Dodaj do ulubionych

Bałwany na plaży

09.01.20, 16:18
Założyłam nowy wątek do grania, bo tamten zaczął już przechodzić na drugą stronę. uncertain
Długo myślałam nad tytułem, ale w końcu wymyśliłam. Jak zagrasz w pierwszą z gier, to się domyślisz, skąd się wziął. big_grin

www.enagames.com/escape-game/wowescape--quest-my-surprise-gift
www.enagames.com/escape-game/games2rule-christmas-angel-forest-escape
www.enagames.com/escape-game/wowescape--christmas-costume-for-girl-
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: Bałwany na plaży 09.01.20, 21:40
      I ryczący chłopiec. big_grin
      Pierwsza zaliczona.
      • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.01.20, 23:16
        O, dobry pomysł. Ryczący chłopiec będzie w tytule wątku następnym razem. big_grin
    • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.01.20, 22:36
      Drugą przeszłam bez zastanawiania. Pewnie to zasługa tego tłumu aniołków. big_grin
      • k.fanka Re: Bałwany na plaży 11.01.20, 00:23
        big_grin
    • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.01.20, 22:38
      A trzeciej już dzisiaj nie chce mi się robić, bo znowu trzeba się błąkać po domu. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.01.20, 22:43
        Ale zaglądnęłam - fajna jest. I puzzle zdążyłam ułożyć.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 11.01.20, 00:24
          Mówiłaś, że domowe lubisz, dlatego Ci daję. Ale, jak widzę, jednak wolisz błąkać się po ostępach. wink
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 12.01.20, 10:38
            No lubię, ale właśnie się błąkam. Po ostępach są lepsze widoki, chociaż też udaje mi się zgubić. smile Poproszę nową porcje. smile
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 12.01.20, 12:28
              A ja za domowymi nie przepadam, za bardzo mi przypominają te stare escapy, w których trzeba było wyjść z pokoju (a ile się człowiek przy tym naklikać musiał!). Niby od nich zaczynałam, bo innych wtedy nie było, ale jak tylko zaczęły pojawiać się gry "terenowe", to z tamtych od razu zrezygnowałam. Bez żalu. wink
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 12.01.20, 12:30
      To na dzisiaj takie trzy:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-christmas-wedding-resort-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-christmas-wonderland-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-fantasy-nightmare-christmas-escape-
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 13.01.20, 22:00
        Piękne góry w tym drugim. smile
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 13.01.20, 22:28
        A w trzeciej jest bałwanek Olaf z Krainy lodu. I też góry.
        Wszystkie przeszłam. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 13.01.20, 23:06
          Aha, ostatnio bywają ładne widoki. Wtedy gra od razu bardziej mi się podoba. wink
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 13.01.20, 23:08
      Na dziś dwie pierwsze proste, a w trzeciej pobłąkasz się po biurze. wink

www.enagames.com/escape-game/games2rule-christmas-mountain-valley-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape--christmas-wreath-forest-escape-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-santa-office-secret-gift
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 19.01.20, 23:10
        I faktycznie, pobłąkałam się. W takim miejscu nie chciałabym pracować. uncertain
        Fajne, tą pierwszą od razu zrobiłam. Biuro dopiero dzisiaj, chociaż już kiedyś zaglądnęłam.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 20.01.20, 13:00
          Też bym nie chciała. uncertain
          Fajnie, że fajne, zaraz będą następne. smile
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 20.01.20, 13:04
      I znowu trzy:

www.enagames.com/escape-game/games2rule--christmas-star-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape--new-year-sunset-beach-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-new-year-pub-party-escape

Pierwsza dość prosta, druga trudniejsza, a w trzeciej będziesz dla odmiany błąkać się po barze. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 03.02.20, 13:21
        Dopiero robię. Kiedyś już zaglądałam, ale w obydwu mnie przystopował, a baru już nie miałam czasu kończyć. Pierwsza jest (jeden kodzik jest podstępny).
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 03.02.20, 14:13
          Dopiero teraz? Aż się dziwię, że one jeszcze są na Enie.
          Podstępnego kodzika nie zarejestrowałam, czyli po raz kolejny różnimy się w kwestii podstępności. wink
          Jakiej przeglądarki używasz? U mnie na FF gry Wow i spółki ostatnio nie chcą chodzić. Inne są ok, tylko te nie. Muszę korzystać z IE. uncertain
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 03.02.20, 14:22
            Chodzą mi na FF, ale muszę zgodzić się na włączenie czegoś tam. Drugą też przeszłam - ta też łatwa. Bar mi został i nie wiem, czy zrobię, ale może mi nie wetnie do jutra. wink
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 03.02.20, 16:16
              Nie czegoś tam, tylko Flasha. wink Ta zgoda na włączenie już jest od jakiegoś czasu. Ale u mnie od mniej więcej 10dni (21 stycznia miałam ostatnią aktualizację Flasha... hmm) po kliknięciu na start gra znika, a ukazuje się strona z komunikatem, że cośtamcośtam. Próbowałam z grą innej firmy - jest ok. A na stronie Wow w ogóle nie włącza się nawet ładowanie gry. uncertain
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 15.02.20, 22:04
                Już się naprawiło?
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 15.02.20, 23:23
                  Nie. Ale już wiem, skąd się wzięło. Winna jest firma, która wrzuca reklamę pokazującą się na startowej stronie gry. Coś robią nie tak.
        • stela2004 Re: Bałwany na plaży 15.02.20, 22:06
          Przyznaję, że bar zrobiłam dopiero jakieś cztery dni temu - i był jeszcze. Te gry mnie chyba lubią. big_grin
          • k.fanka Re: Bałwany na plaży 15.02.20, 23:25
            Zadziwiające. Ale pewnie byś wolała, żeby Cię lubiły mniej. Nie musiałabyś się po tym barze już błąkać. big_grin
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 15.02.20, 23:28
      No to jeszcze trzy. O ptaszku, o lodowcach i o pustyni:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-save-the-quail-bird-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape--himalayan-glacier-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape--rescue-the-camel-
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 06.03.20, 22:10
        Jeszcze nie próbowałam drugi raz, ale za pierwszym robiło się biało. Przy którejś grze skierowało mnie do zainstalowania wtyczki, ale nie wiem, czy to tak można. uncertain
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 06.03.20, 23:43
          Podejrzewam, że w międzyczasie zaktualizowała Ci się przeglądarka/flash/cokolwiek i już masz teraz to co ja. uncertain
          Wtyczek żadnych nie instaluj. Spróbuj windowsowej przeglądarki (IE, Edge czy co tam masz), na niej wszystko powinno chodzić bez problemu.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 07.03.20, 09:17
            Oki smile
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 08.03.20, 17:54
            Chodzi na Edge. Pierwszą już przeszłam. Całe mnóstwo robali tam i jest i powiedziałabym, że jest nieskomplikowana - lekka, łatwa. smile
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 08.03.20, 18:10
              No, same takie lekkie i łatwe przecież Ci daję. wink
              Fajnie, że chodzi. Nie ma to jak prosta, systemowa, mało wybredna przeglądarka. big_grin
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 08.03.20, 19:11
                Trzecią też przeszłam, ale lodowca mi nie otwiera - mówi, żebym App zainstalowała. Zobaczę jeszcze jutro jak ich przechytrzyć.
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 08.03.20, 21:59
                  Dziwne. U mnie nie było problemu. uncertain
                  Może po prostu dam Ci ze dwie nowe.
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 08.03.20, 22:02
      Może w te Ci się uda zagrać:

www.enagames.com/escape-game/games2rule--rescue-the-tamarin
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-lush-tropical-forest-escape
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 15.03.20, 22:28
        O! jakie fajne to pierwsze. W ogóle nie trzeba myśleć. smile
        Ps. Co tam u Ciebie? Jesteś zdrowa? Ja siedzę w domu, ale już mi zaczyna przechodzić - jestem silniejsza i tylko czasem kaszlę.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 15.03.20, 22:56
          Muszę sobie zapamiętać, że najbardziej lubisz te gry, w których wcale nie trzeba myśleć. big_grin

Zdrowa jestem. To znaczy tak przypuszczam. Ale co to będzie dalej... Nawet do sklepu strach wyjść. uncertain
          Siedź w domu, siedź. Jak najdłużej. To najlepsze, co można teraz robić.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 16.03.20, 00:20
            No wiesz, w ten ciężki czas... big_grin
            Druga też łatwizna. Tak sobie myślę, a może ja jestem taki orzeł? wink
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 16.03.20, 13:28
              Eee, ja mam odwrotnie. Jak przy grze nie muszę myśleć, to myślę o różnych niepotrzebnych rzeczach, tfu! Więc już wolę takie bardziej myślące. wink
              No pewnie, że jesteś orzeł, nigdy w to nie wątpiłam. big_grin
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 16.03.20, 13:30
      Może takie trzy:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-green-modern-house-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-dream-garden-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-tropical-flower-street-escape

Trzecia podobała mi się najbardziej, a jakie tam kwiaty... ach. smile
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 19.03.20, 11:51
        Ta druga była ładna. W pierwszej stanęłam, bo mi kod zablokowało. uncertain W trzeciej też byłam, ale nie uruchamia mi się kod (tam jest podpowiedź z kolorowymi strzałkami). Do trzeciej najpierw poleciałam. big_grin
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 19.03.20, 13:30
          Co to znaczy, że kod Ci zablokowało?
          Wiedziałam, że w trzecią zagrasz najpierw. wink U mnie nie było problemu, więc może powinnaś pomyśleć nad tym kodem jeszcze raz? Zdarzają się gry, w których jest błędna podpowiedź, ale to akurat nie ten przypadek. smile
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 24.03.20, 14:42
            To znaczy, że poklikałam sobie w kratki i później już nie chciało odklikać. Jeszcze raz zagram i będę uważać na toto.
            Czasem jest tak, że ja mam inne wyobrażenie o stronach, a oni inne - muszę próbować. Dzisiaj chyba sobie pogram (jak mi nie zeżarło).
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 24.03.20, 17:32
              Aha, to już wiem. Też parę razy natrafiłam na gry, w których "spróbowanie" kodu skutkowało blokadą. Ale w tej akurat mi się to nie zdarzyło, może po prostu nie klikałam w tamte kratki ot tak.
              Inne wyobrażenia od autorskich często mi się trafiają. Oni miewają zupełnie abstrakcyjne pomysły na rozwiązanie. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 26.03.20, 22:29
        Przeszłam trzecią. Przy podpowiedzi ze strzałkami trzeba było myśleć prosto - wskazywały położenie, a nie kierunek. Jak do tego doszłam, to dalej już szybko poszło. wink

Ps. Co u Ciebie, zdrowa jesteś? Ja siedzę w domu i czuje się dosyć dobrze.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.03.20, 23:24
          No i dobrze. Grunt to mieć wystarczającą wyobraźnię, żeby ogarnąć, co autor miał na myśli. wink
          Zdrowa jestem póki co. Dobrze, że Ty też. smile Siedzę w domu, rzadko wychodzę, maseczki dwie uszyłam, a poza tym nic mi się nie chce. Jak to się skończy (oby), to pewnie będę grubsza o 10 kilo. big_grin
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 27.03.20, 13:52
            Maseczek nie mam. W zasadzie to wychodzę tylko do śmietnika, tak co trzeci dzień, a raczej wieczór. Też będę grubsza. big_grin
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 27.03.20, 15:44
              Hoho, też bym tak chciała, co trzeci dzień i tylko do śmietnika. wink Niestety, kupić coś czasem muszę. Co prawda mam nieco zapasów, ale trzymam je na jeszcze bardziej czarną godzinę. uncertain Chodzę tylko do dwóch sklepów tuż obok mnie, takich malutkich. Papieru toaletowego nawieźli w trzech rodzajach, leży i nikt go nie kupuje. I nawet spirytus znowu jest. big_grin
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 13:03
                Sklep mały też mam niedaleko, ale tam chodzę raz w tygodniu - tak z 10 minut mi to zajmuje.
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 14:35
                  Dziesięć minut? Czyli masz tak samo blisko do tego sklepu jak ja do swoich dwóch.
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 14:36
                  Hmm, a może źle zrozumiałam? U mnie od wyjścia z domu do powrotu ze sklepu mija 10 minut. wink
                  • stela2004 Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 21:57
                    Ze wszystkim 10 minut (papieros też przy okazji). Przez ulicę i tylko pojedyncze osoby osoby w sklepie, bo przez drugą ulicę (jakieś 150 m ode mnie) jest Biedronka i tam wszyscy robią tłok.
                    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 13:14
                      Aha, czyli masz tak samo blisko jak ja, a nawet bliżej, bo z papierosem wyszłoby mi 15 minut. wink
                      I do najbliższej Biedronki też mam podobnie, no może ciut dalej. Ale nawet w dawnych dobrych czasach rzadko tam chodziłam, bo ciasno tam i zawsze masa ludzi. Teraz czeka się pod sklepem na wejście i to czasem dość długo trwa.
                      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 13:44
                        U nas, na prowincji, wszędzie blisko. wink Do Biedronki chodzę, a raczej chodziłam, po żwirek i karmę dla zwierzyny, bo jak są promocje, to mnie to wszystko taniej wynosi. Też nie lubię - kłębią się tłumy i bałagan straszny. Zawsze chodziłam wieczorem, bo wtedy tylko kilka osób. Podobno u nas ile wejdzie tyle jest, bo nie ma kto tego pilnować, no i pewnie zarobek się liczy - jaki kierownik taki sklep.
                        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 14:22
                          Mieszkanie na prowincji ma swoje niewątpliwe zalety. smile
                          Dla mnie Biedronka była do niedawna głównym miejscem zakupów (nie ta najbliższa, mam blisko dwie inne, z szybkim dojazdem). Ogólnie taniej i wszystko można kupić w jednym miejscu. Ale teraz się boję i nie chodzę. Przynajmniej na razie, dopóki jeszcze mam zapasy obiadowe.
                          Nie wiem jak to u nas jest z pilnowaniem, bo znam sprawę tylko z opowieści. W każdym razie wydaje mi się, że różnicy w zarobkach sklepu raczej nie ma, tyle że kolejka stoi na zewnątrz a nie wewnątrz przy kasie.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 26.03.20, 23:03
        Przeszłam pierwszą i to szybko, ale uważałam, żeby newralgicznego kodu nie klikać, zanim nie będzie podpowiedzi. Pierwszy raz mi się tak zaciął kod. W kody zawsze klikam, żeby zobaczyć, co tam jest, a czasem są takie, co się je robi bez podpowiedzi.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.03.20, 23:20
          Też przeważnie klikam we wszystkie kody, wiadomo. A jak mi się któryś zablokuje, to tej gry nie kończę i Ci jej nie daję. W tym przypadku niestaty nie wychwyciłam babola. uncertain
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.03.20, 23:28
      No to następne trzy:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-luxury-villa-house-escape-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-mystical-magic-forest-escape-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-ladybug-baby-escape
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 13:05
        Przeszłam. Ładne te gry. W drugiej (chyba) był podstępny kod - trochę się namęczyłam, zanim doszłam, że trzeba klikać w dwa elementy.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 14:38
          Staram się wybierać najładniejsze. Ale o tym kodzie nic nie zapisałam, czyli dla mnie nie okazał się wystarczająco podstępny.
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 14:40
      Znowu trzy:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-slinky-dog-room-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-pretty-chick-escape-
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-fantasy-beautiful-forest-escape
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 29.03.20, 22:36
        W pięknym lesie już byłam. Fajne te niektóre kody wymyślają. Reszta jutro, chyba. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 13:23
          Aha, chyba dlatego lubię gry wow i spółki, bo kodziki są różnorodne i wciąż trafiają się jakieś nowe rodzaje.
          Kiedyś dawałam Ci grę zrobioną przez Fun Escape Games (kilka miesięcy temu, pewnie już nie pamiętasz). Na samym początku te ich produkcje mi się podobały, ładnie zrobione graficznie i w ogóle. Ale po kilku razach zorientowałam się, że wszystkie są dokładnie na to samo kopyto. W kodzikach tylko obrazki się zmieniają, a poza tym w każdej grze jest ich taki sam zestaw. Już w to nie grywam, znudziło mi się.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 31.03.20, 23:52
            Pamiętam. Faktycznie, sztampowe to było i w końcu nużące, bo wiadomo czego się spodziewać.

Ps. Z pamięcią nie jest tak źle, bo przecież trenuję. wink
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 01.04.20, 13:24
              Ja bym pewnie nie pamiętała. Muszę porządniej potrenować. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 13:48
        Ta druga, to już taka Wielkanocna, bo na zakończenie kurczaczek, taki żółciutki i radosny. big_grin
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 30.03.20, 14:26
          Chyba tak. wink Ale to wyjątek, bo na żadną inną wielkanocną do tej pory nie natrafiłam. W sumie to dziwne, bo już powinny być.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 31.03.20, 23:46
        Przeszłam i dom. Oj, dawno już nie było, że coś jest ukryte w szufladzie czy pod poduszka. Wszystkie mi się podobały, a dom z psem chyba najbardziej. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 01.04.20, 13:28
          Aha, ostatnio te schowki rzadziej się zdarzają niż dawniej. Nie narzekam, bo często zdarzało mi się takie miejsca przegapiać. wink
          Dom z psem jak na domową był całkiem fajny, też mi się podobał.
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 01.04.20, 13:34
      Leci kolejna partia:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-vacation-tropical-beach-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-lavender-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-the-fantasy-duck
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 02.04.20, 19:03
        Pierwszą już zrobiłam wczoraj - łatwizna, ale dosyć długa i ładne widoki. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 02.04.20, 19:17
          Jeszcze ładniejsze widoki są w drugiej. smile
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 03.04.20, 09:25
            Piękny ten lawendowy las. Też już zaliczony - od razu tam poleciałam, jak powiedziałaś, że jeszcze ładniejsze widoki. smile
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 03.04.20, 13:03
              A ostatnia ma z kolei ładną grafikę. smile
              Z tego powodu wolę gry wow niż games2rule, widać w nich dbałość o fajne tło.
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 03.04.20, 15:13
                Dobra, wszystkie zrobione. Jednak najlepiej mi się grało tą pierwszą. A wiesz, że to nawet milej się gra, gdy są takie widoki i dbałość o szczegóły.
                A co to następnych nie ma? wink
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 03.04.20, 17:02
                  Ale te ładne gry już się chwilowo chyba wyczerpały, teraz będą w większości te brzydsze.
                  Nie było następnych, bo jeszcze tamtych wtedy nie skończyłaś. wink
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 03.04.20, 17:07
      Szybko Ci idzie ostatnio, więc może tym razem cztery, na dłużej wystarczy. wink

www.enagames.com/escape-game/games2rule--floating-garden-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-alive-tree-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-fantasy-glacial-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-rescue-the-harpy-eagle

Druga ma jeden trochę za bardzo pracochłonny kodzik, ale jest dość fajna sama w sobie, dlatego Ci ją jednak daję.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 07.04.20, 21:12
        Dwie pierwsze zaliczone. Nie pamiętam jakiegoś szczególnego kodzika. uncertain Wizualnie różnica ogromna.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 07.04.20, 21:48
          Nie powiem Ci który to, ale skoro zapisałam, to musiał taki być. wink Nie żeby był trudny, tylko po prostu trzeba się było nad nim trochę namachać.
          Ano, wizualnie wow jest dużo lepsze. Nie zawsze, ale z reguły.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 10:06
            Wejdę jeszcze raz, bo jakoś przegapiłam. uncertain
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 11:36
              Pewnie lubisz takie, co to się przestawia i przestawia, i końca nie widać, dlatego nie zarejestrowałaś tego kodzika. wink
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 12:42
                Byłam, sprawdziłam i mi wyszło, że to właśnie ten kodzik ze strzałkami, co zmieniają kolor, bo nie mam się do czego innego doczepić. Jakoś tak nie zwróciłam uwagi. big_grin
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 15:19
                  Niewykluczone. Jeśli zajął Ci sporo czasu, to może być to. wink
                  • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.04.20, 00:41
                    Jakoś tak od razu wyczaiłam w czym rzecz. big_grin
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 10:07
        Przeszłam wszystkie. Czekam na nowe. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 11:33
          Bardzo proszę. Już są.smile
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 12:49
            Dziękuję smile
            Rozumiem, że powinnam to szybko robić, bo mogą zniknąć. Zacznę od ducha. wink
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 15:18
              Nie znikną aż tak szybko. Poszłam jeszcze bardziej do tyłu - i wciąż są dostępne gry świąteczno-noworoczne. Czyli zastosowałam porządny margines. wink
              Spodziewałam się, że duch będzie Twoim pierwszym wyborem. big_grin
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.04.20, 00:37
                Duch był miły. wink Innych jeszcze nie ruszyłam.
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 11:33
      Przejrzałam Enę i okazało się, że oni teraz dużo dłużej trzymają gry. O dziwo, są jeszcze nawet te z czasów walentynkowych! Sięgnęłam więc trochę do tyłu i niech będą te:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-love-pigeon-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-mountain-lovers-escape-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-mad-ghost-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-escape-game-save-the-pangolin

Ostatnia jest o tyle ciekawa, że "pangolin" to znany nam skądinąd łuskowiec. Z pewnością to nie przypadek. W ostatnich dniach ukazało się też trochę gier bezpośrednio nawiązujących do wirusa, ale pokażę Ci je później.
      • k.fanka Re: Bałwany na plaży 09.04.20, 17:15
        Zupełnie zapomniałam napisać, że na moim Firefoxie gry znowu działają. Był update przeglądarki, może to dlatego? Poza tym nie ma już (chwilowo?) tej reklamy, która ukazywała się na środku zajawki z grą i była przyczyną problemów.
        • stela2004 Re: Bałwany na plaży 10.04.20, 00:39
          Dobrze, że napisałaś, bo nie sprawdzałam - bałam się, że mi zawiesi komputer. Mniej zachodu będzie.
          • k.fanka Re: Bałwany na plaży 10.04.20, 13:16
            Tylko nie wzięłam pod uwagę, że tych starszych gier to nie dotyczy. Dobre do grania na FF są dopiero te, w których na stronie tytułowej nie ma reklamy. uncertain
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 12.04.20, 00:01
        Wszystkie zrobione. Góry były piękne. smile Poproszę, jeżeli to możliwe, coś na jutro.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 12.04.20, 00:22
          Możliwe. Już są. smile
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 12.04.20, 00:22
      Święta mamy, no to może trzy świąteczne. A czwarta w klimacie post-apo, tak dla równowagi. wink

www.enagames.com/escape-game/wowescape-easter-chick-rescue
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-love-bunny-forest-escape-
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-easter-ruins-forest-escape-
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-abandoned-adventure-street-escape
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 21.04.20, 15:31
        Wszystkie przeszłam - pierwszą i drugą już dawno, a resztę dzisiaj. Wszystko zależy od mojego samopoczucia. uncertain Pierwszą tylko robiłam na FF, a pozostałe na Edge, bo mi zawieszało. Ta ostatnia była fajna, ale znowu przy końcu jak gdyby opadli z sił. big_grin
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 21.04.20, 16:02
          Oni przeważnie pod koniec już tylko myślą, jak najszybciej zakończyć. wink
          Dziwne z tym zawieszaniem, bo u mnie chyba już wszystkie te świąteczne chodziły na FF. No ale ja mam stary, porządny system Win 8.1. wink
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 21.04.20, 22:56
            Ja mam Win.10. uncertain
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 21.04.20, 16:07
      Lecą nastepne:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-find-my-safety-mask
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-village-cow-threat-escape-
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-mediterranean-forest-escape

Pierwsze dwie na czasie - najpierw poszukujemy zagubionej maseczki, a potem ratujemy krowę chorą na wirusa. No, naprawdę. wink Trzecia jest z tych najnowszych, więc pewnie pójdzie Ci na FF.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 21.04.20, 23:24
        Poszła. Dawno takiej łatwizny nie było, ale fajna jest. smile
        Na dzisiaj starczy. wink
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 22.04.20, 00:00
          A nawet nie zapisałam, że jest jakoś wyjątkowo łatwa. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 22.04.20, 22:27
        Maseczkę znalazłam, a jutro założę i pójdę ratować krowę. big_grin
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 23.04.20, 00:46
          Tak, tak, na ratowanie krowy to tylko w maseczce. big_grin
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 23.04.20, 20:09
            No. I uratowałam cała krowia rodzinę dzięki tej maseczce. big_grin I ptaszki ładnie ćwierkały. smile
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 23.04.20, 22:22
              Krowia rodzina będzie Ci dozgonnie wdzięczna. wink
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 23.04.20, 22:30
      Leci kolejna trójka:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-search-out-little-easter-bunny
      www.enagames.com/escape-game/games2rule--easter-candle-house-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-landslide-lake-forest-escape

Pierwsza najciekawsza i nie za prosta, druga łatwa i krótka, a trzecia taka standardowa.
      Wszystkie dość nowe, więc jest szansa, że wejdą na FF (u mnie weszły, no ale... wink )
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 23.04.20, 23:39
        Drugą przeszłam, ale nawet nie próbowałam na FF. Zaiste króciutka i kody się powtarzają z wcześniejszego eskejpa - nie wysilili się.
        Wow-y będę już grać na FF. Jutro.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 24.04.20, 01:06
          Mam wrażenie, że g2r z zasady dużo mniej się wysilają, niestety ostatnio jest ich więcej niż wow-ów. I w ogóle sporo rzadziej gry się ukazują niż kiedyś.
          Dawniej super gry były robione przez Big Escape Games (pamiętasz wieloetapowego Jack'o'Lantern?), ale teraz zeszli do poziomu chyba gorszego niż g2r. I w dodatku ena o nich zapomniała, nie zamieszcza tych gier.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 00:23
            Pamiętam. I było dużo takich przygodowych (samorosty, Anika chyba) i o czarownicach, i w ogóle! Może nie ma zapotrzebowania?
            Krasnoludki były fajne, a potem zaczęli kombinować i już mi się nie podobało, i nawet nie wiem, czy jeszcze są. uncertain
            Jeszcze takie fajne Aztek, chyba. Skutnika też lubiłam.
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 12:27
              Ty wiesz, że już zupełnie nie pamiętam krasnoludkowych gier? To znaczy pamiętam, że takie były i to wszystko. uncertain Pozostałe wymienione przez Ciebie już dużo lepiej kojarzę. Aztek był krótko. Skutnik niestety poszedł w komercję i różne inne projekty, szkoda wielka, bo cykl Submachine był rewelacyjny.
              Ano, nie ma zapotrzebowania. Teraz ludzie nie grają we flashówki na kompach, tylko używają do tego telefonów. Gier na Androida są całe masy, w tym eskejpów bardzo dużo, przygodowych też. Grafikę mają rewelacyjną w porównaniu z tymi tu. Wiem, co mówię, bo kilka miesięcy temu kupiłam sobie tablet i grywam. Ale raczej nie w eskejpy, tylko w takie inne różne. Fajne są. smile
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 21:35
                Krasnoludki, to jakieś chińskie albo japońskie - takie dla dzieci - dlatego nazwałam je krasnoludki. Naprawdę były dobre i wcale nie takie znowu łatwe.
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 22:29
                  Japońskie chyba były. Ale o czym, tego kompletnie nie mogę sobie przypomnieć.
              • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 21:43
                Mam komórkę z Androidem, ale raczej nie korzystam z internetu. Jak mi komp siadł, to z konieczności robiłam przelewy. Tableta już dawno się pozbyłam wychodząc z założenia, że po co mi on. Najbardziej podoba mi się korzystanie z komputera stacjonarnego. Laptopa nie chciałam jak kupowałam nowy - zmieniłam jakieś 3 lata temu, bo się zużył już. wink
                • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 22:35
                  E tam, nie znasz się. Najlepiej mieć laptop i tablet. big_grin
                  Smartfona nie mam do tej pory, a z pecetem pożegnałam się na dobre 5 lat temu (wtedy przez pół roku działałam na reanimowanym po 4 latach staruszku, aż wreszcie się rozpadł). Tak serio, to laptop jest dużo lepszy do obrabiania zdjęć niż komp z monitorem, przynajmniej wg mnie. Mam już drugiego, a jeśli dożyję momentu, kiedy mi padnie, to kupię trzeciego. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 00:29
        > pierwsza najciekawsza i nie za prosta,
        Tym się wyróżniała, że miała ze trzy upierdliwe kodziki. Ale była odpowiedniej długości.

> a trzecia taka standardowa.
        Znaczy, łatwa.

Zrobione. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 12:29
          Po raz kolejny się okazuje, że upierdliwość to dla Ciebie znaczy co innego niż dla mnie. wink
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 21:33
            No, takie czasochłonne.
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 22:28
              Hmm... noo, może jeden tak według mnie. Ale żeby aż trzy? wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 00:31
        Zanim napisałam te dwa komentarze, to musiałam przecierpieć chyba z 10 cało ekranowych reklam. sad
        Ale co se w myślach pogadałam, to moje. big_grin
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 12:29
          Ja już mam wyćwiczony ruch myszą w prawy górny róg. big_grin
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 21:32
            Ja też, ale to był jakiś zmasowany atak. big_grin
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 12:36
      Lecą następne:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-gleeful-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-nature-autumn-forest-escape

Jak widać po drugim tytule, od wiosny płynnie przeszliśmy do jesieni. wink
      Tylko dwie (i to bez rewelacji), bo to już prawie końcówka. Obie są nowe, powinny pójść na FF.

Może spróbujesz też starego Biga? Zapisałam, że bardzo fajna. Oczywiście do niej musisz włączyć Edge:

www.bigescapegames.com/play/big-zombie-land-new-year-escape/12380

Jeśli będzie u Ciebie dzialać i Ci się spodoba, to poszukam jeszcze takich staroci. Oni mieli naprawdę niezłe gry przez jakiś czas.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 21:31
        k.fanka napisała:

> Może spróbujesz też starego Biga? Zapisałam, że bardzo fajna. Oczywiście do nie
        > j musisz włączyć Edge:

> Jeśli będzie u Ciebie dzialać i Ci się spodoba, to poszukam jeszcze takich star
        > oci. Oni mieli naprawdę niezłe gry przez jakiś czas.

Przeszłam. Nawet dosyć sprawnie mi to poszło. Jeżeli chodzi o działania, to skacze mi obraz, ale to nie problem.

Pamiętam czasy, kiedy nie mogłam grać takich długich, bo miałam pilniejsze zajęcia, ale teraz mogę sobie pozwolić - w końcu tyle mam do roboty.

Pozostałych jeszcze nie robiłam. Pewnie jutro, chyba, że nie wytrzymam i zajrzę. wink
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 25.04.20, 22:25
          Skacze Ci obraz? Ten Win10 to naprawdę dziwny system. wink
          Czyli wszystko już wiem poza najważniejszym - czy chcesz więcej takich starych Bigów, czy nie. Bo z pozostałymi jesteś już praktycznie na bieżąco, takich wartych grania zostało mi właściwie tylko pięć.
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 00:10
            No pewnie, że chcę. smile
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 00:50
              Dobra, jutro przejrzę swoje notatki i powybieram coś dla Ciebie. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 13:49
          Szukam dla Ciebie starych Bigów, niektóre sprawdzam czy jeszcze działają - i nareszcie wiem, o co chodzi z tym skakaniem obrazu. Też mi skacze. wink
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 14:38
        Przeszłam i te dwie. Nawet dosyć fajne były. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 16:54
          Niech będzie, że fajne. smile Zaraz dorzucę Ci coś następnego.
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 26.04.20, 16:56
      Dwie proste:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-picasso-fleas-forest-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-landscape-devil-forest-escape

I jedna trudna:

www.bigescapegames.com/play/big-north-pole-escape/12026
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 27.04.20, 21:37
        Do trudnej jeszcze nie zaglądałam. Tą pierwszą zrobiłam bez pomocy kartki i ołówka - i jest to ewenement w moim wykonaniu. Druga też zrobiona, jako pierwszą ja robiłam. Trudna to chyba jutro, bo pewnie trzeba cały dzień siedzieć, ale one chyba się zapisują (przy poprzedniej tak było).
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 27.04.20, 22:02
          Zdarza mi się czasami coś zapisywać (szczególnie cyferki), ale w ogromnej większości korzystam ze zrzutów ekranu. Z kartki i ołówka głównie wtedy, kiedy mam nagromadzenie haseł, a nie chce mi się wędrować po grze parę razy z jednego końca w drugi.
          Nie mam pojęcia, ile ten Big mi zajął czasu, zanotowałam tylko, że trudny. Może się zapisze, a może nie, bo to wcześniejsza gra niż poprzednia, sądząc z numerka na końcu linku.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 02.05.20, 13:30
        Dwie zrobiłam, bo łatwe, już dawno. Ta trudna, to rzeczywiście trudna - 3 dni się męczyłam z jednym szyfrem. Chyba mi mózg się zlasował w tej mroźnej krainie. big_grin Idzie mi to jak krew z nosa. uncertain Nic, będę próbować dalej, a w razie co - będziesz mnie miała na sumieniu. wink Daj ze dwie jakieś normalne, znaczy, łatwe.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 02.05.20, 15:12
          Moje sumienie zachowuje stoicki spokój, bo na pewno jakoś w końcu z tego bieguna uciekniesz. wink
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 03.05.20, 09:27
            Oby. big_grin
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 04.05.20, 13:24
        Zrobiłam ten biegun i jestem dumna z siebie. wink
        Właściwie jak mi się udało rozszyfrować ten pierwszy kod (trzy dni to trwało), do którego były dwie podpowiedzi, to już sobie poradziłam z resztą. Poproszę o następne. smile
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 04.05.20, 14:17
          Nooo. smile Też jestem z Ciebie dumna!
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 02.05.20, 15:10
      Dobra, są dwie proste:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-shell-coastal-escape
      www.enagames.com/escape-game/games2rule-magic-spirit-forest-escape

Obie dość fajne, a pierwsza dodatkowo miła dla oka.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 02.05.20, 21:30
        Cały czas miałam wrażenie, że tą pierwszą już robiłam, bo "welcome", muszelki, kieliszki i coś tam jeszcze, ale nie - w tamtej wpisywało się w kodzie "welcome" (o ile dobrze pamiętam).
        Mnie to się podobają wyjścia z tych eskejpów, bo przeważnie wychodzi się na urokliwą drogę w lesie. Tutaj, w pierwszej, chyba do ogrodu, zadbanego.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 02.05.20, 23:34
          Oni wykorzystują takie podobne zestawy zdjęć, stąd pewnie Twoje wrażenie. Egzotyczne plaże, parasole, plażowe chatki i muszelki nigdy nie różnią się jakoś zasadniczo od siebie.
          Hmm, nie zwróciłam uwagi na ogród. Te drogi przez las są bardzo fajne, ale chyba równie często wychodzi się na jakieś wybetonowane podwórko. I to już jest takie sobie. Zawsze się wtedy zastanawiam, po co właściwie z tego lasu/gór/bezdroży uciekałam. wink
          • stela2004 Re: Bałwany na plaży 04.05.20, 13:26
            Znowu nie powiedziałam, że od razu przeszłam te dwie.
            I w ten sposób zostałam bezrobotna. big_grin
            • k.fanka Re: Bałwany na plaży 04.05.20, 14:16
              Aha. Powiedziałaś tylko, że przeszłaś pierwszą. big_grin
    • k.fanka Re: Bałwany na plaży 04.05.20, 14:24
      To tradycyjnie - pierwsze dwie proste, trzecia trudna (i długa):

www.enagames.com/escape-game/wowescape-villa-resort-escape
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-style-garden-escape

www.bigescapegames.com/play/big-wasteland-escape/11983

Oba Wowy są nowe, więc powinny pójść na FF.
      • stela2004 Re: Bałwany na plaży 13.05.20, 13:02
        k.fanka napisała:

> To tradycyjnie - pierwsze dwie proste, trzecia trudna (i długa):

Te od razu zrobiłam, druga trochę trudniejsza - znaczy, musiałam trochę myśleć.

> Oba Wowy są nowe, więc powinny pójść na FF.

Nawet nie próbowałam, bo poprzednia mi się zawiesiła. uncertain

W tej trudnej stoję. Przyznam się, że sobie trochę odpoczywałam od gier. A wracając do Big-a, najpierw mi poszło śpiewająco, aż się sama dziwiłam, a potem też do czasu, gdy trafiłam na kod, co do którego na razie nie mam pomysłu. Dobrze, że się zapisuje - jeszcze będę próbować.

Ps. Dopiero kwitną kasztany, a w zeszłym roku opadły kwiaty już pod koniec kwietnia. Bzy wcześniej od nich zakwitły, bo już ponad 2 tygodnie temu.
        • k.fanka Re: Bałwany na plaży 13.05.20, 14:21
          Jednak u Ciebie szansa na zawieszanie jest większa niż u mnie. uncertain Ale najnowsze Wowy znów są z reklamą na środku zajawki, więc i ja muszę grać na IE, niestety.
          Na pewno w końcu dasz sobie radę z tym bigowym kodem, tak jak to było poprzednio. smile

PS. U mnie bzy już praktycznie przekwitły, też tak wcześnie zaczęły jak u Ciebie, w ostatnim tygodniu kwietnia. A kasztany to regulaminowo chyba, u mnie zawsze zakwitają w maju. Teraz kwitnie różowy głóg, widzę parę drzewek przez okna, piękne są.