IP: 62.67.84.* 18.10.01, 21:48
1.Czy USA dobrze postepuje zrzucajac w Afganistanie bomby CBU89, ktore skladaja
sie z wielu tzw. min personalnych.Wprawdzie UNO konwencji o niestosowaniu tych
min nie podpisaly, ale to jest przeciez cywilizowany narod.
2.Czy jest w porzadku, ze piloci USA z braku celow militarnych w Afg. sami sie
celow szukac moga.

Moja slynna ekonomistka z Wroclawia z ktora sie poklocilem ( w miedzyczasie
mnie przeprosila, musze pisac prawde bo czyta te posty ) byla w Kaiserslautern
(Ramstein jest obok) i choc taka przyjaciolka USA to zachowanie amerykanow w
Pubie jej sie nie podobalo i byla ich "KULLTURA" zaskoczona

Obserwuj wątek
    • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 19.10.01, 07:46
      A od kiedy Amerykanie są kulturalni?? To jest potęga ekonomiczna a nie
      kulturalna!
      • Gość: Ballest Re: CBU 89 IP: *.67.168.235.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 19.10.01, 20:34
        No dobrze, ale oni sa najwieksza demokracja swiata , a gdzie jest ich
        humanitaryzm z nia zwiazany?
        • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 20:13
          Demokracja to oni są ale dla swoich. A poza tym ich polityka międzynarodowa
          jest skażona ich interesami i interesikami, że się chwilami rzygać chce. W imię
          obrony demokracji interweniowali w Kosowie, bo się tam morduje Albańczyków, ale
          jakoś nie interweniują w Turcji gdzie się morduje Kurdów, bo Turcja to kolega z
          Nato. Interweniują w Afganistanie w imię walki z terroryzmem, ale nie
          interesują ich terroryści z kraju Basków. Ciekawe dlaczego . Jacyś inni są ci
          terroryści? Tak jak inni są ci z IRA, bo jakoś nie widziałam interwencji
          Ameryki w Irlandii...
          • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.01, 09:00
            "Demokracja to oni są ale dla swoich. A poza tym ich polityka międzynarodowa
            jest skażona ich interesami i interesikami, że się chwilami
            rzygać chce"

Masz racje - rzygaj - bo gdyby nie "ich" polityka zagraniczna , to Towarzysz
            Miller nie musialby dzisiaj udawac socjaldemokraty...A towarzysz Kwasniewski
            nie zapomnialby ze PZPR byla partia komunistyczna...
            • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 22.10.01, 11:31
              Chłopie, gdzieś ty się chował, bo na pewno nie tu. Tak nam pomogli, że szkoda
              gadać. Na przykład restrykcjami gospodarczymi, które uderzały w ludzi
              bo "...władza się sama wyżywiła...". Nie oni ustawili Okrągły Stół, a jak np
              ruscy wchodzili do Czechosłowacji, to jakoś nie zauważyłam amerykańskich
              nalotów w obronie Czechów i Słowaków.
              • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.01, 18:55
                tak toczna - towarzyszko Ee ! Macie pelna racje ! Walka o pokoj - niech zyje !
                Niech zyje ! niech...
                • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 23.10.01, 12:03
                  Muszę przyznać, że argumentację masz dość żenującą (raczej brak argumentacji).
                  A wiesz może co było w Jałcie i Poczdamie? Ten bardzo demokratyczny kraj USA
                  sprzedał nas Sowietom i jakoś nie żal im było?
                  • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.01, 22:55
                    Gość portalu: Ee napisał(a):

> Muszę przyznać, że argumentację masz dość żenującą (raczej brak argumentacji).
                    > A wiesz może co było w Jałcie i Poczdamie? Ten bardzo demokratyczny kraj USA
                    > sprzedał nas Sowietom i jakoś nie żal im było?

Nie wierze komus , kto cala swoja pozycje zawodowa i spoleczna , cale swoje
                    jestestwo (z mozliwoscia pisania na moim komputerze wlacznie :-)) zawdziecza
                    systemowi sowieckiemu , z ktorego on(a) sie wywodzi , jego krokodylich lez
                    wylewanych z powodu "Jalty" czy "Poczdamu". Tym bardziej , ze akurat ci
                    tak "poszkodowani" przez "Jalte" i "Poczdam" otrzymali sowita rekompensate w
                    postaci mozliwosci dokonania czystek etnicznych i innych przestepstw przeciw
                    prawom czlowieka , jak poprzedniego obrabowania wypedzonej ludnosci i okupowania
                    1/3 terytorium Rzeszy.
                    Apologetom i wychowankom komunistow nie wierze ani slowa.

• Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 24.10.01, 07:43
                      Strasznie mi się podoba argument, że Jałta i Poczdam, to komunistyczna
                      propaganda!!! Z jakich propagandowych książeczek jest to argument? Ziomkostw?
                      Stosujesz zasade "jak fakty mówią inaczej to tym gorzej dla faktów". A
                      zamykanie dyskusji stwierdzeniem, że z komunistami nie gadasz, jest dowodem, na
                      bardzo ubogą wiedzę historyczną i brak rzeczowych argumentów. Poczytaj troszkę
                      książek, a nie broszur propagandowych, to będziemy mogli podyskutować. Z
                      komunistycznym pozdrowieniem.
                      • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.01, 07:55

> Strasznie mi się podoba argument, że Jałta i Poczdam, to komunistyczna
                        > propaganda!!! Z jakich propagandowych książeczek jest to argument? Ziomkostw?
                        > Stosujesz zasade "jak fakty mówią inaczej to tym gorzej dla faktów". A
                        > zamykanie dyskusji stwierdzeniem, że z komunistami nie gadasz, jest dowodem, na
                        >
                        > bardzo ubogą wiedzę historyczną i brak rzeczowych argumentów. Poczytaj troszkę
                        > książek, a nie broszur propagandowych, to będziemy mogli podyskutować. Z
                        > komunistycznym pozdrowieniem.

...typowo komunistyczne przekrecanie moich wypowiedzi (aby pozniej z tym
                        przekreconym polemizowac) - ulubiony trick komunistow. Zarzucanych mi powyzej
                        wypowiedzi wcale nie popelnilem...

• Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 24.10.01, 09:04
                          Ciekawostka psychologiczna - wszystko co nie jest po twojej myśli
                          jest "komunistyczne". No cóż..no comment. Problem polega na tym, że ja znam
                          historię, a ty nie bardzo. Nie da się prowadzić rzeczowej dyskusji, gdy jedna
                          strona mówi o faktach, a druga o komunistycznej propagandzie. Poczytaj trochę
                          niezależnych źródeł historycznych to potem pogadamy. Cześć pracy.
                    • meg_s Re: CBU 89 24.10.01, 09:39
                      Gość portalu: hahor napisał(a):

> ci tak "poszkodowani" przez "Jalte" i "Poczdam" otrzymali sowita rekompensate w
                      > postaci mozliwosci dokonania czystek etnicznych i innych przestepstw przeciw
                      > prawom czlowieka,jak poprzedniego obrabowania wypedzonej ludnosci i okupowania
                      > 1/3 terytorium Rzeszy.

Rozumiem, że przemawia przez Pana gorycz własnych doświadczeń - ale trzeba by
                      było zapytać też tych, którzy swoją ojcowiznę zostawili za wschodnią granicą, czy
                      prosili się o taką "rekompensatę"

> Nie wierze komus , kto cala swoja pozycje zawodowa i spoleczna , cale swoje
                      > jestestwo (z mozliwoscia pisania na moim komputerze wlacznie :-)) zawdziecza
                      > systemowi sowieckiemu , z ktorego on(a) sie wywodzi

Nie bardzo rozumiem sugerowaną alternatywę - mielibyśmy być wszyscy na emigracji?
                      a kto został to komunista? Neguje Pan możliwość bycia przyzwoitym człowiekiem
                      w "złym" otoczeniu? A może zawdzięczamy też coś swojej pracy ?

A co do pisania na nieswoim komputerze - to z wzajemnością :))
                      • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.01, 16:51
                        "Nie bardzo rozumiem sugerowaną alternatywę - mielibyśmy być wszyscy na
                        emigracji?
                        a kto został to komunista? Neguje Pan możliwość bycia przyzwoitym człowiekiem
                        w "złym" otoczeniu? A może zawdzięczamy też coś swojej pracy ?

A co do pisania na nieswoim komputerze - to z wzajemnością :))" (meg)

Spoleczenstwa napadniete i okupowane przez jakas patologie typu faszyzm ,
                        komunizm lub inne formy dyktatury dziela sie na 5% bojownikow ruchu oporu - 5%
                        kolaborantow i 90% ludzi chcacych po prostu zyc , i popelniajacych w tym celu
                        wszystkie swinstwa , ktorych sie nie da uniknac.
                        Po uwolnieniu od tych dyktatur te same spoleczenstwa okazuja sie jako 95%
                        bojownikow ruchu oporu scigajacych 5% kolaborantow...

Neguje mozliwosc bycia w pelni przyzwoitym czlowiekiem miedzy... wronami.(kiedy
                        slysze o dojsciu do czegos poprzez wlasna prace "tymy recamy" - to mi sie
                        plakac chce...)Zakladam ze ludzie piszacy po polsku w internecie , to - jeszcze
                        do dzisiaj - w wiekszosci beneficjenci komunistycznego systemu.

Jakis polski socjolog , professor , stwierdzil ze komunizm wytworzyl archetyp
                        czlowieka jako zebraka , zlodziejaszka lub rabusia wyposazonego w odpowiedni
                        system wartosci etyczno - moralnych.Dobrze jest znac powyzsze opinie...

• meg_s Re: CBU 89 24.10.01, 17:57

> Spoleczenstwa napadniete i okupowane przez jakas patologie typu faszyzm ,
                          > komunizm lub inne formy dyktatury dziela sie na 5% bojownikow ruchu oporu - 5%
                          > kolaborantow i 90% ludzi chcacych po prostu zyc , i popelniajacych w tym celu
                          > wszystkie swinstwa , ktorych sie nie da uniknac.
                          > Po uwolnieniu od tych dyktatur te same spoleczenstwa okazuja sie jako 95%
                          > bojownikow ruchu oporu scigajacych 5% kolaborantow...
                          >
                          > Neguje mozliwosc bycia w pelni przyzwoitym czlowiekiem miedzy... wronami.

ma Pan również na myśli tzw "dobrych Niemców", którzy nie mieli nic wspólnego z
                          działalnością "brzydkiego" Hitlera?
                        • meg_s Re: CBU 89 24.10.01, 19:29

> kiedy slysze o dojsciu do czegos poprzez wlasna prace "tymy recamy" - to mi sie
                          > plakac chce

nie bardzo rozumiem co u Pana wywołuje ten szloch - w jednej płaszczyźnie zgadzam
                          się - oprócz rąk do pracy zdecydowanie ważniejsza powinna być głowa,
                          a przyglądając się tej opinii z drugiej strony - jaki jest w takim razie dla Pana
                          wzorzec osiągania sukcesu w życiu, jeżeli nie praca???
                          • Gość: piotlik Re: CBU 89 IP: 212.106.173.* 24.10.01, 20:42
                            Meg, Ee ! Jak to ?!?!? Nie znałyście tej prawdy, że calutki świat, a w zasadzie
                            jego mieszkańcy, dzielą się na DIPDIALINOWCÓW i KOMUNISTÓW !!!

P.S.Proletariusze wszystkich krajów łączcie się ;-).
        • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 20:14
          Cholera, tak się zacietrzewiłam tymi dyskusjami na forum, że mi się zupa
          usmażyła....
          • Gość: meg Re: CBU 89 IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 22:27

> Cholera, tak się zacietrzewiłam tymi dyskusjami na forum, że mi się zupa
            > usmażyła....

a przypaliłaś kiedyś kluski na parze? bo ja tak
            • Gość: Ee Re: CBU 89 IP: 157.158.202.* 22.10.01, 07:19
              Oj, takiego wyczynu nie mam na koncie, choć zupełnie nie mam nabożeństwa do
              kuchni i różne głupoty już robiłam.
              • Gość: piotlik Re: CBU 89 IP: 212.106.173.* 24.10.01, 20:48
                A może sama "Jego Ekscelencja Omnibusowata Hahor" powie nam jakie są Jego/Jej
                preferencje/orientacje polityczne. Skoro nie skrajna lewica to...? hmmm...?
                Czekamy...
                • ballest Re: CBU 89 24.10.01, 21:14
                  Moi mlodzi,
                  dlaczego zaraz przez PAN (Do Hahora wpierw sie "Sie" padali a potem sie DU
                  padali
                  (Dupa dali)
                  Ee nie wspominaj zaraz ziomkostw jak ktos z argumentami probuje cos
                  wytlumaczyc, tego Ty z Twoja wiedza napewno nie potrzebujesz, mozesz napewno
                  tez bez taniej "mephisto" argumentacji sie obejsc.Znam Cie z innej strony.
                  Oczywiscie Pionek probuje sie podlizac i leje tylko olej do ognia.
                  Meg!!! od kiedy zajmujesz glos na tematy polityczne, mialem racje z moja
                  TEZA? Ja to czulem pod skora, naprawde.

Oczywiscie prawda jak zwykle lezy w srodku.
                  • meg_s Re: CBU 89 24.10.01, 21:36
                    ballest napisał(a):

> Meg!!! od kiedy zajmujesz glos na tematy polityczne

...90% ludzi chcacych po prostu zyc , i popelniajacych w tym celu
                    wszystkie swinstwa , ktorych sie nie da uniknac...
                    Neguje mozliwosc bycia w pelni przyzwoitym czlowiekiem miedzy... wronami.
                    (kiedy slysze o dojsciu do czegos poprzez wlasna prace "tymy recamy" - to mi sie
                    plakac chce...)Zakladam ze ludzie piszacy po polsku w internecie , to - jeszcze
                    do dzisiaj - w wiekszosci beneficjenci komunistycznego
                    systemu

dlaczego odmawiasz mi prawa do obrony, kiedy ktoś mnie świadomie obraża?
                    i co to ma wspólnego z polityką - zabrałam głos nie w temacie politycznym, tylko
                    dlatego, że ktoś nie znając mnie autorytatywnie imputuje mi najgorsze cechy - i
                    dotyczy to obu Panów

> Oczywiscie prawda jak zwykle lezy w srodku.

i po co ten pic, skoro tak nie myślisz?
                • Gość: hahor Re: CBU 89 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.01, 21:57
                  Gość portalu: piotlik napisał(a):

> A może sama "Jego Ekscelencja Omnibusowata Hahor" powie nam jakie są Jego/Jej
                  > preferencje/orientacje polityczne. Skoro nie skrajna lewica to...? hmmm...?
                  > Czekamy...

... napewno nie prawica ! Nie dam sie nabrac na frazesy typu "za Hitlera byl
                  porzadek , nie bylo bezrobocia - i autostrady zbudowano" - ani na "nie wszystko w
                  socjalizmie bylo zle , byly zlobki dla dzieci , nie bylo bezrobocia , a byla
                  oswiata - popatrz jacy jestesmy wyksztalceni..."

Ja preferuje LIBERALIZM - porzadny , otwarty na swiat , wolny od ideologicznych
                  klapek na oczy.

• hanys_hans Re: CBU 89 24.10.01, 22:34
                    Sam we tym wontku to by pasowauo ino jaki wic o Antku i Francku wciepnonc´i
                    oddac´ to do druku. To sie sam niy czimie ani kupy ani dupy!Poplontanie s
                    pomiyszaniym! Niyumicie odruznic´ Polityka od Historji i Historji od dnia
                    dzisiejszego, a piotlik to jusz sam coukim pokozou swoja klasa (dziecinada)
                    nic wiyncyj. Temat byu: "CBU 89" do pszipomniynio!!!

pyrsk!
                    • Gość: Ballest Re: CBU 89 IP: 62.67.76.* 28.10.01, 17:52
                      W dzisiejszej FAZ jest fajna wypowiedz G.Grassa.
                      " Zachod zawsze bedzie mial problem z trzecim swiatem dopoki zabici
                      z trzeciego swiata nie beda rownoznaczni z zabitym z zachodu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka