Dodaj do ulubionych

Makoowki gotowe!???

24.12.02, 15:37
Jo prawie skoon´czyu moje makoowki ukuodac´! Dou bych woom s chyncioom
skosztowac´jak by to tak szuo! Narazie mogecie se je uobejzec´ i
pokrytykowac´ to mono na bezrok sie lepi udajoom!

mitglied.lycos.de/hanyshans/DSC00419a.jpg
mitglied.lycos.de/hanyshans/DSC00422a.jpg
Wysouych S´wioont guty rutsz noo i kupa gyszynkoow pod krisbaumym!
życzy woom hanys_hans
Obserwuj wątek
    • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.02, 00:39
      Kule na mole, jo sie tak objod ize mom sie rozpuknonc!

• ballest Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 02:35
        Uobejrzise, starou gwarda, nie wierzam :-))))'
        • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 02:38
          Uobejrzo uech te aufnahmy, ale nie znom makowek, moja GRETA tego nigdy nie
          robiua a Ana tysz niy;-(((
          • hanys_hans Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 11:49
            ballest napisał:

> Uobejrzo uech te aufnahmy, ale nie znom makowek, moja GRETA tego nigdy nie
            > robiua a Ana tysz niy;-(((

Ballest niyroob mie sam za bozna ze makoowkoow niyznosz.
            • Gość: ballest Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.02, 12:36
              Niy u nos tego nie robiyli, moze Grof zabroniol :-), nie wiym, albo duzo roboty
              a jak baby zgniyue to im sie nie chce.

pyrsk
              ballest
              • hanys_hans Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 12:48
                Gość portalu: ballest napisał(a):

> Niy u nos tego nie robiyli, moze Grof zabroniol :-), nie wiym, albo duzo
                roboty
                >
                > a jak baby zgniyue to im sie nie chce.
                >
                > pyrsk
                > ballest

Jak te twoje baby soom zgniyue to sie musisz soom chycic´. Te na tych bildach
                to jo soom zrobiyu. Dziebko ksziwo naukuodane ale jo to smola we zouoondku sie
                wyprostujoom!

Sam mosz staro recepta na makoowki ze 1800-go roku:

mitglied.lycos.de/hanyshans/makoowki.jpg
                Pyrsk! hanys_hans
    • meg_s Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 15:29
      hanys_hans napisał:

> Narazie mogecie se je uobejzec´ i pokrytykowac´ to mono na bezrok sie lepi
      udajoom!

czy u Was nie ma prawdziwej chałki?? - bo to co widzę wygląda jak nadmuchiwana
      waciana bagietka ;-)
      • hanys_hans Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 16:53
        meg_s napisała:

> hanys_hans napisał:
        >
        > > Narazie mogecie se je uobejzec´ i pokrytykowac´ to mono na bezrok sie lep
        > i
        > udajoom!
        >
        > czy u Was nie ma prawdziwej chałki?? - bo to co widzę wygląda jak
        nadmuchiwana
        > waciana bagietka ;-)

Meg, jo do makoowkow niy biera chałki ino bułki (czytej rzymły)
        Te bułki niy soom wcale nadmuchane ino napite suodkim mlykym.

pyrsk_hanys_hans
        • Gość: ballest Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.12.02, 20:17
          Cieszy mnie, ze sie tak uo mnie staroucie, ale moje dziouchy som zgnieue a jou
          za to nie poradzam !!!
          • hanys_hans Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 22:28
            Gość portalu: ballest napisał(a):

> Cieszy mnie, ze sie tak uo mnie staroucie, ale moje dziouchy som zgnieue a
            jou
            >
            > za to nie poradzam !!!

Jak jusz uoone soom asz take zgniyue to musisz rynkowy podwinyc´ noo i wiysz co?
            Wziioons´c´ sie soom do roboty!
          • Gość: Szwager makowki i inksze maszkyty IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.02, 22:35
            Pyrsk!

Jak juz tych makowkow Ci niy robiom, to aby sie konsek duchym pojydz(a fajno ta
            geszichta je jak pieron!):

www.slonsk.com/publik/02/BogdanDzierzawa_Szkyrtek.pdf
        • meg_s Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 21:16
          hanys_hans napisał:

> Te bułki niy soom wcale nadmuchane ino napite suodkim mlykym.

miałam na myśli rodzaj "ciasta" z którego są te żymły - widzę na zdjęciu
          charakterystyczny "kropkowany" spód :-)
          • hanys_hans Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 22:40
            meg_s napisała:

> hanys_hans napisał:
            >
            > > Te bułki niy soom wcale nadmuchane ino napite suodkim mlykym.
            >
            > miałam na myśli rodzaj "ciasta" z którego są te żymły - widzę na zdjęciu
            > charakterystyczny "kropkowany" spód :-)

Nstympny rous knipsna te żymły i couko reszta koompoonyntoow a potym byda krou
            mielyu i miyszou i knipsna to jeszcze rous!

Meg dziynki za uwagi, no i ciekawych jako ty makoowki robisz?
            • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 23:38
              Szkoda zech se Margotki nie wziou, uona by mi makowki zrobioua a tak to mom
              psinco !!!
              • aka10 Re: Makoowki gotowe!??? 26.12.02, 23:50
                Taka bulke,to trzeba samemu upiec,a nie kupowac.Pozdrowienia.
                • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 00:12
                  Skond to aga wiy??? uona tysz juz cos przipolyua?
                  • aka10 Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 00:15
                    Makowki byly zanim jeszcze sie te dlugie bulki w sklepach pokazaly.Teraz ludzie
                    na latwizne ida i bagietki kupuja.Pozdrowienia.
                  • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.02, 00:15
                    No, przeca mak cza pieronym fest miaszac kej sie go warzy!!!

I dwa pytania?

Jaki mak bierecie do makowek?

Kaj mielicie mak?
                    • aka10 Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 00:17
                      Gotowy mak mozna kupic,jak sie chce isc na latwizne...Pozdrowienia.
                      • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 00:24
                        Uona takou zadnou nie moze byc pyrsknou wiater !!!?
            • meg_s Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 02:15
              hanys_hans napisał:

> Meg dziynki za uwagi, no i ciekawych jako ty makoowki robisz?

mak zaparzam wrzątkiem, kiedy ostygnie mielę przez maszynkę, dosładzam miodem
              (najlepiej gryczanym), dodaję szczodrze bakalii i "kropelkę" rumu, jeśli jest
              za suchy - to jeszcze trochę śmietanki, do tego podajemy tzw "łamańce" - to są
              takie paski z kruchego ciasta, które się wtyka do maku "na jeża"
              (kruche ciasto - 21/2 szklanki mąki pszennej,1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki
              mąki ziemniaczanej, kostka margaryny, 1 jajko)
              • Gość: ballest Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.12.02, 11:45
                Meg ma na wszystko czas, tego zrozumiec nie potrafie ???
                • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.02, 16:59
                  A mie interesuje z kond mo taki przeois(?)
                  • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 17:41
                    Jou makowek nie znom, to mi moze pisac coc chce, jak by mnie zaprosioua to bych
                    skosztowou, ale tak, smaku narobi a nic z tego nie momy.
                    • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.02, 18:23
                      a uciecha?!
                  • meg_s Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 18:48
                    Gość portalu: Szwager napisał(a):

> A mie interesuje z kond mo taki przeois(?)

to nawet trudno nazwać przepisem - skoro nigdzie nie jest napisane - tak się w
                    naszej rodzinie "od zawsze" robi i już :-)))
                    • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 19:01
                      Nie pochodzi ze zgnieuy rodziny, robotnou to je ale uostatnio wielki p... na
                      mnie mou.
                      • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.02, 20:28
                        Mysla ize konsek za fest es Margotka za bozna robiou. Abo?

A tyn przepis Margotko to mie fest zastanowio. Je to tako ino waszo familijno -
                        tradycyjno recepta, abo i co wiyncyj? Jak staro ona je? Pytan mom mocka jak
                        widac, hehe.

ps

A czytaliascie te pytanie na Glywickich Slonzokach?

www.glywice.de.tf

Boua jeszcze jedna wojna we Glywicach - te Glywiczoki, jak widac sam i tam, to
                        pieronym bojowe som.
                        • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 27.12.02, 21:36
                          To widzisz jakou Margotka bojowou
                        • meg_s Re: Makoowki gotowe!??? 28.12.02, 07:58

> A tyn przepis Margotko to mie fest zastanowio. Je to tako ino waszo
                          > familijno - tradycyjno recepta, abo i co wiyncyj? Jak staro ona je?

jak stara receptura? - moja babcia (od strony mamy) powtarzała ją po swojej
                          babci, to wiem napewno, ale nie mam już kogo pytać o dalsze dzieje (no - ta
                          kropelka rumu, to innowacja ostatnich lat ;-)
                          natomiast w rodzinach "przyżenionych" (mój tata, mężowie sióstr mamy) mak
                          wigilijny był znany również w tej postaci, łącznie z naszymi ulubiomymi
                          łamańcami
                          • meg_s ps 28.12.02, 10:23
                            kończąc temat - i już zupełnie na marginesie: nie bardzo rozumiem skąd tyle
                            szumu akurat koło maku, inne dania są o wiele bardziej pracochłonne
                            • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.02, 11:18
                              No ja, mosz recht, ale wuasciwie to te dania wigilijne , kere sie u nos na
                              Slonsku jy to az take pracochuonne juzas niysom. Jako ciekawosta powia, ize niy
                              ino tyn wariant wilijnego jodua, o kerym sam godomy bou(i jeszcze je) do
                              natrefiynia we Slonsku. Znom familie Slonske kere jedzom ajnfachowe gotowane
                              kartofle ze sledziym we smietanie. Znocie jeszcze inksze warianty jodua przi
                              Wiliji na Slonsku?

Wuasciwie to prostota tych potraw mo wyrazac skromnosc, a to mo byc symbolym
                              skromnego poczontku zycia Jezusa. Mysla ize to je ta roznica miyndzy Slonskom i
                              Polskom Wilijom. Abo mocie inksze zdanie na tyn temat?
                              • meg_s Re: ps 28.12.02, 16:53

> Wuasciwie to prostota tych potraw mo wyrazac skromnosc, a to mo byc symbolym
                                > skromnego poczontku zycia Jezusa. Mysla ize to je ta roznica miyndzy Slonskom
                                > i Polskom Wilijom. Abo mocie inksze zdanie na tyn temat?

prostota potrawy - a jej pracochłonność - to nie do końca się przekłada
                                zacznijmy od zupy - wersja pierwsza - czysta (niezabielana) grzybowa z łazankami
                                - prosta prawda? ale na Wigilię to te łazanki nie mają prawa być ze sklepu - a
                                to już jest pracochłonne, albo wersja druga - czysty barszcz z uszkami -
                                barszcz kiszony, więc trzeba się zakrzątnąć wcześniej, a o uszkach nie wspomnę
                                • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.02, 18:06
                                  jo miou na mysli slonsko kuchnia(ajnfachowy rosou ze karpia ze grzankami,
                                  kartofle posztamfowane ino ze masym abo ze smietanom, kompot ze suszonych
                                  sliwek, karp pieczony na masle. No ja, ze moczkom, siemiyniotkom i makowkami to
                                  sie idzie kucic, ale przewaznie je jedne z tego ino na stole.Do tego dowomy
                                  kozdymu pod talyrz uski ze tego karpia i po grosiku - potym to couki rok
                                  noszymy we portmaneju na szczynscie. Te jedne miejsce wele tisza momy spolne
                                  chyba. Niywia eli jeszcze kajs indziyj we Europie je tyn zwyczaj.

ps

o mauy figel bych zapomniou o kapuscie ze grochym. W tym roku niy poradziouch
                                  za pierona dostac tego we uskach i musiouch piyrszy roz kupic tyn bez.
                                  • meg_s Re: ps 29.12.02, 03:22

> Do tego dowomy kozdymu pod talyrz uski ze tego karpia ...- potym to couki rok
                                    > noszymy we portmaneju na szczynscie.

a wiesz, że wg Chińczyków - łuski z karpia oznaczają dokładnie to samo - tj
                                    pieniądze? (karpia w ogóle, bo oni nie mają wigilii)
                                    • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 13:15
                                      Ciekawe jak Krzescijany we Chinach robiom Wilija?
                            • hanys_hans Re: ps 28.12.02, 12:17
                              meg_s napisała:

> kończąc temat - i już zupełnie na marginesie: nie bardzo rozumiem skąd tyle
                              > szumu akurat koło maku, inne dania są o wiele bardziej pracochłonne

Sioua baba mak
                              niy wiedziaua jak
                              dziadek wiedziou
                              niypowiedziou
                              a to byuo tak!

PYRSK!
                              • Gość: ballest Re: ps IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.02, 11:43
                                U nos jak uech napisou, zodnych makowek i innych smakolykow, tylko zupa
                                grochowou, sztampfkartofle i Karp do tego modrou kapusta, czerwonou cwikel i
                                surowka.

Pyrsk
                                ballest
                                • Gość: Szwager Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 13:13
                                  Ja, to z tom grochowom ze przetartego grochu to tysz znom - to je nosz ze tak
                                  powia drugi(we familii) wariant na zupa we Wilija.

A modro kapusta to chyba piyrszy roz suysza?

ps

a do tyj grochowyj tysz robiymy grzanki. Jak my juz som przi "grzankach" - jak
                                  sie na nie godo po naszymu bo za pierona niywia!?
    • Gość: Szwager Re: Makoowki gotowe!??? IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 15:07
      A moze teraz cos o moczce?
      • ballest Re: Makoowki gotowe!??? 29.12.02, 19:09
        Szwager, jou ci tam zarouz przidam, grzankow zodyn przed wojnom ani na Slonsku
        nie znou, to som backerbsen a skond my je mieli znac !!!?
        • Gość: Szwager jak zwou tak zwou, ale jak to bouo? IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 20:22
          Niy wierza! Udowodnij! He,he!
          • ballest Re: jak zwou tak zwou, ale jak to bouo? 29.12.02, 20:26
            Jou sie moji Grety spytou, a uona powiedziaua, ze tego nie znaua (ale makowkow
            i tego innego pieronstwa tysz niy) :-)))'
            • Gość: Szwager Re: jak zwou tak zwou, ale jak to bouo? IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.02, 20:29
              A siemiyniotka?

He,he!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka