diabollo 17.05.17, 07:28 krytykapolityczna.pl/kraj/trzeba-lac-czyli-jak-wojewodzki-i-adamek-ucza-dyscypliny/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podjadek57 Re: TRZEBA LAĆ 18.05.17, 15:00 Pan Adam Bodnar: wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/przemoc-domowa-nic-smiesznego/hmjzrrq Dobrze, że mamy jeszcze pana Bodnara. Odpowiedz Link
oby.watel Trzeba wiać 18.05.17, 18:12 Trzeba wiać, czyli jak Bodnar i wyzwolone kobiety walczą z wyimaginowana przemocą domową. Kto oglądał program to usłyszał zapewne jak bokser chełpi się: Jestem surowym ojcem. Dzieci wiedzą, co mają robić. I żona też. Ja żonę szanuję, ale u mnie jest dyscyplina w domu”. U mnie nie ma tak, że dzieci robią, co chcą, robią to, co mówi tata. Niedziela jest, to idziemy do kościoła. Co z tego zrozumiał Bodnar i feministki? Że Tomasz Adamek w programie Kuby Wojewódzkiego w TVN powiedział, że kobiety, które są nieposłuszne i nie realizują swoich obowiązków domowych "trzeba lać". Skąd wytrzasnął to "trzeba lać"? A tak mu się jakoś po pisowsku pokojarzyło. Co w rzeczywistości powiedział Adamek i w jakim kontekście? Natalia Nykiel przyznała, że jest bałaganiarą i nie chce jej się sprzątać. Na to Adamek wykonał gest jakby wymierzał klapsy i mówi "trzeba lać" (38 minuta). Wcześniej Natalia przyznała, że już umie być suką. Bodnar i feministki przeszli nad tym wyznaniem do porządku dziennego, co niebywale dziwi. Widocznie bycie suką to ulubione zajęcie feministek, więc i Bodnar się nie wtrąca. Z tych kilku zdań Bodnar, Rzecznik Praw Obywatelskich, wysnuł wniosek, że Adamek, Wojewódzki (i chyba Nykiel też), oraz TVN promują przemoc domową. Zaś nawiedzone feministki oddały sprawę do pisiowskiej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Gdyby jeszcze trwała okupacja, zgłosiłyby sprawę na Gestapo względnie powiadomiły KGB. Adamek mówił wyłącznie o swojej rodzinie, a nie o kobietach, do niczego nie przekonywał, że jego model rodziny jest czymś godnym naśladowania. Pod koniec audycji przyznał nawet, że swojej żony się boi. Nie wzywał także do przemocy, a sama zainteresowana, którą "trzeba lać" śmiała się ubawiona. Za to oburzył się Rzecznik Praw Obywatelskich który nie może ścierpieć, że ktoś gdzieś jeszcze w tym kraju korzysta z zapisanej w Konstytucji wolności słowa i prawa do swobodnego głoszenia swoich poglądów. Może lekceważyć Konstytucję prezydent, to rzecznik nie może być gorszy. PiS intencjonalnie manipuluje słowem, naciąga znaczenie, jak pasuje uogólnia, jak pasuje zawęża. Jeśli tak robi też RPO, to znaczy, że jesteśmy w czarnej dziurze z której już się nie wydostaniemy. Są bowiem dwa środowiska mające obsesję na punkcie seksu - kler i feministki. Te drugie poruszą niebo i ziemię, żeby nikt nie odważył się powiedzieć czegoś co im się może nie spodobać, bo od razu podciągną to pod seksizm (Czarzasty), obrazę miliardów kobiet czy promowanie przemocy domowej. A gdy już za pomocą KRRiT wykończą prywatne stacje karami, to pobiegną do telewizji Kurskiego, Trwam, Republika i tam będą bez przeszkód głosić swoje postępowe idee. U boku Ziemkiewicza i innych obrońców praw kobiet. Odpowiedz Link
pandaber Re: Trzeba wiać 19.05.17, 18:22 Tak a propos przemocy w rodzinie. Przypomniało mi się pewne małżeństwo z lat 70-tych. On chłop 190 cm i 110 kg, ona 160 cm i 54 kg wagi (dane przybliżone, tak na oko). On przychodzi wstawiony, ona już czeka, kiedy on wchodzi na przedostatni stopień ta mu wali patelnią w łeb, facet spada ze schodów i łamie sobie żebra. Kobita ma pół roku spokoju. A mówią że kobiety są słabe. Dlaczego feministka kojarzy mi się z dominą? Może chodzi o przywództwo w rypanku? Odpowiedz Link
grzespelc Re: Trzeba wiać 20.05.17, 00:27 "Dlaczego feministka kojarzy mi się z dominą?" Idź z tym do specjalisty, tu nikt Ci nie odpowie. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Trzeba wiać 20.05.17, 08:10 Jeśli trafisz na dobrego specjalistę, to nawet nie oskarży o przemoc domową, seksizm, mizoginizm, szowinizm i rasizm i nie doniesie do proziobrotury.. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: Trzeba wiać 20.05.17, 08:57 Kiedyś na blogach TokFm radziłem pewnemu biednemu człowiekowi aby wydrukował swoje wpisy i zapoznał z nimi psychologa bo ten człowiek wymagał pomocy. A takim dobrym specjalistą, który spełni w tym przypadku wymagania, będzie niewątpliwie ksiądz. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Trzeba wiać 20.05.17, 09:14 I co? Skorzystał z dobrej rady? Zablokował komentujących i skasował swój profil? Odpowiedz Link
podjadek57 Re: Trzeba wiać 20.05.17, 08:45 Jak widać pan Bodnar i feministki nic nie rozumiejo i nie majo poczucia humoru. Dalej we wpisie mamy lot nad kukułczym gniazdem. Smutne Odpowiedz Link
oby.watel Trzeba czmychnąć 20.05.17, 10:01 Nie rusz proszę tego kwiatka, róża kole rzekła matka. Dobrze matkę zrozumiała poduszkę różą wypchała. Jeśli tak dobrze wszystko rozumiesz, mój drogi, to czemu nie wykażesz, że się mylę, że Bodnar ma rację? Czemu ograniczasz się do mniej lub bardziej wybrednych wycieczek osobistych? Czemu w komentarzach nawet lotu nad kukułczym gniazdem nie ma? Żałosne Ale... Z towarzyszami z PiS-u też nie ma rozmowy. Też na argumenty, których nie są w stanie skontrować reagują szyderstwem, albo wieją nie reagując wcale. Tutaj masz link do programu. Obejrzyj i wskaż miejsce, w którym padają słowa, które Bodnar przypisał Adamkowi. Na dole odtwarzacza jest podany czas. Po prostu przepisz te liczby. Tak inteligentny człowiek na pewno zrozumie co mówią tacy jak Wojewódzki czy Adamek i jakaś dwudziestoletnia dziewczyna. Która na dodatek bez tytułu doktorskiego potrafi odróżnić żart od groźby czy "promocji" czegośtam czegośtam, jak mawiała Elżbieta Kruk. Oburzył się ktoś kiedyś, że w odniesieniu do niego użyłem antonimu bohatera. Ale chociażby tu pokazał, że odwagą nie grzeszy i jak ostatni... bohater Mickiewicza gdy mu rozmówca dokucza, dyskusję z uporem popycha, to on go obraża, poucza, albo od razu gdzieś czmycha. Odpowiedz Link
oby.watel Jak kobiety walczą o równouprawnienie 20.05.17, 10:27 Materiał TVN. Jak widać walka kobiet z końcówkami i Bodnara z przemocą odnosi spektakularne sukcesy. Trzeba tylko wzmóc represje i zacząć zamykać kobiety za poniżanie kobiet. I zapanuje powszechna miłość i tolerancja i już nikt się nie odważy poniżać i nawoływać do przemocy. Odpowiedz Link
oby.watel Re: TRZEBA LAĆ 23.05.17, 19:30 Dzięki ci boże za takiego Rzecznika PO. W sprawie wyssanych z palca słów Adamka u Wojewódzkiego w TVN zabiera głosi i znajduje czas na wysmażenie sążnistego elaboratu na temat przemocy domowej, której Adamek może być pośrednim sprawcą, ale w sprawie śmieci Igora Stachowiaka nawet nie wystąpił o zapisy z monitoringu. Za to dziś jak zobaczył w telewizji tom, co powinien widzieć już w zeszłym roku majaczy o torturach i rozdziera szaty. Być może gdyby raczył zapoznać się z materiałem już w zeszłym roku sprawa nie czekałaby rok.... Odpowiedz Link