Dodaj do ulubionych

Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kościele.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 14:22
We wczorajszych ogłoszeniach duszpasterskich w jednym z kościołów w centrum Gliwic, usłyszano apel, iż prosi się osobę chętną wynająć garaż w centrum Gliwic, o zgłoszenie tego faktu w jakiś sposób.

Podejrzewam że osoba zainteresowaną, jest osobiście sam kapłan oddelegowany do Gliwic, pracujący w jednej z tutejszych parafii w centrum.
Mimo iż sama wyprowadzam swoje auto z centrum na koniec Rybnickiej, życzę aby akcja poszukiwawcza powiodła się księdzu.
Niemniej jednak ogłoszenie o tego typu sprawie z ambony, świadczy o patologicznej sytuacji w centrum miasta. No bo proszę sobie wyobrazić że w dziedzinie sklepów i banków kolorytu- można przebierać jak w ulęgałkach, a przeciętnemu śmiertelnikowi żyjącemu tutaj nie jest to do życia niezbędne ani potrzebne- a wręcz niepotrzebne, natomiast to co jest potrzebne, nie jest dostrzegane a potrzeby nie są zaspakajane.

Powiedziałam to po wielokroć i jeszcze raz powtórzę, że nie tak sobie wyobrażam ZRÓWNOWAŻONY ROZWóJ CZEGOKOLWIEK!!!
Obserwuj wątek
    • wilczur_123 taka wierna że Kościół pisze z k 25.08.08, 15:21
      Kapłan to normalny człowiek ma samochód i chce go gdzieś umieścić, centrum
      miasta nie jest od tego żeby były w nim centra parkingowe ani blaszane baraki na
      kształt garaży.

W przyszłości jak będzie DTŚ to na powierzchni stanie centrum parkingowe. Nie
      biorę pod uwagę grupy oszołomów która chce zbombardować te inwestycję.
      • Gość: kosma Re: taka wierna że Kościół pisze z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 18:03
        sluchaj no "blaszany bebenku" psia twoja mać, jak nie potrafisz to nie pchaj sie
        na afisz, juz ci to ktos gdzies napisał.
        ja ci dzisiaj jeszcze wyklad zrobie za darmo- wszak masz pieskie zycie, ale na
        przyszlości trzeba placic.

napisano ci jak krowie na miedzy ze w jednym z kościołów /mowa o boldingu/ a nie
        Kościele jako instytucji.

naucz się paciorka sam, a dopiero pozniej probuj byc uczitielem!
        jasne?
        • wilczur_123 żenujący jesteś 25.08.08, 19:31
          Gość portalu: kosma napisał(a):
          > sluchaj no "blaszany bebenku" psia twoja mać, jak nie potrafisz to
          >nie pchaj sie
          to chyba ty masz parcie na forum bo ja nie. Obnażam twoją głupotę i to cię tak
          denerwuje. Ale zmiennonickowcu uważaj bo ci żyłka pęknie.

> ja ci dzisiaj jeszcze wyklad zrobie za darmo- wszak masz pieskie
          >zycie, ale na przyszlości trzeba placic.
          jak dla mnie to takie wykłady sobie daruj bo ani to mądre ani przydatne. Za taki
          chłam nawet złamanego grosza nikt nie zapłaci.
          Frajerów szukaj sobie wśród znajomych - może sGdG ci za takie rady płacą.

> napisano ci jak krowie na miedzy ze w jednym z kościołów /mowa o
          >boldingu/ a nie Kościele jako instytucji.
          aha no to właśnie ci piszę baranie że w wierze Katolickiej nie ma różnicy i z
          szacunku dla Domu Bożego (twój building) pisze się z dużej oraz jako rodziny
          Katolików Kościół też się pisze z dużej.
          Czemu nick zmieniłeś trollu?

> naucz się paciorka sam, a dopiero pozniej probuj byc uczitielem!
          > jasne?
          5 zł mi wisisz...wrzuć ją w niedzielę do koszyczka...
          • Gość: kosma Jeśli ci zwracają uwagę, zerknij do źródeł piesku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:18

> > napisano ci jak krowie na miedzy ze w jednym z kościołów /mowa o
            > >boldingu/ a nie Kościele jako instytucji.
            > aha no to właśnie ci piszę baranie że w wierze Katolickiej nie ma różnicy i z
            > szacunku dla Domu Bożego (twój building) pisze się z dużej oraz jako rodziny
            > Katolików Kościół też się pisze z dużej.
            ____________________________________________________________________

No i co z tego że napisałeś "baranie" kierując to w moim kierunku, skoro to się
            odnosi dokładnie do ciebie:
            so.pwn.pl/lista.php?co=ko%B6ci%F3%B3_________________________________________________________________________
            # Kościół (ogół wyznawców; organizacja; instytucja) -cioła, -ciele: Kościoły
            wschodnie, Kościół mariawitów, Kościół zielonoświątkowy, Kościół autokefaliczny,
            Kościół katolicki, Kościół prawosławny, Kościoły protestanckie, ale: Polski
            Narodowy Kościół Katolicki, Rosyjski Kościół Prawosławny, Kościół Adwentystów
            Dnia Siódmego, Starokatolicki Kościół Mariawitów [84]
            # kościół (świątynia) -cioła, -ciele; -cioły, -ciołów: kościół Dominikanów,
            kościół Świętych (a. św. św.) Piotra i Pawła, kościół Świętego (a. św.) Krzyża,
            kościół Na Skałce, kościół ss. Wizytek, kościół oo. Franciszkanów [82]

wiedza twoja (wasza) jest taka jak i o znaku B-18.
            Szacunek to ty sobaka wyrażaj w odpowiedni sposób, i nie bądź bardziej papieski
            niż sam papież czy encyklopedia.
            • wilczur_123 Re: Jeśli ci zwracają uwagę, zerknij do źródeł pi 25.08.08, 20:21
              wiesz jaka jest różnica pomiędzy Nowym Testamentem a Encyklopedią biedaku?

nie pogrążaj się bardziej w swoim pieniactwie.
      • Gość: basia kosciol pisze sie z k, baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 21:22
        kosciol pisze sie z k, tak jak szkola pisze sie z s. Mowa tu jest o konkretnym
        kosciele w miescie, a nie o isntytucji. Gdyby chodzilo o instytucje, to wtedy
        dopiero Kosciol pisze sie z K. Ty nieuku magistacki, taki sam jak Ftankiewicz.
        • Gość: mcG symp. sGdG Re: kosciol pisze sie z k, baranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 21:32
          > kosciol pisze sie z k, tak jak szkola pisze sie z s. Mowa tu jest o konkretnym
          > kosciele w miescie, a nie o isntytucji. Gdyby chodzilo o instytucje, to wtedy
          > dopiero Kosciol pisze sie z K. Ty nieuku magistacki, taki sam jak Ftankiewicz.

na magi-srackich szkoda nerwów, atramentu, klawiatury!
          z nimi nie warto dyskutować, tylko trzeba ich stawiać przed faktem dokonanym pisząc wszędzie gdzie jest to możliwe.
          oni się sami ośmieszają swoimi wypowiedziami do granic absurdu!
          od kiedy zniknął mieszko966 jako mieszko (bo nie wierzę że przestał pisać), nie ma z kim naprawdę podyskutować.
          • wilczur_123 Re: kosciol pisze sie z k, baranie 25.08.08, 21:53
            różnica jest taka że ja mówię o konkretnym Kościele Katolickim w Polsce i w
            zgodzie z Ewangelią a Wy o jakimś wyimaginowanym kościele który nie wiadomo
            jakiej wiary dotyczy....

jesteście barany i chyba nic to nie zmieni!.
    • quilheure Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 25.08.08, 16:45
      Droga wierna dlaczego się temu dziwisz ?

Z jednej strony oszołomy protestują bo DTŚ zaburzy piękno gliwickich kamienic a
      z drugiej stawiają sobie blaszane budy na podwórkach kamienic...
      • Gość: butzki Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 17:57
        > Z jednej strony oszołomy protestują bo DTŚ zaburzy piękno gliwickich kamienic a
        > z drugiej stawiają sobie blaszane budy na podwórkach kamienic...

no przecież nieoszołomie DTS, zabrałaby a nie dodała terenu wolnego, to chyba
        jasne dla każdego, bez wzgledu na to czy jest przeciw czy za DTS.
        • wilczur_123 Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 25.08.08, 19:33
          Gość portalu: butzki napisał(a):
          > no przecież nieoszołomie DTS, zabrałaby a nie dodała terenu wolnego, to chyba
          > jasne dla każdego, bez wzgledu na to czy jest przeciw czy za DTS.
          to jasne dla oszołomów którzy nie znają przebiegu do których pustych łbów nie
          dochodzi fakt że DTŚ przez centrum będzie biec w TUNELU (czyli pod ziemią :) ) a
          na górze będzie parking... paniał?
          • Gość: Dino Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:37
            wilczur_123 napisał:

> to jasne dla oszołomów którzy nie znają przebiegu do których pustych łbów nie
            > dochodzi fakt że DTŚ przez centrum będzie biec w TUNELU (czyli pod ziemią :) )
            > a
            > na górze będzie parking... paniał?

O jak to będzie pięknie!!!
            To chyba będzie najdłuższy parking w Europie.
            A pośrodku bedzie fontanna.
            • Gość: ogurek Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 15:25
              Gość portalu: Dino napisał(a):

> A pośrodku bedzie fontanna.

tuż obok fiołek piękny.
      • Gość: wierna z c. Gliwic Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:44

> Droga wierna dlaczego się temu dziwisz ?
        >
        > Z jednej strony oszołomy protestują bo DTŚ zaburzy piękno gliwickich kamienic.

DTŚ zburzyłaby nie tylko piękno Gliwic- zasłaniając ekranami jedną połowę miasta od drugiej, ale zdołowała by i tak wystarczająco "zmasakrowane" powietrze do oddychania.
        Natomiast w aspekcie garaży, pochłonęłaby bez wątpienia masę deficytowego terenu.
        Czemu więc dziwisz się że ja się temu dziwię?
        • wilczur_123 Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 27.08.08, 15:46
          Gość portalu: wierna z c. Gliwic napisał(a):
          > DTŚ zburzyłaby nie tylko piękno Gliwic- zasłaniając ekranami jedną
          >połowę miasta od drugiej,
          skąd te wnioski? nigdzie tak nie jest napisane. Czy drzewa nie zasłaniają jednej
          części miasta od drugiej? Czy Kłodnica nie oddziela jednej części miasta od
          drugiej? Czy tory PKP nie oddzielają jednej częsci miasta od drugiej?
          Ludzie ewoluują i potrafia sobie radzić z takimi problemami.

>ale zdołowała by i tak wystarczająco "zmasakrowane" powietrze do
          >oddychania.
          Co ma zmasakrowane powietrze skoro to się buduje DROGĘ a nie nowe samochody????
          Przecież DTŚ ma rozłądować ruch a nie go generować! Ten ruch już jest i tak czy
          siak będzie i będzie się powiększał, kto wie może Radny sobie kupi drugi samochód?

> Natomiast w aspekcie garaży, pochłonęłaby bez wątpienia masę
          >deficytowego terenu.
          no właśnie więc nie powinno być garaży bo deficytowy teren powinien być
          wykorzystany na miejsca mieszkalne.

> Czemu więc dziwisz się że ja się temu dziwię?
          nadal się dziwię twojemu uporowi i braku chęci zrozumienia.
          • Gość: mcG symp. sGdG Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:59
            > Co ma zmasakrowane powietrze skoro to się buduje DROGĘ a nie nowe samochody????
            > Przecież DTŚ ma rozłądować ruch a nie go generować! Ten ruch już jest i tak czy
            > siak będzie i będzie się powiększał.

Nie buduje się na szczęście, a jedynie miało się budować. To po pierwsze.
            Po drugie zaś mam pytanie!
            Czy to aby po tej nowej drodze, nie miały jeździć przypadkowo samochody
            generujące spaliny?, które w cywilizowanym świecie wyprowadzone są hen poza
            miasto! Takimi drogami dla Gliwic i w Gliwicach- na kierunku WSCHÓD - ZACHÓD
            (jaką byłaby alternatywna DTŚ w centrum), są idealne DK88 i A4.
            Gliwicom potrzebna jest na gwałt droga- poza centrem miasta, ale na kierunku
            POŁUDNIE - PÓŁNOC.

Taką będzie wkrótce A-1.

• wilczur_123 Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 27.08.08, 21:14
              Gość portalu: mcG symp. sGdG napisał(a):
              > Nie buduje się na szczęście, a jedynie miało się budować. To po
              >pierwsze.
              no to pojedź do Zabrza i zobacz jak się NIE BUDUJE :))))

> Czy to aby po tej nowej drodze, nie miały jeździć przypadkowo
              >samochody generujące spaliny?
              ameryki nie odkryłeś? A może zastanów się jaki ma wpływ nowa DROGA na nowe
              SAMOCHODY? Te samochody i tak czy siak będą jeździć przez Gliwice czy tego
              chcesz czy nie, tylko mogą przejechać szybciej z DTŚ czy ciągnąć się przez
              centrum i stać na światłach i smrodzić ci w domu?

>które w cywilizowanym świecie wyprowadzone są hen poza miasto!
              są wyprowadzane jak stanowią problem i blokują ruch u nas to się nie dzieje więc
              na razie styka nowa droga.

>Takimi drogami dla Gliwic i w Gliwicach- na kierunku WSCHÓD - ZACHÓD
              > (jaką byłaby alternatywna DTŚ w centrum), są idealne DK88 i A4.
              > Gliwicom potrzebna jest na gwałt droga- poza centrem miasta, ale
              >na kierunku POŁUDNIE - PÓŁNOC.
              na gwałt to możesz sobie szukać mieszkania w jakimś innym mieście :)
              bo tutaj ani się nie znasz a jeszcze do tego powtarzasz jakieś czcze bzdury...

> Taką będzie wkrótce A-1.
              będzie? DTŚ też będzie.
              • Gość: . Tak nie równa się siak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:43
                Te samochody i tak czy siak będą jeździć przez Gliwice czy tego
                > chcesz czy nie, tylko mogą przejechać szybciej z DTŚ czy ciągnąć się przez
                > centrum i stać na światłach i smrodzić ci w domu?

Przez Gliwice będą jeździć, ale niekoniecznie muszą, nie powinny, nie wolno!!!
                ich przepuszczać przez centrum miasta, skoro na tym kierunku są aż dwie 'do
                wyboru do koloru drogi', oddalone od siebie 'o rzut beretem'.

KaPeWu?
                Czy CeKaeM ?
                • wilczur_123 Re: Tak nie równa się siak 28.08.08, 09:26
                  do centrum się jeździ czy tego chcesz czy nie, jak chcesz spokoju to jedź na
                  wieś do której nikt nie będzie miał interesu żeby jechać.

Czy już pisałem że jesteś debilem?
                  • Gość: . Re: Tak nie równa się siak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:48
                    >
                    > Czy już pisałem że jesteś debilem?

a komu dotąd tego nie napisałeś???
                    typowy i znany objaw, kiedy kończą ci się demagogiczne argumenty, i zostajesz
                    przyciśnięty do muru!!!
                    • Gość: kibic Re: Tak nie równa się siak IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.08, 10:01
                      Gość portalu: . napisał(a):

> typowy i znany objaw, kiedy kończą ci się demagogiczne argumenty, i zostajesz
                      > przyciśnięty do muru!!!

mój mózg ma ograniczenie na
                      debilizmy i nieźle je filtruje...

Lepsze jest to baranie tutaj: > mój mózg ma ograniczenie i nieźle je filtruje...

Sito, które pozostało jeszcze w jego pustaku nazywa mózgiem;-)
                      Typowy debilizm!
                    • wilczur_123 jednak debil 28.08.08, 11:53
                      buehehehe jak na razie to ty wykazałeś się brakiem odwagi (zmiany nicków) i
                      brakiem znajomości podstaw proporcji i matematyki (gęstość zaludnienia)... nie
                      stanowisz dla mnie dyskutanta debilu. Gwarantuję jeżeli byś nie zmieniał nicka
                      trollu to wylądował byś w tym samym koszu co kibic którego mam tę przyjemność
                      nie czytać. Możesz sobie z nim podystkutować na pewno znajdziecie wspólną nić
                      porozumienia.
                      • Gość: cibik Re: jednak debil IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.08, 22:01
                        debil nabajerował:

> buehehehe jak na razie to ty wykazałeś się brakiem odwagi (zmiany nicków) i
                        > brakiem znajomości podstaw proporcji i matematyki (gęstość zaludnienia)... nie
                        > stanowisz dla mnie dyskutanta debilu.

To, ze bałwan matematyczny jesteś (gęstość zaludnienia) udowodnił ci tu kibic z 'miłości'. Jak nie wierzysz, to zaglądnij do kompa sąsiadki.

Gwarantuję jeżeli byś nie zmieniał nicka
                        > trollu to wylądował byś w tym samym koszu co kibic którego mam tę przyjemność
                        > nie czytać.

Zobacz jaki masz du....y ten kosz, tylko uważaj by cię szlak nie trafił:-)
                        Ja wpadłem prymitywny trollu na lepszy pomysł od ciebie, bo zamiast kosza mam cię po prostu w d****.
                        Mam nadzieję, ze kumasz jaka jest w tym zaleta?
                        Za trudne dla debila? To podpowiadam: jak zechcę to mogę ją dla ciebie czasami otworzyć;-)

--
                        twój niezapomniany kibic:-)
                        • Gość: kusy Re: jednak debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 09:17
                          > Mam nadzieję, ze kumasz jaka jest w tym zaleta?
                          > Za trudne dla debila? To podpowiadam: jak zechcę to mogę ją dla ciebie czasami
                          > otworzyć;-)

On sam przyznał się, że nie jest poważny!
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82915548&a=83978324
                          To jego słowa;
                          "Możesz sobie zadać pytanie i odpowiedzieć czemu nikt poważny tutaj nie zagląda ?".
                          • Gość: cibik Re: jednak debil IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.08, 09:55
                            kusy napisał(a):

> On sam przyznał się, że nie jest poważny!
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82915548&a=83978324
                            > To jego słowa;
                            > "Możesz sobie zadać pytanie i odpowiedzieć czemu nikt poważny tutaj nie zagląd
                            > a ?".

Nie traktuj bełkotu tego zielonego debila zbyt poważnie.
                            Taki baran betonowy, zawsze wali swoim twardogłowym łbem na oślep, taka tu jego zielona misja:-)
                            Trochę sie dziwię poniektórym, ze łapią się na jego trawkę:-)

--
                            twój niezapomniany kibic:-)
    • Gość: gej from kopernik Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.kopnet.pl 25.08.08, 20:52
      > Powiedziałam to po wielokroć i jeszcze raz powtórzę, że nie tak
      > sobie wyobrażam ZRÓWNOWAŻONY ROZWóJ CZEGOKOLWIEK!!!

Tak, tak, a zabudowanie centrum miasta garażami, to jest
      zrównoważony rozwój? Dobre sobie. Dzisiaj nawet na osiedlach
      mieszkaniowych nie ma już gdzie parkować, więc brak miejsc do
      parkowania w śródmieściu nie powinien już nikogo dziwić. Poniekąd
      słusznie. Likwidowanie kazdego skrawka zieleni pod kolejne parkingi
      to niebezpieczny absurd.
    • jeanalesi Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 25.08.08, 21:59
      No proszę ktoś chce mieć garaż z ambony w kosciele. No to o co sie
      martwimy juz wiemy nawet gdzie postanie garaż i do tego wiemy z
      czego.
      Mam nadzieję berecie że odstąpisz ksiedzu swój garaż na Rybnickiej.
      poproszę więcej takich humorystycznych postów.
      • Gość: mieszk. tranzytu Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 22:19
        > No proszę ktoś chce mieć garaż z ambony w kosciele. No to o co sie
        > martwimy juz wiemy nawet gdzie postanie garaż i do tego wiemy z
        > czego.

o co ciebie chodzi? ty nasz do rozpuku rozsmieszaczu.
        wskaz gdzie jest to smieszne, to posmiejemy sie wspolnie.
      • Gość: 'fan' Notocosieka Notocosiek w akcji uzdrowiciela problemu na forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 18:07
        No to o co sie
        > martwimy juz wiemy nawet gdzie postanie garaż i do tego wiemy z
        > czego.

A czym się i kiedy martwiliście, oprócz złowieszczego i hipokryzyjnego "zobaczcie co oni (komuniści) chcieli nam zrobić", chcąc to teraz w świetle przygaszonych jupiterów wcielić w życie?
        "A w życiu"!
      • Gość: mcG symp. sGdG Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 18:30
        jeanalesi napisał:
        No to o co sie
        > martwimy juz wiemy

O co wy się martwicie, wiecie nie tylko wy.
        mieszkańcy też już wiedzą, a kolejne podejście do referendum tuż tuż!
    • Gość: surowy krytyk ZFa Proponuję preziowi wprowadzić kartki na garaż. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 23:08

> We wczorajszych ogłoszeniach duszpasterskich w jednym z kościołów w centrum Gli
      > wic, usłyszano apel, iż prosi się osobę chętną wynająć garaż w centrum Gliwic,
      > o zgłoszenie tego faktu w jakiś sposób.
      >

Proponuję preziowi wprowadzić kartki na garaż.
      Za komuny jak coś było deficytowe (detalicznie było tego czegoś mało), no to
      wprowadzano- wyśmiewane szczególnie przez lyberlauufrów (liberałów) karki
      reglamentacyjne.

Jesteśmy 20 lat po zmianie systemu, w wymarzonym "u siebie w domu", do którego
      to "Raju" namawiano nas rymem "szynkę z bułką jeść będziecie, gdy nas
      zarejestrujecie", a tu z autem nie wiadomo co zrobić!
      Średnia gęstość zaludnienia świata to 45 osób na km2.
      W Polsce jest nas około 100 osób na km2, ale na jutro postaram się przygotować
      zestaw najbardziej zaludnionych miejsc na ziemi- jak Tajwan (z uwzględnieniem
      Gliwic) gdzie z zagadnieniem garażowania nie ma problemu, pomimo że mają ludzi
      więcej, samochodów więcej a terenu wolnego zdecydowanie mniej.
      To co ma w Gliwicach miejsce pod tym względem, to zwykłe nieudzcznictwo i
      niechciejstwo.

• Gość: surowy krytyk ZFa Re: Proponuję preziowi wprowadzić kartki na garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:09
        Najbardziej zaludnione państwa (państwa powyżej 5000 km2)
        POZ. PAŃSTWO

ZALUDNIENIE NA 1 [km2]

1 Bangladesz..............982
        2 Korea Południowa........493
        3 Holandia................393
        4 Liban...................363
        5 Belgia..................339
        6 Japonia.................337
        7 Indie...................324
        8 Salwador................313
        9 Sri Lanka...............303
        10 Rwanda..................302
        11 Izrael..................298
        12 Filipiny................287
        13 Haiti...................276
        14 Wietnam.................251
        15 Jamajka.................247
        16 Wielka Brytania.........246
        17 Niemcy..................231
        18 Burundi.................224
        19 Trynidad i Tobago.......214
        20 Pakistan................198

ps. może ktoś pokusi się o wykaz, ile mieszkańców przypada na 1 samochód.
        zrobimy preziowi statystyczne zestawienie, którym on tak chętnie posługuje się w
        odniesieniu do Bytomia i Zabrza.
        • Gość: surowy krytyk ZFa Re: Proponuję preziowi wprowadzić kartki na garaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:46
          Najbardziej zaludnione państwa (wszystkie państwa i terytoria)
          POZ. PAŃSTWO

ZALUDNIENIE NA 1 [km2]

1 Makau (Chiny).......................17 531
          2 Monako................................16 549
          3 Singapur................................6 285
          4 Hongkong (Chiny)...................6 278
          5 Gibraltar (Wielka Brytania..........4 282
          6 Watykan................................2 093
          7 Malta.....................................1 256
          8 Bermuda (Wielka Brytania.........1 218
          9 Malediwy................................1 131
          10 Bahram ...............................1 019
        • wilczur_123 pustak 26.08.08, 10:57
          nie wiem co to za zestawienia? KRAJE świata zaludnione? Co to ma do rzeczy?
          Parkingi dotyczą się miast a nie PAŃSTW.

POLSKA = 122 osoby / 1km2

GLIWICE = 1400 osób / 1km2
          NOWY YORK = 6800 osób / 1km2
          BERLIN = 3818 osób / 1km2
          PRAGA = 2400 osób / 1km2
          POZNAŃ = 2158 osób / 1km2

Widzisz różnicę? Twoje wywody są tak celne jak pisma jednego Pana ze swoim forum.

Może się teraz skup na posiadanych samochodach w Gliwicach - takie dane
          znajdziesz na stronie Głównego Urzędu Statystycznego i za pomocą google.pl

Odpowiedz później na pytanie dlaczego do centrum Nowego Jorku jest zakaz wjazdu
          samochodów?
          • Gość: moher Skąd to wzioneś wojtuś? hę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 15:41
            >
            > GLIWICE = 1400 osób / 1km2

jest nas 180 tycholi z dzielnicami, zatem 180 000:1400= 128.6 km2
            • wilczur_123 Re: Skąd to wzioneś wojtuś? hę! 26.08.08, 19:35
              Gość portalu: moher napisał(a):
              > > GLIWICE = 1400 osób / 1km2
              > jest nas 180 tycholi z dzielnicami, zatem 180 000:1400= 128.6 km2
              skąd Ci się wzięła taka powierzchnia Gliwic????? 1400km2 ????
              whow !!!!

poprawnie powinno być dla mohera:
              liczba mieszkańców/powierzchnia = gęstość

180.000/134km2 = 1343osoby/km2 moherze do podstawówki wracaj!!!
              • Gość: moher No i tu się zaczynają schody z niezmienności dziel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 20:01
                > poprawnie powinno być dla mohera:
                > liczba mieszkańców/powierzchnia = gęstość
                >
                > 180.000/134km2 = 1343osoby/km2 moherze do podstawówki wracaj!!!

Czyli twierdzisz że ni "chu chu", z tym moimi rachunkami?
                że liczba mieszkańców / gęstość to jednak nie równa się powierzchnia?
                widać tkwiłem w błędzie sądząc po dziś, że ludź dzielony przez ludź/km2 = km2
                ty chyba po ministrze Gertychu to masz.
                • wilczur_123 nie ośmieszaj się bardziej 27.08.08, 15:49
                  Proszę
                  • Gość: michal/ Re: nie ośmieszaj się bardziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:05
                    > Proszę

niektórych przerasta zrozumienie działania urządzenia cepem zwanego.

ciągle jednak nie potrafię zrozumieć, dlaczego takiego 'tytana intelektu' nazywa się wówczas jak na ironię 'cepem'?
                    • wilczur_123 Re: nie ośmieszaj się bardziej 27.08.08, 21:17
                      ja też nie wiem ale może ci koledzy pod sklepem odpowiedzą?

Moja dobra rada - wracaj do szkoły podstawowej jeżeli jesteś tą samą osobą od
                      mistrzostwa dzielenia czy po prostu tchórzu nick ci się zmienił?
                    • Gość: kibic Re: nie ośmieszaj się bardziej IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.08, 00:52
                      michal/ napisał:

>
                      > niektórych przerasta zrozumienie działania urządzenia cepem zwanego.
                      >
                      > ciągle jednak nie potrafię zrozumieć, dlaczego takiego 'tytana intelektu' nazyw
                      > a się wówczas jak na ironię 'cepem'?

Poważnie nie rozumiesz? Dlatego, bo on sie odkleił z starej radzieckiej fany:-)))
              • Gość: kibic Re: Skąd to wzioneś wojtuś? hę! IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.08, 21:11
                niedouczony troll naciaprał:

>
                > poprawnie powinno być dla mohera:
                > liczba mieszkańców/powierzchnia = gęstość
                >
                > 180.000/134km2 = 1343osoby/km2

Doucz sie betonie:
                pl.wikipedia.org/wiki/Gliwice#Powierzchnia

W 2005r. gęstość zaludnienia w Gliwicach wyn: 1464/km².
                Ponieważ w 2007r. nastąpił spadek zaludnienia do 196000 mieszkańców, to przypuszczalnie gęstość zaludnienia aktualnie wyn:~1460/km².

moherze do podstawówki wracaj!!!

Ciebie trollu juz żadna podstawówka nie pomoże:-)
    • strasznie_nie_lubie_oszolomow co za brednie? 26.08.08, 10:23
      Gość portalu: wierna z c. Gliwic napisał(a):

> Niemniej jednak ogłoszenie o tego typu sprawie z ambony, świadczy
      o patologiczn
      > ej sytuacji w centrum miasta.

Co za brednia! A gdzież to są garaże w Centrum? W Warszawie? Wiem,
      że są w Paryu - ale wszystkie prywatne- deweloperskie.
      Snucie takich wniosków to urojenia.
      • Gość: mieszk.c. Gliwic Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 10:36
        >
        > Co za brednia! A gdzież to są garaże w Centrum? W Warszawie? Wiem,
        > że są w Paryu - ale wszystkie prywatne- deweloperskie.
        > Snucie takich wniosków to urojenia.

A czy ciebie się ktoś pyta, gdzie nabyłeś samochód: na giełdzie, u dewelopera,
        czy sprowadziłeś z Chin?
        Niechaj będzie towar (garaże), a rynek sam ustali gdzie bezpieczniej i od kogo,
        a gdzie z kolei taniej!
        Problem w tym, że nikt (kto powinien i bierze kasiorę za to) w porę nie pomyślał
        o tym, i dzisiaj oficyny i podwórka w Gliwicach, to jedna wielka bomba i jedno
        wielkie BAM, możliwe w każdej chwili.
        • strasznie_nie_lubie_oszolomow hahaha - a ciebie? 26.08.08, 10:40
          Gość portalu: mieszk.c. Gliwic napisał(a):

> A czy ciebie się ktoś pyta, gdzie nabyłeś samochód: na giełdzie,
          u dewelopera,
          > czy sprowadziłeś z Chin?

A ciebie? :))))

> Niechaj będzie towar (garaże), a rynek sam ustali gdzie
          bezpieczniej i od kogo,
          > a gdzie z kolei taniej!

Hehehe - coż za filozof gospodarki - buhahahaah

> Problem w tym, że nikt (kto powinien i bierze kasiorę za to) w
          porę nie pomyśla
          > ł
          > o tym, i dzisiaj oficyny i podwórka w Gliwicach, to jedna wielka
          bomba i jedno
          > wielkie BAM, możliwe w każdej chwili.

Cio? Titititi, ale się nasze bobo bam bam wkręciło. Jakie bam? Jaka
          bombka? Umyłeś już ząbki? Może papu?
        • wilczur_123 Re: co za brednie? 26.08.08, 14:27
          miszcz ekonomii: mieszk.c. Gliwic napisał(a):
          > Niechaj będzie towar (garaże), a rynek sam ustali gdzie >bezpieczniej i od
          kogo, a gdzie z kolei taniej!
          trochę się zagalopowałeś towarem jest samochód a nie garaż. Garaż jest rzeczą
          wtórną od samochodu, nie masz samochodu nie potrzebujesz garażu. Więc muszą być
          samochody (już są) a jakoś DEWELOPERÓW stawiających garaży NIE MA? Może miszczu
          ekonomiki to wytłumaczysz dlaczego???????????????

> Problem w tym, że nikt (kto powinien i bierze kasiorę za to) w
          >porę nie pomyślał o tym, i dzisiaj oficyny i podwórka w Gliwicach,
          >to jedna wielka bomba i jedno wielkie BAM, możliwe w każdej chwili.
          o czym nie pomyślał? Może mieszkający w oficynie w centrum nie pomyślał że jak
          kupi sobie samochód to będzie musiał go gdzieś trzymać a nie ma na podwórku
          miejsca więc:
          1. będzie musiał go stawiać gdzieś dalej
          2. będzie musiał korzystać z komunikacji publicznej
          3. będzie musiał się przeprowadzić - albo centrum albo pole z garażem.

Mój ty łotsonie może jeszcze nam wszystkim tutaj powiesz W KTÓRYM centrum są
          domki jednorodzinne z ogródkiem, z garażem? Widziałeś takie CENTRA MIASTA?

!PLONK
        • Gość: antymoher Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:11
          jesteś chorym popaprańcem. Moze parafianie zaczna budować swojemu
          ksiedzu garażyk.
          A gdzie według ciebie esteto miałby powstać te arcydzieła
          architektury?
          • Gość: moher Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 19:29
            > A gdzie według ciebie esteto miałby powstać te arcydzieła
            > architektury?

Dlaczego przy każdym domku jednorodzinnym- Frankiewicz ma również u siebie na
            posesji dwa- są wszędzie garaże?
            Dlaczego na nowoczesnym osiedlu Zubrzyckiego na Trynku są piękne i schludnie
            wyglądające garaże?
            Dlaczego wreszcie na wyburzonych fragmentach starówki /jana Pawła II/ istnieje
            wielokondygnacyjny parkingo garaż, a mieszkańcy centrum- sąsiedzi banków, są
            tego samego pozbawieni.
            A gdzie to jest napisane ze garaże muszą być ochydnymi.
            Ty też nosisz ze sobą wszędzie dpuę, z której ci czasem leci i ohydnie śmierdzi!
            No to w takim razie zostaw tę "hipotekę" w kiblu, i używaj jej tylko tam, gdzie
            Król chodzi na piechotę!
            • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: co za brednie? 26.08.08, 21:48
              Gość portalu: moher napisał(a):

>
              > Dlaczego przy każdym domku jednorodzinnym-
              Frankiewicz ma również u siebie na
              > posesji dwa- są wszędzie garaże?

Tu cię boli - zawiść i zazdrość to najgorsza
              motywacja z możliwych. Bidusiu. Lepiej daj na msze,
              byś się w pieekle nie smażył wieczność, tylko połowę
              wieczności.
              • Gość: Beobachter Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:16
                >
                > Tu cię boli - zawiść i zazdrość to najgorsza
                > motywacja z możliwych. Bidusiu. Lepiej daj na msze,
                > byś się w pieekle nie smażył wieczność, tylko połowę
                > wieczności.

Gdyby jeden z drugim "biedny inaczej" (czyli bogaty), dorobił się jednocześnie
                bąbli na dłoniach, nikt by nie miał nic przeciwko temu, ale próba odebrania
                złodziejowi swojej na siłę wydartej własności, nie powinna być kojarzona z
                zazdrością.

Ale od czegóż mamy LYBERAŁÓW?
                To oni na swój użytek wymyślili bajeczki dla dużych dzieci "o Polskim piekle",
                co to wciągają nazod cwaniaka, który na ich grzbietach (jak Wałęsa na plecach
                robotników), chce wyskoczyć z piekielnego tygla!

A ja sie pytam- z całym szacunkiem dla autora tej bajeczki, dlaczego to niby z
                piekła (zgodnie z wyrokiem Bożym) miałby wydostać się jakiś uciekinier?
                Jeszcze tego by było potrzeba, żeby nawet w piekle ten biedny i mniej gramotny
                został wyślizgany przez cwaniaczków.
                Ta bajeczka nie nadaje się do opowiadania, z piekielną karą w tle.
                Musicie nad tym Lyberaly jeszcze popracować!
                • strasznie_nie_lubie_oszolomow się napocił - jaką masz własność? 27.08.08, 09:49
                  Taki śmieszny ludek z ciebie - współczuję twej rodzinie, jeśli w
                  ogóle masz jakąś. Po prostu zazdrościsz zadowolonym ludziom
                  nieudaczniku.
                  • Gość: Beobachter Re: się napocił - jaką masz własność? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:45
                    > Taki śmieszny ludek z ciebie - współczuję twej rodzinie, jeśli w
                    > ogóle masz jakąś.

Śmieszny powiadasz, hm, myślę ze to rzecz gustu, albo jego permanentnego braku.

Po prostu zazdrościsz zadowolonym ludziom
                    > nieudaczniku.
                    Jeśli już- to nie zazdroszczę- a szlak mnie trafia, na tych którzy są zadowoleni że się im udało przywłaszczyć na siłę wydarte biedakom- czyli ukraść!
                    A to jest zasadnicza różnica
                    • wilczur_123 Re: się napocił - jaką masz własność? 27.08.08, 21:21
                      Debil: Beobachter napisał(a):
                      czyli sumując twoje płytkie wywody wszyscy którym się udało to są
                      złodziejami...........jakiś PiSior ci wystaje z butów.

> A to jest zasadnicza różnica
                      PiSior to pisior wali od ciebie na kilometr.
                      • Gość: Beobachter Wysil się przeczytaj jeszcze raz ale ze zrozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 23:06
                        > czyli sumując twoje płytkie wywody wszyscy którym się udało to są
                        > złodziejami...........jakiś PiSior ci wystaje z butów.

lepiej ty nic nie sumuj, tylko przeczytaj jeszcze raz, a nuż zatrybisz?
                        • wilczur_123 Re: Wysil się przeczytaj jeszcze raz ale ze zrozu 28.08.08, 09:27
                          nie dam rady czytać twoich pierdół po raz kolejny, mój mózg ma ograniczenie na
                          debilizmy i nieźle je filtruje...
                          • Gość: Beobachter Może jak przy liczeniu warto zdjąć buty, tu nawias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 10:01
                            wilczur_123 napisał:
                            > nie dam rady czytać twoich pierdół po raz kolejny, mój mózg ma ograniczenie na
                            > debilizmy i nieźle je filtruje...

"szlak mnie trafia, (tylko) na tych, którzy są zadowoleni że się im udało przywłaszczyć (na siłę wydarte biedakom) czyli ukraść!
                            A to jest zasadnicza różnica".

Bo to jest różnica, i nie dej se wmówić, że goła dpua wygląda inaczej niż wyglądana- pane wołk /zapożyczone od A.Mleczki/.
                            • wilczur_123 Re: Może jak przy liczeniu warto zdjąć buty, tu n 28.08.08, 12:05
                              Gość portalu: Beobachter napisał(a):
                              > "szlak mnie trafia, (tylko) na tych, którzy są zadowoleni że się
                              >im udało przywłaszczyć (na siłę wydarte biedakom) czyli ukraść!
                              proszę jak zmanipulowałeś swoje zdanie niestety napisałeś tak:

"Jeśli już- to nie zazdroszczę- a szlak mnie trafia, na tych którzy są
                              zadowoleni że się im udało przywłaszczyć na siłę wydarte biedakom- czyli ukraść!"

czyli wkurzają cię ludzie którzy dorobili się czegokolwiek bo wg ciebie zawsze
                              jak ktoś czegoś się dorobił to zrobił to kosztem kogoś innego co w twoim
                              mniemaniu stawia go na miejscu biedaka - to jest twój poziom myślenia, prawda?

A sprawa której nie chcesz zrozumieć i realia jakie są to o tym czy ktoś ukradł
                              czy nie decyduje sąd i orzeczenie sądu w tej sprawie. Ty stawiasz się jako
                              sędzia bez znajomości sprawy.

> A to jest zasadnicza różnica".
                              masz rację musisz zejść na ziemię i mieszkać w polsce a nie na księżycu!
                              • Gość: Beobachter Re: Może jak przy liczeniu warto zdjąć buty, tu n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 12:37
                                > proszę jak zmanipulowałeś swoje zdanie niestety napisałeś tak:
                                >
                                > "Jeśli już- to nie zazdroszczę- a szlak mnie trafia, na tych którzy są
                                > zadowoleni że się im udało przywłaszczyć na siłę wydarte biedakom- czyli ukraść!"

Napisałem (wyciąłem) tylko tyle, ile uważalem ze twój umysł jest w stanie
                                ogarnąć. starałem się a ty przypisujesz mi manipulację.

> czyli wkurzają cię ludzie którzy dorobili się czegokolwiek bo wg ciebie zawsze
                                > jak ktoś czegoś się dorobił to zrobił to kosztem kogoś innego co w twoim
                                > mniemaniu stawia go na miejscu biedaka - to jest twój poziom myślenia, prawda?

Nie wiem do czego ci to potrzebne?- ale nadinterpretujesz moją wypowidź, bo ja
                                wiem co napisałem, i każdy kto chce może to sprawdzić.

> A sprawa której nie chcesz zrozumieć i realia jakie są to o tym czy ktoś ukradł
                                > czy nie decyduje sąd i orzeczenie sądu w tej sprawie. Ty stawiasz się jako
                                > sędzia bez znajomości sprawy.

Tutaj odpowiem ci wykładnią twojego przyjaciela z który jadacie z jednej michy.
                                Otóz on twierdzi że sądy celowo przeciągają terminy po to, żeby świadkowie nic
                                nie zdążyli zapamiętać, a prokuratorzy nie nadążając za "zapotrzebowaniem" (tyle
                                jest przestępstw), że ścigają jedynie tych których sami chcą.
                                Więc zdecydujta się chłopoki na " utratę cnotki i jazdę rowerem, albo piechotką"!
                                Nie można miec ciastak i zjeść ciastka!
            • Gość: antymoher Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:02
              >na nowoczesnym osiedlu Zubrzyckiego na Trynku
              nowoczesnym jak cholera ma tylko 30 lat.
              >na wyburzonych fragmentach starówki /jana Pawła II/
              Jakiej starówki? Może powiesz mi jeszcze że Frankiewicz ją wyburzył.
              a mieszkańcy centrum- sąsiedzi banków, są
              > tego samego pozbawieni.
              Poszedłbyś do banku ale niestyt nie masz pieniędzyaby je wpłacić,
              nie dostatniesz też kredytu, więc bank jest dla ciebie zbędny, chyba
              ze bank spermy.
              W sumie masz racje chciałbym wielopoziomowy ogólnodostepny bezpłatny
              parking na wyszyńskiego pod twoim oknem moherze.
          • Gość: mcG symp. sGdG Re: co za brednie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:34

> jesteś chorym popaprańcem. Moze parafianie zaczna budować swojemu
            > ksiedzu garażyk.

Oczywiście że wybudujemy, ale trzeba mieć gdzie- TEREN i mimo wszystko zgodę durnych ale jednakże władz, na postawienie z przeproszeniem nawet chlewika.

> A gdzie według ciebie esteto miałby powstać te arcydzieła
            > architektury?

A co wybudowano- vis a vis- podstemplowanego Urzędu miejskiego, w odniesieniu do ulicy Prymasa Tysiąclecia przy ulicy Studziennej?
            Może w związku z tą budowlą spływały do prezia jakieś WYMUSZAJĄCE petycje, coś w rodzaju tych petycji, które wymusiły na władzach miasta, wyprzedaż lokali użytkowych które docelowo teraz przejęły banki?.
            • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: co za brednie? 27.08.08, 13:41
              Gość portalu: mcG symp. sGdG napisał(a):

> Może w związku z tą budowlą spływały do prezia jakieś
              WYMUSZAJĄCE petycje, coś
              > w rodzaju tych petycji, które wymusiły na władzach miasta,
              wyprzedaż lokali uż
              > ytkowych które docelowo teraz przejęły banki?.

leś się zafiksował. Pomieszałeś wszystko - wróć do kąta!
    • gliwicjus Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 26.08.08, 21:57
      co za bestia tym zarządza!
      • Gość: badol Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:34
        > co za bestia tym zarządza!

jak to co za bestia?
        to nie wiesz?
      • Gość: kibic Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.08, 23:10
        gliwicjus napisał:

> co za bestia tym zarządza!

T W O J A !
    • Gość: pieeeeeczyrak Ja zrobię garaż z ambony w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:06
      zgłaszam się! Ja, moge Ja chcę
      • Gość: uzus Re: Ja zrobię garaż z ambony w kosciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:32
        > zgłaszam się! Ja, moge Ja chcę.

poczekaj nieco w kolejce - gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/890249.html - "zdążysz na bank".
    • Gość: 'jubiler' Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 10:38
      W dniu wczorajszym- a raczej w nocy ze środy na czwartek, na jedynce leciał
      program, z sensem w tytule- co nam zostało z sierpnia 1981.
      Program był poświęcony zbliżającej się rocznicy podpisania porozumień nazwanych
      później sierpniowymi.

Wracano do historycznych zapisów filmowych, w których najwięcej i najczęściej
      wypowiadał się Andrzej Gwiazda posiadający wówczas niekwestionowaną elokwencję,
      a Wałęsa najczęściej tylko pozował do zdjęć, a jak już coś mówił to czytał z
      kartki to co mu przygotowano.
      Ale nie o tym chcę pisać, kto był mózgiem tych strajków a kto jedynie sterowaną
      kukłą. Chcę powtórzyć jedynie to, co było zasadniczym trzonem tego zrywu, co
      wielokrotnie powtarzał Gwiazda właśnie.

Otóż produkcja i przemysł, miały być odtąd skierowane na ludzi pracy!
      Z myślą o człowieku i zaspokojeniu jego podstawowych potrzeb!.

No i ja się pytam, jakie to ma teraz przełożenie, na życie tu i teraz w Gliwicach?
      Cóż z tego?, że niektórzy mają po dwa i więcej samochodów?
      Dla niektórych steranych i dożywających ostatnich dni, jest to dorobek całego
      ich życia, bo nie mogli nigdy dogonić aktualnej ceny samochodu, a teraz kiedy go
      wreszcie u schyłku życia zdobyli, nie mogą spać spokojne z obawy że go ktoś
      ukradnie. Przechytrzenie złodzieja- wprowadzając auto do garażu- nie wchodzi w
      ogóle w rachubę, bo w planie przestrzennego zagospodarowania miasta, skreślono
      już dawno tę nabrzmiałą kwestie w ogóle.
      Jest takie powiedzenie, "że kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie"!
      Jeśli jednak w jakiejś dziedzinie ksiądz chodzi po prośbie, to ta dziedzina
      praktycznie nie istnieje!
      • wilczur_123 Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości 28.08.08, 12:16
        Gość portalu: 'jubiler' napisał(a):
        <ciach bzdury>
        > Otóż produkcja i przemysł, miały być odtąd skierowane na ludzi
        >pracy!
        nie ma podziału na klasy już wiesz? Kto według ciebie jest ludźmi pracy? Wg mnie
        to wszyscy pracujący.

> Z myślą o człowieku i zaspokojeniu jego podstawowych
        >potrzeb!.
        od kiedy to samochód jest podstawową potrzebą? Wiesz jakie jest PKB? Jakie są
        średnie zarobki jakie są emerytury? Jak nie wiesz to się dowiedz i będziesz
        wiedział dlaczego w Polsce samochód jeszcze nie jest podstawową potrzebą a jest
        luksusem.

> No i ja się pytam, jakie to ma teraz przełożenie, na życie tu i
        >teraz w Gliwicach?
        ano ma takie że w gliwicach nie ma już komunizmu i nie ma klas robotniczych a
        jeżeli pracujesz w górnictwie to bardzo mi przykro że się w pracy musisz męczyć,
        proponuję kurs zmiany zawodu i przeniesienie się do branży usługowej z
        produkcyjnej tak jak zaleca UE.

> Cóż z tego?, że niektórzy mają po dwa i więcej samochodów?
        > Dla niektórych steranych i dożywających ostatnich dni, jest to
        >dorobek całego ich życia, bo nie mogli nigdy dogonić aktualnej ceny
        >samochodu, a teraz kiedy go wreszcie u schyłku życia zdobyli,
        więc jednak samochód jest luksusem - brawo brawo!.

>nie mogą spać spokojne z obawy że go ktoś ukradnie.
        popatrz a powiedz mi idziesz do sklepu i kupujesz kasety video jak nie masz
        odtwarzacza? Chcesz jeździć samochodem i nie kupować paliwa? Chcesz samochodem
        jeździć po niebie? Jeżeli nie masz garażu to naturalnym jest że ryzykujesz
        trzymania samochodu pod chmurką i musisz go ubezpieczyć - to jedyna ochrona
        przed złodziejem. Garaż ci nic nie da bo jak się będą chcieli to i tak się
        wkradną do garażu też.

>Przechytrzenie złodzieja- wprowadzając auto do garażu- nie wchodzi w
        > ogóle w rachubę, bo w planie przestrzennego zagospodarowania
        >miasta, skreślono już dawno tę nabrzmiałą kwestie w ogóle.
        hahahahahah o czym ty w ogóle piszesz? miasto nie dba o ludzi bo są w ogóle
        złodzieje - tak jest i za głód w afryce też jest miasto winne! Chłopie nie
        przyjmujesz do wiadomości że to że kradną jest rzeczą lUDZkĄ i żaden magistrat
        nic nie ma do tego i temu nie zapobiegnie. rozumisz?

> Jest takie powiedzenie, "że kto ma księdza w rodzie, tego bieda
        >nie ubodzie"!
        wiesz jak się mają powiedzenia do rzeczywistości? Jeżeli jest tak jak myślisz to
        chyba w kapuście cię znaleźli albo bocian cie przyniósł :)))

>Jeśli jednak w jakiejś dziedzinie ksiądz chodzi po prośbie, to ta
        >dziedzina praktycznie nie istnieje!
        miejsce na garaż to jest dziedzina??????????? WHOW
        a ja ci powiem że garaże są wszędzie ale nie dla wszystkich i tu jest problem.
        Polecam pójśc do pierwszego lepszego biura nieruchomości i powiedzieć że się
        poszukuje garażu w takiej i takiej okolicy ale ty wolisz siedzieć i pierdzieć w
        stołek na forum gliwice i kazać urzędnikom wybudować tobie prywatny garaż i
        później NIEODPŁATNIE go oddać.... buehehehhe

zejdź na ziemię proszę...
    • Gość: organowy kalika znow trefny temat? bo chyba kolonie się już kończą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:53
      Najpierw było huzia na Józia, niech se klechy same budują garaże, albo niech im
      to zrobią wierni, ale jak już doszlim w dyskusji do tego, że oprócz siutru i
      kalfasa potrzebny jeszcze teren i plan, raptem magii- srackie odstąpili od
      dyszkursu.
      Już nie daje się wam tak manipulować ludzmi jak na początku.
      A szkłem rzyci też nie wytrzesz!
    • Gość: mieszk. centrum Gl Czy odwołany został apel o garaż sprzed tygodnia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 19:43
      poniewaz nie slyszalam aby apel o garaz zostal odwolany, nalezy domniemywac ze jest nadal aktualny.
      az dziw bierze, ze ani jedno ogloszenie nie padlo na tym forum, co moze oznaczac ze cos takiego jak wolne garaze, w ogole w centrum Gliwic nie istnieje.
      Panie prezydencie do dziela, tego nie da sie rozwiazac tak jak z mandatami namierzonymi radarami w ilosci 2 tysiecy, zmiecionymi pod dywan!
      • wilczur_123 Re: Czy odwołany został apel o garaż sprzed tygod 31.08.08, 20:03
        a czy tutaj na forum ktoś poszukiwał garażu czy z ambony? ten co szukał już
        znalazł.... więc się nie gorączkuj trollu
        • Gość: edytka Re: Czy odwołany został apel o garaż sprzed tygod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:25
          wilczur_123 napisał:

> a czy tutaj na forum ktoś poszukiwał garażu czy z ambony? ten co szukał już
          > znalazł.... więc się nie gorączkuj trollu.

Bardzo się cieszę, ale skąd ta pewność?, wszak nie ma żywcem garaży, i słyszałam
          nawet taką informację, że metr kwadratowy garażu przekracza ceną metra
          kwadratowego mieszkania.

Aż nie chce się wierzyć, że teren wraz z parkiem maszynowym po byłej Hucie 1- go
          Maja, poszedł się zakulisowo 'nje bać' za psie pieniądze, poniżej ceny zwykłego
          gruntu na peryferiach Gliwic.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=82915548
    • Gość: ateista Re: Wczoraj padła prośba o garaż z ambony w kości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:08
      to oddaj księdzu swój garaż na Rybnickiej i po problemie.
      • Gość: wiktor Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 21:36
        Gość portalu: ateista napisał(a):

> to oddaj księdzu swój garaż na Rybnickiej i po problemie.

a kto ma na rybnickiej, gdzieś w rejonie autostrady, to też żadne mecyje.
        Stworzono miasto absurdu, do centrum sprowadza się tiry i przyjezdnych z obrzeży Gliwic, oraz innych miast, głównie do banków i Forum, a mieszkańcy skazani na wdychanie trucizny z cudzej rury wydechowej, nie mogą własnym samochodem podjechać pod swój dom aby go po podrozy rozładować.
        Jak byłem dzieckiem, nie pozwolono mi kurzyć cygaretów, mimo że siedziałem w dymie po uszy.
        Spodziewałem się jednak że po ukończeniu 18 lat , a po wstąpieniu do Unii Europejskiej, będę opowiadzł swoim wnukom o tym i nikt mi nie zechce uwierzyć.
        Na szczęście los uśmiechnął się do Gliwiczan, w postaci podrzutków z Żerników- Pograbka i frania lodziarza, którzy utrzymują ten stan przedpotopowy do dziś.
        • Gość: ateista Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 22:10
          > Stworzono miasto absurdu, do centrum sprowadza się tiry i
          przyjezdnych z obrzeż
          > y Gliwic, oraz innych miast, głównie do banków i Forum, a
          mieszkańcy skazani na
          > wdychanie trucizny z cudzej rury wydechowej, nie mogą własnym
          samochodem podje
          > chać pod swój dom aby go po podrozy rozładować.
          Chyba troche przesadzasz,w kazdym mieście na swiecie w centrum
          usytuowane sa urzędy państwowe,banki,do których przyjeżdzają
          mieszkańcy z osiedli i obrzeży miasta.MIeszkańie w centrum ma swoje
          plusy i minusy.Ty widzę chciałbyś mieszkać w centrum,a jednoczesnie
          miwc las pod oknem,koło domu garaż i trawkę do plażowania.To jest
          nierealne.Na Marszałkowskiej w Warszawie też mieszkają ludzie.Skoro
          życie w centrum miasta tak ci doskwiera to sprzedaj mieszkanie i
          wyprowadz sie do Żernik.Tam mieszkanie tez ma plusy,ale i minusy.
          • Gość: mieszk. centrum Gl Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 22:30
            Skoro
            > życie w centrum miasta tak ci doskwiera to sprzedaj mieszkanie i
            > wyprowadz sie do Żernik.Tam mieszkanie tez ma plusy,ale i minusy.

Znam lepsze doradztwo- posłuchaj!
            "Gdy ci praca w piciu szkodzi, porzuć pracę, o cóż chodzi?".

No cóż, pewnie można w ten sposób również- rozwiązywać wszystkie problemy, przy
            pomocy twoich i tych przytoczonych przeze mnie (ale nie moich) rymów.
            Dam Ci w zaufaniu jedną radę, nie próbuj nigdy i nikomu układać jego własnego
            życia, nawet jeśli twoje życie nie wymagałoby korekty (?).
            Jeśli sądzisz, że ktoś średniogramotny bo piszący na forum, nie wie że może się
            skądkolwiek i gdziekolwiek wyprowadzić, to odpuść sobie swoje doradztwo, bo
            doradzając- tak jak ty to robisz, ani chybi robisz to w celu demagogicznym,
            świadcząc usługi "FRANCO"watemu, którego mieszkańcy (szczególnie centrum),
            najzwyczajnej w życiu "nie trawią".
            • Gość: ateista Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 22:44
              Odpowiedziałem Wiktorowi na jego żale odnosnie braku
              garazu,niemozliwości zaparkowania samochodu itp.Jesli jesteś
              Wiktorem to za chwilę nie podpisuj sie miesz.cent.Gliwic.Jesli
              jesteś inna osobą,to nie wcinaj sie bo nie ty jesteś adresatem.

Dam Ci w zaufaniu jedną radę, nie próbuj nigdy i nikomu układać jego
              własnego
              > życia, nawet jeśli twoje życie nie wymagałoby korekty (?).

Jednak radzisz,a innych za to potępiasz.Mież siebie i innych jedna
              miarką.

> doradzając- tak jak ty to robisz, ani chybi robisz to w celu
              demagogicznym,
              > świadcząc usługi "FRANCO"watemu, którego mieszkańcy (szczególnie
              centrum),
              > najzwyczajnej w życiu "nie trawią".
              We wszystkich paranoicznie widzisz francowatych ale to twój problem.
              • Gość: mieszk. centrum Gl Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 08:11
                > We wszystkich paranoicznie widzisz francowatych ale to twój problem.

Problem to ja mam francowaty z "FRANCO"watym permanentnie we wszystkim, ale broń Boże nie we wszystkich widzę tego gada na szczęście.

Jedynie tą hołotę z RM, która sama utożsamia sie z gadziną-wskim, też bym pogonił na cztery wiatry, ale to nastąpi samo, tylko jeszcze nie teraz.
                • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 02.09.08, 09:21
                  Gość portalu: mieszk. centrum Gl napisał(a):

> Jedynie tą hołotę z RM, która sama utożsamia sie z gadziną-wskim,
                  też bym pogon
                  > ił na cztery wiatry, ale to nastąpi samo, tylko jeszcze nie
                  teraz.

hehehe - zdradź nam kiedy. Bo to, co działo się dwa miesiące temu
                  nie wyszło, a wtedy też to samo mówiłeś, więc tak czekam, ale poza
                  pianą to sukcesów na koncie brak. Masz coś w zanadrzu? Zdradź swoje
                  straszliwe plan, a my cię wyśmiejemy i wszystko będzie po staremu.
                  • Gość: centrysta Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 11:10
                    >
                    > hehehe - zdradź nam kiedy. Bo to, co działo się dwa miesiące temu
                    > nie wyszło.

szczuliście Pawłem jak wściekłym psem, że będzie pluł, kąsał i cholera wi co, no to się ludzie zniechęcali, i jakby przestali podchodzić do stolika.
                    Ale też stoliczek był tylko jeden, i to w niemal samej paszczy lwa.
                    Ale to była jedynie forpoczta, swoisty rekonesans, nie mam pojęcia czy kumasz z czym się to je?
                    Prawdziwa batalia dopiero się zacznie.
                    My wiemy jak to robić- nie staraj się. My Gliwiczanie jeszcze zadziwimy świat, a nie tylko was parunastu kacyków świadczących sobie wzajemnie usługi w ramach towarzystwa WAiRT.
                    Myślę też że nie muszę tłumaczyć oklepanego skrótu?
                    • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 02.09.08, 11:23
                      Gość portalu: centrysta napisał(a):

> szczuliście Pawłem jak wściekłym psem, że będzie pluł, kąsał i
                      cholera wi co, n o to się ludzie zniechęcali, i jakby przestali
                      podchodzić do stolika.

Nie wiemo kim mówisz, ale wyszło na to, że nie tyle ponieśliście
                      klęskę, ale jeszcze zostaliście wręcz zwyciężeni... LOL

> Ale też stoliczek był tylko jeden, i to w niemal samej paszczy
                      lwa.

Mogliście postawić ich tysiąc hahaha

> Ale to była jedynie forpoczta, swoisty rekonesans, nie mam
                      pojęcia czy kumasz z czym się to je?

nie, nie - a FG wcale nie ogłaszaliście forpoczty, tylko koniec ery
                      frankiewicza. A teraz zmieniasz fakty, które jednak są
                      niezmienne. :)

> Prawdziwa batalia dopiero się zacznie.
                      > My wiemy jak to robić- nie staraj się. My Gliwiczanie jeszcze
                      zadziwimy świat,

A My - Gliwiczanie będziemy się bacznie przyglądać, czy jak zwykle
                      skończy się na gołosłownych deklaracjach i męczeństwie.

> a nie tylko was parunastu kacyków świadczących sobie wzajemnie
                      usługi w ramach
                      > towarzystwa WAiRT.
                      > Myślę też że nie muszę tłumaczyć oklepanego skrótu?

Użycie tego oklepanego skrótu bardziej świadczy o twoim
                      trywialiźmie i braku własnego myślenia. Tylko te słabiutkie slogany
                      ci w głowie. :)))))
                      • Gość: hermes Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 19:43
                        ale wyszło na to, że nie tyle ponieśliście
                        > klęskę, ale jeszcze zostaliście wręcz zwyciężeni.

co ty dziecko chciałoś powiedzieć przez ten bełkot?
                        jeszcze nikt ci o tym nie powiedział, że jakkolwiek nie staniesz- dupka z tyłu?
                        • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 02.09.08, 20:45
                          i ten tekst właśnie tobie dedykuję.
                          • Gość: kibic Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.08, 21:56
                            jaki tekst kozo znowu spłodziłaś?
                            • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 02.09.08, 22:04
                              co?
                              • Gość: kibic Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.08, 23:24
                                ogłuchłaś kozo z tego pieprzenia czy cuś? :-)
                                • strasznie_nie_lubie_oszolomow Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 03.09.08, 19:41
                                  co? nie masz nawet pieprzu? Współczucia.
                      • Gość: bobik Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 08:08

> nie, nie - a FG wcale nie ogłaszaliście forpoczty, tylko koniec ery
                        > frankiewicza. A teraz zmieniasz fakty, które jednak są
                        > niezmienne. :)
                        >

Tak tak!
                        To jest początek fatalnego końca ZF, bo on nie może odejść ot tak- całując za
                        sobą klamkę.
                        On musi być i będzie rozliczany przez tyle lat, ile korzystając z bycia przy
                        korycie, stosował sobie znany system "reglamentacyjny".
                      • Gość: Maciej Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:18
                        >
                        > Nie wiemo kim mówisz, ale wyszło na to, że nie tyle ponieśliście
                        > klęskę, ale jeszcze zostaliście wręcz zwyciężeni... LOL
                        >

To forum (FG) mówi samo za siebie, ilu franio ma zwolenników.
                        Jeśli nawet ZF wytrwa niewysadzony z fotela wcześniej, to powtórki z poprzednich wyborów już nie będzie.
                        Berezowski to nie Malec- z całym szacunkiem dla byłego radnego, robi wszystko przy otwartej kurtynie i dokumentuje chronologicznie.
                        Odmowa ZF udziału w publicznej telewizyjnej dyskusji, tłumaczona z wiadomych powodów pogardą dla rozmówcy, jest oczywistym wymykiem.
                        Na takich "pokazówkach" jaka też miała wczoraj miejsce w Sejmie, nie bywa jedynie z dwóch powodów;
                        - nie będąc zaproszonym.
                        - nie przychodząc z tchórzostwa.
                        Wszyscy wiemy że Frankiewicz postawił jednoznaczny warunek, "jeśli będzie obecny Berezowski- on nie weźmie udziału", stawiając się walkowerem w pozycji przegranej.
                        • Gość: gosia Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 09:44
                          > To forum (FG) mówi samo za siebie, ilu franio ma zwolenników.
                          Ilu zwolenników ma Frankiewicz pokazały wybory na Prezydenta Miasta
                          dwa lata temu.

> Jeśli nawet ZF wytrwa niewysadzony z fotela wcześniej, to powtórki
                          z poprzednic
                          > h wyborów już nie będzie
                          Nie bądz tego taki pewny,bo jak życie pokazało Frankiewicz bez
                          problemu wygrywa od 17 lat.

> Berezowski to nie Malec- z całym szacunkiem dla byłego radnego,
                          robi wszystko p
                          > rzy otwartej kurtynie i dokumentuje chronologicznie.
                          Pan Radny zajmuje sie i dokumentuje(chronologicznie-co bardzo ważne)
                          tylko i wyłacznie sprawami ,które osobiście jego dotyczą.Gliwice to
                          nie tylko centrum miasta.

Odmowa ZF udziału w publicznej telewizyjnej dyskusji, tłumaczona z
                          wiadomych po
                          > wodów pogardą dla rozmówcy, jest oczywistym wymykiem

Każdy normalny człowiek nie bedzie dyskutował,kiedy pod oknami UM
                          zbierane sa podpisy o jego odwołanie.Pan Berezowski zrobil falstart
                          proponując rozmowe publiczną przed zakończeniem akcji
                          referndalnej.Gdyby zebrano odpowiednia ilośc podpisów i wówczas
                          Frankiewicz odmówił debaty publicznej,wtedy można mówić o wymyku
                          prezia i walkowerze.
                          • Gość: kuzia Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 09:25
                            > Każdy normalny człowiek nie bedzie dyskutował,kiedy pod oknami UM
                            > zbierane sa podpisy o jego odwołanie.Pan Berezowski zrobil falstart
                            > proponując rozmowe publiczną przed zakończeniem akcji
                            > referndalnej.Gdyby zebrano odpowiednia ilośc podpisów i wówczas
                            > Frankiewicz odmówił debaty publicznej,wtedy można mówić o wymyku
                            > prezia i walkowerze.

Ależ właśnie chodzi o to, że on w telewizorze dyskutował i chciał odpowiadać (może nawet odpowiadał- nie wiem bo nie słucham tych jego bzdur) na pytania mieszkańców- ale takich podstawionych przez siebie, natomiast postawił warunek bezwzględny- tak jak mnie słyszysz- "tylko nie z Berezowskim".
                            A wiadomo że problematykę tranzytu i tirów porzez Gliwice lub obok nich (prawo- przepisy i techniczne możliwości) profesor Berezowski ma w tym najmniejszym palcu lewej ręki, i zanim Frankiewicz zdąży gębę otworzyć z jakimś kolejnym kłamstwem- już słyszy odpowiedź typu: 2+2=4 a nie pięć jak Pan był przed chwilą uprzejmie skłamać widzom!
                            Tego się bał Frankiewicz jak diabeł święconej wody!.
                            Czujesz już blusa?
                            • Gość: gosia Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:46
                              Odnosnie debaty telewizyjnej piszesz totalne bzdury,albo z
                              niewiedzy,albo ze złosliwosci.
                              Jesli chodzi o problematyke nowej organizacji ruchu to pan Radny nie
                              uwzglednia(albo świadomie pomija)problem wiaduktów i ich nosnosci w
                              ciagu drogi DK-88.Wysłałam pismo do Pana Berezowskiego z zapytaniem
                              o rozwiazanie tego problemu i jakos do tej pory(minął miesiąc)nie
                              otrzymałam odpowiedzi.Problem wiaduktu nad Folwarczna nie dotyczy
                              mieszkańców centrum,wiec pan Radny nie ma w tym temacie nic do
                              powiedzenia.Może po wyborach zrozumie że Gliwice to nie tylko kilka
                              ulic w centrum miasta.
                              • opserfer Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 09.09.08, 10:58
                                Gość portalu: gosia napisał(a):

> Wysłałam pismo do Pana Berezowskiego z zapytaniem
                                > o rozwiazanie tego problemu i jakos do tej pory(minął miesiąc)nie
                                > otrzymałam odpowiedzi.

Czyli nie dosyć, że palcem nie kiwnął (bo nie umie) to jeszcze
                                nawet na swoją śmieszną stronę nie zauploadował? Cóż za szkaradny
                                nieprofesjonalista.
                                • Gość: gosia Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 11:02
                                  Z tego wynika że pan Radny niewygodne dla siebie pisma i pytania w
                                  nich zawarte nie umieszcza na swojej stronce.Myslałm jednak że
                                  ustosunkuje sie do tematu,ale widac sie przeliczyłam.
                                  • opserfer Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! 09.09.08, 11:20
                                    no coś ty Gosia - myślałaś, że taki sfrustrowany z braku władzy
                                    człowieczek w ogóle byłby w stanie coś zrobić? Jak dotąd na
                                    ujadaniu się kończyło, pomimo ogłaszanych pseudo sukcesów pseudo
                                    radnego. Ale fajnie, że mu dałaś niewygodną sprawę. Przacież
                                    przyznanie, że nie można puścić ruchu dk-88 byłoby sprzeczne z
                                    manią wygonienia rucvhu spod kamienicy na Wyszyńskiego. Nie ma co
                                    się łudzić, by działał jak trzeba.
                                    • Gość: . Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 09:07
                                      Przacież
                                      > przyznanie, że nie można puścić ruchu dk-88 byłoby sprzeczne z
                                      > manią wygonienia rucvhu spod kamienicy na Wyszyńskiego.

zaplules sie karlusie, az ci spiki z nosa lecom.

o garazu, a wlasciwie o jego permanentnym "niemaniu" tego deficytowego luksusu w Gliwicach mowa.
                                      przeczytalem po lebkach te bzdurne niektore wpisy, i dochodze do wniosku, ze na zlecenie zadowolonego z zycia osobnika przy wladzy, robione sa te wpisy.
                                      to jest zwyczajowe robienie demagogii w systemach totalitarnych, dla adwrocenia uwagi mieszkancow od "obiektywnych" trudnosci, ktore mozna rozwiazac poprzez symboliczne pstryknięcie z paluszka.
                                      • Gość: gosia Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 10:07
                                        zaplules sie karlusie, az ci spiki z nosa lecom

Masz cos ciekawszego do powiedzenia w temacie objazdu proponowanego
                                        przez Radnego?

> o garazu, a wlasciwie o jego permanentnym "niemaniu" tego
                                        deficytowego luksusu
                                        > w Gliwicach mowa.
                                        > przeczytalem po lebkach te bzdurne niektore wpisy, i dochodze do
                                        wniosku, ze na
                                        > zlecenie zadowolonego z zycia osobnika przy wladzy, robione sa te
                                        wpisy.
                                        > to jest zwyczajowe robienie demagogii w systemach totalitarnych,
                                        dla adwrocenia
                                        > uwagi mieszkancow od "obiektywnych" trudnosci, ktore mozna
                                        rozwiazac poprzez s
                                        > ymboliczne pstryknięcie z paluszka.

Tylko w Gliwicach garstka ludzi z centrum miasta chciałaby mieszkać
                                        w centrum i pod domem miec garaż.Czy widziałeś garaże we Wrocławiu
                                        na Świdnickiej,czy na Piłsudskiego,a moze w Warszawie na
                                        Jerozolimskich?
                                        • Gość: szenszyl Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 09:03
                                          > Tylko w Gliwicach garstka ludzi z centrum miasta chciałaby mieszkać
                                          > w centrum i pod domem miec garaż.Czy widziałeś garaże we Wrocławiu
                                          > na Świdnickiej,czy na Piłsudskiego,a moze w Warszawie na
                                          > Jerozolimskich?

kto gdzie napisal ze chce miec pod domem?
                                          chodzi jedynie o to, by tych- codziennego uzytku- namiastek dobrobytu, nie wyprowadzać poza obrzeza miasta, do sosnicy czy innej ...nicy, czy wrecz innych miejscowosci.
                                          poprzedni prezydent-ci (byli tacy 17 lat temu) wskazywali nie raz i nie dwa plac za Ikarem, ze to tylko kwestia inwestora strategicznego i niczego wiecej. istnieją na te okolicznosc pisma autorstwa owczesnych magistrackich.
                                          minelo 17 straconych lat, i nic sie nie dzieje ani nawet nie mowi. cisza w tej biednej kwesti (i nie tyko tej niestety), jak w kosciele po pogrzebie organisty. a teren wolny kolo Qubusa wala się tyle samo lat, ile Frankiewicz jest prezydentem!
                  • Gość: wojewodzki Re: Ja mam garaż w Sośnicy z sąsiad w Żernikach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 17:38
                    > hehehe - zdradź nam kiedy. Bo to, co działo się dwa miesiące temu
                    > nie wyszło, a wtedy też to samo mówiłeś, więc tak czekam, ale poza
                    > pianą to sukcesów na koncie brak. Masz coś w zanadrzu? Zdradź swoje
                    > straszliwe plan, a my cię wyśmiejemy i wszystko będzie po staremu.

W 1981 roku też nie wyszło, bo mieliśmy jeszcze pełne 8 lat PRLu, i w międzyczasie Stan Wojenny, internowania, i wiele niewyjaśnionych zaginięć- bo ksiądz Popiełuszko nie do końca, ale jednak wyjaśniono.

Frankiewicz popełnia identyczne błędy, które popełniali twardogłowi działacze PZPR za PRLu, a że mamy PRL bis, służę kilkoma przykładami.

1. niewpuszczanie na obrady lub wypraszanie, przeciąganie wątków społecznych- Wyszyńskiego, Sowińskiego,Żerniczan, itd poza północ.

2. odstąpienie od konsultowanego społecznie projektu drogowego, jest niczym innym jak zerwaniem porozumienia społecznego, odstępstwem od realizacji ustalonych postulatów.

Konsultacje w sprawie projektu drogowego, były swoistym "okrągłym stołem", o którym prezydent chwalił się u wojewody, przywołując osobiście Andrzeja Pieczyraka.
    • Gość: badol Kolejna rocznica podpisania porozumień. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 09:29
      mam taka propozycje przy tej okazji, aby sprobowac wcielic w zycie mobilizujace budowe garazy i parkingow w centrum Gliwic- haslo, na wzor "tysiaca szkol na tysiaclecie Polski".
      moze taki- "ilosc garazow swiadczy o gospodarzu".
    • Gość: 100 komentator 100 opinii i ani jeden garaż więcej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 09:54
      ale za to bedzie focus park, a forum juz jest, do którego przyjezdzaja z peryferyjnych miast i obrzeży, bo tłumu mieszkańców centrum tam nie uświadczyłem ani razu!
      a jednak i jedno i drugie CACKO, postanowiono wbrew woli mieszkańcow zbudować w centrum miasta.
      • opserfer 100 bzdur i nadal nic 12.09.08, 09:57
        > ale za to bedzie focus park, a forum juz jest, do którego
        przyjezdzaja z peryfe
        > ryjnych miast i obrzeży, bo tłumu mieszkańców centrum tam nie
        uświadczyłem ani
        > razu!

Tłum mieszkańców centrum to oksymoron oczywiście. A widziałeś ich w
        UM? hahaha

• Gość: antywilczur Re: 100 bzdur i nadal nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 10:06
          >
          > Tłum mieszkańców centrum to oksymoron oczywiście. A widziałeś ich w
          > UM? hahaha
          >

oczywiscie!
          kiedy tam wchodze, przypominam sobie czasy PRLu, z racji istnienia niekończących
          się kolejek po szereg rzeczy, jak po chociazby prawo jazdy, dowody rejestracyjne
          itd, etc, itp.

nie widziałem nigdy by spuszczano jakimś desantem tych ludzi, ani by wjeżdzali
          jak do foruma- autami.

znow strzeliłeś wilczusiu do własnej bramki.
          • opserfer Re: 100 bzdur i nadal nic 12.09.08, 10:30
            Gość portalu: antywilczur napisał(a):
            > oczywiscie!
            > kiedy tam wchodze, przypominam sobie czasy PRLu, z racji
            istnienia niekończącyc
            > h
            > się kolejek po szereg rzeczy, jak po chociazby prawo jazdy,
            dowody rejestracyjn
            > e
            > itd, etc, itp.

No i z tym tłumem właśnie byłeś na obradach RM? hahaha

> znow strzeliłeś wilczusiu do własnej bramki.

i znów pudełeczko, ale zgaduj zgadula dzielnie :))))))
    • Gość: zefel Garazuf niet!- i nie budiet! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 23:14
      i skonczylo siem śranie po kszakach!
    • Gość: m- ka tranzytu. Żeby nie zakladać wątku, co z płatnym parkowaniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 21:23
      > Powiedziałam to po wielokroć i jeszcze raz powtórzę, że nie tak sobie wyobrażam
      > ZRÓWNOWAŻONY ROZWóJ CZEGOKOLWIEK!!!

Zrównoważony rozwój będzie się dokonywał sam, kiedy przyjdzie zrównoważony następca szkodnika i nieudacznika "frania lodziarza".
      Ale póki co, mieliśmy mieć płatne parkowanie, które jest pewnym rozwiązaniem problemu, tyle że w sposób restrykcyjny.
      Ale z dwojga złego i nadzień dzisiejszy, takie doraźne rozwiązanie jest konieczne. Niestety!
      Dlaczego więc nie zostaje to wprowadzone w życie? Niektórzy z rejestracją spoza Gliwic- w dużej mierze z zabrza, stoją na zakazie ponad 8 godzin?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka