Dodaj do ulubionych

Pytanie do profesora.

IP: *.zs11.eu 29.01.08, 21:11
Jakie po tylu miesiącach siedzenia za NASZE PIENIĄDZE ma osiągniecia ? Ile ze swoich obietnic wyborczych spełnił. Co stworzył/załatwił/ naprawił ? Oprócz stworenia 2 stron internetowych, zainstalowania kamry internetowej i pisania setek bezefektownych pism ?
Obserwuj wątek
    • majka220 Re: Pytanie do profesora. 29.01.08, 23:09
      Gość portalu: aksjomat napisał(a):

> Jakie po tylu miesiącach siedzenia za NASZE PIENIĄDZE ma osiągniecia ? Ile ze s
      > woich obietnic wyborczych spełnił. Co stworzył/załatwił/ naprawił ? Oprócz stwo
      > renia 2 stron internetowych, zainstalowania kamry internetowej i pisania setek
      > bezefektownych pism ?

To sie jeszcze okaze ,czy "bezefektooowne"
      A to, ze o taka oczywista i prosta do zalatwienia sprawe, jak skierowanie
      dewastujacego ludzkie zdrowie i miasto bandyckiego najazdu TIRow na ISTNIEJACA
      droge objazdu, trzeba tak dlugo walczyc swiadczy niezbicie,ze Polska jest krajem
      kompletnego BEZPRAWIA
      Predzej,czy pozniej jednak ta patologia sie skonczy i skonczy sie bezkarnosc jej
      autorow i ich bezczelnych klakierow.
      • fesia Re: Pytanie do profesora. 29.01.08, 23:19
        > Jakie po tylu miesiącach siedzenia za NASZE PIENIĄDZE ma osiągniecia ?

Nie pytaj tylko czytaj prasę lokalną. NG napisały, ze z obecnej rady, jedynie
        radny Berezowski poważnie traktuje swój mandat i swoich wyborców.

cały tekst z NG :

Gdyby nie materialne ślady działalności rady można by wątpić w jej istnienie.
        Skoncentrowała się na regulowaniu swojego życia wewnętrznego. Jakby zapomniała,
        że te wszystkie plany, procedury, standardy, statuty nie są celem samym w sobie,
        ale ułatwiać mają wypełnianie podstawowej misji jaką jest służba społeczeństwu.
        Niewątpliwie tak pojmuje wykonywanie mandatu Marek Berezowski. Jako jedyny daje
        liczne dowody swojej aktywności i twardo pilnuje interesu wyborców, którzy mu
        zaufali. W pojedynkę potrafi wpłynąć na decyzje władzy. Bezpośrednie
        zaangażowanie jego koleżanek i kolegów na rzecz obywateli spełnia się w
        postawieniu pytania i przyjęciu odpowiedzi. Władza rzekła, temat zamknięty.
        Rada dała się przerobić w monolit. Proces ten przebiegł bezboleśnie. Obyło się
        bez obłupywania kantów. Obrobił ją na gładko wyrafinowany "piar", który pozwala
        pofolgować przyrodzonemu ludziom lenistwu. Dobrem samoniemaniu daje alibi
        wykształcona na rodzimym podwórku "poprawność polityczna". W tym kodeksie
        postępowania radnego odwaga uchodzi za pieniactwo, niezależność myślenia za
        głupotę, a konformizm ma wartość cnoty.
        Od 1989 roku były rady lepsze i gorsze, buzujące żarem emocji i bardziej
        spolegliwe. Każda miała jednak swoje gwiazdy - liderów debaty, prowokatorów, czy
        choćby tylko harcowników, kruszących kopie ku uciesze publiczności. Obecna jest
        wyprana z indywidualności. Ikrę stracili nawet ci, którzy zapracowali we
        wcześniejszych latach na miano mistrzów ciętej riposty. Wtopili się w monolit, z
        którego trudno wyłuskać imiona.
        Gliwicka demokracja przeszła daleką drogę. Powoli przybiera kształt, w którym
        rada pełni rolę dekoracji, bo jako organ władzy okazuje się zbędna. W
        samorządności po gliwicku prezydent może przecież rządzić sam.
        • stasiek17 Re: Pytanie do profesora. 29.01.08, 23:36
          ..." Gliwicka demokracja przeszła daleką drogę. Powoli przybiera kształt, w
          którym rada pełni rolę dekoracji, bo jako organ władzy okazuje się zbędna."...

To prawda, gdyby mieli resztki przyzwoitości, to powinni diety zwrócić.
          • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:00
            a co ja innego od dłuższego czasu sugeruję? ;)
            ciekawym tylko kiedy się wreszcie obudzą inni, ale nie liczę na radnych - ci
            umościli sobie wygodne funkcje i drą łacha z wyborców. ich jednak potrafię
            zrozumieć - władza deprawuje, może jednak jak na ilość nowych radnych zbyt szybko.
            pamiętacie może osobowość jaką próbował się przedstawiać Mieszko Adamkiewicz? że
            organizator, animator, taki cycuś glancuś. gdzie on jest, kto coś o nim słyszał
            odkąd trafił na stolec, już nie robi "darmowych" dyskotek w Gwarku?
            jedna nowa radna dostała fuchę w starostwie (chyba żeby miała blisko z pracy) i
            chociaż mieszka na tej samej trasie przejazdu ciężarówek co Berezowski, dotąd
            nie słyszałem, żeby jej ten skandal przeszkadzał.
            a czy pamięta ktoś jednego z radnych, który tu nawet próbował polemizować,
            tłumaczyć i informować? przepadł gość w rodzinnym gniazdku (?), a ja chciałem
            się dowiedzieć jak to jest, że wg jego słów organizacja, która dostała od miasta
            budynki w Fabryce Drutu pod warunkiem, że cyklicznie raz w miesiącu będzie
            organizować coś dla mieszkańców, od czerwca nie zrobiła nic i nikt nie ma do
            niej pretensji.
            czy komuś z was, mieszkańców miasta ktokolwiek wytłumaczył fenomen utopienia nad
            morzem 350 tys. PLN, co zostało przez radę klepnięte bez słowa sprzeciwu i
            anonsowane jako sukces promocyjny, po czym pod pretekstem reorganizacji
            pomysłodawczynię tej wtopy roku zdegradowano do prostej biurwy. to ja się pytam
            sukces czy marnotrawstwo naszych pieniędzy, których rzekomo na pilne potrzeby
            mieszkańców tu i teraz brakuje?
            ...
            • stasiek17 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:09
              > a czy pamięta ktoś jednego z radnych, który tu nawet próbował polemizować,
              > tłumaczyć i informować? przepadł gość w rodzinnym gniazdku (?), ...

pewnie nadal szuka przyczepki do konia :)
              • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:23
                widzisz Stasiu, on może już znalazł, podobnie jak wielu inteligentnych i
                zaradnych gliwiczan, którzy mając już tego syfu dosyć wynoszą się z Gliwic.
                zostają "emigranci wewnętrzni", albo niedouczone i ograniczone prostaki, którym
                wszystko jedno, albo kretyni, którzy starają się nieudolnie udowadniać, że tu
                jest wszystko OK, a jeśli nie jest, to i tak jest, bo gdzie indziej jest tak
                samo lub gorzej.
                • wilczur_123 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 08:49
                  co powstrzymuje tak inteligentnego i mądrego ssmana od wyprowadzki w takim razie?
              • Gość: kibic Re: Pytanie do profesora. IP: *.adsl.alicedsl.de 30.01.08, 10:52

> pewnie nadal szuka przyczepki do konia :)

Myślisz, ze ten koń to ta Pr51-szkapa? No to będzie miał za..radny problem z ta
                przyczepka, żeby temu sługusowi dogodzić.
            • Gość: gej from kopernik Re: Pytanie do profesora. IP: *.kopnet.pl 30.01.08, 00:23
              > chociaż mieszka na tej samej trasie przejazdu ciężarówek co
              > Berezowski, dotąd nie słyszałem, żeby jej ten skandal przeszkadzał.

Co tylko dowodzi, że nie wszystkim on przeszkadza, a co za tym
              idzie, że tragiczne skutki przejazdu tirów są być może nieco
              przereklamowane. Coś o tym zresztą wiem. Sam też mieszkam
              teoretycznie na trasie przejazdu tirów (do Lila) i też mi jakoś
              ten "skandal" nie przeszkadza.
              • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:28
                Gość portalu: gej from kopernik napisał(a):

> > chociaż mieszka na tej samej trasie przejazdu ciężarówek co
                > > Berezowski, dotąd nie słyszałem, żeby jej ten skandal przeszkadzał.
                >
                > Co tylko dowodzi, że nie wszystkim on przeszkadza, a co za tym
                > idzie, że tragiczne skutki przejazdu tirów są być może nieco
                > przereklamowane. Coś o tym zresztą wiem. Sam też mieszkam
                > teoretycznie na trasie przejazdu tirów (do Lila) i też mi jakoś
                > ten "skandal" nie przeszkadza.

powiedz mi klaunie skąd pochodzi ten cytat:

"Promocja miasta: wsłuchiwanie się w opinię publiczną
                i wyciąganie z niej wniosków o tym co jest istotne dla mieszkańców miasta."
                • Gość: US Re: Pytanie do profesora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 02:22
                  > > Co tylko dowodzi, że nie wszystkim on przeszkadza, a co za tym
                  > > idzie, że tragiczne skutki przejazdu tirów są być może nieco
                  > > przereklamowane.
                  Nie zartuj. Ona po prostu ma korzysci z ZF i niech no tylko pisnie, a juz po
                  niej. Wiec, nie rob jaj.

>Coś o tym zresztą wiem. Sam też mieszkam
                  > > teoretycznie na trasie przejazdu tirów (do Lila) i też mi jakoś
                  > > ten "skandal" nie przeszkadza.
                  Wypisz wymaluj wyjete ze "Zmiennikow" cytat: "O, nie! Ja sie do polityki nie
                  mieszam! A tak w ogole, to mnie sie zasadniczo wszystko podoba!" Wydawalo sie,
                  ze ten zywy skansen prymitywnego komunizmu juz wyginal, a tu okazuje sie, ze w
                  Gliwicach jeszcze nie.
          • Gość: augustyn Re: Pytanie do profesora. IP: *.polsl.pl 30.01.08, 07:39
            Do niedawna oszołoy uważały NG za marionetkę frankiewicza. teraz sie na nią powołują. Typowo "stasiowa" logika. Mają zdanie jak im pasuje.

Dla oszołoma stasia kryterium porównawcze między zabrzem a gliwicami jest liczba hipermarketów przeciw którym protestował zajadle. Ot typowa logika liczytirów.
          • Gość: augustyn Re: Pytanie do profesora. IP: *.polsl.pl 30.01.08, 07:46
            Gdybyście mieli resztki przyzwoitości to byście nie pisali bzdur na forum.
          • Gość: dementowanie anieprawda Mieszko Adamkiewicz robi nadal darmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 23:12
            anieprawda Mieszko Adamkiewicz robi nadal darmowe imprezy
        • Gość: gej from kopernik Re: Pytanie do profesora. IP: *.kopnet.pl 30.01.08, 00:19
          > Nie pytaj tylko czytaj prasę lokalną. NG napisały, ze z obecnej
          > rady, jedynie radny Berezowski poważnie traktuje swój mandat i
          > swoich wyborców.

"Stawiam kasztany przeciw orzechom", że autorką tego wiekopomnego
          artykułu jest szanowna redaktor Lichecka. ;)
          • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:25
            Gość portalu: gej from kopernik napisał(a):

>
            > "Stawiam kasztany przeciw orzechom", że autorką tego wiekopomnego
            > artykułu jest szanowna redaktor Lichecka. ;)

pytanie takie mam: co dla ciebie zrobił jakiś radny/-a?
            możesz się zacząć skupiać, czasu masz jak lodu pod czaszką. odpowiesz kiedy
            (jeśli) stopnieje.
            • Gość: gej from kopernik Re: Pytanie do profesora. IP: *.kopnet.pl 30.01.08, 00:35
              > pytanie takie mam: co dla ciebie zrobił jakiś radny/-a?

Jeśli pytasz o to, co zrobili konkretnie dla mnie, to odpowiadam, że
              nie miałem jeszcze okazji u żadnego interweniować, więc nic. Żaden.
              Z radnym Berezowskim włącznie. No może poza tym, że radny Berezowski
              głosował za odłączeniem od mojego miasta 120 hektarów autostradowych
              gruntów. Może więc lepiej, że inni radni nic nie robią, niż mieliby
              takie głupoty wyczyniać ze swoim guziczkiem.
              • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 00:43
                dajesz piękny dowód na to, że radni, a przynajmniej ci, którzy nic bez twojej
                interwencji nie robią, są zbędni. nie szkoda ci kasy, którą na nich wydajesz, bo
                nawet nie wiesz ślepaku ile jej pochłaniają.
                osobną sprawą jest twoja imponująca niewiedza o tym jak żyje i rządzi się
                miasto, a więc czy masz po czym chodzić, jeździć, czym jeździć, w czym mieszkać,
                w jakim otoczeniu, itd, itp. wg podobnych tobie ciemniaków wszystko robi się
                samo, a jak czegoś nie ma, to znaczy, że nie potrzeba. :) kuźwa, skąd tych
                kretynów się tylu bierze, przecież was nie sieją?
                • Gość: gej from kopernik Re: Pytanie do profesora. IP: *.kopnet.pl 30.01.08, 00:54
                  Jakoś nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi. Oczywiście, że wiem, jak
                  rządzi się miasto. Zdaję sobie sprawę, czym zajmują się na co dzień
                  radni. Większość z ich działań w ten czy inny sposób dotyka mnie
                  osobiście, ale nie będę przecież tych wszystkich spraw wymieniał.
                  Mógłbym napisać, że radni zgodzili się na przykład na budowę centrum
                  logistycznego na Literatów. Mnie osobiście to może nie dotyczy (nie
                  licząc tych kilku tirów za oknem), ale troche ludzi dostało tam
                  pracę i pewnie są za to radnym wdzięczni.

A czy radni są zbędni? Ich głównym zdaniem jest kontrolowanie
                  prezydenta. Większość decyzji prezydenta musi zostać zaakceptowana
                  przez radę. Fakt faktem, że w Gliwicach dzieje się to dosyć
                  automatycznie, więc może i racja, że radni są nam mniej potrzebni.
                  Co nie zmienia faktu, że być muszą, bo takie jest prawo. Oprócz
                  kontroli działań prezydenta, każdy z radnych coś tam robi dla swojej
                  dzielnicy i wyborców. Aczkolwiek ja osobiście nie jestem w to
                  zaangażowany, ani wtajemniczony. Trzeba by się wybrać czasem na
                  obrady jakiejś komisji, tam ponoć najlepiej widać tę ich pracę.

PS. Zanim nazwiesz kogoś cieniakiem, najpierw popatrz na siebie. Za
                  bystry też nie jesteś. Bardziej pyskaty, niż bystry.
                  • sss9 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 01:07
                    coś jakby topniało, ale nadal skutyś lodem. jeden taki sopel twierdził z pełnym
                    przekonaniem, że jak się jakiś sklep czy knajpa w mieście otworzy, to jest to
                    zasługa Frankiewicza. teraz mamy już całą radę zasłużonych. może by im tablicę z
                    portretami wystawić za magistratem? :)
                    nie znalazłeś jeszcze autora cytowanych słów? :)
                    każdy z radnych coś takiego sobie wpisał w menu folderów wyborczych, wypisywali
                    też inne androny, ile z nich zrealizowali?

zainteresuj się co inni radni robią, co zrobili, a później jeśli będziesz mieć
                    uzasadnione powody, drwij z Berezowskiego. tymczasem robisz oborę tylko dlatego,
                    że ten facet nie siedzi jak reszta myszy pod miotłą i wypełnia swój mandat radnego.
                    • Gość: US Re: Pytanie do profesora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 02:26
                      A ja mysle, ze w tym szalenstwie jest metoda. Zaatakowac radnego, moze odczepi
                      sie od tirow. Ostatnio przeciez wpadl na pomysl wagi, a to juz robi sie troche
                      nie fajnie.
                      • Gość: augustyn Re: Pytanie do profesora. IP: *.polsl.pl 30.01.08, 07:33
                        Działam waszą bronią. Wy atakujecie frankiewicza ja rozliczam radnego z jego obietnic i dokonań. Po oprócz pismo-omani i wysyłaniu protestó przeciwko protestom zrobił ?

Nie chcę tirów w mieście, ale gdy bedzie jakaś alternatywa w infrastrukturze.
                        • Gość: m. Wyszyńskiego Ile franek kasuje szmalu za moje ciężko wydarte . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:32
                          Ile franek kasuje szmalu za moje ciężko wydarte podatki, a ile ten jeden radny, który chce doprowadzić, abyśmy oddychali 21 % tlenu, a nie byli nieustannie podtruwani trującymi związkami rakotwórczymi.
                          My tu mieszkamy w samym centrum Gliwic, a nie znajduję się w celi KL Auschwitz - Birkenau, żeby nas truto, i jeszcze probowano udowadniać że wszystko jest ok- niemal jak w Bieszczadach!
                      • Gość: kibic Re: Pytanie do profesora. IP: *.adsl.alicedsl.de 30.01.08, 10:41
                        Gość portalu: US napisał(a):

> A ja mysle, ze w tym szalenstwie jest metoda. Zaatakowac radnego, moze odczepi
                        > sie od tirow. Ostatnio przeciez wpadl na pomysl wagi, a to juz robi sie troche
                        > nie fajnie.

Bardzo dobrze myślisz. Spójrz na domenę tego prowokatora- oszołoma z chlewni magistrackich prywatnej. A teraz, tych kolejnych wpisów za tobą ale już z chlewni magistrackiej przy akademickiej służbowo. Nie dawajcie się błazna- wieloklonowym magistrackim wpuszczać w maliny. to jest tylko woda na młyn dla kolejnych klakierów jak gej, siersciuch itp.
                        • wilczur_123 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 10:46
                          i radnego który też jest z 'domeny' pols.pl :P
                        • Gość: fesia [...] IP: *.polsl.pl 01.02.08, 11:13
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • Gość: kibic [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 01.02.08, 20:20
                            • pr51 [...] 02.02.08, 00:13
      • pr51 Re: Pytanie do profesora. 31.01.08, 23:41
        > To sie jeszcze okaze ,czy "bezefektooowne"

Góra urodzi mysz?

> A to, ze o taka oczywista i prosta do zalatwienia sprawe, jak
        skierowanie
        > dewastujacego ludzkie zdrowie i miasto bandyckiego najazdu TIRow
        na ISTNIEJACA
        > droge objazdu, trzeba tak dlugo walczyc

Zawsze uważałem, że kierowcy to ciężko pracujący ludzie, a Ty
        uważasz, że to bandyci. To dlaczego każdego dnia ich popierasz,
        kupując cokolwiek, a tutaj wymądrzasz się, że to bandyci. Masz
        jakieś porąbane spostrzeżenia.

A co do objazdu, to jeszcze nie istnieje, bo nikt go nie wyznaczył.
        Kreska na mapie, to jeszcze nie objazd. Równie dobrze można objechać
        Gliwice przez Rzym i przez Krym, chociaż ten ostatni objazd jest
        ostatnio bardzo uciążliwy, ale to przezcież nie Twoje zmartwienie,
        jak przez Twoje wspaniałe myśli wszystko podrożeje.

Ta walka przypomina mi socjalizm, który ciągle walczył o pokój,
        zamiast po prostu żyć w pokoju bez wojen. Zamiast walczyć z TIR-ami,
        lepiej udać się tam, gdzie ich nie ma.

> swiadczy niezbicie,ze Polska jest krajem
        > kompletnego BEZPRAWIA

Jakby było bezprawie, to już byś swojego postu nie napisała. I
        wystarczy wyjrzeć z okna, żeby zobaczyć, że TIR-y dalej jeżdżą drogą
        krajową, a nie bylegdzie, czyli prawo dalej jest respektowane.

> Predzej,czy pozniej jednak ta patologia sie skonczy i skonczy sie
        bezkarnosc je
        > j
        > autorow i ich bezczelnych klakierow.

Kpisz sobie, czy o drogę pytasz? Klakierzy prawa znikną i patologia
        przestrzegania prawa się skończy. Ale jaja w damskim wydaniu!
    • Gość: mcG Nie czujesz tego na tym chociażby forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 23:41
      Całe Gliwice się trzesą, a Mosze jusz wyleciał jak z ktapulty, a za nimpoleci
      franek!
      • pr51 Re: Nie czujesz tego na tym chociażby forum! 31.01.08, 23:46
        > Całe Gliwice się trzesą, a Mosze jusz wyleciał jak z ktapulty, a
        za nimpoleci
        > franek

Obiecanki cacanki a głupiemu radość. Ciesz się do woli.
    • Gość: US Re: Pytanie do profesora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 00:31
      Za wasze pieniadze?! Wy glosowaliscie na niego?! Czepcie sie waszych 20
      darmozjadow ze stajni ZF. Ale dobrze, ze ten temat zostal podniesiony. Czas
      rozliczyc tych darmozjadow, ktorzy tylko partyjne PO-wskie interesy maja na celu
      no i wlasne oczywicie. No i czas rozliczyc ZF i jego ekipie, ze nie zrealizowali
      ani jednego postulatu z tych setek pism, ktore wyslane zostaly w imieniu
      wyborcow. Nawet dziury na wysepce tramwajowej nie zalatali, nie mowiac o
      powaznych sprawach. Nie zrobili nic.
      Beda sie ci panowie smiali baranim glosem.
      Widac, ze wam sie cos zatrzeslo. Interes form przewozowych?!

• Gość: augustino Re: Pytanie do profesora. IP: *.polsl.pl 30.01.08, 07:28
        Gość portalu: US napisał(a):

> Za wasze pieniadze?! Wy glosowaliscie na niego?!

Może Cię uświadomię ale nawet z ieszeni tych którzy w ogóle ni ebyli na wyborach radny "kamerka" dostaje pensje.

Jeśli ma działać tylko dla swoich celów albo bezsensownie głosować (patrz: grunty pod autostrady) to niech lepiej zrzeknie sie mandatu radnego.
      • wilczur_123 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 09:18
        >Za wasze pieniadze?
        tak za nasze, za wszystkich nas. Nie interesuje mnie ile stowarzyszenie płaci za
        sprawy bo wyobraź sobie że Jego pensja jest z moich podatków. Więc płacę na Niego.

>Czepcie sie waszych
        twoich też, też na nich płacisz. W maszynie która chodzi cicho i sprawnie
        wymienia się wadliwe elementy a nie całą resztę.
        Zagrożenie blokady komunikacyjnej, wzrost bezrobocia, 200.000 zielona wioska,
        centrum jako pustelnia, małe sklepiki z cenami z kosmosu... to jest to co Pan
        Radny chce mi zafundować a ja się sprzeciwiam!.

>ani jednego postulatu z tych setek pism, ktore wyslane zostaly w
        >imieniu wyborcow.
        przecież na początku zabroniłeś mi czepiać się Radnego to czemu sam się czepiasz
        Prezydenta? Rozliczać możesz śmiało już był tutaj taki sesman który
        przygotowywał rozliczenia, spytaj go co mu wyszło.

>Widac, ze wam sie cos zatrzeslo.
        jakimi wami? zejdź na ziemię tu jest Forum Gliwice na portalu gazeta.pl a nie
        Magistrat! Opanuj się oszołomie.
    • Gość: US Re: Pytanie do profesora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 00:34
      i pisania setek
      > bezefektownych pism ?
      Za to, ze - w twoim mniemaniu - sa bezefektowne, wlasnie odpowie ZF, predzej czy
      pozniej.
      • Gość: gej from kopernik Re: Pytanie do profesora. IP: *.kopnet.pl 30.01.08, 00:39
        > Za to, ze - w twoim mniemaniu - sa bezefektowne, wlasnie odpowie
        > ZF, predzej czy pozniej.

Przyszedł na forum hardcorowiec i od razu zrobiło się śmieszniej.
        Radny pisze pisma, kolega uznaje je za "bezefektowne", a wszystkiemu
        i tak winny jest Frankiewicz. ;)
        • Gość: macier Tak czy owak, winien Nowak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:54
          To Nowak swoją nominacją na komendanta SM, wywołał pierwsze wątpliwości i kontrowersje. Potem poszła już lawina formalnych luk prawnych, i obchodzenia prawa obok.
          Co do Nowaka, to zdarza się że osoba przypadkowo weszła w kolizję z prawem, ale później swoją postawą, wnosi pozytywną korekte pierwotnego wizerunku.
          Akurat Nowak jest tego zaprzeczeniem.
          Co raz gdzieś da się wyczytać na forum, że to on bezpośrednio przyczynił sie do obsmarowania "Bogu Ducha winnego człowieka", który według Nowakowych podopiecznych, miał sprowadzić strażników na swoich sąsiadów. Teraz człowiek ten, żyje w ciągłym strachu, bo niektórzy sąsiedzi nadal tak, bo Nowak wszystkiego sie wyparł.
          Być moze za koskę brukową odpowie :jak Pan Bóg nakazał", bo nie bedzie sie mogł wyprzeć tak jak to zrobił prostemu człowiekowi.

Z tego co mi waidomo, z tym prostym człowiekiem, to też jeszcze nie koniec. "W chwili której się spodziewać nie będziecie..........."?
      • Gość: augustyn Re: Pytanie do profesora. IP: *.polsl.pl 30.01.08, 07:31
        Oszołomie o co jeszcze obwinisz frankiewicza ? Może o ceny benzyny ? Ośmieszacie sie sromotnie.
        • Gość: szłapcug Re: Pytanie do profesora. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:41
          Gość portalu: augustyn napisał(a):

> Oszołomie o co jeszcze obwinisz frankiewicza ? Może o ceny benzyny ? Ośmieszaci
          > e sie sromotnie.

O jazdę przeladowanych ( ponad 50 ton) tirów przez mosty i wiadukty o nosnosci 20 ton, o to ze nikt tych tirow nie kontroluje ani nie wazy, a niszczą drogi za nasze pieniadze (z podatkow) 15 tysiecy razy bardziej i szybcjej niż jedna auto (czyli 1 tir= 150 tysiecy aut), ze poprzez zakupioną za niemały szmal sygnalizację na skrzyżowaniach, stworzył mieszkancom sfoiste zamknięte getto- stojących w smogu i spalinach aż łaskawie zaświeci się zielone. mozna by mnozyć i potęgować, ale poki co musze skoczyć do "toi toi" sie wyproznić, bo pisza z laptopa.
          • wilczur_123 Re: Pytanie do profesora. 30.01.08, 10:58
            z getta zdrowi normalni ludzie chcą uciekać, ktoś Cię trzyma?
    • jeanalesi Re: Pytanie do profesora. 03.02.08, 12:20
      Ja na najradniejszego nie głosowałem, ale ktos go wybrał i trzeba
      się liczyc z tym że bedzie ZA MOJE PIENIĄDZE zył sobie przez 4 lata,
      ale i Lepper i Haider, populisci którzy wydawali się nie do
      usunięcia z duzo wiekszej poltyki odeszli więc mozna miec nadzieje
      że i Tiromana dotknie nie unikniona wola wyborców. kariera tfu
      poltyków żerujących jedynie na niezadowoleniu innych,
      nieposiadających własnego planu, pogladów jest burzliwa ale krótka.
      A wracjąc do pytania dlaczego radniutki sie nie wyprowadzi to
      odpowiedź jest prosta poprzedni właściciel mieszkania, załatwił go
      na gruba kasę i nie dostanie on w tej chwili za swoje mieszkanie
      takiej kasy za jakie je kupił. Ale jak nie będzie ruchu pod oknem i
      jak będzie mógł zbudowac garaż na wyszyńskiego, parkować pod oknem,
      znajdzie sie rowerek, to zyje naiwniutki nadzieją że moze jeszcze
      wyjdzie na zero.
      Choć może mieszkanie zyska na wartości jak samochód Karola Wojtyły,
      suknia Lady D. okulary Eltona Johna lub inny suwenir po słynnej
      osobie.
      • Gość: opserfer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:03
        • jeanalesi [...] 03.02.08, 14:03
          • majka220 [...] 03.02.08, 17:04
          • Gość: mieszkanka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 17:12
        • wilczur_123 [...] 03.02.08, 15:15
          • Gość: uczulona na sierść [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:24
      • majka220 Re: Pytanie do profesora. 03.02.08, 16:47
        jeanalesi napisał:

> A wracjąc do pytania dlaczego radniutki sie nie wyprowadzi to

A dlaczego mialby sie wyprowadzac z jednego z najladniejszych mieszkan w Gliwicach

> odpowiedź jest prosta poprzedni właściciel mieszkania, załatwił go
        > na gruba kasę
        Jak? Zataił,ze Frankiewicz ma plan likwidacji scislego centrum Gliwic i
        zrujnowania wszystkich zabytkowych obiektow

> i nie dostanie on w tej chwili za swoje mieszkanie
        > takiej kasy za jakie je kupił.
        W takiej sytuacji moze pozwac Frankiewicza o odszkodowanie wyrownujace roznice
        w wartosci mieszkania. Zreszta nie tylko on ,ale kilkanascie tysiecy pozostalych
        mieszkancow na trasie tirosrady im. Frankiewicza

• majka220 Re: Pytanie do profesora. 03.02.08, 16:50
          Miało być :tirostrady,
          ale tirosrada tez adekwetna
        • Gość: US Tirosrada Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 16:57
          Swietny pomysl! Przemianowac ul. Wyszynskiego, na al. Tirosrady Frankiewicza
      • Gość: opserfer który skrzywdziłeś,takie jak dziś numery wycinając IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 17:55
        jeanalesi napisał:
        >
        > kariera tfu
        > poltyków żerujących jedynie na niezadowoleniu innych,
        > nieposiadających własnego planu, pogladów jest burzliwa ale krótka.

ponieważ poprzednia moja opinia zostala wycięta, zaś prowokujące TFU nie, zatem obydwu; jeanelsiemu i operatorowi nozyczek dedykuję klasyka literatury polskiej, zamieszczoną tu; www.milosz.pl/w_ks.php

Bo to nie chodzi o żerowanie na niezadowoleniu, tylko walka o godniejszy byt w normalnych warunkach, bez ubocznych efektów lobbowania firm transportowych.

• majka220 Re: który skrzywdziłeś,takie jak dziś numery wyci 03.02.08, 19:54
          Wycięto odpowiedz na kolejna, skandaliczna, dekonspirację jeanalesi(zapomniałam
          skopiowac)
          ..skoro mieszkancy centrum twierdza, ze sa mordowani to maja sie bronic zamiast
          utyskiwac, a zreszta mordowani sa nieskutecznie skoro jeszcze pisza
          Jakos ten post zupelnie nie naruszal ,zdaniem mychy,"dobrych manier" na forum
          • Gość: mieszkanka Re: który skrzywdziłeś,takie jak dziś numery wyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 20:25
            Ten skasowany wpis zostal zachowany i bedzie przekazany do prokuratury.
            • ighost Re: który skrzywdziłeś,takie jak dziś numery wyci 03.02.08, 21:34
              Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> Ten skasowany wpis zostal zachowany i bedzie przekazany do prokuratury.

A można wiedzieć o co chodzi ? Nie zdążyłem przeczytać przed skasowaniem. CO w
              nim takiego było że nadaje sie do prokuratury ?
              • wilczur_123 Pro kura tura 03.02.08, 21:40
                jak to co? nie ważne ważne żeby zabłysnąć i postraszyć!. Tutaj straszenie
                prokuraturą to stała metoda oszołomów bezradnych.
                • Gość: tranzytówka Re: Pro kura tura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 21:45
                  wilczur_123 napisał:

> jak to co? nie ważne ważne żeby zabłysnąć i postraszyć!. Tutaj straszenie
                  > prokuraturą to stała metoda oszołomów bezradnych.
                  >

większego "auchana" burczymucha trudno znaleźć i szukać.
                  po prostu nie ma.
                  • wilczur_123 Re: Pro kura tura 03.02.08, 21:50
                    uważaj uważaj bo cie podam do prokuratury! :)))
                    • jeanalesi Re: Pro kura tura 03.02.08, 22:00
                      Niech sobie straszy prokuraturą, kuratorem, a może nawet komisją
                      koscielną. Śmiac mi chce jak bereklony wypisują te pierdoły. W
                      przeciwieństwie do nich skończyłem takie studia że nawet bym sie nie
                      osmieszał pisaniem takich głupot.
                      Przypomina mi to sytuację z mojej szkoły podstawowej gdy mama
                      jednego z uczniów z lekkim uposledzeniem umysłowym straszyła innych
                      uczniów, że "poda ich do kuratora".
                      Jeden mój kolega musiał za niego odrabiać nawet lekcje. Moi rodzice
                      naszczęście są prawnikami i potrafili wyjaśnić 12 latkowi ze nic mu
                      nie grozi. Skoro 12 latek potrafił to zrozumieć to i radny co prawda
                      nie prawnik może to pojmie.
                    • Gość: kibic Re: Pro kura tura IP: 92.227.25.* 03.02.08, 22:44
                      Wspaniały czas karnawałowy zbliża się do końca, wiec pytam cię siersciuchu. Czy to ty przypadkiem z twoimi baranami?

www.youtube.com/watch?v=NMShvQa4SI0&eurl=http://www.popcorner.pl/popcorner
                      Mamy jeszcze parę godzin do zakończenia karnawału, a wiec życzę wszystkim przyjemnej zabawy.
          • Gość: marta502 No chyba jednak naruszal skoro go nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 21:50
            po raz drugi przychodzi mi bronić myHa-y, pomimo że nie kiwnęła palcem, kiedy
            mnie zadręczano niesłusznie.
            Być może przyłożyła palec do niszczenia mnie
            Mam też myHa- ko dowody w archiwum na to co piszę.
            • ighost Re: No chyba jednak naruszal skoro go nie ma. 03.02.08, 21:56
              Możesz szczerze wyjaśnić o co chodzi ? Nikt nie lubi niedomówień a takie
              wypowiedzi "mam coś na ciebie ale teraz nie powiem" przypomina sejm IV RP.
              • Gość: marta502 Re: No chyba jednak naruszal skoro go nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 22:59
                ighost napisał:

> Możesz szczerze wyjaśnić o co chodzi ? Nikt nie lubi niedomówień a takie
                > wypowiedzi "mam coś na ciebie ale teraz nie powiem" przypomina sejm IV RP.

Żartujesz, czy pytasz serio?, bo cokolwiek nie powiem (czy napiszę), będzie to różnie interpretowane, abstrahując od stanu faktycznego.
                Jedno jest pewne- a mianowicie to, że ja osobiście zemsty nie szukam, ale życie mnie nauczyło, że (dosłownie) nikomu ufać nie warto.

No i stąd te dowody zakonspirowane w archiwum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka