Dodaj do ulubionych

charakterystyczne krzyki

12.02.11, 05:45
Relacja gazety:

Demonstracja przed gmachem francuskiego MSZ miała być protestem przeciwko utrzymywaniu się Mubaraka na fotelu prezydenta. Szybko jednak zaczęły dzwonić telefony komórkowe demonstrantów, wiadomość o dymisji Mubaraka rozeszła się w tłumie i atmosfera zgromadzenia całkowicie zmieniła się. W tym improwizowanym festynie radości mieszały się ze sobą charakterystyczne krzyki kobiet, śpiewy i wzajemne gratulacje demonstrantów.

Czy ktoras z obecnych tu pan potrafi wydawac takie charakterystyczne odglosy? moze jakis opis tego jak taki z siebie wydac?
Obserwuj wątek
    • mnop2 Re: charakterystyczne krzyki 12.02.11, 09:12
      oczywiśśśśsię, że potrafimy, tylko poczebna jes odpowiednia stymulancja ;)))
      • misiania Re: charakterystyczne krzyki 12.02.11, 10:52
        Tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • misiania Re: charakterystyczne krzyki 12.02.11, 10:53
          Stasiu, Stasiu, wielbłądy uciekły!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kaga9 Re: charakterystyczne krzyki 12.02.11, 11:51
      "Scalbie rzadko fruwały, a ich chód przypominał chwiejne podskoki. Charakterystyczne krzyki kojarzyły się słuchaczom z kiepsko funkcjonującym systemem trawiennym." :D

Miszcz wie wszystko.
    • maitresse.d.un.francais między górnym c a górnym f 12.02.11, 20:13
      treść dowolna :-)

Zawsze mam ochotę zwrócić się do takiej wydającej: Pół oktawy niżej i dwadzieścia decybeli ciszej proszę.
      • ten_azorek Re: między górnym c a górnym f 13.02.11, 11:03
        :))
        Moja przyjaciółka, drobniutka i nieduża sopranistka, gwałtownie przestraszona wydaje dźwięki, których trudno się po niej spodziewać - charczące, niskie tony, coś w rodzaju demona z Egzorcysty...

A wysokie, potworne piski wydaje nasza sąsiadka, starsza pani. Coś okropnego. Śmieje się powyżej c dwukreslnego, tak samo się cieszy, woła kogoś, coś opowiada...Lubi do nas wpadać...Niestety. I lubi sobie posiedzieć, żadne tam na godzinkę, nie - na pięć godzinek...Zawsze po jej wyjściu boli mnie głowa. ZAWSZE. Przez te dźwięki.

Nie znoszę wysokich pisków. Sama mam niski, nawet bardzo niski głos, takim mówię, spiewam i wreszczę. :)
        • maitresse.d.un.francais Re: między górnym c a górnym f 13.02.11, 17:19

> Nie znoszę wysokich pisków.

O, to mnie nie rozśmieszaj. Ja teoretycznie nie znoszę, ale z moim niskim altem (chóralnym, broń Boże nie solowym) jak piszczę, to niech się schowają soprany ;-)
          • lucusia3 Re: między górnym c a górnym f 13.02.11, 21:46
            A ja nie umiem piszczeć.
            Za to drżeć się umiem. I warczeć. I to jak.
            Ale tak patriotycznie (krótkie warczące), nie jak te panie z Egiptu i ościennych.
            • bachasia Re: między górnym c a górnym f 14.02.11, 12:39
              Geronimo!!!
    • 3.14-roman Re: charakterystyczne krzyki 14.02.11, 16:21
      Może takie krzyki, jakie wydaje przeciętna dwunastolatka, której kolega wrzucił chrabąszcza za bluzkę? Takie: 'łiiii?'.
      • maitresse.d.un.francais Re: charakterystyczne krzyki 14.02.11, 17:58
        Może takie krzyki, jakie wydaje przeciętna dwunastolatka, której kolega wrzucił chrabąszcza za bluzkę? Takie: 'łiiii?'.

To też niewykluczone, ale poniżej górnego c się nie liczy. ;-)
    • fomica Re: charakterystyczne krzyki 14.02.11, 17:52
      ...
      ...
      Właśnie wydalam taki okrzyk, nawet dwa razy, ale podejrzewam że za pośrednictwem tego niedoskonałego medium nie było ci dane usłyszeć.

...
      I jeszcze raz :)
    • 3.14-roman Re: charakterystyczne krzyki 15.02.11, 15:52
      Aaaaaa... Mustafa, w tym tłumie komórkę mi ukradli!
      • arcadios1987 Re: charakterystyczne krzyki 22.02.11, 14:34
        Te "charakterystyczne krzyki" to nie pomyłka redaktora, ale fakt :) Kobiety w krajach arabskich, kiedy są w grupie i jest ku temu okazja bardzo ciekawie okazują emocje. W przypadku, kiedy należy się cieszyć można usłyszeć coś w stylu "ajajajajaj" albo "ujujujuj", a jeżeli jest to smutna sytuacja (w szczególności pogrzeb) usłyszymy wszelkiego rodzaju wycia, jęki, zawodzenia, trudne zresztą do opisania tekstem.
        • 3.14-roman Re: charakterystyczne krzyki 23.02.11, 18:08
          O! Dziękuję. Kiedy będę oglądał jakąś relację, muszę zwrócić na to uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka