Gość: piotlik IP: 212.106.173.* 10.10.01, 21:56 Oglądajcie TVP 2! Właśnie jest wywiad z A.Lepperem! Boże, Polacy, kogo wybraliście. Wstyd mi za Was. :-(. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mada Re: Lepper IP: *.necik.pl 10.10.01, 22:09 Stanisław Tym nazwał kiedyś Leppera - Pan Trądzik ( lepre, fr, trąd albo trądzik). Myślę,żę w aspekcie pokarania czymś - ten trąd ( plaga), który spadł ( z własnego wyboru) na Polskę jest adekwatny. Ja od kiedy wybraliśmy tak, jak wybraliśmy ( My - Naród, hehe) bojkotuję informacje o przyszłym Parlamencie. Po co mam się załamywać? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Lepper 10.10.01, 22:10 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Oglądajcie TVP 2! Właśnie jest wywiad z A.Lepperem! Boże, Polacy, kogo > wybraliście. Wstyd mi za Was. :-(. Ubiegłeś mnie! Połączyłam się tylko po to żeby napisać, że właśnie nóż mi się w kieszeni otwiera. Horror! Niestety - jego poziom reprezentuje poziom jego wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: 212.106.173.* 10.10.01, 22:36 Smutne, że ma ich aż tylu! On jest naprawdę niebezpieczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Lepper IP: *.sympatico.ca 11.10.01, 16:55 Przestalem sie kompletnie interesowac polska polityka na wiesc ze Walesa zostal Prezydentem. Zainteresowany Waszymi wpisami, chcialem sie dowiedziec kto to i co sie dzieje. O cholera!! Mam dosyc na nastepne pietnascie lat; https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=05400159 https://www.gazeta.pl/alfa/artykul.jsp?xx=66041&dzial=9901 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 20:43 primo: a co ty nie jesteś Polakiem? secondo: jakoś mniej boję się folkloru w postaci przewidywalnego Leppera, niż złodziei w białych kołnierzykach, którzy podpierając się wiarą i ideologią prawicową wyprowadzili do prywatnych kieszeni setki milionów z NASZYCH podatków jednocześnie wmawiając nam, że to dla naszego dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: 212.106.173.* 11.10.01, 23:03 Ee! Odnośnie primo: Jestem Polakiem, ale są sytuacje kiedy nie chciałbym nim być. I to jest jedna z wielu takich sytuacji. Natomiast co do secondo: Napisałaś "przewidywalny Lepper". Czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego co napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 12.10.01, 09:00 Oczywiście, że tak. On naprawdę jest przewidywalny. To jest prosty chłopek- roztropek, którego reakcje można przewidzieć, bo nie jest zdolny do zakulisowych matactw i intelektualnych szermierek. Jak większość prostego (!) chłopstwa ma ręce skierowane do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaa Re: Lepper IP: 195.94.210.* 12.10.01, 11:51 zastanawiam sie jak ktos taki mógł nazwać Balcerowicza cytuję "nieukiem ekonomicznym". To jest tupet czy raczej ograniczenie umysłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 12.10.01, 12:08 Oczywiście, że ograniczenie umysłowe, choć akurat Balcerowicz moim idolem w ekonomii nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 12.10.01, 13:36 No to teraz cytat z prasy "...Leppera pochwalił sam Aleksander Małachowski, zauważając: „Jak porównuję rozmowy nasze z Lepperem i to, co usłyszeliśmy od Platformy Obywatelskiej, to jest to niebo i ziemia, jeśli chodzi o odpowiedzialność za państwo. Lepper wykazuje większą odpowiedzialność niż politycy PO”... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: 212.106.173.* 12.10.01, 17:41 No i kto tu jest bardziej odpowiedzialny za państwo wypowiadając takie bzdury!!! Cenię Małachowskiego za to co zrobił, zaznaczam zrobił dla Polski. Jednakże teraz przeszedł sam siebie!!! Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Lepper IP: *.necik.pl 12.10.01, 21:38 Gwoli ścisłości - abstrahując od środków jakimi Samoobrona i PO chciałyby ratować państwo ( i, oczywiście, ich skutecznoaci) PO bardzo mnie rozczarowała swoją troską o państwo. Mam wrażenie,że programowo bliżej było PO z SLD niż SLd z PSL, ale z niewiadomych mi przyczyn, koalicja od poczatku ( nawet bez rozmów) była odrzucona. Gdyby Platforma w samej rzeczy chciała być odpowiedzialna za państwo - starałaby się przynajmnoej negocjować z SLD w sprawie koalicji, a nie z góry mówiła "Nie" dla takiej formy współpracy... Oczywiście w kwesti Leppera - nie popieram jego sposobów uprawiania polityki i - kolejny epitet- nazywania Balcerowicza kanalią, ani programu ( który podobno - A. Lepper "Forum" 25 IX- "jest skopiowany przez SLD" , haha). Ale być moze faktycznie mają "dobre chęci" - którymi piekło jest wybrukowane. Ale pewnie i brakiem chęci także brukują tam na dole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 22:57 Pewnie dlatego, że my znamy Leppera wyłącznie z przekazów medialnych , a ja na temat naszych masmediów i dziennikarzy mam jak najgorsze zdanie, a prof. Małachowski z Lepperem spotyka się osobiście. Pomyśl o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Lepper IP: *.necik.pl 14.10.01, 18:36 Być może faktycznie nie znamy Leppera osobiście ( jako człowieka...) ale przez media - także "dyskusje na żywo" - mamy okazję zapoznać się z nim jako politykiem.Wtedy moje mniemanie o nim nie jest najwyższe, ale - przyznaję,że kilkakrotnie już byłam miło zaskoczona postawą Andrzeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 15.10.01, 10:09 Ostatnio miałam okazję ogladać rozmowę z Lepperem w telewizji i byłam porażona chamstwem i brakiem profesjonalizmu prowadzącej rozmowę dziennikarki. Z kpiącym uśmieszkiem i miną pełną wyższości zadawała pytania, a następnie nie czekając na odpowiedź mówiła dalej. Z całej jej postawy biło: "co ty mi chamie możesz powiedzieć". Dno! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Lepper 15.10.01, 20:13 Gość portalu: Ee napisał(a): > Ostatnio miałam okazję ogladać rozmowę z Lepperem w telewizji i byłam porażona > chamstwem i brakiem profesjonalizmu prowadzącej rozmowę dziennikarki. nie masz chyba na myśli Czajkowskiej? jej akurat profesjonalizmu nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 16.10.01, 07:43 Nie to było jakieś inne babsko, choć co do Czajkowskiej też by można dużo mówić. Znana z nieustępliwości i zadawania trudnych pytań prowadząc rozmowę z bodajże Krzaklewskim pytania zadawłała bez mała na kolanach (było to gdy jeszcze Piękny Marian rządził Polską z drugiego rzędu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Lepper IP: *.necik.pl 16.10.01, 17:39 Gość portalu: Ee napisał(a): > Nie to było jakieś inne babsko, choć co do Czajkowskiej też by można dużo > mówić. Mimo, że za Czajkowską nie przepadam ( mam wrażenie że traktuje ludzi nieco z góry, a przy tym z pewnyn znudzeniem)- wszelkie rekordy pobił dla mnie Piotr Gembarowski w rozmowie z - także - Krzaklewskim. Nie mogę powiedzieć,że maryjan :) - to mój idol, ale po tej rozmowie poczułam do Niego trochę sympatii. Krzaklewski miał nieszczęście być ostatnim z kandydatow na prezydenta Gościem Jedynki.- Czy Ktoś z Was widział ten wywiad? Gembarowski - jak całkiem głośno mówi się wśrod dziennikarzy - dostał zlecenie - zniszczyć Krzaklewskiego - sprowokowac go do wyjścia ze studia (orientacja TVP nie jest tajemnica). I w sposób chamski, bezczelny - i po prostu prymitywny przystąpił do rzeczy. Mało,że de facto nie pozwalał Krzaklewskiemu dokończyć żadnego zdania ( rycząc : "pan nie odpowiada na moje pytanie, to ja przejdę do nastepnego") - to jeszce zarzucał mu,że kłamie; przytaczał nieprawdziwe lub nieistniejące dane. Od tej pory widząc Gembarowskiego- wyłączam TV,a za to - dla Krzaklewskiego- odczuwam cień podziwu, że wyszedł z twarzą, dotrwawszy do końca rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 17.10.01, 07:35 Problem polega nie na "orientacji " telewizji jak piszesz ( bo w takim razie dlaczego już rzygam biskupami, pokropkami, beatyfikacjami - najważniejsze wiadomości, to co powiedział na dany temat Glemp albo inny purpurat)Problem leży w kompletnym braku profesjonalizmu polskich dziennikarzy. Są niedouczeni (nie potrafią posługiwać sie poprawną polszczyzną), nieinteligentni, a swe braki usiłują zasłonić właśnie napastliwością, arogancją i co najgorsze jawnym okazywaniem własnych preferencji politycznych, co w ich przypadku jest zaprzeczeniem zasady wykonywania zawodu. Mam przypomnieć sprawę premiera Oleksego? Jaki jazgot, jaka afera, jakie napastliwe wystąpienia!A potem głucha cisza i ani jednego słowa "przepraszam" gdy okazało się, że to intryga służb specjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klc Re: Lepper IP: 213.216.76.* 17.10.01, 08:26 Gość portalu: piotlik napisał(a): > Oglądajcie TVP 2! Właśnie jest wywiad z A.Lepperem! Boże, Polacy, kogo > wybraliście. Wstyd mi za Was. :-(. A pamietasz Tymińskiego ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: Lepper IP: *.necik.pl 17.10.01, 19:44 Masz rację, Ee - polscy dziennikarze nierzadko popisują sie tym wszystkim, o czym piszesz ( np.-kolejny- Kamil Durczok... ze Śląska notabene). Na szczeście TVN zaczyna być dobrą konkurencją, a wręcz nierzadko jest lepszym rozwiązaniem niż TVP ( chociażby Monika Olejnik i Tomasz Lis) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 18.10.01, 07:45 Zgadzam się. Monika Olejnik jest klasą sama dla siebie!! Ale zwróć uwagę na ilość dziennikarzy polskich mediów, i na to, że możemy wymienić 2-3 nazwiska profesjonalistów. ZGROZA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: 212.106.173.* 18.10.01, 21:40 Wszystkim, zarówno tym, którzy ulegli socjotechnicznym sztuczkom pana Leppera, jak i tym, którzy nie mogą pogodzić się z faktyczną obecnością wspomnianej osoby na ul.Wiejskiej w Warszawie, polecam artykuł Igora T. Miecika i Piotra Pytlakowskiego w "POLITYCE" nr 42 (2320), 20 października 2001, str.36-39, zatytułowany "Kartel Samoobrona". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik wypadek przy pracy IP: 212.106.173.* 25.10.01, 23:27 Gratuluję posłom na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej wspaniałego wyboru !!! Wiceszefem sejmowej komisji sprawiedliwości zoastała posłanka Samoobrony - DANUTA HOJARSKA, natomiast wiceszefem sejmowej komisji administracji i spraw wewnętrznych również poseł Samoobrony - STANISŁAW ŁYŻWIŃSKI. I nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że wobec pierwszej z osób toczą się sprawy w sądach: 1. o wyłudzenie kredytu 2. o fałszowanie dokumentów, a wobec drugiej z wymienionych powyżej osób sprawa w sądzie z powództwa firmy ubezpieczeniowej o świadome i umyślne podpalenie domu, celem wyłudzenia od ubezpieczyciela pieniędzy. Oby tych, jak to określił Marszałek Sejmu pan Borowski, "wypadków przy pracy" było jak najmniej. Sentencja: IUS EST ARS BONI ET AEQUI traci na wartości. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: wypadek przy pracy IP: 157.158.202.* 26.10.01, 08:02 Istotnie, jest to dość oburzające. Poraziła mnie myśl, że nie ma nikogo lepszego - to jacy są ci gorsi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 22.11.01, 20:47 Dlaczego nawet politycy, którzy krytykują Leppera za jego działania, nie są skłonni składać wniosku o odwołanie go ze składu Prezydium Sejmu ?!?!? A może obawiają się, że jego odwołanie jest niezmiernie trudne, ponieważ stałby się wkrótce bohaterem narodowym ??? Ja nie miałem nadziei na to, że gdy Lepper zasiądzie w poselskich ławach zmieni swoje obyczaje i metody postepowania. Wydarzenia z ostatnich dni pokazują, że szanowny wicemarszałek Sejmu nadal łamie i lekceważy prawo. Co więcej,teraz jest przekonany, że wszystko mu wolno. Ma rację dziennikarz "RZECZPOSPOLITEJ" pisząc: "...Nie jest grzechem pomylić się. Grzechem jest tkwić w błędzie. A tak postępuje znaczna część klasy politycznej. Udaje, że nic złego sie nie dzieje. Nie tylko historia uczy, że się mylą. Dziś Lepper może przegnać komornika, jutro może zrobić cos znacznie gorszego. To nie jest nieposłuszeństwo obywatelskie, to zamach na demokrację..." Dużo racji tkwi w poglądzie, że im bardziej Lepper czuje się bezkarny i nikt mu się nie przeciwstawia, tym większa jest jego popularność. LEX LEPPERI nie może zastąpić Konstytucji i ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 29.11.01, 23:15 No i teraz się zacznie......aż strach pomyśleć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Lepper 29.11.01, 23:33 Gość portalu: piotlik napisał(a): > No i teraz się zacznie......aż strach pomyśleć !!! A jak sam w tym woontku Ecik prowda napisou to tyn wpis wymazali a Ecika zabanowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Lepper IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 02:01 Leppert !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Ty ! Ciuuulluuu!!!!!!!!!!!1 PPPPoollssskkkiiiiii !! Alllllllexx!!xxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: 157.158.202.* 30.11.01, 07:25 No widzisz i nie wymazali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Lepper 30.11.01, 08:24 Gość portalu: Ee napisał(a): > No widzisz i nie wymazali!!! Eee, teroski jak tyn leber sleciou ze stouka to kozdy moondruje! Sam mosz tyn text za kery tukej we tym woontku dwa miesioonce tymu zabanowali Ecika: > Pani mówi do Jasia: > -Jasiu do tablicy! > -Spierdalaj! > -Co powiedziales???? > -Spierdalaj!! > -Do dyrektora!! > -Nie pójde do niego bo mu smierdza nogi. > -Ach ty gówniarzu!!!! > Wzieła go za fraki i prowadzi do gabinetu dyrektora > -Panie dyrektorze ten gówniarz mówi do mnie zebym spierdalala a o > panu ze smierdza panu nogi! > -Ach ty szczeniaku!!-dyrektor wkurzony- Dawaj numer do ojca!! > -Nie dam > -Dawaj > Wreszcie udalo sie dyrektorowi wyszarpac numer do > ojca i dzwonia,,,,odzywa sie automatyczna sekretarka: "Tu gabinet pana > ministra Leppera. Prosimy zostawic wiadomosc"... > Nauczycielka przestraszona patrzy na dyrektora , > on na nia, wreszcie nauczycielka pyta: > -No i co robimy panie dyrektorze? > -Ja ide umyc nogi a pani niech spierdala... Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Lepper 30.11.01, 08:33 www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=384&wid=619029&aid=619029 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermann Re: Lepper IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.01, 21:20 BALLADA O LEPPERZE ------------------------------ Wybrali osla na posla Osiol sie bardzo ucieszyl, Pozegnal zone i dzieci I do stolicy pospieszyl. Tam w gronie podobnych oslów, Których wybrano na poslów, Zasiada w sejmowych lawach By dla nas stanowic prawa. Poci sie biedne oslisko Bo chcialby pojac to wszystko, Ale rozumu nie staje Wiec tylko prace udaje. W komisjach tez uczestniczy Chociaz sie nie zna na niczym. Z trybuny wyglasza mowy Choc trudno mu z pustej glowy. Czas sie o moral pokusic, Bo moral bajka miec musi NIE JEST TO WINA OSLA, ZE GO WYBRANO NA POSLA.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 25.01.02, 19:44 Jestem bardzo ciekawy kiedy bohater niniejszego wątku odwiedzi zakład psychiatryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Lepper IP: *.sympatico.ca 25.01.02, 21:30 Gość portalu: Hermann napisał(a): > BALLADA O LEPPERZE > ------------------------------ > Wybrali osla na posla > Osiol sie bardzo ucieszyl, > Pozegnal zone i dzieci > I do stolicy pospieszyl. > > Tam w gronie podobnych oslów, > Których wybrano na poslów, > Zasiada w sejmowych lawach > By dla nas stanowic prawa. > > Poci sie biedne oslisko > Bo chcialby pojac to wszystko, > Ale rozumu nie staje > Wiec tylko prace udaje. > W komisjach tez uczestniczy > Chociaz sie nie zna na niczym. > Z trybuny wyglasza mowy > Choc trudno mu z pustej glowy. > > Czas sie o moral pokusic, > Bo moral bajka miec musi > NIE JEST TO WINA OSLA, > ZE GO WYBRANO NA POSLA.. Hermann! Wpis Piotlika zwrocil mi na to uwage i przeczytalem to pierwszy raz przed chwila. Nie chce aby ktokolwiek mi znowu powiedzial ze sie podlizuje, ale to jest wspaniale! Jezeli Twoje, to gratuluje i zazdroszcze talentu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Lepper IP: *.sympatico.ca 27.01.02, 02:49 Jak juz wspomnialem, przez zupelny przypadek natknalem sie na wiadomosci z kraju na polskim programie. Patrzylem na Leppera i innych "w akcji", czyli na posiedzeniu Sejmu...tak mi sie wydaje...chyba...Sala Sejmowa...ale ten megafon ...nie wazne, w kazdym bac razie bylo to ciekawe przedstawienie. Patrzylem na nie, z na prawde duzym zainteresowaniem i swego rodzaju...duma. Tak! Nie krzyczcie na mnie za bardzo, ale nie moglem sie oprzec pozytywnym odczuciom ogladajac poslow blokujacych mownice, sprzeczki z Marszalkiem Sejmu, i ta cala awanture. Pamietajac Sejm zlozonych z mumii ozywiajacych sie jednoczesnie aby klaskac, zdajemy sobie sprawe jaki byl z tej instytucji pozytek. Uwazam, ze takie scenki jakie widac w dzisiejszym Sejmie RP, sa obrazem...demokracji. Jezeli ktos taki jak Lepper zostal wybrany w wyborach demokratycznych do Parlamentu, oznacza to, ze elektorat do ktorego sie zwracal jest liczny i ma problemy. Sa one na tyle powazne, ze nie jest juz wazne kto, ale jak glosno bedzie innym na nie zwracal uwage. Wiadomo ze wszystko to wyglada bardzo karykaturalnie, ale nic sie nie rodzi z dnia na dzien; po tylu dziesiecioleciach zamordyzmu, lekcje demokracji nigdy nie sa latwe! PS> Poza tym nie jest to obrazek znowu tak odosobniony; dwa lata temu w Parlamencie federalnym Kanady w Ottawie, podczas obrad miala miejsce jakas tam pyskowka. Jeden z poslow wyskoczyl ze swojego miejsca na srodek i wskazujac palcem na oponenta, sciagal marynarke i krzyczal; "you son of a bitch, c'mon here and fight like a man!" (ty skurwysynie, chodz tutaj i bij sie jak mezczyzna). Bylo kupa smiechu i nawet nie wiem jak to sie skonczylo - na pewno nic wielkiego. Z jedna rzecza jednak trudno mi jednak przejsc do porzadku dziennego; pijany posel to troche za duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Lepper IP: *.5.192.150.miss.c1.ca 27.01.02, 15:41 Hurra! Nikt na mnie tu nie krzyczy! A moze sie tylko zbieracie w sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 27.01.02, 22:04 Czy A.L. jest cudownym dzieckiem polskiej zaściankowo-wiejskiej popkultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Lepper IP: *.necik.pl 27.01.02, 22:26 Ale to też przejaw demokracji - posłowie są reprezentantami narodu. Przy tym spozyciu alkoholu na głowę mieszkańca naturalny wydaje się popijający poseł. Zresztą nie jest to wcale pierwszy przypadek. już od kilku lac co jakiś czas pojawia się jakiś pijany "reprezentant narodu". A to w parlamencie, a to za kierownicą, a to w hotelu sejmowym. Normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 28.01.02, 16:12 Czy A.L. jest zbawicielem narodu czasów NEW AGE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 28.01.02, 23:44 Czy A.L. to drobnomieszczański Prometeusz trzeciej Rzeczpospolitej pozbawiony zdolności kredytowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotlik Re: Lepper IP: *.warsnet.trzepak.pl 29.01.02, 00:12 Czy A.L. i jego profetyzm polityczny pozostaje na poziomie piosenki ze środka listy przebojów disco polo? Odpowiedz Link Zgłoś
lech_niedzielski Re: Lepper 10.03.02, 13:48 maniera.wbp.zabrze.pl/foto/humor/wice/original/fotoplastik.jpg Odpowiedz Link Zgłoś