Dodaj do ulubionych

Pani Ewa Wanat

27.11.16, 19:45
www.wirtualnemedia.pl/artykul/ewa-wanat-ws-wywiadu-o-uchodzcach-nie-atakuje-rigamonti-i-dziennika-gazety-prawnej-dgp-to-podwazanie-faktow-i-manipulacja

Wywiad w DGP czytałem w wersji papierowej, podrzucił mi go kolega prawak.
Całość wydawała się nie przekonująca. Pani Ewa Wanat sprawdziła jak jest (dużo na ten temat dzieje się na jej profilu na FB).
Z panią Ewą Wanat nie zawsze się zgadzam jeśli chodzi o jej prywatne opinie ale w kwestii rzetelności dziennikarstwa mam do niej zaufanie. Nie mam podstaw aby jej weryfiiacja "jak jest" była nieuczciwa. DGP dała ciała i udaje głupa. Niedobrze bo w niej pisuje pani Baca-Pogorzelska nt. energetyki i górnictwa z dużą znajomością tematu i na moje kaprawe oko bardzo obiektywnie.
Rzetelność dziennikarska to jest podstawa, oczywista oczywistość, a w szczególności w tematach drażliwych.
Mam przekonanie, że z wywiad Magdaleny Rigamonti z Mayą Paseczny zrobił już swoją robotę. Złą robotę.
To, że internety są pełne fałszywych opisów, wniosków, ocen widać gołym okiem. Łatwość pisania różnych bzdur przewyższa umiejętności zgłębiania tematu. To zwykłe dyletanctwo ale od mediów profesjonalnych a takim jest jednakowoż DGP można więcej oczekiwać.
Obserwuj wątek
    • chickenshorts Re: Pani Ewa Wanat 27.11.16, 20:55
      600 podpalonych domow, eh...

Tu Maya Paseczny: forsal.pl/artykuly/958326,byl-raj-jest-smietnisko-jak-wygladaja-niemcy-po-fali-uchodzcow-wywiad.html

a tu DGP reaguje na p. E. Wanat w TP: forsal.pl/artykuly/996050,kulisy-przyjmowania-uchodzcow-przez-niemcy-maya-paczesny-rzad-zrobil-z-tego-biznes-wywiad.html
      • podjadek57 Re: Pani Ewa Wanat 28.11.16, 16:35
        Dziękuję za uzupełniające linki
        • chickenshorts Re: Pani Ewa Wanat 07.12.16, 00:59
          O sprawdzaniu rzetelności dziennikarskiej ciąg dalszy:

www.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20161201/czy-prawda-nas-wyzwoli
          • oby.watel Re: Pani Ewa Wanat 07.12.16, 12:35
            Gdy napisałem, że nie chcę płacić za nierzetelne informacje usłyszałem, że chciałbym mieć wszystko za darmo. Problem w tym, że ten, kto rozmawiał z reporterem, a potem nie mógł poznać swojej wypowiedzi, choć znalazło się pod nią jego nazwisko może być pewny, że tylko niewielka część z tego co czyta jest prawdą.
          • podjadek57 Re: Pani Ewa Wanat 08.12.16, 13:19
            A w rezultacie mamy kaczyzm, trumpizm czy jak to nazwiemy.
            • podjadek57 Re: Pani Ewa Wanat 08.12.16, 16:12
              No to z cyklu prawda czy fałsz:
              www.fronda.pl/a/poznanscy-geje-i-feministki-beda-uczyli-jak-zabijac-dzieci,83296.html
              Też telewizja państwowa:
              www.tvp.info/28142438/gpc-poznanscy-homoseksualisci-beda-opowiadali-jak-w-domu-zabic-dziecko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka