meg_s 04.08.05, 09:57 ...no to zaczynamy jeszcze raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 10:02 meg_s napisała: > ...no to zaczynamy jeszcze raz ;) Dzień bardzo dobry ! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 10:03 jam ci to sprawił (100)! : ))) dobry, dobry bardzo ! jak testy ? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 10:05 sss9 napisał: > jam ci to sprawił (100)! : ))) > dobry, dobry bardzo ! > jak testy ? o testach już było :))) Odpowiedz Link Zgłoś
olab1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 10:03 Witam forumowiczów. Kiedy wreszcie wyjrzy słońce??? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 10:12 olab1 napisała: > Witam forumowiczów. > Kiedy wreszcie wyjrzy słońce??? dziś bym na Twoim miejscu na nie nie liczyła...ale może zaświeci słoneczko1? ..ale Ono coś ostatnio raczej wieczorem, pewnie myśli , że jest księżycem?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Dzień dobry bardzo (9) 04.08.05, 12:43 Dzień dobry wszystkim Mżysto,dziś aura testuje skręt mych niesfornych loków:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jafo Dobry wieczór ;-) IP: *.busnet.pl 04.08.05, 18:23 "Stary" forumowicz pozdrawia z pochmurnej stolycy ;-) Trzymta się, a już tęsknię... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 05.08.05, 05:07 dzień dopiero się "przeciera" - ale miejmy nadzieję, że będzie dobry jestem właśnie po ataku paniki i godzinnym poszukiwaniu pieczątki, która będzie mi niezbędna za parę godzin - po znalezieniu przypomniałam sobie swój tok myślenia - to było bardzo dobre miejsce ;) - takie, żeby się rzucało w oczy i żebym nie musiała szukać - gdyby nie św.Antoni to chyba bym na to drugi raz nie wpadła ;) miewacie tak czasem ? czy to tylko moja przypadłość ? ps - mam półeczkę, gdzie grzecznie w rządku stoją służbowe pieczątki i tych szczęśliwie nie szukam - ale tę mam okazjonalnie i była za duża na półeczkę (to dla usprawiedliwienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 05.08.05, 07:14 Dzień ....może będzie dobry .. Meg , ta "przypadłość" dotyka i mnie :))) ....czasem coś położę w tak oczywistym miejscu ( dla tej rzeczy ) , a nerwy tracę szukając jej. Powodzenia dzisiaj życzę ! ..trzymam kciuki... A dla wszystkich miłego dnia MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiopa Re: Dzień dobry bardzo, bardzo :)))(9) IP: *.ca.pl.renault.com / *.crowley.pl 08.08.05, 10:33 Podobno na "zagubione" przedmioty skuteczna jest... szklanka odwrócona dnem do góry:))) Pozdrawiam wszystkich serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Dzień dobry bardzo (9) 05.08.05, 08:45 dobre rano ! jest szansa na wiele następnych dobrych dni ! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s do Szwagra 06.08.05, 03:39 przepytam Mariana - faktycznie są tylko dwa, ale może oni go widzieli i fotografowali tylko Ewa nie umieściła na mapie, do H_H - i po co te złośliwości ??? Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: do Szwagra 06.08.05, 06:33 meg_s napisała: > do H_H - i po co te złośliwości ??? Jak zwykle doszukujesz sie zuosliwości i krytyki nawet tam, kaj jyj niy ma. pyrsk_blank_zabanowany_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 06.08.05, 06:59 ja się absolutnie nie doszukuję - one same rzucają mi się w oczy - ślepy by nie zwrócił uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re:a ja nie wiem o co Wam chodzi więc witam 06.08.05, 08:21 tym pięknym wierszykiem wszystkich Lato nakręca wskazówki zegara Lato, ruchem jasnym i promiennym nakręca wskazówki zegara zielone, hoduje małe iskierki szczęścia blaskiem księżyca opromienione… Nocami diamenty gwiazd, pachnącą maciejką oprawia. Na każde zawołanie, z uśmiechem na twarzy, bardzo chętnie się zjawia. O świcie, ciepło nam zaszepcze, różanym blaskiem wschodzącego słońca. Złotym pyłem, posypie wspomnienia, gdy będzie zbliżało się do końca. Napisany 2005.08.02 Autor: Maryla 6 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 06:47 pytanie na niedzielę (taka mała "szkółka niedzielna" ;)) którym dniem tygodnia jest niedziela - pierwszym czy siódmym ? na razie zapowiada się, że będzie słonecznym - ale wczoraj też nas tak mamiło Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 08:14 meg_s napisała: > pytanie na niedzielę (taka mała "szkółka niedzielna" ;)) > > którym dniem tygodnia jest niedziela - pierwszym czy siódmym ? > > na razie zapowiada się, że będzie słonecznym - ale wczoraj też nas tak mamiło A siódmego dnia Bóg odpoczął,tak chyba było!No i odpoczywamy w ten słoneczny dzień,żadnej chmurki nie widać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 08:26 to zalezy, moge byc tym siodmym a moge byc tysz tym piyrszym = czasdy sie zmiyniajom :)) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 08:27 no właśnie :) a dziś (i nie tylko dziś) w "Lekcji" było o "pierwszym dniu tygodnia" - no i ci co wymyślili nazwę środa czy też Mittwoch też liczyli niedzielę jako pierwszą :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 08:38 Margotko zapominosz o tym ze sobota(szabat) to boua kedys niydziela! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: witam wszystkich i na kawę zapraszam 07.08.05, 09:07 Lato nakręca wskazówki zegara Lato, ruchem jasnym i promiennym nakręca wskazówki zegara zielone, hoduje małe iskierki szczęścia blaskiem księżyca opromienione… Nocami diamenty gwiazd, pachnącą maciejką oprawia. Na każde zawołanie, z uśmiechem na twarzy, bardzo chętnie się zjawia. O świcie, ciepło nam zaszepcze, różanym blaskiem wschodzącego słońca. Złotym pyłem, posypie wspomnienia, gdy będzie zbliżało się do końca. Napisany 2005.08.02 Autor: Maryla Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: niedziela 07.08.05, 09:10 jest pierwszym dniem tygodnia u chrześcijan,w tym dniu bowiem Chrystus zmartwychwstał i zaczęła się era chrześcijaństwa Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 09:59 szwager_ze_laband napisał: > Margotko zapominosz o tym ze sobota(szabat) to boua kedys niydziela! a widzisz - to by się wszystko zgadzało - jeżeli Pan Bóg odpoczywał w sobotę - to teraz wszystko jest na swoim miejscu - a ja pracując dziś mniej grzeszę ? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 10:15 mam się narobić, że się potem w samotności obżerać ? - same straty :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 10:19 to mie zaprosisz na te kloski i bydzie dobry u czynek juzas na Twoim koncie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 10:23 ale uprzedzam - kiszonego ogórka do rolady za żadne skarby nie wsadzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 10:26 no to umiysz rolady robic, bo tam kiszony uogorek nie nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień dobry bardzo (9) 07.08.05, 10:26 rozumia, bo moja nigdy niy chce dac marchewki, a tysz idzie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: Dzień doby badzo (9) 07.08.05, 10:16 szwager_ze_laband napisał: > tysz prowda Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: Dzień doby badzo (9) 07.08.05, 10:22 szwager_ze_laband napisał: > hm, kaj to je? kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,54047,2302809.html Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień doby badzo (9) 07.08.05, 10:33 no jo by padou tak - do modryj kapusty to octu winnego za pierona niy wezna, bo spirytusowy je lepszy, a co do tych harynkow to oni zapomnieli ize u nos sie zawsze jy najprzod po obiedzie swaczyna(moge byc ze dortom), a pod wieczor kolacjo przi keryj niyroz i miska ze harynkami we cubuli sie znondzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Dzień doby badzo (9) 07.08.05, 10:37 no bo jak sam by pasowało ciastko do tego piwa czy innych % Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień doby badzo (9) 07.08.05, 10:38 gynau - suoneczko sie zno :)) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 07.08.05, 10:34 blank_zabanowany_hanys_hans napisał: > Wejrzij ino co gorole szkrykli o naszym jodle > "Przyjęcie "po śląsku", czyli najpierw tort, a potem śledzie? To oczywiście > kulinarna plotka! Jednak jak w każdej plotce i w tej jest zawarte ziarnko > prawdy." a jak idziesz na geburstag na godzinę 17.00 - to co ci dadzą najpierw do jedzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: 07.08.05, 10:35 dorta, ale harynki to som na kolacjo o 20.00 ! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: 07.08.05, 10:38 no toż nikt nie twierdził że te śledzie są ZARAZ po torcie :)))) ale pamiętam, że mama zwracała mi uwagę na tę odmienność na Śląsku i w poznańskiem - bo "u nas" niezależnie od pory na którą goście byli proszeni - zawsze zaczynało się od przystawek, potem konkrety a słodkie na końcu Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: 07.08.05, 10:40 jak jo by tak dou gosciom to by mozno pouciykali zaro do dom :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Meg_s 07.08.05, 10:42 a jak do mnie przyjdziesz to najpierw podam Ci kawę czy herbatę i ciasteczka lub torcik Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Meg_s 07.08.05, 10:44 a potym u mie by bou kartofylzalat i frankfuterki, harynki, i mocka tych twoich przistawkow// dzisiej je moda tysz na bigos Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: 07.08.05, 10:46 meg_s napisała: > a jak idziesz na geburstag na godzinę 17.00 - to co ci dadzą najpierw do > jedzenia ? To zalezy, Jak niy wiysz wiela gosci pszidzie na tyn geburstag to nojleszo je wodzioonka! Zawsze idzie wody doloc´! Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: 07.08.05, 10:48 ales mi smaka zrobiou, chyba dzisiej na kolacjo se zrobia tako richtik ostro wodzionka ps pora dni tymu joduech cos podobnego "u Sabaly" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: laband 07.08.05, 12:08 sloneczko1 napisała: > a ta koszerno knajpa znodłeś w Glywicach? niy, niy znoduech - i chyba tymu co mi to pedziou byda musiou nazdac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Hanys 07.08.05, 10:52 jest tela przepisow na ta wodzionka--dej mi pora --chca porównać z tom co jom robia Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 11:05 sloneczko1 napisała: > jest tela przepisow na ta wodzionka--dej mi pora --chca porównać z tom co jom r > obia Mie to nojlepi tako smakuje jak na tym uobrosku schlesien.nwgw.de/wodzioonka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re:Haaaaaaaanyyyyyyyyyyyyyyyys 07.08.05, 11:15 wszystko zjodłeś i co jo mom sam widzieć???? Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re:Haaaaaaaanyyyyyyyyyyyyyyyys 07.08.05, 11:17 dej mi przepisy to sie porównom aleś je przepadzity ,ani sie zymnom niy podzielić to wodzionkom Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re:Haaaaaaaanyyyyyyyyyyyyyyyys 07.08.05, 12:03 Sam mosz pora pszepisoow, wodzioonka je na zicher tysz drin schlesien.nwgw.de/Kuchnia%20Sloonsko/ Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 12:10 jo tak w tym roku we tyj fajnyj knajpie kole Puawniowic se pojod zuru na grzibach - kuchorz tam je dobry i polecom ta knajpa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 12:44 No i zaczyna grzmieć i błyskać,pewno nie wszyscy jeszcze w kościele byli;)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 12:45 u nos godzina tymu fest srogi grad walou, tera wylazua trocha klara, ale zima je dalyj - siedza w dma i niy wyuaza. Odpowiedz Link Zgłoś
annak12 Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 12:52 Też zimno,tak przeważnie dni wolne to pogoda do bani:( Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 12:54 no, godom ci, i jo sie chciou wybiyrac nad morze pounocne - ale moj synek prawie je w drodze, brrr! i to pod namioty!! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: WODZIOONKA na Dziyn doby9 07.08.05, 16:24 Dzień dobry....pochmurny. A tak mogło być pięknie , słonecznie ...przecież to jeszcze lato do diaska ! :(( Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 06:09 wczoraj był tak piękny zachód słońca (zwłaszcza widok z wiaduktu na Chorzowskiej, a ja bez aparatu :( ) - że byłam pewna dzisiejszej pogody, a tu klops mimo wszystko - pogodnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 07:13 Dzień dobry....i dobrego nowego tygodnia. spaaaać...królestwo za godzinkę ( albo dwie ) snu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 07:51 witaj szczebiotko z feministycznym pozdrowieniem, z dnia na dzień coraz bardziej wredna... Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 07:54 meg_s napisała: > witaj szczebiotko > > z feministycznym pozdrowieniem, z dnia na dzień coraz bardziej wredna... gdzie On tę szczobiotkę dostrzegł...hmmm ?? witaj "feministko" , miłego dnia i wcale nie jesteśmy wredne!!! Jesteśmy normalne :))) ..i to może boleć :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 08:08 boli raczej to, że nie jesteśmy "uległe" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 08.08.05, 08:20 meg_s napisała: > boli raczej to, że nie jesteśmy "uległe" ;) westalki z nas nie zrobisz ...taka duma "gorolska" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband tym dwom szczebiotkom 08.08.05, 10:25 na dziyndobry: Wyciepniynty telefon Zas dzisiej z rana telefon dzwoniou A jo zaspany rynkom'ch go goniou Goniou'ch go rynkom i wkoncu'ch znod Jakech ze uozka na ziymia spod Sztima cos godo, guos sie odzywo I mie od lyniow z rana wyzywo Otwarch zech slypie i uchym suchom Nawet ze gymbom w telefon dmuchom Nic niyrozumia czamu tak dzwoni I czymu z rana po mie pieroni Wkoncu'ch sie prawie coukym obudziou I blank markotny do cimra skludziou Tam ech sie chyciou rynkom za gowa I pedziou w koncu take czi suowa "Ale mom bojla!" - bo zech sie piznou Z uozka zech zleciou na ziymia gwiznou I zadzwoniouo mi bezto w gowie Take budzynie niyma na zdrowie Dyc telefonu downo juz niymom A on durch dzwoni nawet pod ziymiom Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 08:13 Dzień bardzo dobry!!! ..na razie słoneczny, może jest jeszcze szansa na powrót lata..? ..chociaż ranek taki chłodny. Do życia potrzebuję słońca ...więc na razie żyję :))) a cóż to "feministko - szczebiotko " zaspałaś?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 08:44 sss9 napisał: > rześki i słoneczny. ; ) witaj sss9...wychodzi na to , że tylko My jesteśmy na nogach ..:))) no i Ramon!...hallo Ramon :) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 08:47 : ))))) po tyskim głowa pewnie... boli... ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: bardzo dobry dzień ! IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 09.08.05, 08:55 Hallo Myha, witam i zycze bajkowych momentow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 08:58 dzień dobry bardzo wszystkim po krótkiej przerwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 09:41 Gość portalu: Ramon napisał(a): > Hallo Myha, > > witam i zycze bajkowych momentow:-) Ramon ,a to znasz ; "..fajny film wczoraj widziałem..a momenty były ? ...masz.." ..ciekawe czy wiesz co to ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 09:43 co to som momynty? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 09:44 szwager_ze_laband napisał: > co to som momynty? > > :))) nie co to są momenty, tylko co to był za program..?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: bardzo dobry dzień ! 09.08.05, 09:46 ale mie te momynty wiyncyj interesujom .... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 oj Myha,Myha 09.08.05, 09:46 a momenty były? bez tego filmu czy programu ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: oj Myha,Myha 09.08.05, 09:57 sloneczko1 napisała: > a momenty były? bez tego filmu czy programu ? ;) witaj słoneczko ..momenty każdy ma swoje :))) a program....damy jeszcze szansę Ramonowi , czy wie o co mi chodzi ..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: oj Myha,Myha 09.08.05, 10:08 szwager_ze_laband napisał: > wiymy, wiymy :))) to jesteśmy z tej samej półki?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: oj Myha,Myha 09.08.05, 10:09 miala duze niebieskie oczy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 miłego dnia życzę 10.08.05, 06:27 siedzisz sam na kogos czekajac czekasz i czekasz az ktos przywlecze sie wyslocha porozmawia a nawet pokocha czekasz i czekasz az ktos sie pojawi czekajac tracisz czas bo szczesliwi czasu niemaja na czekanie maja ci ktorzy czasu nieznaja Napisany 2005.08.07 Autor: hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Dzień Dobry Wszystkim............. 09.08.05, 09:45 Latawce słońca... Poranne słońce wypuszcza w świat swoje złote latawce, by Twoje myśli pobujały się na uśmiechniętej huśtawce, by powietrze wokół było lekkie jak marzeń piórko, by codzienne niebo nie zasłaniało się chmurką. Pogoda niech przemawia do nas sierpniową słodyczą, a chwile w pracy, choć pracowite, niech mile zaskoczą i ...zachwycą. Napisany 2005.08.09 Autor: Maryla Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:16 no niy, tera wy sie musicie zdecydowac abo jedne abo druge :))) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:42 szwager_ze_laband napisał: > no niy, tera wy sie musicie zdecydowac abo jedne abo druge :))) dlaczego?...i jedne i drugie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:43 a co na to Margotka? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:45 szwager_ze_laband napisał: > a co na to Margotka? Meg zamilkła od wczoraj...chyba jej się to nie bardzo podoba :( Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:47 szwager_ze_laband napisał: > powaznie? na to wychodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: tym dwom szczebiotkom 09.08.05, 09:56 Margotko! Ty tak na powaznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry 10.08.05, 07:34 Bardzo Dzień dobry ....dla wszystkich małych i dużych, zapowiada się taki sobie ( jeśli o pogodę idzie) , a może wreszcie wróci trochę lata ?? Ciekawe kto zasłużył na pogodę na urlopie ? :))) Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Dzień dobry IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 10.08.05, 07:37 skuli mie moge jeszcze do konca miejsonca louc, ale potym MUSI byc lato;-) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry 10.08.05, 07:38 Gość portalu: Ramon napisał(a): > skuli mie moge jeszcze do konca miejsonca louc, ale potym MUSI byc lato;-) każdy ma na urlopie taka pogode na jaka zasłużył ...:))) ( podobno!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: Dzień dobry IP: *.iwan.kdvz.net / *.dip.t-dialin.net 10.08.05, 07:44 no tosz niywidza zoudnych problymow. A ze niywiymy jeszcze kaj sie wybrac, to licza s tym, ze banie we couki Ejropie fajnou pogoda;-) Jyny niy na Majorce! Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry 10.08.05, 08:03 Gość portalu: Ramon napisał(a): > no tosz niywidza zoudnych problymow. A ze niywiymy jeszcze kaj sie wybrac, to > licza s tym, ze banie we couki Ejropie fajnou pogoda;-) > > Jyny niy na Majorce! w takim razie życzymy Ci takiej pogody jaką lubisz ...nie każdy lubi od razu upały :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Dzień dobry 10.08.05, 07:53 to prawda myha, dlatego miałem przez całe dwa tygodnie słoneczną pogodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry 10.08.05, 08:02 stasiek17 napisał: > to prawda myha, dlatego miałem przez całe dwa tygodnie słoneczną pogodę :) i ja! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stasiek17 Re: Dzień dobry 10.08.05, 08:07 a do tego nasze piękne polskie morze, czy można chcieć czegoś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Dzień dobry bardzo (9) 10.08.05, 08:16 dziiieeeeeeń dooooobryyyy baaaaaardzooooo, Gliwice i okolice !!! ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 10.08.05, 10:51 a gzdież to nasza gospodyni wątku?:)) a mnie udało się zamknąć kolejną setkę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany_hanys_hans Re: Dzień doby bardzo (9) 10.08.05, 17:37 myha1 napisała: > a gzdież to nasza gospodyni wątku?:)) > a mnie udało się zamknąć kolejną setkę :)) a mie odymknyc´ nowo seta Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień doby bardzo (9) 10.08.05, 17:42 zabanowany_hanys_hans napisał: > myha1 napisała: > > > a gzdież to nasza gospodyni wątku?:)) > > a mnie udało się zamknąć kolejną setkę :)) > > a mie odymknyc´ nowo seta a gospodyni jak nie było tak ...:)) ...czy ktos coś ma na sumieniu w związku z tym ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Dzień doby bardzo (9) 10.08.05, 18:05 Gospodyni ma dużo pracy,ale jak się z nią upora to tu przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień doby bardzo (9) 11.08.05, 07:23 Dzień dobry ..? bardzo.. Co powiedzieć w taki dzień ?...to się napewno nada...: Deszcz jesienny Leopold Staff O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... Wieczornych snów mary powiewne, dziewicze Na próżno czekały na słońca oblicze... W dal poszły przez chmurna pustynię piaszczystą, W dal ciemną, bezkresną, w dal szarą i mglistą... Odziane w łachmany szat czarnej żałoby Szukają ustronia na ciche swe groby, A smutek cień kładzie na licu ich młodem... Powolnym i długim wśród dżdżu korowodem W dal idą na smutek i życie tułacze, A z oczu im lecą łzy... Rozpacz tak płacze... To w szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny I pluszcze jednaki, miarowy, niezmienny, Dżdżu krople padają i tłuką w me okno... Jęk szklany... płacz szklany... a szyby w mgle mokną I światła szarego blask sączy się senny... O szyby deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny... Ktoś dziś mnie opuścił w ten chmurny dzień słotny.... Meg otwórz nową setkę....i przenieś to tam :))) Dziś mam baaaardzo pracowity dzień...;( Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Dzień doby bardzo (9) 11.08.05, 10:25 dobry ,dobry...............ale senny................ Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze2004 Re: Dzień dobry bardzo (9) 11.08.05, 12:10 bardzo, bardziej,najbardziej:) a Meg to chyba padła i śpi po tych wszystkich postach o bladym świcie ostatnich tygodni wysyłanych:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 12.08.05, 07:40 Co daje sierpień? Sierpień - łąką wita w miękkim ukłonie, tańczące promienie składa też w dłonie, fiolet wrzosów rozpala na leśnej polanie, żarem jarzębiny dzień ozdabia, Kochanie. Wiatrem, coraz częściej, do drzew przemawia, kroplami deszczu z szybami chłodem rozmawia, na nitce pajęczej wiąże supeł z marzeniami, i ogląda się, z zieloną nadzieją w sercu, za nami... Napisany 2005.08.11 Autor: Maryla 6 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 12.08.05, 08:09 Bardzo Dzień dobry!! ...najlepszy dzień tygodnia ...piątek! i ta perspektywa wolnego poniedziału....bardzo, baaardzo... Nareszcie odeśpię ....no i rowerek chyba odkurzę !! Miłego świętowania Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Dzień dobry bardzo (9) 12.08.05, 23:00 A gospodyni wątku to jak nic na urlop pojechała:) Odpowiedz Link Zgłoś
blank_zabanowany_hanys_hans Re: Dzień dobry bardzo (9) 13.08.05, 19:32 www.dd.pl/pub/wydania_do_pobrania/fala/fala_4.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: Dzień dobry bardzo (9) 17.08.05, 07:36 ps. a tu znalazłam coś śmiesznego ( nieznanego , przynajmniej mnie autora:) ): Raz w piątek początek miał wątek zaczątek Mój romans miłości i burz! Na ławce, na trawce zrobiałem jej zbawcę, Gdy chcziała se wpichnąć ten nóż! A ona, zdymiona, mię wzięła w ramiona, Tuliła mą główkę i twarz. I rzekła: Jam wściekła, jam z piekła uciekła, Margitka ty wołać mnie masz! A potem pod płotem mówiła mi o tem, Że ona mnie kocha jak szlag. Że ona se zrobi, jak ja jij przeskrobi, Harrakir na miłości znak! Jak ja to odgadłem, to zaraz ja zbladłem, I rzekłem: Ja kocham cię tiż. I z duszo i z cziałem i tylko by chcziałem Od ciebie to... co ty już wisz! Co chcziałem, to miałem, i z wielkim zapałem, Aż nagle przestraszył mię krzyk, Bo z tyłu, z ogrodu i z dziku urodu Wiskoczył rozbójnik jak byk! On wziął mię i zgiął mię i palto też zdjął mię. Kapelusz, ubranie, i już. I stałem ja z całem mem nagiem zapałem, A w ręku trzymałem ten nóż! I znowu raz w piątek romansu początek Narobił mi świży znów kram, Bo przyszedł ze rządu interes od sądu, Że płacić aliment ja mam! Nic z tego nie miałem, i się przeziembiałem, I katar dostałem jak stróż! Szlag trafił te ławkę, te szikse, te trawkę, I ten rozbójnik i nóż!!! ta Margitka , to czysty przypadek:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwager_ze_laband Re: Dzień dobry bardzo (9) 17.08.05, 18:39 usmiouech sie aze mi puaczki wyskoczouy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zabanowany_hanys_hans Re: Dzień dobry bardzo (9) 17.08.05, 21:52 myha1 napisała: > smieszny, prawda? blank s´miyszny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 ach,jak przyjemnie rankiem wstać................. 18.08.05, 05:39 Gdy moja noc dniem się stała... Dla tych wszystkich, którzy nie lubią się budzić. Gdy moja noc dniem się stała, księżyc zszedł z nieba, gwiazdy się skryły, noc mi ze sobą skrzydła zabrała, a senne skrzypce słońcem zaskrzyły. Gdy moja noc zniknęła tak szybko, światło za oknem przegoniło snu resztki, stało się jakoś nijako i płytko, otarłam z twarzy gwiazd srebrne łezki. Gdy moja noc odpłynęła leniwie, paranne rosy na trawę wstąpiły, łapałam wszystkie krople tak chciwie, a mimo wszystko sny mi utopiły. Autor: Yenna1 z 12 poziomów Odpowiedz Link Zgłoś