hanys_hans 24.02.03, 21:23 "Roob sie gupim pszidziesz fraj" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 21:32 -hanys hanysa nigdy nie zdradzi chyba, ze sam jest zdrajca Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 21:50 "Na gupota to ani kuramin niypoomoge" Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 21:52 Hanys! uodpus mu bo nie wiy co czynii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 21:57 -z gory nie podziekuje za twoja troske! -musisz wiedziec, ze sam zatroscze sie o swoj byt! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 21:59 ballest napisał: > Hanys! uodpus mu bo nie wiy co czynii!!! Mie to wcale niy szteuje bo umie we antryju na byfyju stoji zawsze szolka dobrego tyju! pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 21:55 -glupote mozna wyczuc po temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 21:54 -cos zle napisalem? Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 22:15 Lepi niy narzykac´ bo nigdy niy ma tak z´le, coby jeszcze gorzi byc´ niy mooguo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 22:17 -nu...!, tyz tak mysla! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 22:35 W okolicy Opola suyszouech tysz take powiedzynia: S kond zes´ jes? S Opoula. Zakusz se! Niy poula. Jak zes´ psziszou? Pszes poula. Za cos´ siedziou? Za pistoula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.pppool.de 24.02.03, 22:38 synek nie gorsz se ale jak kery takie pierdoly cisnie jak ty, to nie dziwne ze mu ublizaja Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 22:47 Gość portalu: ! napisał(a): > synek nie gorsz se ale jak kery takie pierdoly cisnie jak ty, to nie dziwne ze > mu ublizaja Jo i tak czytoom yno tych, co ciekawie piszoom i majoom coś do powiedzynia, a jak mi kery pora razy podpadnie, to go normalnie omijoom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 22:55 hanys_hans napisał: > W okolicy Opola suyszouech tysz take powiedzynia: > S kond zes´ jes? S Opoula. > Zakusz se! Niy poula. > Jak zes´ psziszou? Pszes poula. > Za cos´ siedziou? Za pistoula. -to nowo generacja tak godo? -bardzo mozliwe - tom tyz ruskie mieszkouly! -w Katowicach ja dorastalem tyz tak godoli a to byly lata 70-te Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 23:11 Gość portalu: mrW napisał(a): > hanys_hans napisał: > > > W okolicy Opola suyszouech tysz take powiedzynia: > > S kond zes´ jes? S Opoula. > > Zakusz se! Niy poula. > > Jak zes´ psziszou? Pszes poula. > > Za cos´ siedziou? Za pistoula. > > -to nowo generacja tak godo? > -bardzo mozliwe - tom tyz ruskie mieszkouly! > -w Katowicach ja dorastalem tyz tak godoli a to byly lata 70-te Goutka s´loonskomo rostomajte barwy co koonsek goudajoom zdziebko inakszy. we oposkim godajoom tysz: dziouchooma, rynkooma, nogooma, wjam, niywjam, powjam itd Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.03, 23:20 Starka zawsze mu godali dej se pozoor synek jak tak pudzie dali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 23:21 Czy ktoś może mnie poinformować jak po śląsku jest: zepsute jajka śmierdzące jajka tępy nóż kroić tępym nożem dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 23:38 Gość portalu: toja napisał(a): > Czy ktoś może mnie poinformować jak po śląsku jest: > zepsute jajka > śmierdzące jajka > tępy nóż > kroić tępym nożem > > dziękuję za pomoc -zaskoczyles mnie! -wiem kto ci moze pomoc! - popros Silesiusa abo ballesta a jak to nie da rezultatu to Arnolda! - powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.blueyonder.co.uk 24.02.03, 23:22 hanys_hans napisał: > Gość portalu: mrW napisał(a): > > > hanys_hans napisał: > > > > > W okolicy Opola suyszouech tysz take powiedzynia: > > > S kond zes´ jes? S Opoula. > > > Zakusz se! Niy poula. > > > Jak zes´ psziszou? Pszes poula. > > > Za cos´ siedziou? Za pistoula. > > > > -to nowo generacja tak godo? > > -bardzo mozliwe - tom tyz ruskie mieszkouly! > > -w Katowicach ja dorastalem tyz tak godoli a to byly lata 70-te > > Goutka s´loonskomo rostomajte barwy co koonsek goudajoom zdziebko inakszy. > we oposkim godajoom tysz: > dziouchooma, rynkooma, nogooma, wjam, niywjam, powjam itd -a z tem sie ni spotkol - to jakos nowa gadka - -pomietom ino to; zakurz sie, abo kopsnij szluga, aly z powyzszym sie ni spotkolem -czosy si zmieniaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 23:30 hej !!! prawdziwi Ślązacy obudżcie się - było pytanie !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: S'loonske powiedzynia II 25.02.03, 06:01 Gość portalu: toja napisał(a): > hej !!! prawdziwi Ślązacy obudżcie się - było pytanie !!!!!!!! zepsute jajka > śmierdzące jajka > tępy nóż > kroić tępym nożem > > dziękuję za pomoc Wiym, toja, zes czeto w Labyndach tenisa graua i zes te slowa tam suyszaua! śmierdzące jajka - NOUPASZTY tępy nóż - pitwok upitwol mi gelnik(albo sznita) chleba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 07:18 piknie dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: S'loonske powiedzynia II 25.02.03, 18:17 Chodzilo Tobie o te Noupaszty ? i te pitwoki??? No, Ritko a jak Twoi wychowankowie, bedzie ktorys z nich mistrzem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 21:40 tak , wszystko się zgadza z gwarą muszę ich dalej szkolić i nie mam czasu na forum dziękuję ci bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Sloonske powiedzynia, albo skad ten pospiech 26.02.03, 00:01 Gość portalu: rita napisał(a): > tak , wszystko się zgadza z gwarą > muszę ich dalej szkolić i nie mam czasu na forum > dziękuję ci bardzo I nas zaniedbac chcesz???? Fajnie, ale napisz, kaj sie z tomm gwarom spotkala, (czytaj Noupaszatami, czy gelnikami) w Labedach??? Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Sloonske powiedzynia, albo skad ten pospiech 26.02.03, 22:55 Pijoondze szcznscio niy dajoom! – Ale tym co ich niy majoom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.03, 21:29 Rubszy jak dugszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.03, 21:36 kozdy dupek szczylo w supek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.03, 21:42 Tys je ale powsinoga !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.03, 21:53 Fulosz jak mulosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sloonske powiedzynia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 18:50 napiszcie najśmieszniejsze słowo gwarowe i najgłupsze i przetłumaczie to na język polski - przepraszam za kłopot i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:00 Gość portalu: rita napisał(a): > napiszcie najśmieszniejsze słowo gwarowe i najgłupsze i przetłumaczie to na > język polski - przepraszam za kłopot i z góry dziękuję Takich je pouno, ale tak na szybko take jedne na kere sie sam pora ludziow zgorszy, hehe Cycynhalter inaczyj tysz bistynhalter, bo stanik to sie u nos na chopa (imie) godo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:00 A potym np "babske scochy". Kto wiy co to je ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:16 gulitaucher Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sloonske powiedzynia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 19:26 coś podaj czego by nie można sie wstydzić, to na zajęcia, chyba nie chcesz z tego zrobić beczki śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:35 na jake zajyncia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:44 Jak to som zajyncia w szkole (jynzyk niymiecki np), to powia Ci co mie sie przitrefiouo jak zech przijechou do "Rajchu". Prawie zaczli my szprachkurs i cosik bouo o szkole. W kozdym razie prziszli my na "pukeltasza" - tak zech to w zdaniu uzou nasze slonske suowo. Nauczycielka sztopuo i sie mie pyto co jo mom na mysli. Jo jyj padou co a ona godo ize to sie po niymiecku tornister nazywo. Jo jyj na to ize tornister to je przeca po polsku, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 19:48 Gość portalu: Szwager napisał(a): > A potym np "babske scochy". Kto wiy co to je ? to som kwasne listki - szczaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sloonske powiedzynia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 19:56 mam już szczaw, wymyśl coś jeszcze więcej i mów bardziej po polsku, bo nic nie rozumię co do mnie mówisz albo tłumacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 20:03 kaj to je tyn biezanow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Sloonske powiedzynia IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 20:11 pomyliłeś role, to ja stawiam pytania , a ty zgodziłeś się odpowiedzieć, a role widzę się zmieniają mogę ci dać czas do jutra wieczora z odpowiedzią, przemyśl sprawę i pomóż mi jak możesz oczywiście - bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 20:17 Gość portalu: rita napisał(a): > pomyliłeś role, to ja stawiam pytania , a ty zgodziłeś się odpowiedzieć, a role > > widzę się zmieniają > mogę ci dać czas do jutra wieczora z odpowiedzią, przemyśl sprawę i pomóż mi > jak możesz oczywiście - bardzo proszę Aaa, jak to je na zajyncia we szkole policyjnyj, to jo nic wiyncyj niy godom. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Sloonske powiedzynia 02.03.03, 20:13 Gość portalu: Szwager napisał(a): > kaj to je tyn biezanow? To je kouo PACANOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Sloonske powiedzynia IP: trupek:* / 192.168.1.* 02.03.03, 20:33 hanys_hans napisał: > Gość portalu: Szwager napisał(a): > > > kaj to je tyn biezanow? > > To je kouo PACANOWA Pacanie ! to jest dzielnica królewskiego miasta Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Sloonske powiedzynia 02.03.03, 20:49 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > hanys_hans napisał: > > > Gość portalu: Szwager napisał(a): > > > > > kaj to je tyn biezanow? > > > > To je kouo PACANOWA > > > Pacanie ! to jest dzielnica królewskiego miasta Krakowa Suchej dzioucha pacana se we sfoji rodzinie poszukej! Wejzij najpszood na landkarta a niymoondruj tela! www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=pacanow&form_t=1&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Sloonske powiedzynia 02.03.03, 21:11 Katowiczanka moondro guowa poszua szukac´ pacanowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Sloonske powiedzynia IP: trupek:* / 192.168.1.* 02.03.03, 21:20 hanys_hans napisał: > Katowiczanka moondro guowa poszua szukac´ pacanowa! Pytanie było gdzie jest ten Bieżanów ,więc odpowiedziałam gdzie jest . Pacanowa szukać nie muszę ,jak mam Pacana przed sobą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 21:54 Jo zaro wiedziou zes niyma richtik katowiczanka. Ale widza ize je zes dobrze poinformowano kaj je pacanow i wiela i je biezanowow. Hanys_hans, dej jyj pokoj , ona nic niy kapua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Sloonske powiedzynia/ps IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 22:05 Acha, ino mi niy godej ze je ino jedyn Biezanow. Musisz o 180 stopni inaczyj myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 20:45 Keby niy te der, die, das, to by byli Niymcy z nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 20:49 Niybydzie jak swiat swiatym Slonzok szlachcicowi bratym. We polskim wydaniu suownika polsko-niymieckego przisuow stoi inkszo wersja: "Niebedzie jak swiat swiatem Niemiec Polakowi bratem. Jo suyszou ale ta kero brzmiaua "Niybydzie jak swiat swiatym Slonzok Gorolowi bratym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 21:15 smuci mnie, że nie poruszacie głównego tematu , moze jednak popracujecie głową nad śmiesznymi słowami w gwarze śląskiej - zależy mi na tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 21:21 Rita ty faktycznie nic niy rozumisz - titel je "....powiedzynia". Ale egal, powiydz mozno jaki dobry wic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 21:52 ja was faktycznie nie rozumię , możecie rozmawiać swobodnie w swojej gwarze a ja nic nie zrozumię i inni też. Ale wymień mi trochę słów i zamień to na gwarę np. piłka nożna- sportowe zawody- nieboszcyk w trumnie - zwiednięty kwiatek- miód pszczółki- uśmiech głuptaska- smaczne jedzenie- żyć jak kot z psem - czyściutki dom- uskrzydlona dusza- wymyślcie coś jeszcze innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 22:02 dzioucha niybyc tako szprytno - cos za cos - za darmo niyma nic a nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 22:06 dobra, Lew Rywin przyjdzie do ciebie osobiście, tylko nie nagrywaj rozmowy a teraz mów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 22:07 Mowa je zsrebrym a milczynie zuotym - nic niy powia , boch niyma na komisariacie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 02.03.03, 22:24 Gość portalu: rita napisał(a): > dobra, Lew Rywin przyjdzie do ciebie osobiście, tylko nie nagrywaj rozmowy > a teraz mów Suchej rita wal lepi prosto z mostu a niy owijej wbaweuna! Cojs mi sie zdo ze tyn Ymajl ponizy tys mi posuaua. Temat: Mowa Śląska Witamy! Jeśli czujesz się związany ze Śląskiem przeczytaj tę wiadomość do końca. Projekt "ŻYWO MOWA ŚLOONSKO" powstał po to, aby nasza gwara nie była tylko jedną z atrakcji w skansenie, ale aby pozostała na zawsze integralną częścią naszego życia. Należy pamiętać, że język to nie tylko nośnik kulturotwórczy, czy też dowód bogatej przeszłości, ale przede wszystkim to świadectwo tożsamości każdego człowieka - symbol przynależności do swojej społeczności, do swojej ojczyzny. Śląska mowa ulega coraz głębszej redukcji, ustępując miejsca językowi polskiemu. Przyczyniają się do tego przede wszystkim polskojęzyczne media i brak jakichkolwiek form kultywowania jej na piśmie. Na Śląsku nie spotkamy tak jak np. na Mazurach, szkółek, które uczyły by gwary. Nie ma ani jednego elementarza gwary śląskiej. To ostatni dzwonek, aby uratować to wspaniałe dziedzictwo jakim niewątpliwie jest mowa śląska. Projekt ten ma na celu zachowanie słownictwa, stworzenie elementarza śląskiego i w dalszej perspektywie propagację mowy śląskiej wśród młodzieży. Zwracamy się więc z uprzejmą prośbą o przesyłanie nam słów, zwrotów, przysłów i innych tekstów gwarowych wraz z ich tłumaczeniem na język polski. Prosimy o umieszczenie informacji z jakich miejscowości pochodzą te teksty. Z powodu braku ścisłej gramatyki gwary śląskiej, zapis powinien być jak najbardziej fonetyczny. Charakterystyczną dla mowy śląskiej głoskę pomiędzy "o" i "u" prosimy zapisywać jako oo. Szczególnie interesują nas nazwy zwierząt, roślin, czynności oraz słowa związane z pracą w kopalni, na roli, w lesie itp. Przykład: gołoomb - gołąb szrybło - srebro hut - kapelusz kurzok - 1. nałogowy palacztytoniu;2. gołąb pawik;3. człowiek wypalający węgiel drzewny pinkawa - zięba ptokorz - ptasznik Wiadomości prosimy przesyłać na adres: zywomowa@op.pl Za zainteresowanie z góry serdecznie i uprzejmie dziękujemy! Zespół projektu "ŻYWO MOWA ŚLOONSKO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 22:44 dobrze zrobiłeś, że to mi podałeś, zastanowię sie nad tym i dziwię się , że nie macie książek na ten temat, kiedy obowiązkiem studentów polonistyki jest napisać pracę na temat gwary, śledząc fora tylko u was rozmawia się gwarą właściwą swego miejsca. Więc zastanowię się nad tą pracą o gwarze śląska, a wy tymczasem podajcie mi trochę tych fajnych słów w gwarze. Nie będę mogła już do was wpadać, nie mam czasu, ale będę zaglądać i czytać coście stworzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager niy lyj sie zurym i niy ociyrej plackym IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 22:47 sztudiowac polonistyka to se mogesz. a jak Cie naszo kultura interesuje i naszo godka to polecom te zajty www.echoslonska.com/0302/Szwager_BibliaXIII.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 02.03.03, 23:04 Gość portalu: rita napisał(a): > dobrze zrobiłeś, że to mi podałeś, zastanowię sie nad tym i dziwię się , że nie > > macie książek na ten temat, kiedy obowiązkiem studentów polonistyki jest > napisać pracę na temat gwary, śledząc fora tylko u was rozmawia się gwarą > właściwą swego miejsca. Więc zastanowię się nad tą pracą o gwarze śląska, a wy > tymczasem podajcie mi trochę tych fajnych słów w gwarze. > Nie będę mogła już do was wpadać, nie mam czasu, ale będę zaglądać i czytać > coście stworzyli. Suchej rita, to niyma tak uaps, chup na krowa jusz je ciela! Jo tysz kedys´ sztudjyrowou ta wasza polsko gwara i musza pedziec´ ze je dziebko podobno do jynzyka s'loonskego. pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 10:13 Francik bua Wloz na rua Sleciou z ruy Miou czi buy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.BO1.srv.t-online.de 03.03.03, 19:05 Jo tysz mom pora. Mozno njykere som znane - ale moze i njy: ...Ta waszo dziolcha to tako zwjyndlo leluja. ....Na to bych som njy prziszol, kejbys mi nie pedziol. ....Ty guptasiu. Przi mie to mozesz sie skryc! ...Faflosz, faflosz, a gynsi ci pympek lobgryzajom. ...A z doma ci njy piszom, bo tytkow njy majom. ...Na zodnego njy idzie sie spuscic. ... Kozdy dziyn szlapy myja, a pierziny czorne. ....Faflosaz,faflosz a wancki ci pod nosym handsztandy ciepiom. ....Tyn mo cebula, co mu jom wancki cisnom. I to by bolo na razie na tyla. Mom jeszcze pora innych - ino musza sie je przipomniec Pyrsk ! Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager do rity kero mo zajyncia IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 10:25 Szkryfuas tak "napiszcie najśmieszniejsze słowo gwarowe i najgłupsze i przetłumaczie to na język polski - przepraszam za kłopot i z góry dziękuję" bakynborta - to je jak bajtel sie myje i na randzie okouo dziobka(twarzy) zostowo mo po umyciu czorne. Mama godo to bajtla: "Jak zes sie to umou?! A ta bakynborta to co?" - Przinajmiyj mie tak godoua moja mama. Jeszcze cosik pomysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager fitulityngeszeft IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 11:10 to je taki mauy geszeft, np kajsie pierdouy ino sprzedowo Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans S'loonske powiedzynia II 03.03.03, 19:52 Fto sieje groch w marcu To warzy go w garcu A fto w maju tyn w jaju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 21:03 dziękuję wszystkim , dużo dla mnie zrobiliście - ogłaszam koniec akcji. Mam tylko jeden problem , jak to przetłumaczyć na j. polski, będę się domyślać. Jutro zajęcia, zdążyliście na czas za co stawiam wam wirtualne piwo. Jeśli możecie pozdrówcie ballesta, powiedzcie mu, że ma wspaniałych przyjaciół. Życzę wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: My Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.03, 21:10 My Ci tysz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 04.03.03, 19:51 Sztop kapela szwagra bijoom! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: S'loonske powiedzynia II 04.03.03, 20:47 hanys_hans napisał: > Sztop kapela szwagra bijoom! Szwager - nie daj się (komu tak podpadłeś? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:13 Ach, kozouch Hanysowi zmazac take wpisy od pieronym pamiyntliwyj "Dziouchy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager ps IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:17 ale jak to godajom zymsta je süß, haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: ps IP: *.pppool.de 04.03.03, 21:36 Szwager tys je gupszy jak dukszy, zaplesnialy krupnioku rynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krupniok Re: ps IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:39 synek a maznou cie kedys taki krupniok kedys bez tyn gupi bezpysk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: ps/ps IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 21:40 to bouo take slonske powiedzynie ino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II/zberezne IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.03, 22:28 dzwigej keca bo leca Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II/zberezne 04.03.03, 22:36 Tam zes´ tysz byu taki moondry? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: S'loonske powiedzynia II/zberezne 05.03.03, 07:45 No wyjscie som pieroniki, to wy sie z Ritom unteNhaltujecie :-) a jou uo tym nic niy wiym !!! Dzisiej marsz do koscioua niech wom farosz wasze uepetyny do miski z hasiem wrazi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II/niyzberezne IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.03, 13:12 Piernika kandego! Jo to chciou dac sam a douch przedtym do blank inkszego wonta - pardom! A tera to co sam miauo byc: Mosz konia a piechty uazisz. svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II/niyzberezne 05.03.03, 18:56 Jak cie widzoom tak cie piszoom Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: S'loonske powiedzynia II/niyzberezne 05.03.03, 20:26 Jakby kouzka/koziczka niy skakala,to by slimok wystow rogi. A z Polskich : "Bog zaplac" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 05.03.03, 22:00 "idoom ciotka z Fridoom jedna z nozym drugo z dzidoom" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 05.03.03, 23:09 "dwa chachary z jedny szpary" Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: S'loonske powiedzynia II 05.03.03, 23:23 Jok zech jechou do Rybnika,slyszou zech tam muzyka. Tancowali tam :Slepy Jurek,Mathylda i Mazurek. Niyskocz tak wysoko w gora ,bo zrobisz w niebie dziura. I wszystkie Swontki pozlatywali i z Matyldom Tancowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.B Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.03, 23:32 Kto mo bzika-do Rybnika,a kto troszka to do Toszka. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: S'loonske powiedzynia II 05.03.03, 23:36 no je w tym rech ;) A wto je zdrowy tyn do Dabrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niywariat Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.03, 23:40 To jo juz wola som na ochotnika do Toszka Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: S'loonske powiedzynia II 06.03.03, 00:29 Musisz pojechac do Toszka,bo lostatnio widzieli Cie na torgu jak zes miou na nodze ponczoszka. Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: S'loonske powiedzynia II 06.03.03, 08:35 "fulosz jak mulorz a malty nie mosz" Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: S'loonske powiedzynia II 06.03.03, 13:27 "Ty mi mozesz kole rzyci luft plompac,glajzy klasc,wozki cis" ½ Willie'go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 13:32 Ty mi magesz pukel runter sjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefel Re: S'loonske powiedzynia II IP: 195.94.206.* 06.03.03, 19:21 Tak se poczytałem te ausdruki i naszła mnie reflekcja. Przez ostatnie 30lat bo tyle moga pamietać jezyk ktotym się poslugujemy zmienil sie potfornie. Dziesiątki słow które kiedyś były w powszechnym uzyciu juz nie funkjonuje. Kto godo terazki sznitloch, oberiba, blumkol, serwus, fandzolić, halać, pszać, fukać, klopsztanga, bifyj, rojber, honcwot, elwer, spodnioki. Jak bym chwile pomyślał to jeszcze kupa inakszych slow bym znalazł. Szkoda że pomału to już historia. Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 19:33 Mosz recht. ajnie i naturalnie mode juz ino ziodko tak godajo - coukimi zdanioma itd. Ale prziznom sie ze ze mojom cztyrdziestkom przez ostatni tydziyn toch ino tego "huncwota" niy pedziou. Ale i naszo godka sie zmiynio. Sam jedyn przikuad. Godou kto kedys "W ta i nazod a do Azot" ? Chyba niy. Pozdrowiom! tysz ze "Rajchu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 19:36 Mosz recht. Fajnie i naturalnie mode juz ino zodko tak godajom - coukimi zdanioma itd. Ale prziznom sie ize ze mojom cztyrdziestkom przez ostatni tydziyn toch ino tego "huncwota" niy pedziou. Ale i naszo godka sie zmiynio. Sam jedyn przikuad. Godou kto kedys "W ta i nazod a do Azot" ? Chyba niy. Pozdrowiom! tysz ze "Rajchu" A tyn nowy puter to zaro wyciepna, bo mi ostatnio durch take jaja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 06.03.03, 20:09 Kooniec muzyki do doom motyki! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 26.10.03, 19:27 "Robota to gupota!" "Picie to je zycie!" "Sto lot zycio, dwiesta picio!" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 30.11.03, 15:02 "pszeszou s´wiat i pyterkarty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.03, 19:17 w dupie bol i gowno wiziol. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 30.11.03, 20:22 Gość portalu: mesco napisał(a): > w dupie bol i gowno wiziol. Idzie gówno woomwozym a powroz´nik spowrozym, mesco z obrynczoom jak chycoom to gówno zamynczoom Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 11.12.03, 11:12 Poprawiyu sie, z papucza na lacz! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 13.12.03, 21:29 "Uoon mo szlips a w kapsie nic" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 26.12.03, 13:36 "Pytej sie mie a jo ciebie" Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: S'loonske powiedzynia II 27.12.03, 13:48 "Leute, die nach Oberschlesien kommen, weinen zweimal, einmal, wenn sie kommen und einmal, wenn sie wieder gehen müssen." Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 27.12.03, 20:31 "leciou pies bes uowies" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 30.12.03, 11:42 "co stoji a niy jest niy pisze sie w ryjestr" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 31.12.03, 20:34 "Dej se pozoor bo idzie dozoor" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 01.01.04, 17:05 "zesrej sie a niydej sie" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 01.01.04, 18:20 "jadymy dali stym s´watym" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 02.01.04, 00:07 "kooniec muzyki do doom motyki" Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: S'loonske powiedzynia II 06.01.04, 21:58 www.gornyslask.pl/beranie/frazeologia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.04, 22:13 Aus einem verzagten Arsch, kommt kein fröhlicher Pfurz. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 11.01.04, 14:54 woda + kroomka = wodzioonka Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 11.01.04, 15:23 "Zesrej sie a niydej sie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustlik Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 20:28 Hast Du Krümel in der Spalte, ist es Kacke und zwar alte! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: S'loonske powiedzynia II 11.01.04, 20:42 Na pytanie cery - mamo, a mogam se strzelic ze franckiem ? "To przeca nie je myduo, to se nie wymydli " Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 12.01.04, 22:23 "Sztyry szkouy dwa kosciouy kino i aptyka" Odpowiedz Link Zgłoś
ewerton Re: S'loonske powiedzynia II 12.01.04, 23:03 Matka z Cerom dobrze zerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: S'loonske powiedzynia II IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.04, 23:10 Mach einem Arsch klar, daß er ein Arsch ist - bis zum letzten Furz wird er es abstreiten. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 13.01.04, 23:00 W małości słow Wielko mądrość sie kryje; Ale kery dużo beble, Niy wiela mądrego mo do powiedzynio... Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.01.04, 22:56 "wszyndzie soom ludzie i ludziska" Odpowiedz Link Zgłoś
ewerton Re: S'loonske powiedzynia II 28.01.04, 09:45 Ty mosz Brele jak dno od ,,Jabola" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 24.02.04, 22:49 "Ojciec muzykant a syn troomba" Odpowiedz Link Zgłoś
ewerton Re: S'loonske powiedzynia II 25.02.04, 08:09 Niy rob mie za bouzna. -Lepi za bouzna jak za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 28.02.04, 22:54 "szpara c´wiara i gitara" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 14.03.04, 23:01 "ty mosz sztima jak gyns´ bez zima" Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 28.03.04, 00:16 srauy muchy bydzie wiosna Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: S'loonske powiedzynia II 02.06.04, 22:58 Dugi jak miesioonc a chudy jak wypuata Odpowiedz Link Zgłoś