Dodaj do ulubionych

Nowy zarzad

12.09.13, 22:34
Powiem tak z Panem Michalem ciezko bylo sie dogadac jest jaki jest ale? co nowym panom (celowo z malej) przeszkadzaja Pan i Pani Pelka sa z nami dluzej niz dinozaury Co przeszkadza Pan Antoni Jurczak tez dinozaur:) dlaczego czlowiek ktory mieszka tu 4 lata ma miec wplyw na nasza przyszlosc ludzie ogarnijcie sie my starzy mieszkancy mieszkamy tu tyle lat czemu ktos kto zlapal byka za rogi ma za nas decydowac kto to jest , dlaczego nowym pano przeszkadza fryzjer w 11 dlaczego pomimo obietnic ze nie beda pobierac pensji pobieraja je , mam nadzieje ze zgodnie z tym co P.Herrman wkladal do skrzynek sad uniewazni te uchwaly, mysle ze osoba ktora mowi ze glosy byly kupowane za flaszke powinna zglosic to do prokuratury zapewne podlega to pod jakis paragraf. Wiemy wszyscy o tym ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Kurcze ludzie zle bylo wam z Panem H. to macie co chcieliscie zawsze mogliscie powiedziec naszym dozorcom ze cos tam nie tak ze cos tam i to zrobili poprawili jak bylismy gowniarzami ile oni znami zniesli pod klatkami i na klatkach. Biorac pod uwage cale zlo tego swiata mysle ze najgorszym zlem sa dla nas panowie g.s.wc . przed wyborem nowego zarzadu w.w panow mozna bylo spotkac podczas agitacji non stop pod blokami kto ich widzial ostatnio ja jakos nie znikneli dziwne prawda?cale szczescie 20% glosow ma gmina na zebraniu moze jej pelnomocnik to ogarnie a moze jak w referendum w W-wie wprowadza komisarza :) I Jeszcze jedno ta brudna wojna przed wyborami te napisy w windach jezu jak nisko ci ludzie upadli dno i 10 metrow mulu . Ciekawe czy nowym panom na wlosciach by bylo milo jak by im pojechac po rodzinach jak po Panu H. pamietajcie panowie zycie moze wam splatac figla i wasze wnuki (oby nie ) moga miec te same problemy > Panie Michale jest pan trudnym negocjatorem ale to sie Panu chwali MY STARZY MIESZKANCY JESTESMY Z PANEM CALYM SERCEM (starzy nie znaczy ze wiekowo:) )
Obserwuj wątek
    • illuviasol77 Re: Nowy zarzad 12.09.13, 23:52
      Przyznam, że nie tylko Nowym (bądź “nowym”) Panom z Zarządu przeszkadza fryzjer w 11. Nie wiem skąd Pan/Pani jest, ale ja jestem z 11 i mnie to przeszkadza. Nie samo istnienie Salonu, lecz forma wykonywanej działalności – wychodzę z bloku/wracam, gdy jest zimno/wieje wiatr/opad – wchodzę w chmurę dymu papierosowego. Państwo z Salonu dymią sobie w najlepsze pod dachem a ja muszę to znosić. Też jestem palaczem, ale taki brak szacunku dla innych osób i wizytówka bloku jest nieciekawa. Stoliczek pod blokiem... hmmm... mało profesjonalnie wyglądają Panie z Salonu popalające przy stoliczku. Stoliczek w bloku (w klatce) – co to ma znaczyć, jakaś dodatkowa powierzchnia została wynajęta? To może ja tam swój fotel zniosę i z laptopem posiedzę, jak w pensjonacie nad morzem… Ponadto blok jest otwarty przez ¾ dnia (gdy był sklep drzwi były mimo wszystko zamknięte) jeśli główne drzwi do bloku są niepotrzebne, to zdejmijmy je w obu blokach – sprawdźmy jak będzie.
      Pozwolę sobie zauważyć, że salon w A.7. ma swoje wejście, swój daszek i rządzi się swoimi prawami i u nas też tak powinno być, zamiast tego mamy kącik wzajemnej adoracji (zwany Salonem Fryzjerskim) przy stoliku papieroski i kawka oraz wygenerowane pogodą dodatkowe źródło palaczy pod wiatą. Ani to nie sprzyja celowi gospodarczemu ani to nie wygląda jak działalność profesjonalna, a w dodatku przeszkadza mieszkańcom.

Generalnie przyznam, że cieszę się, że w końcu jest ktoś z 11 w Zarządzie, kto widzi co dzieje się również w tym bloku. Jak dotychczas „żyliśmy” 13, a teraz w końcu będą dwa bloki i problemy nie tylko 13 i Pana Michała, lecz również 11 i wszystkich członków Zarządu.

Odnośnie naszych „Dinozaurów” mam nadzieję, że temat zostanie podjęty na najbliższym zebraniu.
      • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 15:34
        Generalnie prosze Pana moze pan zniesc sobie fotel i laptopa i co Pan tylko chce to jest tzw powierzchnia wspolna czyli moja i pana i wszystkich innych:) a palenie pod daszkiem kurde no pada to pala pod daszkiem co zrobic ja tez jestem z 11 i wiem ze nasz blok byl zapomniany tak jak nasza strona wisly ale mysle ze przydal by sie ktos lepszy zeby nas reprezentowac znow jest lipa trzech panow z 13 jeden z 11 malo :)
        • illuviasol77 Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:12
          Byłoby w zarządzie więcej osób z 11 gdyby przyszedł Pan na zebranie, na którym głosowanie w tym zakresie się odbywało. Niestety, pojawił się Pan dopiero na ostatnim zebraniu. Wiedząc kim Pan jest i z kim Pan przyszedł mogę się tylko domyślać, w jakim celu ta wizyta została złożona, szkoda że nie doszliśmy do tego tematu w wolnych wnioskach.
          Nic straconego jednak, na najbliższym zebraniu będziemy głosować na nowy zarząd (może Pan nie wie o tym z powodu wcześniejszego wyjścia) proponuję więc kandydować.

Pozwolę sobie zauważyć, że takie trollowanie internetowe, jakie uprawia Pan na forum od kilku dni wychodzi już z mody, uprawiają je tylko sfrustrowani ludzie, a jako że jest Pan młodym człowiekiem warto zająć się polepszaniem jakości swojego życia zamiast kanalizować swoje frustracje na forum wspólnoty. Naprawdę nie trzeba nikogo obrażać ani mnie ani nowego zarządu. Sam Pan widział poziom zachowania niektórych osób na zebraniu, chyba wystarczy tego obrazu, chyba można rozmawiać w sposób kulturalny...
          • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:24
            To widze ze juz wiemy kim jestesmy nie troluje na forum bo nie o to mi chodzi :) a ze bylem pierwszy raz zadna ujma prawda ? i caly czas uwazam ze przebieg zebrania to dno totalne takie klotnie do niczego nie prowadza
          • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:29
            i jeszcze jedno kochany panie widzielismy razem co ludzie maja do powiedzenia nic zero mysle tak prywatnie ze nie ujmujac nikomu jak sie nie dogadamy to skarb panstwa w koncu wprowadzi komisarza za ktorego Pan i Ja i moja sasiadka bedziemy placic
          • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:32
            i mimo wszystko lubie Pana mozna pogadac czlowiek na poziomie :)
          • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:38
            czy ja kogos obrazilem raczej nie Pamwo Wisniewskich Gnasiow Ciastowiczow znam od malego Pana Serafina nie znam gowniarz jak i ja i za to go lubie :)
            • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 15.09.13, 22:52
              Moze i racja z ta cmura ddymu alle uwaga jaak llaalki z fryzjera z 11 zrobia grillla podd blokiem co zrobimy?
    • serafinjanusz Re: Nowy zarzad 16.09.13, 18:58
      1. A kto powiedział że nam przeszkadzają przez Pana wymienione osoby? I tak jak Pan zauważył taka decyzja należy się mieszkańcom, a żaden z Nas nie uzurpuje sobie do niej praw.

2. Co do dna i 10 metrów mułu, lub też mułu bez końca - jak kto woli, szczególnie w kwestii napisów w windach, Pan Michał zna moją opinię, bo usłyszał ją przy pierwszej rozmowie, i dokładnie taką samą przedstawił reprezentant Komisji Rewizyjnej na wcześniejszym zebraniu.

3. Numer z flaszką i kupowaniem głosów to kolejna fantazja literacka, o której nawet nie ma co dyskutować.

4. Myślę że ludzie sporo mają do powiedzenia i bardzo wiele też powiedzieli na zebraniu w kwietniu. Problem polega na tym że najczęściej byli zbywani, nie chciano ich słuchać itd. Teraz myślę że wiele osób jest po prostu złych, bo było uchwały, których głosowanie zostało przerwane, były nowe wybory, teraz być może głosowanie odbędzie po raz kolejny.

5. Skąd też pomysł że pobieramy w tej chwili wynagrodzenie? Finezja tych plotek mnie ciekawi i zaskakuje...
      • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 22.09.13, 21:03
        Szanowny Panie Januszu
        Prosze zeby Pan nie bral tego do Siebie ale Pan mi powie czy to jest normalne ze dorosli ludzie zachowuja sie gorzej niz dzieci w piaskownicy (przepraszm za brak polskich znakow ale siedze na linx bez polskich znakow) czy normalne jest ze co chwila trzeba odwolywac zarzad i powolywac nowy sadzac po Pana wieku ma pan male dzieci ja tez mam Panie Januszu moze zamiast wytykac sobie to i tamto postawmy plac zabaw dla naszych dzieci moze zamiast pisac ze jest Pan powiazany z mafia co faktycznie jest sory ale kurwa fikcja zapewne jak i Pan ciastowicz mafiso z zajaczkami kruszejacymi na balkonie przed swietami :) . Co jak co ale mysle ze mafia tak drobnymi sprawami jak nasza wspolnota raczej sie zajmuje szkoda im pewnie czasu :) , dobra a teraz do sedna przechodze moze jednak by zatrudnic ochrone na naszych obiektach wychodze sobie rano w sobote na zakupy a tam szy ba (w 11 wywalona kto to to pewnie ktos od nas ,bo kto inny ). Powiem wiecej za moich czasow klatkowych jak by to zrobil ktos obcy to bysmy go znalezli :) dzialalismy lepiej niz monitoring prawda kochani sasiedzi ?
        • illuzion5 Re: Nowy zarzad 22.09.13, 21:30
          Zgadzam się z przedmówcą. Jako dzieciak pamiętam że szyby były całe, owszem wchodząc do klatki stało kilka osób ale nie robili bałaganu, kilka niedopałków, jakieś puszki po piwie (sporadycznie) i to wszystko, a od można powiedzieć kilku lat jest coraz gorzej. Wychodząc z bloku w sobotę rano chyba jeszcze przed Naszymi gospodarzami, (gdyż nie raz widziałem o której Nasi Państwo gospodarze działają aby sprzątnąć to co się działo kilka godz. wcześniej) widziałem jak wygląda cała klatka wejściowa. Podłoga cała się kleiła od rozlanego piwa. Dobrze że mamy gospodarzy na miejscu, bo jak wróciłem klatka była sprzątnięta, lecz dziś była powtórka z rozrywki. Nie wiem czy to od Nas czy nie, ale powiedzcie Państwo szczerze, czy Nasza młodzież naprawdę nie potrafi się już zachować. Robią burdy, co rusz coś zniszczone, a kto za to płaci? My proszę Państwa, to z Naszych pieniędzy są opłacane wszystkie naprawy wandalizmów.
          • illuviasol77 Re: Nowy zarzad 22.09.13, 21:58
            A to ciekawe... Mamy przecież monitoring, więc chyba Zarząd powinien zgłębić temat piątkowego i sobotniego spotkania na naszej klatce i (jeśli to nasi lokatorzy) pociągnąć do odpowiedzialności za szkody, a jeśli nie, to chyba można zgłosić na policję tę szkodę przekazując nagrania.
            Swoja drogą, nawet jeśli to ktoś nie od nas dokonał szkód, to faktem jest, że ktoś te osoby na klatkę wpuścił.
            A młodzież... to ich rodzice (między innymi) za to płacą, a nie konkretna osoba, więc pewnie odpowiedzialności nie czuje za to, że tracąc pieniądze co i raz na szybę, czy windę zmniejszamy swoje szanse na swobodny remont tej czy innej rzeczy w bloku :/
            • serafinjanusz Re: Nowy zarzad 23.09.13, 13:01
              Jeśli chodzi o bałagan na klatkach i imprezy to staramy się to rozwiązać, ja ostatnio często wychodziłem wcześnie rano i oczywiście zawsze docierałem do kosza przy drzwiach obładowany butelkami, puszkami po piwie itp, które zebrałem po drodze - generalnie widzimy tą sprawę i będziemy się nią zajmować. Pani Halina też sygnalizowała że ten problem jest notoryczny i trwa od bardzo dawna.

Jeśli chodzi o monitoring/ochronę, to potrzebuję trochę czasu, muszę rozpisać zapytania ofertowe, poszukać ofert i sprawdzić ich zakres - zobaczyć co było by dla nas najkorzystniejsze. Jak tylko będę miał różne "opcje" to postaram się je Państwu przedstawić. Jednak uprzedzam że chwilę to potrwa bo mamy teraz trochę innych spraw, które musimy w pierwszej kolejności załatwić dla wspólnoty.
              Ja osobiście jestem zwolennikiem rozbudowy sieci monitoringu, myślę że jest to dość skuteczne narzędzie przeciwdziałające takim sytuacjom a przynajmniej je minimalizujące.

Jeśli chodzi o plac zabaw, to ciekaw jestem opinii pozostałych mieszkańców. Ja w tej chwili mam mieszane uczucia, ponieważ mamy teraz super park dla dzieci na Balatonem. Z drugiej strony tam jest straszny tłok i fajnie by było mieć coś bliżej pod domem, a przede wszystkim ogromną zaletą jest to że kilkuletnie dziecko może tam bawić się samo, a my widzimy je z okien.Postawienie samego placu zabaw dla dzieci nie czyni sukcesu, trzeba pomyśleć o ochronie ew. dodatkowych kamerach lub innych rozwiązaniach, które pomogą nam zapewnić dzieciom spokój w tym miejscu (nie koniecznie z rozbitymi butelkami w piaskownicy) - ochrona rozbudowa monitoringu lub inne rozwiązania.

A jeżeli chodzi o dorosłych zachowujących się jak dzieci w piaskownicy :-) To ja to powtarzam od samego początku. Ale proszę się na mnie nie gniewać, nie wiele mam sobie czy kolegom w tej sytuacji do zarzucenia... Oczywiście na wszystkie zadane przez Pana pytania odpowiedź brzmi "nie jest to normalne". Żałuję że na ostatnim zebraniu w całym tym zamieszaniu nie mieliśmy okazji przedstawić przez nas przygotowanego sprawozdania z dotychczasowych działań Zarządu.
              Ile łatwiej by było nam wszystkim gdyby poprzednicy po prostu przekazali budynki, klucze do pomieszczeń i dokumentację i tak jak pisałem już w poprzednim wątku, codziennie przynajmniej 1,2 lub 3 osoby mnie o to pytają dlaczego tak nie jest - ale nikt nie zna na to odpowiedzi.
              • kochamnowyzarzad Re: Nowy zarzad 24.09.13, 21:29
                Szanowny Panie
                Jasne jest plac nad balatonem, Pan pewnie nawet niewie ale miedzy 11 a 13 byl kiedys plac zabaw i ja jako gwniarz sie na nim bawilem i fakt nad balaton schodzi sie caly Goclaw i jak jestem nad nim z dzieciakiami to czasem w t umie ciezko je ogarnac :) a co do szybek pod blokami kurde mozna to ogarnac bez bolu wiekszego w biurze wspolnoty wygospodarujmy miejsce na taka spoleczna ochrone nie mowie zeby sie bic z tymi debilami ale monitoring klatka 11 i 13 pija pod klatka piwo niech pija jak jest spokoj ale jak zaczna odwalac dzwonia po kogo trzeba taka szyba zbrojona jak ostatnio pod 11 to nie jest chwila roboty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka