisach
            prawa w tej sprawie. :)
            • Gość: sss Re: Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. IP: *.pc.tek.pl 13.05.05, 16:25
              to opinia usłyszana od fachowca (policjanta). nie mam kodeksu , więc skoro masz
              wątpliwości a często się przemieszczasz radzę zaczepić jakiegoś strażnika czy
              policjanta i zapytać. ; )
              • macpor Re: Pytanie techniczne-jazda rowerem po mieście. 13.05.05, 16:49
                Z wypowiedzi mojego instruktora z prawa jazdy - to policjanci czy strażnicy
                miejscy akurat nie są najlepszymi wyroczniami w sprawie kodeksu drogowego ;).

Krótka przegrzebka po sieci dała mi coś takiego w wyniku:
                www.gimnazjum.pl/karta/prawo/dodatkowe/przepisy_dod.html
                Gdzieś indziej znalazłem dyskusję:
                www.legnica.net.pl/index.php?legnica=pokazforum&jakipost=1095278538
                Wygladało by na to, że nawet w nocy, po pustym chodniku, jeżdżę nielegalnie.
                Ciekawę jak należy interpretować ścieżki w parkach? Prowadzenie roweru po nawet
                mocno zatłoczonym chodniku jest w pełni legalne.
    • Gość: czytelnik mapa tras rowerowych w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 07:56
      www.um.gliwice.pl/index.php?id=129/1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka