09.12.16, 13:13
Pani Ewa na korytarzu przypadkiem spotyka Jerzego Mazgaja (57 l.), twórcę sieci delikatesów. Kiedy była pracownica zaczepia milionera i opisuje nie tylko swoją historię, ale też setek zwolnionych osób, ten rzuca jej na odchodne: – Też mam ciężką sytuację.
www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wlasciciel-almy-do-wyrzuconej-z-pracy-tez-mam-ciezko/j2qthc5
Warto też zwrócić uwagę na:
Najbogatszy z kibiców Platformy Obywatelskiej ujawnił się podczas niedzielnego wieczoru wyborczego. Jerzy Mazgaj, biznesmen i jeden z najbogatszych Polaków, stanął w pierwszym szeregu z politykami Platformy Obywatelskiej, Ewą Kopacz i Danutą Huebner. Kamery telewizji pokazały, jak po ogłoszeniu zwycięstwa PO w badaniu sondażowym wznosi podniesione kciuki obu dłoni i klaszcze po przemówieniu Donalda Tuska.
natemat.pl/104155,jeden-z-najbogatszych-polakow-stanal-za-plecami-tuska-jestem-typowym-wyborca
I jeszcze jedno info - panowie Mazgaj i Petru zasiadają razem (hehe) w RN Vistuli:
www.vistulagroup.pl/o-nas/wladze
w związku z tym nie należy się dziwić, że pan Mazgaj:

Cieszy się, że do Sejmu wchodzi Nowoczesna.
- To daje nadzieję przedsiębiorcom na zmianę. Mam nadzieję, że będzie próbowała coś ugrać dla biznesu – dodaje szef Almy.
Jego zdaniem zwyciężył populizm, bo ludzie byli zmęczeni Platformą.
- Szkoda, że wyborcy nie pomyśleli, że żeby rozdawać pieniądze, trzeba je skądś wziąć, a wiele obietnic to puste obietnice – uważa Jerzy Mazgaj.
www.pb.pl/4334348,17333,mazgaj-pociesza-sie-wejsciem-nowoczesnej
Wracając do pierwszego akapitu mojego wpisu. Ja nie mam pani Ewa wątpliwości dzięki komu pani Ewa straciła robotę.
-----------------
Teraz zaczynają się awantury dlaczego PiS jeszcze nie poparł pana Tuska na drugą kadencję przewodniczącego RE. Mówiąc szczerze mam to w dupie. Jeżeli partie polityczne potrzebują otaczać się takimi tłustymi szujami (pozdro dla Diabolla) i korzystać z ich usług, to ja dziękuję. A potem się różni dziwią, że UE w instytucjonalnym kryzysie.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Biedactwo 09.12.16, 14:24
      Ponieważ z nikim nam nie po drodze, wszyscy są albo obrzydliwie bogaci, albo wyrzuceni z pracy niech nam na wieki wieków panuje Prawo i Sprawiedliwość. Tak będzie dla nas wszystkich najlepiej. Tam nikt obok nikogo nie stoi, nikt nikogo z pracy nie wyrzuca, a jak sie jest wiernym to w nagrodę i podjeść sobie można i zarobić.
    • diabollo Re: Biedactwo 09.12.16, 22:34
      No, właśnie w PL do elyt dopiero zaczyna się przebijać refleksja taka, że turbo-kapitalizm bardzo fajny jest, ale głupi naród coś nie rozumie owej zajefajowości i dziwnie głosuje na faszystów.

Kłaniam się nisko.
      • oby.watel Re: Biedactwo 10.12.16, 10:55
        Święta prawda. Do elyt przebija się refleksja, która już dawno przebiła się do PiS-u, że jeśli ktoś kogoś zna, ktoś coś osiągnął, ktoś coś zrobił lub napisał, to nie należy z nim nie tylko wspólnie niczego robic, ale wręcz należy go wykluczyć. Na przykład Adam Bodnar nie może być Rzecznikiem Praw Obywatelskich, bo publikował w tej samej książce, w której publikowała Anja Seibert-Fohr, wiceprzewodnicząca Komitetu Praw Człowieka.

I właśnie do elyt dociera, że należy stawiać na ludzi nieznanych, którzy nic nigdy nie zrobili, niczego zrobić nie potrafią, których nikt nie zna i którzy nikogo nie znają. Więc nawet klient baru mlecznego nie nadaje się, bo zna Franka.

PiS od początku dezawuował ludzi w ten san sposób - "ujawniając" kogo znają, z kim się kolegują, co robili. Oczywiscie dotyczy to tylko przeciwników politycznych, bo przecież nie członków PiS-u. Teraz PiS dewastuje państwo, ktoś próbuje coś robić, a inteligentni inaczej metodami PiS-u usiłują zdezawuować wszystkich, którym się chce. Przy czym sami są tak piekielnie odważni, że w razie byle niepowodzenia usuwają swoje konta, wpisy lub tylko zgrzytając zębami blokują użytkowników. Wcześniej oddając głos na jakichś przybłędów, którzy wyskoczyli jak Filip z konopi doprowadzili do nieszczęścia. Bo nie mieli na kogo głosować, a rozumku nie starczyło, żeby ogarnąć skutki stawiania na populistów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka