Dodaj do ulubionych

świński wątek senciaka

22.12.15, 16:49
Tak jak obiecałam rozpoczynam opis albo cykl opisów moich zmagań ze swinią a konkretnie z Westhroid i Thiroyd.
Jak już niektórzy z Was wiedzą ( wątek senciaka) jestem po dwóch operacjach tarczycy, od 2001 roku suplementuję się tyroksyną w różnych postaciach - m. innymi Letrox w Polsce i Lthyroxin w Niemczech. Po drugiej operacji w czerwcu 2014 roku moje zdrowie tak podupadło że moje codzienne funkcjonowanie stało się bardzo problematyczne. Na codzień towarszyszyły mi problemy zwiazane z psychiką - lęki i depresja na przemian oraz rozregulowanie całego organizmu z masywnym nadcisnieniem włącznie.
Kolejnym etapem było zdobycie podstępem Thybonu czyli trójjodotyroniny. Brałam zatem oba preparaty na raz. I było raz lepiej raz gorzej z przewagą na gorzej.
Zmęczona codziennymi zmaganiami z sobą i światem przeszłam na dietę Paleo, następnie Protokół AI oraz rozpoczęłam suplementację naturalną świńską tarczycą pod tytułem Westhroid, którą sprowadziłam ze Stanów. Nie mogłam w żadnym wypadku powiedzieć,że jest dobrze. W geście rozpaczy zakupiłam Thyroid i...... jest dobrze, ba nawet wspaniale.....
"Uwaga Uwaga nowe wyniki:
FT3 3,30 norma 1,80-4,60 co daje nam 67,86%
FT4 14,70 norma 8,0-17,0 co daje nam 74,44%
i najmniej istotne TSH 0,02
I co? Ja jestem królową wyników w tym roku :lol:
Muszę powiedzieć, że pierwszy raz w życiu mam takie piękne wyniki - różnica między hormonami tylko ok 6%, FT4 wyższe od FT3 - no żyć nie umierać. Wygląda na to, że epizody złego samopoczucia to po prostu takie jeszcze tam echa starego stanu zdrowia albo coś innego, co mnie w chwili obecnej mało obchodzi."
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: świński wątek senciaka 23.12.15, 09:30
      No to gratulację, pamiętam Twoje zmagania w temacie smile
      Senciaku, napisz proszę - kto Ciebie prowadzi w leczeniu? Pytanie podchwytliwe, bo ci, którzy czytali Twój wątek wiedzą, że SAMA wzięłaś odpowiedzialność za swoje zdrowie i tu jest klucz smile
      Wszystkiego dobrego
    • ada1214 Re: świński wątek senciaka 23.12.15, 13:11
      GRatulacje. A mogla byc rozwinac temat "swinia nie jest dobra dla kazdego, sa tego konkretne powody" jak zasugerowalas w tamtym watku? Chcialabym wieziec jakie sa zastrzezenia i kogo dotycza.
      • senciak Re: świński wątek senciaka 23.12.15, 14:10
        ada to nie ja stwierdziłam, że świnia nie jest dobra dla każdego i są tego konkretne powody. Swinia MOŻE spowodować gorsze samopoczucie z powodu:
        - anemii
        - problemów z nadnerczami
        - i zbyt szybkiego lub zbyt wolnego " wchodzenia na orbitę" - mam tu na myśli zwiększanie lub zmniejszanie dawek.
        - wypełniaczy w poszczególnych tabletkach
        - jakiejś takiej indywidualnej nadwrażliwości lub niewrażliwości na dany preparat
        Odpowiadając Muktpredze - NIKT nie prowadzi mnie w leczeniu. Mam swoich "doradców" to znaczy dr Mizan-Gross i lekarkę internistkę w Niemczech, która raczej nie jest doradcą a raczej jest osobą podstawioną do krycia mnie w przypadkach innych problemów zdrowotnych. Znaczy to ni mniej ni więcej że kobieta ta dowiedziała się więcej ode mnie niż ja od niej i zapisała w kartotece co biorę - zatem jakby jestem pod opieką lekarza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka