Dodaj do ulubionych

Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani

IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 19:52
Przecież mamy XXI w .A ich cechuje prymitywne chamstwo . Ślązacy ,którzy
mieszkacie w Polsce nie bierzcie przykładu z tych folksdojczów. Oto przyklad
jak potrafi pisac ballest :

W restauracji w glywicach siedzom Niklot, Katowiczanka i Szwager przy
stoliku
(nie niklot1), no i zupa za bardzo slona nie byla wiec Niklot wziou
solniczka i
chciou jom posolic, ale dziury zatkane i nieszlo, Kastranka tysz probowala
nie
idzie
Szwager z Labond, jak zawsze wielki GENTELMEN wziou "Zahnstocher" wyczysciou
w
solniczce te dziury a ze to synek z kulturom, posolou im ta Zupa,
- Kaszanka i niekot "Dziynkujam" nie pedzieli, tylko kaszanka niekotowi do
ucha szepnyla:
WIDZISZ !! - myszko, :-), TO JEST WLASNIE TO,ZA CO JA TYCH WREDNYCH SLAZAKOW
NIENAWIDZE !!
Obserwuj wątek
    • slezan Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz 25.01.03, 20:00
      Gość portalu: katowiczanka napisał(a):

> Przecież mamy XXI w .A ich cechuje prymitywne chamstwo . Ślązacy ,którzy
      > mieszkacie w Polsce nie bierzcie przykładu z tych folksdojczów. Oto przyklad
      > jak potrafi pisac ballest :
      >
      > W restauracji w glywicach siedzom Niklot, Katowiczanka i Szwager przy
      > stoliku
      > (nie niklot1), no i zupa za bardzo slona nie byla wiec Niklot wziou
      > solniczka i
      > chciou jom posolic, ale dziury zatkane i nieszlo, Kastranka tysz probowala
      > nie
      > idzie
      > Szwager z Labond, jak zawsze wielki GENTELMEN wziou "Zahnstocher" wyczysciou
      > w
      > solniczce te dziury a ze to synek z kulturom, posolou im ta Zupa,
      > - Kaszanka i niekot "Dziynkujam" nie pedzieli, tylko kaszanka niekotowi do
      > ucha szepnyla:
      > WIDZISZ !! - myszko, :-), TO JEST WLASNIE TO,ZA CO JA TYCH WREDNYCH SLAZAKOW
      > NIENAWIDZE !!

Dowcip pewnie i nienajwyższych lotów, ale czego się spodziewałaś po
      swoich "dokonaniach" na tym i innym forum? Trochę mnie to śmieszy jak próbujesz
      innych uczyć kultury.
      • Gość: katowiczanka Re: Do Śłezana IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 20:21
        Moim dokonaniem było uzmysłowienie niektórym ,że narodu żydowskiego nie można
        sobie anektować ,tylko dlatego,że sześciu Żydów mieszkających na Śląsku
        otrzymało nagrodę Nobla . Moje posty nigdy nie zaczepiały nikogo .Nigdy nie
        wywyższałam się na tym forum ,a jedynie nie pozwalałam się obrażać.To ballest
        myśli ,że mu wszystko wolno i obraża mnie wymyślając mi przerożne nicki. Na
        szczęście wiem kim jestem i takie chamskie jego żarty tylko jemu wystawiają
        świadectwo .
        • albrecht1 Re: Do Śłezana 25.01.03, 21:57
          Przepraszam najmocniej ale kto to jest "Śłezan" ???
        • slezan Re: Do Śłezana 27.01.03, 09:07
          W dyskusji na temat Żydów popisałaś się wyjątkową ignorancją. Ale skoro dla
          Ciebie każdy kto jest pochodzenia żydowskiego lub żydowskiej religii jest
          członkiem narodu żydowskiego, to wnioski stąd płynące są prawdziwym objawieniem
          i upraszczają obraz świata.
          I tak skoro w rządzie Mazowieckiego, jak mówił dowcip, byli sami Żydzi i tylko
          jeden Syryjczyk, a proporcje te w następnych rządach tylko trochę się zmieniły,
          to możemy przyjąć, że Polska jest pod izraelską okupacją. Co więcej, pod taką
          okupacją znajdują się i Stany Zjednoczone, przynajmniej podczas kadencji
          demokratów.
          Ciekaw jestem dlaczego kanonizowano taką Edith Stein. Przecież ona była
          nienormalna. Twierdziła, że jest Niemką, a była Żydówką - nawet jakiś czas
          chodziła do synagogi. I tu mamy jeszcze problem z Leninem - jego matka,
          pochodząca z Niemiec, prawdopodobnie była Żydówką. Zatem Lenin też był Żydem.
          No,no. Tyle wniosków można wyciągnąć z Twoich założeń.
          • Gość: katowiczanka Re: Do slezana IP: trupek:* / 192.168.1.* 27.01.03, 10:26
            slezan napisał:

> W dyskusji na temat Żydów popisałaś się wyjątkową ignorancją. Ale skoro dla
            > Ciebie każdy kto jest pochodzenia żydowskiego lub żydowskiej religii jest
            > członkiem narodu żydowskiego, to wnioski stąd płynące są prawdziwym
            objawieniem
            >
            > i upraszczają obraz świata.
            > I tak skoro w rządzie Mazowieckiego, jak mówił dowcip, byli sami Żydzi i
            tylko
            > jeden Syryjczyk, a proporcje te w następnych rządach tylko trochę się
            zmieniły,
            >
            > to możemy przyjąć, że Polska jest pod izraelską okupacją. Co więcej, pod
            taką
            > okupacją znajdują się i Stany Zjednoczone, przynajmniej podczas kadencji
            > demokratów.
            > Ciekaw jestem dlaczego kanonizowano taką Edith Stein. Przecież ona była
            > nienormalna. Twierdziła, że jest Niemką, a była Żydówką - nawet jakiś czas
            > chodziła do synagogi. I tu mamy jeszcze problem z Leninem - jego matka,
            > pochodząca z Niemiec, prawdopodobnie była Żydówką. Zatem Lenin też był
            Żydem.
            > No,no. Tyle wniosków można wyciągnąć z Twoich założeń.

Twója odpowiedź jest prowokująca ,ale nie dam się sprowokować gdyż nie chce
            być pożywką dla ballesta ,który mimo, że o sobie mówi że ma kindersztubę
            przezywa mnie nadal :
            "Asia jeszcze szwongu nie nabrala,(mysla ale, ze to ale zrobi, bo jak widzisz
            tukej caly czas kukou) zeby wije narobic a k a sz a n ka nie mou tela pusty ;-
            ))
            pyrsk
            Ballest "

Przyznaję Ci rację nie ma narodu żydowskiego ,oni nie mają swojej
            tradycji ,religii ,języka,swojej świadomości narodowej ,nic ich od Ślązaków
            nie różni i Ci nobliśći to byli Ślązacy i naród Śląski powinien być dumny ,że
            ma tyle w swoim gronie noblistów .Polacy tylko zazdroszczą ,bo jeden z Was
            który nie wykazał się taką ignorancją jak ja na temat Żydów powiedział ,że
            jedynym Polakiem noblistą jest Wałesa .
            Na temat naszego rządu który opisujesz anegdotą nie chce się
            wypowiadać ,uważam ,że to nie ten czas i to miejsce .
            Jeżeli nie znasz życiorysu Edyty Stein ,przykro mi , nie będe cytować
            publikacji ,a jest ich chyba nie mało i tam się dowiesz dlaczego ją
            kanonizowano . Zapewniam Cię jednak, że nie dlatego , że twierdziła , że
            jest Niemką a była Żydówką jak piszesz.

A jeżeli nie słyszałeś o istnieniu Żydów kórzy byli komunistami ,to również mi
            przykro ,ale nie mam zamiaru uświadamiać Ciebie ,który jesteś intelektualistą
            a ja tylko ignorantką .
            pozdr.
            • slezan Re: Do slezana 27.01.03, 10:37
              >
              > Przyznaję Ci rację nie ma narodu żydowskiego ,oni nie mają swojej
              > tradycji ,religii ,języka,swojej świadomości narodowej ,nic ich od Ślązaków
              > nie różni i Ci nobliśći to byli Ślązacy i naród Śląski powinien być dumny ,że
              > ma tyle w swoim gronie noblistów .Polacy tylko zazdroszczą ,bo jeden z Was
              > który nie wykazał się taką ignorancją jak ja na temat Żydów powiedział ,że
              > jedynym Polakiem noblistą jest Wałesa .
              > Na temat naszego rządu który opisujesz anegdotą nie chce się
              > wypowiadać ,uważam ,że to nie ten czas i to miejsce .
              > Jeżeli nie znasz życiorysu Edyty Stein ,przykro mi , nie będe cytować
              > publikacji ,a jest ich chyba nie mało i tam się dowiesz dlaczego ją
              > kanonizowano . Zapewniam Cię jednak, że nie dlatego , że twierdziła , że
              > jest Niemką a była Żydówką jak piszesz.
              >
              > A jeżeli nie słyszałeś o istnieniu Żydów kórzy byli komunistami ,to również
              mi
              > przykro ,ale nie mam zamiaru uświadamiać Ciebie ,który jesteś
              intelektualistą
              > a ja tylko ignorantką .
              > pozdr.

No, faktycznie, przy Tobie mógłbym pretendować do miana intelektualisty. Jeżeli
              moje kompleksy staną się szczególnie dokuczliwe, to zajrzę do Twoich postów.
              Zauważyłem, że masz pewne problemy ze zrozumieniem tekstu. Poproszę o cytat, z
              którego wynika, że neguję istnienie narodu żydowskiego. I jeszcze o drugi -
              taki, z którego wynika, że Stein została wg. mnie kanonizowana ze względu na
              swoją nardowość lub pochodzenie.
              • Gość: katowiczanka Re: Do slezana IP: trupek:* / 192.168.1.* 27.01.03, 11:21
                slezan napisał:

>
                > No, faktycznie, przy Tobie mógłbym pretendować do miana intelektualisty.
                Jeżeli
                >
                > moje kompleksy staną się szczególnie dokuczliwe, to zajrzę do Twoich postów.
                > Zauważyłem, że masz pewne problemy ze zrozumieniem tekstu. Poproszę o cytat,
                z
                > którego wynika, że neguję istnienie narodu żydowskiego. I jeszcze o drugi -
                > taki, z którego wynika, że Stein została wg. mnie kanonizowana ze względu na
                > swoją nardowość lub pochodzenie.

Nie mam problemu ze zrozumieniem tekstu ,ale skoro Ty popierasz ten atak na
                mnie ,że upomniałam się ,że Ci nobliści pochodzenia narodowości żydowskiej nie
                mogą być zaliczani do Ślązaków ,to jaka może być moja odpowiedź ? Chcąc
                zakończyć ten jałowy dla mnie spór przyznaję Wam rację ,to są Ślązacy i
                już .Powinniście być dumni i chyba jesteście . A co do Edyty Stein to na tak
                mądrze zadane pytanie nie znajduję odpowiedzi .Przeanalizuj jeszcze raz swoje
                pytanie ? Uważasz się za intelektualistę ,ale nie myśl ,że katolicy w Polsce
                nie wiedzą nic o procesie kanonizacji ,więc po co ten egzamin ?
                PS
                Moją odpowiedzią jak sam zauważłeś podniosłeś swoje mniemanie o sobie i oto mi
                teraz chodzi .Teraz takie będą moje odpowiedzi, po co Was denerwować lepiej
                Was utwierdzać w Waszej nieomylnośći .

• slezan Re: Do slezana 27.01.03, 12:09

> slezan napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > No, faktycznie, przy Tobie mógłbym pretendować do miana intelektualisty.
                  > Jeżeli
                  > >
                  > > moje kompleksy staną się szczególnie dokuczliwe, to zajrzę do Twoich postó
                  > w.
                  > > Zauważyłem, że masz pewne problemy ze zrozumieniem tekstu. Poproszę o cyta
                  > t,
                  > z
                  > > którego wynika, że neguję istnienie narodu żydowskiego. I jeszcze o drugi
                  > -
                  > > taki, z którego wynika, że Stein została wg. mnie kanonizowana ze względu
                  > na
                  > > swoją nardowość lub pochodzenie.
                  >
                  > Nie mam problemu ze zrozumieniem tekstu ,ale skoro Ty popierasz ten atak na
                  > mnie ,że upomniałam się ,że Ci nobliści pochodzenia narodowości żydowskiej
                  nie
                  > mogą być zaliczani do Ślązaków ,to jaka może być moja odpowiedź ? Chcąc
                  > zakończyć ten jałowy dla mnie spór przyznaję Wam rację ,to są Ślązacy i
                  > już .Powinniście być dumni i chyba jesteście . A co do Edyty Stein to na tak
                  > mądrze zadane pytanie nie znajduję odpowiedzi .Przeanalizuj jeszcze raz swoje
                  > pytanie ? Uważasz się za intelektualistę ,ale nie myśl ,że katolicy w Polsce
                  > nie wiedzą nic o procesie kanonizacji ,więc po co ten egzamin ?
                  > PS
                  > Moją odpowiedzią jak sam zauważłeś podniosłeś swoje mniemanie o sobie i oto
                  mi
                  > teraz chodzi .Teraz takie będą moje odpowiedzi, po co Was denerwować lepiej
                  > Was utwierdzać w Waszej nieomylnośći .
                  >
                  >

Ależ, droga katwiczanko, ja się nie denerwuję. Po prostu nurtują mnie Twoje
                  wypowiedzi. Stawiają one bowiem pewne fakty w zupełnienowym świetle. Wróćmy do
                  Edith Stein. Ustaliłaś jej narodowość posługując się następującć implikacją:
                  jeżeli ktoś jest wyznania mojżeszowego to znaczy że jest narodowości
                  żydowskiej. Edith Stein przez część swojego życia chodziła do synagogi
                  (bynajmniej nie w celach turystycznych), a więc sprawa jej narodowości jest
                  jasna. Tymczasem ta sama Edith Stein upracie utrzymywała, ze jest Niemką, o
                  czym można się przekonać czytając jej wspomnienia z czasów górnośląskiego
                  plebiscytu. Tak więc Edith Stein albo kłamała, co do swojej narodowości, albo
                  nie wiedziała kim tak naprawdę jest. Jeżeli konsekwentnie kłamała, nie była
                  świętą. Jeżeli nie wiedziała kim jest, to nie znajdowała się w pełni władz
                  umysłowych. Jeżeli była szalona, nie powinna zostać kanonizowana, gdyż, jak
                  zapewne wiesz jako katoliczka, Kościół nie uznaje żadnych objawień, których
                  rzekomo doznały osoby szalone i weryfikacja stanu umysłu kandydata na ołtarze
                  należy do ważnych elementów procesu kanonizacyjnego.
                  Tak więc Edith Stein nie powinna zostać kanonizowana. Zgodzisz się z tym
                  wnioskiem?
                  • Gość: katowiczanka Re: Do slezana IP: trupek:* / 192.168.1.* 27.01.03, 20:19

Gdybyś to znał ,może nie zadawałbyś tego pytania chodzi oczywiście o E.Stein

www.kre.gliwice.opoka.org.pl/steresa.html

• Gość: ballest Re:Ein blindes Huhn findet auch ein Korn, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.03, 20:09
      aber nicht unseres Hähnchen !!

Uoszkubanou Katowiczanko, jak bys choc TROSZECZKE, czytaj "zdziebeczko"
      okreslenie "Volksdeutsch" znala. - kto nim jest i skad sie wzielo , nie nazwala
      bys mnie tak, -
      • Gość: Niklot Re:Ein blindes Huhn findet auch ein Korn, IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 20:25
        Gość portalu: ballest napisał(a):

> aber nicht unseres Hähnchen !!
        >
        > Uoszkubanou Katowiczanko, jak bys choc TROSZECZKE, czytaj "zdziebeczko"
        > okreslenie "Volksdeutsch" znala. - kto nim jest i skad sie wzielo , nie
        nazwala
        >
        > bys mnie tak, -
        • hanys_hans Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani 25.01.03, 21:29
          >>>>Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani<<<<
          Taki Beitrag naszkryflac´ to jusz czeba miec´cojs´ z deklym niyfporzoontku!

Pyrsk_hanys_hans
      • Gość: katowiczanka Re:Folksdojcz czy rajchsdojcz ? ten ballest IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 20:45
        Ballest się obudził i dzisiaj ogłosił, że nie jest już folksdojczem , ale nie
        przeszkadzało mu być na dwóch listach folksdojcz 2002 i folksdojcz 2003.Nie
        oponowałęś jakoś ,że nie jesteś folksdojczem .Jak się zdecydujesz tak naprawdę
        to ogłoś kim w końcu jesteś folksdojczem ?czy rajchsdojczem ?i wtedy nie
        będzie zamieszania . Sam sobie jesteś winien a nie ja ,(przykład obłudy )
    • Gość: Niklot do Katowiczanki IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 20:56
      www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10916
      • Gość: katowiczanka Re: do Niklota IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 21:00
        Doceniają nas ?
        • Gość: Niklot Re: do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 21:12
          Mysle ,ze tak ,nawet hugon nie dostapil tego zaszczytu,zeby utworzyli forum z
          jego zlotymi myslami
          • Gość: katowiczanka Re: do Niklota IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 21:21
            Długo zastanawia się ballest kim w końcu chce być. Tacy jak on mają z tym
            problem
            • Gość: Niklot Re: do Niklota IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 21:28

> Długo zastanawia się ballest kim w końcu chce być. Tacy jak on mają z tym
              > problem
              Moze ballest tez jest gejem ,jak jego kolega ,w koncu w ich ojczyznie to jest
              uwazana za normalna malo tego jest dobrze widziane posiadanie zony i kochanka
              • hanys_hans Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani 25.01.03, 21:30
                >>>>Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani<<<<
                Taki Beitrag naszkryflac´ to jusz czeba miec´cojs´ z deklym niyfporzoontku!

Pyrsk_hanys_hans

• hanys_hans Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani 25.01.03, 22:00
                  Dugo zastanowio sie katowiczanka i Niklot kim w koońcu chcoom być. Prymitywni
                  abo niy okrzesani Widza ze tacy jak uooni majoom z tym pieroonowy problym!

pyrsk_hanys_hans
                  • Gość: ballest Re: Do tych co zrozumiec nie potrafia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.03, 22:16
                    Katowiczanko, nie moglem byc Volksdeutschem , bo moja rodzina nie mieszkala na
                    teranach gdzie ta lista byla, ja TU JUZ 100 Razy napisalem , ze na naszym
                    SLAONSKU nie bylo Volkslisty.
                    Ja nikogo jako pierwszy nigdy nie obrazam.
                    pyrsk
                    Ballest
                    • hanys_hans Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani 25.01.03, 22:40
                      Kajs´ciesoom moondrale?
                      Pogodoomy w kooncu o tych starych Polokach pszi niymieckich puytach?

pyrsk_hanys_hans
                    • Gość: katowiczanka Re: Do tych co zrozumiec nie potrafia IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 22:45

> Katowiczanko, nie moglem byc Volksdeutschem , bo moja rodzina nie mieszkala
                      na
                      > teranach gdzie ta lista byla, ja TU JUZ 100 Razy napisalem , ze na naszym
                      > SLAONSKU nie bylo Volkslisty.
                      > Ja nikogo jako pierwszy nigdy nie obrazam.
                      > pyrsk
                      > Ballest

To co wypierasz się ,że to nie Ty napisałeś te słowa i wysłałeś 25.01.03. o
                      godz.19.26. A ja miałam na nie niezareagować ?

Data: 25-01-2003 19:26 + odpowiedz na list

-------------------------------------------------------------------------------
                      -
                      W restauracji w glywicach siedzom Niklot, Katowiczanka i Szwager przy stoliku
                      (nie niklot1), no i zupa za bardzo slona nie byla wiec Niklot wziou solniczka
                      i
                      chciou jom posolic, ale dziury zatkane i nieszlo, Kastranka tysz probowala nie
                      idzie
                      Szwager z Labond, jak zawsze wielki GENTELMEN wziou "Zahnstocher" wyczysciou w
                      solniczce te dziury a ze to synek z kulturom, posolou im ta Zupa,
                      - Kaszanka i niekot "Dziynkujam" nie pedzieli, tylko kaszanka niekotowi do
                      ucha szepnyla:
                      WIDZISZ !! - myszko, :-), TO JEST WLASNIE TO,ZA CO JA TYCH WREDNYCH SLAZAKOW
                      NIENAWIDZE !!
                      • hanys_hans Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani 25.01.03, 22:59
                        Zroobcie se nowy woontek na te wasze klebioty sam godomy teroski na
                        tymat:"Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani"

pyrsk_hanys_hans
                        • Gość: katowiczanka Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz IP: trupek:* / 192.168.1.* 25.01.03, 23:04
                          hanys_hans napisał:

> Zroobcie se nowy woontek na te wasze klebioty sam godomy teroski na
                          > tymat:"Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrzesani"
                          >
                          > pyrsk_hanys_hans

To jest właśnie to .
                          • hanys_hans Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz 25.01.03, 23:21

> To jest właśnie to .

Widza ze niyporadzisz nic synsownego napisac´na tymat:"Dlaczego folksdojcze są
                            prymitywni i nie okrzesani"

pyrsk_hanys_hans
                            • polok24 Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz 25.01.03, 23:52
                              hanys_hans napisał:

> Gość portalu: katowiczanka napisał(a):
                              >
                              > > To jest właśnie to .
                              >
                              > Widza ze niyporadzisz nic synsownego napisac´na tymat:"Dlaczego folksdojcze

> prymitywni i nie okrzesani"
                              > Do kresowcow i innych h..u.j.o.w
                              Autor: Gość: ober IP: *.dip.t-dialin.net
                              Data: 25-01-2003 21:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                              w bytomiu siedzimy za lwowem tesknimy,
                              taj juz dosyc mamy zachoda...
                              do lwowa do lwowa...
                              taj mosku juz momy dos tego zachoda

heeeeee tak spiywajom "gornoslozacy" dzisiej we
                              "gornoslonskich" knajpach........gorole ich hasse
                              euch!

> pyrsk_hanys_hans

• hanys_hans Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz 26.01.03, 00:18
                                Suchej ino polok24 pasowauo by cobys´ swoje Beitragi podpisywou swojim nickym.
                                Abo zes´ niyma jeszcze okrzesany pieroonie jedyn!

pyrsk_hanys_hans
                      • Gość: Ballest Re: Do tej co zrozumiec nie potrafi, albo skad IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.03, 01:44
                        to mniemanie?

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                        >
                        > > Katowiczanko, nie moglem byc Volksdeutschem , bo moja rodzina nie mieszkal
                        > a
                        > na
                        > > teranach gdzie ta lista byla, ja TU JUZ 100 Razy napisalem , ze na naszym
                        > > SLAONSKU nie bylo Volkslisty.
                        > > Ja nikogo jako pierwszy nigdy nie obrazam.
                        > > pyrsk
                        > > Ballest
                        >
                        > To co wypierasz się ,że to nie Ty napisałeś te słowa i wysłałeś 25.01.03. o
                        > godz.19.26. A ja miałam na nie niezareagować ?
                        >
                        > Data: 25-01-2003 19:26 + odpowiedz na list
                        >
                        > ------------------------------------------------------------------------------
                        -
                        > -
                        > W restauracji w glywicach siedzom Niklot, Katowiczanka i Szwager przy stoliku
                        > (nie niklot1), no i zupa za bardzo slona nie byla wiec Niklot wziou solniczka
                        > i
                        > chciou jom posolic, ale dziury zatkane i nieszlo, Kastranka tysz probowala
                        nie
                        > idzie
                        > Szwager z Labond, jak zawsze wielki GENTELMEN wziou "Zahnstocher" wyczysciou
                        w
                        > solniczce te dziury a ze to synek z kulturom, posolou im ta Zupa,
                        > - Kaszanka i niekot "Dziynkujam" nie pedzieli, tylko kaszanka niekotowi do
                        > ucha szepnyla:
                        > WIDZISZ !! - myszko, :-), TO JEST WLASNIE TO,ZA CO JA TYCH WREDNYCH SLAZAKOW
                        > NIENAWIDZE !!
                        Ja zadnej listy nigdy nie czytalem i nigdy zadnej nie pisalem, nie czytam tez
                        wszystkich postow, bo na to czasu nie mam, mam rodzine i jej zaniedbac nie
                        moge, nie tak jak ty, co Tobie maz za dlugou ketta dou .

Pyrsk
                        ballest

A sie nie obrazaj, bo moglem Cie naprawde obrazic, to mi ale moja Kinderstuba
                        zabrania!!!
    • polski-husarz Re: Dlaczego folksdojcze są prymitywni i nie okrz 26.01.03, 02:13
      Wacpanno!
      Volksdojcz to szubrawiec, i nie ma sie co dziwic!
      To zdrajca, kolaborant i judasz!
      Sprzedawczyk za marki niemieckie, jak Judasz sprzedal Pana Jezusa!
      Dziwie sie, ze ci ludziw wierza w Boga!
      I sa Katolikami!
      Hanba!!!!!!!!!!
      • Gość: ballest Re: Kapo i odszkodowania dla nich, dlaczego? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.01.03, 02:24
        Postawiles teraz "die Volksdeutschen aus Polen und Ostoberschlesien" prawie na
        rowno z kapusiami w obozach koncetracyjnych, a wiesz jakiej narodowosci oni
        byli ??
        Nie, Volksdeutsche maja honor i nie byli kapusiami w obozach co teraz o
        odszkodowania od Niemcow zadaja.
        Ja z tym okresleniem problemow nie mam, bo u nas tej listy nie bylo, ale
        dlaczego jestescie na nich cieci a nie na Kapusiow, ktorzy Zydow katowali i w
        USA Polska z tego wzgledu jest tak samo za Holocaust odpowiedzialna robiona jak
        i Niemcy!!!
        pyrsk
        ballest
        • Gość: DEDE Re: Kapo i odszkodowania dla nich, dlaczego? IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.03, 10:50
          Hi!!
          Widzialem osatnio ,,Liste Schindlera"i co do kapusiow musze Ci Ballest przyznac
          racje.Ale tych paru ,,husarzy" juz i tak niezmienisz.

D
        • polski-husarz Re: Kapo i odszkodowania dla nich, dlaczego? 28.01.03, 02:59

> Postawiles teraz "die Volksdeutschen aus Polen und Ostoberschlesien" prawie
          na
          > rowno z kapusiami w obozach koncetracyjnych, a wiesz jakiej narodowosci oni
          > byli ??
          > Nie, Volksdeutsche maja honor i nie byli kapusiami w obozach co teraz o
          > odszkodowania od Niemcow zadaja.
          > Ja z tym okresleniem problemow nie mam, bo u nas tej listy nie bylo, ale
          > dlaczego jestescie na nich cieci a nie na Kapusiow, ktorzy Zydow katowali i
          w
          > USA Polska z tego wzgledu jest tak samo za Holocaust odpowiedzialna robiona
          jak
          >
          > i Niemcy!!!
          > pyrsk
          > ballest

Pojebalo Ci sie Wielki Mistrzu!
          Nic nie postawilem na rowno z kapusiami wg. Twojego pogladu!
          Widze, ze zaczynasz mieszac i to zdrowi na wlasna reke!
          Twoje domniemania sa dla mnie conajmniej idiotyczne i takie stawianie sprawy
          nie jest na miejscu, wiec przeczytaj jescze raz co napisalem i sproboj
          porownac z tym czego Ty dokonales!
          Autor: polski-husarz@NOSPAM.gazeta.pl
          Data: 26-01-2003 02:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

-------------------------------------------------------------------------------
          -
          Wacpanno!
          Volksdojcz to szubrawiec, i nie ma sie co dziwic!
          To zdrajca, kolaborant i judasz!
          Sprzedawczyk za marki niemieckie, jak Judasz sprzedal Pana Jezusa!
          Dziwie sie, ze ci ludziw wierza w Boga!
          I sa Katolikami!
          Hanba!!!!!!!!!!

Mam na mysli w mej opini tych niby Slazakow wierzacych w Boga,
          przestrzegajacych przykazan bozych i ich zycie moralne!

Z powazaniem
          • Gość: ballest Re: Kapo i odszkodowania dla nich, dlaczego? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.03, 05:51
            "Pojebalo Ci sie Wielki Mistrzu!"

To nie mnie tylko Tobie sie poj.....

Z powazaniem nigdy nie pisze !

Pyrsk
            ballest
            • polski-husarz Re: ballest......i co dalej 29.01.03, 04:00

> "Pojebalo Ci sie Wielki Mistrzu!"
              >
              > To nie mnie tylko Tobie sie poj.....
              >
              > Z powazaniem nigdy nie pisze !
              >
              > Pyrsk
              > ballest

Tys jest jednak kretyn!
              Z powazaniem to moj wpis a nie Twoj, na marginesie do Ciebie! Sciagnij te
              klapy z oczu! I nie mieszaj wg swojego uznania!
              Nic ciekawego nie potrafisz napisac!
              • Gość: ballest Re:Jak usiadles na konia??:-))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.03, 10:28
                Jesli Twoje wpisay o poj....- sa ciekawe, to zrobisz kariere , ja znam takich
                jak Ty , slysze ich nad menem, jak wodke chleja i uwazaja, ze sa pepkiem swiata.

Nie czujesz, ze przegrales, w tym momencie jak zaczynasz obrazac, brak Tobie
                argumentow.
                "Rajtujesz na koniu, zamiast go za grzywe trzymac, chwyciles sie ogona"

pyrsk
                ballest
                • polski-husarz Re:Jak usiadles na konia??:-))) 29.01.03, 18:36

> Jesli Twoje wpisay o poj....- sa ciekawe, to zrobisz kariere , ja znam
                  takich
                  > jak Ty , slysze ich nad menem, jak wodke chleja i uwazaja, ze sa pepkiem
                  swiata
                  > .
                  >
                  >
                  > Nie czujesz, ze przegrales, w tym momencie jak zaczynasz obrazac, brak Tobie
                  > argumentow.
                  > "Rajtujesz na koniu, zamiast go za grzywe trzymac, chwyciles sie ogona"
                  >
                  > pyrsk
                  > ballest
                  Twoje argumety sa przerazajaco druzgocace!
                  Z kim przegralem?
                  Z Toba?
                  Smieszny z Ciebie czlowieczek
                  • piotlik Re:Jak usiadles na konia??:-))) 29.01.03, 18:51
                    polski-husarz napisał:

> Twoje argumety sa przerazajaco druzgocace!
                    > Z kim przegralem?
                    > Z Toba?
                    > Smieszny z Ciebie czlowieczek

"Nikt nam nie zrobi nic, bo z nami Smigły-Rydz!"
                    • lech_niedzielski Re:Jak usiadles na konia??:-))) 29.01.03, 19:16
                      piotlik napisał:

> "Nikt nam nie zrobi nic, bo z nami Smigły-Rydz!"

Rydz-Smigły powiedział 2 SIERPNIA 1939 ROKU POLSKA BEDZIE
                      NIEDLUGO PRZECIWKO WIECZNEMU WROGOWI NIEMCOM MASZEROWAC PO PIERWSZYM ETAPIE
                      ZAJMNIE GDANSK (DANZIG)
                  • Gość: ballest Re:Jak usiadles na konia??:-))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.01.03, 19:24
                    polski-husarz napisał:

> Gość portalu: ballest napisał(a):
                    >
                    > > Jesli Twoje wpisay o poj....- sa ciekawe, to zrobisz kariere , ja znam
                    > takich
                    > > jak Ty , slysze ich nad menem, jak wodke chleja i uwazaja, ze sa pepkiem
                    > swiata
                    > > .
                    > >
                    > >
                    > > Nie czujesz, ze przegrales, w tym momencie jak zaczynasz obrazac, brak Tob
                    > ie
                    > > argumentow.
                    > > "Rajtujesz na koniu, zamiast go za grzywe trzymac, chwyciles sie ogona"
                    > >
                    > > pyrsk
                    > > ballest
                    > Twoje argumety sa przerazajaco druzgocace!
                    > Z kim przegralem?
                    > Z Toba?
                    > Smieszny z Ciebie czlowieczek

NIE CZUJE PRYMITYWNY "PAN"
                    BO SIE LIZE ZE SWOICH RAN

pyrsk
                    ballest
                    • polski-husarz Re:Jak usiadles na konia??:-))) 29.01.03, 19:56
                      Poeta wielki wpadl do butelki
    • johann_os Re: Chciałaś być patriotką... 29.01.03, 13:04
      ...zostałaś idiotką - ze tak sparafrazuję znanego kabareciarza.
      Moja droga, jeśli naprawdę aspirujesz do naczelnej siły przewodniej III
      Rzeczpospolitej (wciąż jeszcze Ludowej), do elity narodu mającej za zadanie
      odrodzenie moralne wielkiego i jednolitego państwa, do odrodzenia państwa
      na "odwiecznie polskich ziemiach zachodnich" itd. to niestety powinnaś
      popracować przede wszystkim nad swoją gramatyką. Ty, której rodzimym językiem
      jest język polski kompromitujesz się pisząc "nie" z przymiotnikiem osobno.
      O ile można to zrozumieć u Ślązaków którzy zostali tak naprawdę spolonizowani,
      to w przypadku rodowitej gorolki o wybujałych aspiracjach jest to co najmniej
      żenujące.
      Zachęcam do refleksji.
      Johann O/S
      • Gość: Hermann Jak usiadles na konia??:-))) IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.03, 19:23
        RYDZ-SMIGLY.

Nicht nur Stalin hegte schon zeitig Angriffspläne gegen Deutschland, sondern
        auch Polen. Schon im März des Jahres 1939 liess sich der polnische Staatschef
        Rydz Smigly ein Gemälde anfertigen, auf dem er in Siegerpose durch das
        Brandenburger Tor reitet. Er vertraute dabei ganz auf seine Kavallerie. Schon
        nach wenigen Tagen Krieg wollte er, hoch zu Ross, in Berlin einziehen. Hitler
        wurde durch die Teil-Mobilisierung Polens völlig überrumpelt.

www.republikasilesia.com/Hindenburg/bilder_einzel/RydzSmigly.htm
        • polski-husarz Re: Jak usiadles na konia??:-))) 29.01.03, 19:58
          Gość portalu: Hermann napisał(a):

> RYDZ-SMIGLY.
          >
          > Nicht nur Stalin hegte schon zeitig Angriffspläne gegen Deutschland, sondern
          > auch Polen. Schon im März des Jahres 1939 liess sich der polnische
          Staatschef
          > Rydz Smigly ein Gemälde anfertigen, auf dem er in Siegerpose durch das
          > Brandenburger Tor reitet. Er vertraute dabei ganz auf seine Kavallerie.
          Schon
          > nach wenigen Tagen Krieg wollte er, hoch zu Ross, in Berlin einziehen.
          Hitler
          > wurde durch die Teil-Mobilisierung Polens völlig überrumpelt.
          >
          > <a
          href="www.republikasilesia.com/Hindenburg/bilder_einzel/RydzSmigly.ht
          >
          m"target="_blank">www.republikasilesia.com/Hindenburg/bilder_einzel/RydzSmigly.
          > htm</a>
          Niemcu raus!
          Slask nalezy do polski!
          Obys sie nie udlawil!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka