Dodaj do ulubionych

Telewizja w Gliwicach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:43
Czy to nowa tuba gliwicka? Ktoś w to musi niezłą kasę pompować
www.telewizja.gliwice.pl
czy ktoś wie cóżś to takiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: tina Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:06
      Przeciez widzisz, ze to tuba Frankiewicza. Ciekawe skad ta TV ma pieniadze...
      • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gwardii.osi.pl 23.06.07, 09:39
        oczywiście że musi być Zygmunta :) a nie widzisz reklam na tej stronie? Ja będąc
        krótkowidzem widzę reklamę na przykład ETISOFT - Tobie się oczywiście wydaje, a
        ja wiem :P
        • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:16
          Obawiam się, że z reklam to się nie utrzymuje - za mało ich jest.
          A robione jest profesjonalnie - więc musi to kosztować niemałe pieniądze. No to się zastanawiam, kto je tam pompuje. Masoni? Cykliści? W każdym razie nieźle to sobie ktoś wykombinował...
          A może od końca? Kogo w Gliwicach na to stać?

A czyja tuba, to może się wyjaśni przy pierwszym medialnym konflikcie Frank vs Bereś :-)
          • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 23.06.07, 13:39
            > A robione jest profesjonalnie - więc musi to kosztować niemałe pieniądze.

Że jest profesjonalnie robiona to się zgadzam. Że to nie najtańsze hobby, to
            też się zgadzam. Ale żeby od razu tuba propagandowa?? Na pewno nie ma w tym
            przedsięwzięciu ani złotówki z UM, więc można spokojnie powiedzieć, że to
            niezależne medium.
            • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:04
              kosztowne hobby?

Popatrz na ilość materiału i na ich jakość. Materiały telewizji zabrzańskiej, którą utrzymuje ich UM to przedszkole przy Gliwicach.

Jeżeli ktoś finansuje przedsięwzięcie, które w sąsiednim mieście jest UTRZYMYWANE przez Urząd Miejski, to przecież musi mieć w tym jakiś interes.
              To jest przynajmniej kilku fachowców i niemałe koszty realizacji. Policz same pensje.

Ja wiem, że na świecie jest teraz trend na telewizje internetowe - i inwestuje się w nie ciężką kasę licząc na zyski za parę lat - ale kogo u nas na to stać i kto jest taki przewidujący?

No to się pytam - jak myślicie - kto za to płaci - no i PO CO?
              • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 23.06.07, 16:09
                > To jest przynajmniej kilku fachowców i niemałe koszty realizacji. Policz same
                > pensje.

Z tego co mi wiadomo, pracownicy TV Gliwice nie są opłacani. To są w dużej
                mierze hobbyści, którzy robią to dla przyjemności. Choć pewnie nie pogniewaliby
                się, gdyby telewizja zaczęła przynosić jakieś zyski. ;)
                • Gość: telemaniak Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 19:36
                  Ja tam nie wiem kto i za ile to robi, ale wiem, że przynajmniej dwóch chętnych do wejścia w ten business już jest. Czyli dobrze wyczuty moment.
                  Nie wierzcie, że ktoś robi coś takiego za darmo. Najwyżej się nie przyznaje....
                  Tu idzie o ciężką kasę.
                  Ale najważniejsze jest, że ktoś się odważył, i robi to nienajgorzej. Zobaczymy z jaką opcją polityczną pójdzie
                  • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 23.06.07, 21:00
                    Właściwie to chyba mniej istotne, kto za tym stoi i w czyją pójdzie stronę.
                    Grunt, że pojawiło się w Gliwicach takie medium. Myślę, że przede wszystkim
                    warto tę telewizję oglądać, szczególnie jeśli jest taka profesjonalna. :)

www.tv.gliwice.pl
                    • Gość: lord Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.jota.digi.pl 23.06.07, 22:14
                      Mieszko966 dobrze reklamujesz swojego pracodawcę. Bardzo dobrze!!!
                      • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 00:37
                        > Mieszko966 dobrze reklamujesz swojego pracodawcę.

No to w końcu kto komu płaci? Mieszko, przestań ściemniać...

I kto to jest Wolf?
                        (tzn kto to jest O.... i L....., bo F... i W... już znamy :-))

J-23
                        • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 24.06.07, 03:13
                          > No to w końcu kto komu płaci? Mieszko, przestań ściemniać...

Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś miał komuś płacić. No ale może czegoś nie wiem.
                          Może nieustraszeni tropiciele spisków i lewych pieniedzy wiedzą więcej ode
                          mnie. ;)
                        • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gwardii.osi.pl 24.06.07, 09:01
                          o Pani ciekawa zmieniła nick? Jak się masz bereklonie.... :)

nie masz argumentów na personalne ataki to zaczynasz ludzi śledzić?. Co zmieni
                          fakt że poznasz kim jestem?

p.s.
                          proponuję szukać na UM od głównego wejścia na lewo ....do końca i ....
                          • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:16
                            >o Pani ciekawa zmieniła nick?

Nie przesadzaj, bo zmuszasz mnie do tłumaczenia się...
                            Naprawdę WOLFa nie pamiętasz wilczurze? :-)
                            Wehrnitz,
                            Ohlers,
                            Lubow,
                            Fahrenwirst.

Czyżbyś zatracał zdolność odróżniania żartów od berekloniarstwa?
                            ;-)
                            • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gwardii.osi.pl 24.06.07, 12:15
                              ooooo pardąsik :) tego nie znałem zaraz doczytam z historii kto to.

pozdrawiam
                              • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 24.06.07, 23:52
                                > tego nie znałem zaraz doczytam z historii kto to.

To nie z historii, tylko ze "Stawki większej niż życie". Gruppenfuhrer Wolf.
                        • Gość: lord Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.jota.digi.pl 24.06.07, 19:13
                          Nie poniali aluzji. Spieszę zatem z niusem - A.W. ( mieszko966)pracuje od kilku
                          dni z TVG. Nieprawdaż?
                          • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:38
                            Mieszko, nie czj się, powiedz coś
                            • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 25.06.07, 16:24
                              > Mieszko, nie czj się, powiedz coś.

Tak, przyjąłem ofertę współpracy z TV Gliwice.
                              Chyba nic w tym dziwnego. To normalne, że tak ambitne media, jak TV Gliwice,
                              współpracują tylko z najlepszymi dziennikarzami. ;)
                              • sss9 Re: Telewizja w Gliwicach 25.06.07, 16:54
                                mieszko966 napisał:

> > Mieszko, nie czj się, powiedz coś.
                                >
                                > Tak, przyjąłem ofertę współpracy z TV Gliwice.
                                > Chyba nic w tym dziwnego. To normalne, że tak ambitne media, jak TV Gliwice,
                                > współpracują tylko z najlepszymi dziennikarzami. ;)

niezależność kończy się tam, gdzie ulega się "sugestiom" kogo należy zatrudnić. :)
                                • mieszko966 Re: Telewizja w Gliwicach 25.06.07, 17:16
                                  > niezależność kończy się tam, gdzie ulega się "sugestiom" kogo należy
                                  > zatrudnić.

Jakiego rodzaju "sugestie" masz na myśli??
                                  • Gość: telemaniak Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 19:28
                                    Co z tą niezależnością, to się okaże jak wyjdzie kto za to płaci.

Ostatnie - co ciekawsze - pozagliwickie ploteczki pozwalają sądzić, że tej niezależności tak wiele nie będzie. Przy takim boomie na lokalne internetowe media nikt na niezależność nie pozwoli. Może trochę pozorowanej będzie, niech się ludzie przyzwyczają - ale za dwa lata będzie jak znalazł. Na razie widzę, że F. jest w tvG a jedynego porządnego radnego nie ma. A miałby co powiedzieć...
                                    • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.06.07, 09:43
                                      a czy jedyny porządny radny :) ma parcie na szkło? :))
                                      Umówmy się dopóki ludzie będą cytować FAKT jako źródło informacji dopóty
                                      informacje będą przedstawiane pod płacącego. To jasne - społeczeństwo musi być
                                      myślące i mieć swoje zdanie. No i jest jeszcze taka instytucja która nad prasą i
                                      tv czuwa - KRRiT oraz ta cała komisja etyki mediów.

Czytaj i oglądaj co chcesz ale przy wszystkim myśl!. Mi jakoś przez oczy FUCKT
                                      nie przechodzi tak jak i NIE ale wiem że dużo ludzi to czyta i nie są wariatami.
                                      Tylko z takich gazet trudniej wyłapać prawdę.
                          • Gość: gosc Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 11:43
                            Niezla telewizja jak szpicli i szubrawcow zatrudnia. Ale przeciez wylacznie po
                            powstala. Na szybko i byle jak. Nikt nie robi przeciez TV w internecie. Wybory
                            sie zblizaja to Frankiewicz szykuje sobie kampanie, jeszcze jedna tuba. I
                            sciaga elektorat z nad morza.
                            • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.06.07, 12:11
                              UWAGA UWAGA - znawca wielonickowiec bereklon przemówił:
                              > Niezla telewizja jak szpicli i szubrawcow zatrudnia.
                              Znasz chociaż jednego? Powiesz mu to w oczy? Tutaj jako anonim to łatwo Ci idzie.

>Ale przeciez wylacznie po powstala.
                              Ooooo ciekawe że na razie nie ma nic o UM, więc nie spełnia jak dotychczas
                              swojego statut i misji.

> Na szybko i byle jak.
                              A skąd wiesz ile trwały przygotowania do powstania? Dla mnie nie jest to byle
                              jak, chociaż małą mają promocję.

> Nikt nie robi przeciez TV w internecie.
                              BUehehhehehehhehehehehehe - właśnie teraz wszyscy robią w internecie. TVN,
                              POLSAT, WP, ONET .... wszyscy transmitują swoje programy w internecie - BO JEST
                              TANIEJ! i dociera do większej ilości odbiorców. Taka mała nie dostrzegalna dla
                              Ciebie zaleta.

>Wybory sie zblizaja to Frankiewicz szykuje sobie kampanie, jeszcze jedna tuba.
                              Chyba do wyborów wszyscy mają takie same szanse na prezentację w tej tv,
                              przecież to wolne media. Więc na ferowanie wyroków i takich bzdur jest trochę za
                              szybko, nie uważasz? Czy według Ciebie TVP którego prezesem jest członek PO jest
                              w trakcie wyborów tubą PO?
                              Jeżeli na ostatnie pytanie odpowiedziałeś TAK to otrząśnij się - stan wojenny
                              już minął.

> I sciaga elektorat z nad morza.
                              Szkoda że bez prawa głosu.
                            • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:03
                              chyba przesadzasz, tym bardziej, że linia "polityczna" wcale nie jest określona. Na razie jest dużo kultury, działań społecznych - ale jakiejś zjadliwej polityki to nie zauważyłem.
                              I między innymi z powodu tej nieokreśloności politycznej - a może obiektywizmu - jestem ciekaw kto to finansuje - bo z linii programowej tego wywnioskować nie można.
                              A ty jesteś po prostu niemiłym gościem
                          • Gość: baba-jaga Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 12:04
                            No i na samym starcie ta "telewizja" stracila wiarygodnosc. Ale pewnie jej to
                            zwisa.
                            • Gość: wilczur Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.06.07, 12:14
                              zapomniałaś babo-jago dodać że dla ciebie i wszystkich bereklonów.

Nikt cię nie zmusza do oglądania tej telewizji. I nawet śmiem twierdzić że nikt
                              nie będzie cie o to prosić.
                            • Gość: mmx166 Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:08
                              W jaki sposób straciła wiarygodność? Może radny B nie miał nic do powiedzenia. Niech się przygotuje i coś powie ciekawego - też chętnie posłucham i oglądnę. Jeżeli są dzieci z domu dziecka i koncert na kraku, to radny B też mógłby się postarać. No chyba, bereklony nie potrafią.
                              Ja sobie na razie poobserwuję, bo pomimo moich podejrzeń, dobrze, że takie medium powstało - zgodnie ze światowymi tendencjami. Chociaż raz ktoś wykazał się myśleniem przyszłościowym (kto by to nie był)
                              • Gość: telemaniak Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:46
                                straciła straciła wiarugodność. Chociażby przez rozmowy z Frankiewiczem. Wiarygodna telewizja nigdy by sobie na to nie pozwoliła. I to Forum całe pokazują - a to przecież śmierdź dla handlu gliwickiego. A z kościołów to tylko tych dziwaków z niby centrum koło katedry pokazują. A tyle jest innych pięknych mszy
                                • Gość: wilczur OT konkursik IP: *.gwardii.osi.pl 26.06.07, 21:11
                                  AAaaa proszę nawet mój ulubieniec sss9man załapał się na filmiku o forum. Proszę
                                  sprawdźcie sobie 1min15sec filmu taki żółty napis wspaniale opisujący naszego
                                  forumowego ......... :))))))))))

p.s.
                                  link do filmu:
                                  www.telewizja.gliwice.pl/ "walczyć będą do końca"
    • Gość: maki Re: Telewizja w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:16
      Poza tym kręcą wszystkie sesje i dzięki temu każdy może zobaczyć jak zachowuje
      się i co mówi męczennik za miliony czyli radny B. Dodatkowo można posłuchać co
      mają do powiedzenia na przykład rozmaici aktywiści w stylu p. Piczoraka czy
      jeszcze paru innych. Az chciałoby sie zapytać: Czy na sali jest lekarz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka