podjadek57
09.12.16, 13:13
Pani Ewa na korytarzu przypadkiem spotyka Jerzego Mazgaja (57 l.), twórcę sieci delikatesów. Kiedy była pracownica zaczepia milionera i opisuje nie tylko swoją historię, ale też setek zwolnionych osób, ten rzuca jej na odchodne: – Też mam ciężką sytuację.
www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wlasciciel-almy-do-wyrzuconej-z-pracy-tez-mam-ciezko/j2qthc5
Warto też zwrócić uwagę na:
Najbogatszy z kibiców Platformy Obywatelskiej ujawnił się podczas niedzielnego wieczoru wyborczego. Jerzy Mazgaj, biznesmen i jeden z najbogatszych Polaków, stanął w pierwszym szeregu z politykami Platformy Obywatelskiej, Ewą Kopacz i Danutą Huebner. Kamery telewizji pokazały, jak po ogłoszeniu zwycięstwa PO w badaniu sondażowym wznosi podniesione kciuki obu dłoni i klaszcze po przemówieniu Donalda Tuska.
natemat.pl/104155,jeden-z-najbogatszych-polakow-stanal-za-plecami-tuska-jestem-typowym-wyborca
I jeszcze jedno info - panowie Mazgaj i Petru zasiadają razem (hehe) w RN Vistuli:
www.vistulagroup.pl/o-nas/wladze
w związku z tym nie należy się dziwić, że pan Mazgaj:
Cieszy się, że do Sejmu wchodzi Nowoczesna.
- To daje nadzieję przedsiębiorcom na zmianę. Mam nadzieję, że będzie próbowała coś ugrać dla biznesu – dodaje szef Almy.
Jego zdaniem zwyciężył populizm, bo ludzie byli zmęczeni Platformą.
- Szkoda, że wyborcy nie pomyśleli, że żeby rozdawać pieniądze, trzeba je skądś wziąć, a wiele obietnic to puste obietnice – uważa Jerzy Mazgaj.
www.pb.pl/4334348,17333,mazgaj-pociesza-sie-wejsciem-nowoczesnej
Wracając do pierwszego akapitu mojego wpisu. Ja nie mam pani Ewa wątpliwości dzięki komu pani Ewa straciła robotę.
-----------------
Teraz zaczynają się awantury dlaczego PiS jeszcze nie poparł pana Tuska na drugą kadencję przewodniczącego RE. Mówiąc szczerze mam to w dupie. Jeżeli partie polityczne potrzebują otaczać się takimi tłustymi szujami (pozdro dla Diabolla) i korzystać z ich usług, to ja dziękuję. A potem się różni dziwią, że UE w instytucjonalnym kryzysie.