Gość: opserfer
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
27.08.08, 10:30
Ponawiam apel do Was Panie i Panowie; Ekscelencjo Biskupie, Ekscelencjo Rektorze Politechniki Śląskiej, Sędziowie, Prokuratorzy, funkcjonariusze Policji, oraz wykształcona kadro Politechniki Śląskiej, itd itp, etc. Przepraszam wszystkich "ludzi dobrej woli" których z imienia i nazwiska nie wymieniłem, a którym głęboko na sercu leży poszanowanie prawa, oraz społeczny ład i porządek.
Jest to mój kolejny apel do Państwa, bo poprzedni mój wątek z apelem- o podobnym brzmieniu, po uzyskaniu 123 komentarzy został przeniesiony na "oślą" ławkę, a później zupełnie zlikwidowany.
Uważam takie działanie za niedopuszczalny czyn, zważywszy na fakt że żyjemy w demokratycznym Państwie prawa.
otóż mój apel odnosi się do bezprecedensowej praktyki, jaka ma miejsce na moście znajdującym się w ciągu Drogi Krajowej DK-78, przy ulicy Orlickiego. Przed mostem znajduje się znak drogowy zakazu B-18, z naniesioną nań wielkością 20 ton.
Niestety, na co wskazują wieloletnie obserwacje, a także fakt ten potwierdza profesjonalna ekspertyza zlecona przez UM, że po moście tym jeżdżą wszystkie poruszające się po Polsce samochody, a więc i te przeładowane ponad 42 tony.
Oprócz katastrofy która może- choć wcale nie musi się wydarzyć (ze względów na daleko idące w takich sytuacjach współczynniki bezpieczeństwa), jest to katastrofalne zbliżanie się do ekstremalnych wielkości ustalonych przy "modelowaniu", i bardzo zły przykład, szczególnie dla dorastającej młodzieży.
"TAKIE BĘDĄ RZECZYPOSPOLITE, JAKIE ICH MŁODZIEŻY CHOWANIE", mawiał słynny nasz myśliciel.
Tym akcentem- z nadzieją na wsparcie działań "ludzi dobrej woli"- kończę swój apel, który być może w pierwszej edycji do szanownych Państwa nie dotarł.
z wyrazami szacunku. lokalny krytyczny ale wyważony obserwator (opserfer)