stela2004 31.12.18, 23:18 Hej, a co to znowu? Przymaszerowałam, żeby sobie poczytać o Twoich wnioskach o TCS, a tu znowu nic, zero, nul... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.fanka Re: TCS 2018/2019 01.01.19, 22:55 A myślisz, że ja mam czas. No nie mam, naprawdę. Jak już TCS się skończy, będzie luźniej. Szybkie wnioski są takie, że wszystkie prognozy większości kibiców wzięły w łeb. Kobayashi wcale nie słabnie, a w połowie Turnieju na podium mamy Eisenbichlera i Kubackiego. Kto na nich wcześniej stawiał..? Takiego wizjonera sobie nie przypominam. I w ogóle nic nie idzie po myśli kibiców. Stoch miał wygrać po raz trzeci, a jak nie on, to przynajmniej Żyła. Bardzo mocni mieli być Johansson i Forfang, Wellinger i Geiger, i oczywiście Kraft. A tu niespodzianka. Z Norwegów najlepszy jest Stjernen, z Niemców Markus, a Austriacy tak dołują, że już słyszą pukanie od spodu. Bardzo jestem ciekawa, jak to się skończy. Ale nie będę stawiać na nikogo, bo z zasady uważam skoki za dyscyplinę mocno nieprzewidywalną. Jeden podmuch - i po faworycie. Ale Ryoyu kibicuję, niech wygra TCS, byłby dopiero drugim Japończykiem w historii z takim osiągnięciem. Dawidowi też bardzo kibicuję, mam nadzieję, że na podium się utrzyma (choć złamanego grosza bym na to jednak nie postawiła ). Odpowiedz Link
k.fanka Re: TCS 2018/2019 03.01.19, 21:46 Po kwalifikacjach w Innsbrucku (fakt, bardzo średnio dla nas udanych) w komentarzach na skijumping zapanowała ogólna nerwowość. Oto garść cytatów, które dość dobrze oddają ten nastrój: "Szanuje Ryoyu, ale błagam niech ktoś ze skoczków może to być nawet Norweg czy ktokolwiek wygra z nim jutro" "Kobayashi nie miałby szans z Kamilem sprzed paru miesięcy, bez dwóch zdań by przegrał z Kamilem" "Poza tym może najwyższa forma ma być w tym sezonie na MŚ, a nie na TCS" "Możliwe, że Horngacher celowo chce zawalić sezon, żeby mógł odejść do Niemiec, albo Austrii..." A jutro w porze zawodów ma być porządna śnieżyca, coś czuję, że będzie ciekawie. Odpowiedz Link
stela2004 Re: TCS 2018/2019 04.01.19, 13:43 Hehe, nie ma jak teorie spiskowe. Kobayashi jest dobry i dlaczego miały nie wygrać? A Kamil i Żyła niespecjalny poziom reprezentują. Zobaczymy. Odpowiedz Link
k.fanka Re: TCS 2018/2019 04.01.19, 17:54 Kolejna porcja wiekopomnych cytatów. Przed konkursem: "Nie sądzę żeby nawet 135 m ustał.W 2015 roku były specyficzne warunki dzięki którym Kraft dał radę ustać a Hayboeck i tak podparł. " [a potem w 1. serii Ryoyu skoczył 136,5 i dostał 4x19,5] "Tylko jakoś nie ma takich przewag jak Adam czy Kamil. Jego wygrane są minimalne, więc no sorry, ale nie ma o czym mówić " Po konkursie: "Dzisiaj to jest konkurs kombinezonów a nie skoczków.... " "To znaczy że TCS stał się zbyt łatwy skoro byle skoczek z nikąd może wygrać wszystkie cztery konkursy turnieju... " "50 lat trzeba było czekać na wyczyn Hannawalda. 16 lat później powtórzył to wielki i już bardzo zasłużony w skokach Stoch. Teraz to może osiągnąć taki Kobayashi." A nasi mają dołek. Odpowiedz Link