idalia-judit 09.11.12, 20:48 TSH-1,82 ,Ft4-1,08 (norma 0,70-1,48), fT3- 2,58 (norma 1,71-3,71) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_z_laki_2 Re: proszę o interpretację wyników 10.11.12, 15:56 Ładne (może napiszesz coś więcej... masz lat naście, czy osiemdziesiąt? jesteś zdrowa i badasz się profilaktycznie, czy leczysz się od dwudziestu lat?) Odpowiedz Link
idalia-judit Re: proszę o interpretację wyników 11.11.12, 21:51 mam 38 lat i zrobiłam badanie, ponieważ mam wysokie tętno, do tego wypadają mi włosy. Ale te wyniki są naprawdę dobre? Odpowiedz Link
patria5 Re: proszę o interpretację wyników 12.11.12, 09:41 wyniki tarczycowe sa w porządku jak wysokie masz tętno? a włosy zaczęły wypadac niedawno czy jest to stan permenentny? warto zbadać niedobory - wit D, B12 , ogólna morfologię i ferrytynę... Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: proszę o interpretację wyników 13.11.12, 22:02 Sprawdź elektrolity, może czegoś ci brakuje, albo masz za dużo? Wysokie tętno pojawia się też przy chorobach tarczycy, czy robiłaś kiedy usg tarczycy? Jeśli z tarczycą jest ok, jonogram ok, to zrób EKG (zbadaj serce). Odpowiedz Link
idalia-judit Re: proszę o interpretację wyników 16.11.12, 21:14 Usg tarczycy robione w październiku, wzorcowe, w ogólnych wynikach słaby poziom hemoglobiny, brałam żelazo przepisane przez mojego rodzinnego, teraz muszę powtórzyć wynik. Jonogramu nie robiłam, może to to zwłaszcza że mam poważne AZS (alergia) i gorzej przyswajam mikroelementy. Serce badałam kilka lat temu, ale robiłam tylko ekg i było ok. Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Odpowiedz Link
pies_z_laki_2 Re: proszę o interpretację wyników 17.11.12, 22:03 Podaj nam opis z usg tarczycy, proszę. Odpowiedz Link