Dodaj do ulubionych

odstąpienie od umowy z VP

16.11.10, 22:18
Witam. czy ktoś już otrzymał z VP pieniądze w związku z odstąpieniem od umowy? Wiem, że 5 rodzinom udało się skutecznie zakończyć procedurę odstąpienia. My jeszcze nie dostaliśmy kasy, a termin przekroczyli o tydzień.
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 17.11.10, 00:16
      Skoro pięciu rodzinom udało się "skutecznie zakończyć procedurę odstąpienia" to nie rozumiem po co takie pytanie na forum jeszcze zadajesz.
      • fractus21 Re: odstąpienie od umowy z VP 17.11.10, 00:54
        ano po to, że my jako klienci dotrzymaliśmy procedury odstąpienia, ale deweloper dał d...py jak zawsze i pieniędzy nie przelał, bo podobno mają trudną sytuację finansową i znowu kłopot z wykonawcą...słowa nieszczęśnika Bartosa wypowiedziane na początku października...nawet nie będę tego komentować, bo to było przyczyną odstąpienia od umowy. Klienci, którzy "skutecznie odstąpili od umowy" wiedzą o czym piszę...Z całym szacunkiem, ale najwyraźniej nie należysz do tego grona. A pytam, bo chcę wiedzieć czy ktoś już dostał od nich pieniądze, a jeżeli nie to jaka jest przyczyna. Zwyczajnie staram się odzyskać to, co do mnie należy. Uwierz, że cierpliwość już mi się skończyła.
        • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 17.11.10, 03:27
          Owszem, nie należę do tego grona i wybacz sceptycyzm ale doświadczenie uczy aby podchodzić z dystansem do tego co jest tutaj pisane.
          Wierzę, że straciłeś cierpliwość a już tym bardziej jeżeli czekasz teraz na zwrot kasy. Moja też ma swoje granice, jednak obserwując to co się dzieje na budowie, w jakiś tam sposób jestem "odsuwany" od tej granicy.
          Nie pozostaje mi nic innego jak, naprawdę szczerze, życzyć Ci szybkiego zwrotu kasy oraz tego, żebyś nie trafił jeszcze gorzej niż tu, a to jest niestety prawdopodobne.
        • puszek40 Re: odstąpienie od umowy z VP 17.11.10, 17:30
          A kto jeszcze odstąpił, możesz mi podać jakiś namiar?
          puszek40@hotmail.com
          • agnieszka.mocniak Re: odstąpienie od umowy z VP 17.11.10, 22:03
            my już, tzn. nasz prawnik wysłał 3 pismo z żądaniem zapłaty - mają 7 dni
            jeżeli nie wpłacą to wchodzimy na drogę sądową,
            a jak dzwoniłam po 2 wysłanym piśmie, to J.B. stwierdził, że:
            1. owszem zaliczkę to mam zwrócą
            2. ale 10% ceny nie, ponieważ to nie ich wina, że inwestor zawalił i zwrotu mamy domagać się w sądzie
            niestety do dzisiaj nic ...cisza ...
            • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 18.11.10, 09:09
              agnieszka.mocniak napisała:

> my już, tzn. nasz prawnik wysłał 3 pismo z żądaniem zapłaty - mają 7 dni
              > jeżeli nie wpłacą to wchodzimy na drogę sądową,
              > a jak dzwoniłam po 2 wysłanym piśmie, to J.B. stwierdził, że:
              > 1. owszem zaliczkę to mam zwrócą
              > 2. ale 10% ceny nie, ponieważ to nie ich wina, że inwestor zawalił i zwrotu mam
              > y domagać się w sądzie
              > niestety do dzisiaj nic ...cisza ...
              >

Mam pytanie, wczoraj zasięgałem porady prawnej odnośnie możliwości odstąpienia od umowy z developerem z powodu nie naprawienia usterek w lokalu zgodnie z terminem podanym w protokole odbioru technicznego mieszkania. okazuje się, że mam możliwość, to zrobić.
              pytanie - czy ktoś z ludzi skorzystał z tej opcji? Jeśli tak, to czy w takim przypadku zmuszacie GH do pokrycia kosztów jakie do tej pory ponieśliście?
              • fractus21 Re: odstąpienie od umowy z VP 18.11.10, 16:59
                Dziękuję serdecznie za info. My tez chcemy wystąpić z wnioskiem do sądu. Rozmawiamy m.in. z UOKiK.
                • krystc Re: odstąpienie od umowy z VP 24.11.10, 23:18
                  Witam. Również wysłaliśmy już ostateczne wezwanie do zapłaty (po wezwaniu do realizacji umowy oraz jej wypowiedzeniu). Oczywiście pieniędzy brak. W piątek z prawnikiem będziemy przygotowywać pozew. Innego wyjścia już nie ma. Im szybciej, tym lepiej. Aby tylko nam VP nie zbankrutował:)
                  • toska.2 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 11:11
                    my odstąpiliśmy od umowy z Dolcanem, to było rok temu buduje on osiedle na Orlej, i czekaliśmy na pieniądze pół roku.
                    Oby Wam się udało, Drodzy Sąsiedzi :)
                    • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 11:53
                      Ja również życzę powodzenia, chociaż nie ma co się dziwić, że deweloper nie spieszy się ze zwrotem kasy. Ma z pewnością wiele ważniejszych wydatków.
                      • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 12:01
                        kruq_1,
                        Nooo nie wiem czy to takie mało ważne. Potracili klientów, muszą im nie dość, że zwrócić pieniądze, które pewnie już przejedli, to jeszcze dorzucić kary i zapewne pokryć koszta sądowe. Na dodatek, muszą szukać nowych klientów a z opinią jaką teraz ma GH to nie wiem kiedy oni znajdą ludzi, żeby ktoś coś od nich teraz kupił. Ja na bank bym tego nie zrobił 2gi raz.
                        • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 12:31
                          Nie twierdzę, że to jest mało ważne tylko, że mają wydatki związane z ukończeniem inwestycji, które są dla nich ważniejsze w tej chwili. Co do strasznej opinii to myślę dziunit, że troszkę dramatyzujesz :-) Nie ma w tej chwili dewelopera, który nie miałby nadszarpniętej reputacji przez różnego rodzaju perturbacje. Pisałem już wcześniej, że nasz wcale nie jest taki najgorszy i po innych osiedlach znacznie ciekawsze "kwiatki" się dzieją.
                          Co do chętnych na kupno mieszkania to także bym się nie martwił. Wiem, że sporo osób tylko czekało na możliwość uruchomienia kredytów a biorąc pod uwagę fakt, że inwestycja zmierza ku ukończeniu to z pewnością i nowi klienci się znajdą.
                          • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 15:33
                            kruq_1,
                            nie no spoko, kazdy ma wlasne zdanie. Jezeli Ciebie ten developer nie przeraza, no to gratuluję wyrozumialosci :)
                            Ja tam po takich przejsciach tutaj, to nie wiem czy zdecydowalbym sie zaufac jakiemus innemu developerowi, chyba ze sprawdzonemu, jak np ebejot, marvipol.
                            co do dramatyzowania, to proponuję poczytać inne fora, innych osiedli, np o skoroszach na ursusie. osiedle nadwislandskie na zeraniu, zlota jablon w jablonnej itp itd. :) i wtedy porownac z naszym developerem. roznice w cenie niewielkie, a z wypowiedzi ludzi wynika, ze robienia w konia tam nie było jak u nas.
                            • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:03
                              Zgadza się ale przeglądałem też kilka innych for, przy których ten nasz deweloper wypada całkiem nieźle. Myślę, że w obecnej sytuacji najlepiej przemawia fakt, że inwestycja jest na ukończeniu i prawdopodobnie termin zgłoszenia osiedla w grudniu zostanie dotrzymany.
                              • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:38
                                ruq_1 napisał:

Myślę, że w obecnej sytuacji najlepiej przemawia fakt
                                > , że inwestycja jest na ukończeniu i prawdopodobnie termin zgłoszenia osiedla w
                                > grudniu zostanie dotrzymany.

cudownie, powinnismy rozumiem calowac ich po nogach za to ze jest roczne opoznienie i dziekowac ze raczyli zrobic z łaską to za co im zaplacilismy? :)
                                FYI, moj termin z umowy nie zostal dotrzymany zaden. Rozumiem, ze u Ciebie w umowie jest napisane, ze zglosza osiedle do uzytku do konca grudnia i dlatego sie cieszysz ?
                            • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:14
                              Przejrzałem teraz na szybko jedno z forum, o ktorym piszesz i wcale nie jest tam tak kolorowo jak to przedstawiłeś. Deweloper ma również opóźnienia a przyszli mieszkańcy są niezadowoleni, tak jak i u nas, z wielu innych rzeczy. Ceny również nie są korzystniejsze. W następnym poście zacytuję kilka wypowiedzi.
                              • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:18
                                Re: Marvipol Platany UrsusIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                Gość: mka 10.12.07, 12:43 zarchiwizowany
                                Cena 1m2 ( w zależności od piętra i metrażu ) brutto od 5 930 zł
                                (mieszkania czteropokojowe) do 8 200 zł.
                                Cena garażu 30 500 zł brutto
                                Obecnie jest promocja garaż w cenie mieszkania (chyba do końca
                                stycznia).
                                Informacja z biura sprzedaży.

.....................................................................

Re: Marvipol Platany UrsusIP: *.spray.net.pl
                                Gość: mieszakniec Ursusa 10.12.07, 17:36 zarchiwizowany
                                jestem zszokowany tym co czytam, najbardziej mnie osłabia jak czytam że mają
                                najlepszą ofertę cena/jakość że to najlepsza oferta na Ursusie czy Wy jesteście
                                ślepi?? czy ktoś z Was wogóle widział tą budowę!!! przecież to koszmar

te bloki NIE SĄ BUDOWANE A WYLEWANE!! mieszkam na osiedlu Skorosze i w drodze do
                                pracy codziennie je oglądam. Ani jednej cegły nie widziałem a jest już pare
                                kondyygnacji. Słyszałem pytania ludzi czy to centrum handlowe czy jakiś garaż...
                                później pewnie użyją cegieł czy czegoś podobnego na omurowanie okien (stropyu
                                wyłącznie wylewane, ściany nośne też tylko wylewane, są puste przestrzenie na
                                ścianach bocznych tak 50% boku tylko czeka na inne wypełnienie. Kto tu napisał
                                dobra relacja cena/jakość. Widziałem wiele budowli oglądałem wiele inwestycji i
                                ta jedna mnie zszokowała.

Poza tym... dlaczego ja ogladam te paskudne budowane osiedle..... otóż STOJĘ W
                                KORKU!! przecież osiedle SKOROSZE jest całe zapchane, najpierw skorosze I - 3
                                piętra, skorosze III-IV - 5 pięter, a teraz już walą od 8 pięter w górę paskudne
                                blokowiska SKOROSZE IX.

Bloki blisko siebie, po drugiej stronie ulicy też paskudne wysokie bloki a DROGI
                                TAKIE SAME OD LAT 60tych od tego okresu tylko paręset metrów za LEROY MERLIN
                                dróg powstało na ursusie. NAWET W NIEDZIELE STOI SIĘ W KORKACH w okolicahc
                                osiedla skorosza....

a teraz najlesze... stoimy w takich korkach a tu jeszcze 3 duże osiedla
                                (blokowiska wysokie takie jak to) są budowane + 2 małe osiedla (tzn 2-3 bloki 3
                                piętrowe) a jedno już wybudowane (duże) jeszcze nie jest w pęłni zamieszkałe

...............................................................

Jest tego oczywiście więcej ale nie ma sensu tego przytaczać. Owszem są również bardzo pozytywne opinie ale to tylko dowód na to, że niezależnie od tego gdzie to nie brakuje zarówno optymistów-entuzjastów jak i malkontentów.
                                • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:36
                                  no jeżeli Ciebie ten post przeraża i uważasz, ze przy tym nasz GH jest OK, no to nie mamy o czym gadać :) Sam wiesz co sie u nas dzialo.
                                  Co do korków, to proponuję się rano z ząbek przejechać, zobaczymy co wtedy powiesz.
                                  Mam okazję b. często bywać na skoroszach budowanych przez ebejot i np na osiedlu marvipolu na dolinie sluzewieckiej i jest jakosciowo, czasowo duzo lepiej od VP.
                                  • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:44
                                    Ten post to tylko przykład, że wszędzie nie wszystko jest jak należy i wszędzie znajdą się niezadowoleni a cena do ok 8 tys za metr i 30 za garaż znacznie przekracza stawki tutaj. Gdybym miał na to czas to z pewnością znalazłbym całą masę innych, bardziej niepochlebnych wypowiedzi.
                                    • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 16:57
                                      kruq_1,
                                      prosze bardzo. poszukaj na tych osiedlach ktore Ci wspomnialem, sytuacji, gdzie podwykonawca jest zmieniany kilka razy, skladany jest wniosek o upadlosc spolki, odbiory, usuwanie usterek jest spoznione o kilkka miesiecy/tygodni, nowe podawane terminy sa oczywiscie niedotrzymywane bo zawsze "coś" a podejscie do klienta po sprzedazy w 9/10 przypadkow jest typu "czego pan/pani tu chce?".
                                      tylko prosze nie porównuj postów o korkach do sytuacji jakie mieliśmy tutaj.
                                      • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 17:26
                                        Jak już pisałem nie mam na to czasu. Mignęło mi tam coś o opóźnieniach a zresztą nawet gdyby jedno osiedle było bez żadnych mankamentów to jak wiadomo wyjątki potwierdzają regułę.
                                        Chyba nic nie stoi na przeszkodzie abyś tak wykupił mieszkanie :-)
                                      • zuzialalkaniezaduza Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 18:06
                                        dziunit jak wszystko tak Ci tutaj przeszkadza to wypowiedz umowę i po sprawie, a nie raz piszesz namiętnie swoje wywody na temat tego,jak zły jest developer i całe osiedle, a w innych wątkach się zastanawiasz jaki internet będzie na osiedlu.

ps. jak nie będziesz tutaj mieszkał, to i w korkach nie będziesz stał
                                        ps2. skoro nie potrafiłeś załatwić usunięcia usterek w swoim mieszkaniu, to tylko o Tobie świadczy jaka jesteś pierdoła.

pozdrawiam

Zuzia
                                        • rat.med Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 20:41
                                          zuzialalkaniezaduza napisała:
                                          ps2. skoro nie potrafiłeś załatwić usunięcia usterek w swoim mieszkaniu, to tyl
                                          > ko o Tobie świadczy jaka jesteś pierdoła.

Powstrzymaj troche jezyk przy osadzaniu sasiadow...
                                          Ja czekalem na usuniecie usterek 7m-cy(albo 8). Wiesz dlaczego? Bo Bartos to kawal h...a reszta co komu pasuje. To co mieli poprawic, normalnym ludziom zajeloby max.1 tydzien. Ale developer nawet na tym chcial zarobic. Pod koniec "afery" z naszym mieszkaniem, gdy dzwonilismy do Bartosa to jego pierwsze zdanie brzmialo : " Znowu pan/pani??? Czego wy wkoncu chcecie???" A chcielismy mieszkanie w stanie deweloperskim a nie do remontu.
                                          Wiec jesli Ty potrafilas "zalatwic" usuniecie usterek to swietnie, niestety nie wszyscy mieli to szczescie.
                                          Troche mnie ponioslo :)
                                          Pozdrawiam.
                                          • ulazabki Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 21:01
                                            Witam
                                            rat.med a w którym bloku mieszkasz i kiedy miałeś techniczny odbior?
                                            My mieliśmy odbiór techniczny pod koniec wrzesnia umawialiśmy sie na niego 2 razy (bo za pierwszym razem Pani nie chciała wpisac pewnej drobnej usterki ale sie upraliśmy i na następnym spotkaniu był młody sympatyczny Pan i wszystko wpisał)
                                            Usuniecie usterek zajeło im niecały miesiac. Jeszcze mieszkania nie odebraliśmy (bo nam sie nie spieszy) ale ogladaliśmy i usterki sa usunięte.
                                            • rat.med Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 21:18
                                              ulazabki

Pierwszy odbior byl w maju. A mieszkanie dopiero odebralem pare dni temu.Oczywiscie kilka dni wczesniej mial sie odbyc(odbyl) ale oczywiscie po raz kolejny sie okazalo ze co niektorzy pracownicy VP to powinni kopac rowy a nie zajmowac sie takimi sprawami.A jeszcze nie mieszkam :) w bloku A.
                                              • ulazabki Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 22:36
                                                my w D i dlatego duzo poźniej mielismy odbiór techniczny ale z usterkami (było ich niewiele ) wyrobili sie w miare w miare.
                                                Powiedzcie mi jak to jest w sprawie czynszów, czy po odbiorze pousterkowym płaci sie juz czynsz ryczałtowy - nawet jezeli sie nie mieszka i nic w mieszkaniu nie robi?
                                                • rat.med Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 22:48
                                                  ulazabki napisała:

> my w D i dlatego duzo poźniej mielismy odbiór techniczny ale z usterkami (było
                                                  > ich niewiele ) wyrobili sie w miare w miare.
                                                  > Powiedzcie mi jak to jest w sprawie czynszów, czy po odbiorze pousterkowym płac
                                                  > i sie juz czynsz ryczałtowy - nawet jezeli sie nie mieszka i nic w mieszkaniu n
                                                  > ie robi?

A podpisywalas jakis papier z lista oplat? Bo jesli nie to wydaje mi sie ze do czasu zgody na uzytkowanie moga Ci naskoczyc. Ja niestety podpisywalem i przez 3m-ce po 100zl za smieci + oplaty za zuzycie prad, woda i cos tam jeszcze jest ale teraz nie pamietam.
                                                  Probowalem sie czegos wiecej dowiedziec na forum przed odbiorem ale nie otrzymalem za duzo informacjii.
                                                  • ulazabki Re: odstąpienie od umowy z VP 25.11.10, 23:25
                                                    rat.med no własnie nic konkretnego nie wiemy i dlatego do końca grudnia chce się wstrzymac z odbiorem po-usterkowym. Zaczne cos robic w mieszkaniu od stycznia albo poźniej wiec nie chce narazie płacic jeżeli wiem ze nie bede korzystała.
                                                    Czyli po Twoim przypadku widac ze po odbiorze developer nalicza ryczałt. To ja poczekam jeszcze z tym odbiorem.
                                        • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 09:49
                                          kruq_1,
                                          wyszedłbym z tego gówna, tyle, że niestety mam niekorzystny kurs euro i dlatego mi się nie opłaca.
                                          zuzialalkaniezaduza,
                                          pojechałbym Ci ale nie będę zniżał się do twojego poziomu. jest takie powiedzenie, nie kłóć się z głupim, bo sprowadzi Ciebie do swojego poziomu i tam pokona doświadczeniem. Więc nie będę już z Tobą dyskutował
                                          • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 10:14
                                            Nie znam Twojej sytuacji finansowej dziunit ale tak sobie myślę, że czasem zdrowie i zadowolenie z tego co się ma bądź gdzie się mieszka, jest ważniejsze niż kilka zł...
                                            • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 10:22
                                              ja na swoje zdrowie nie narzekamm, na sytuację finansową też. dzięki za troskę.
                                              jak chcesz to mogę nawet Ci kupić szampana, żebyś mógł się w pełni cieszyć i rozkoszować "sukcesem" iż budowa zmierza do końca :-)
                                              • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 13:06
                                                Skoro tak, to tym bardziej nie powinieneś trzymać się VP skoro tu jest tak fatalnie. Szampan na oblewanie aktów już się chłodzi więc dziękuję a ukończenie inwestycji zawsze jest sukcesem, szczególnie w obecnych czasach.
                                                • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 15:26
                                                  :-)
                                                  Jakich trudnych czasach? Jakaś powódź w Ząbkach była, że nie można było budować? Huragany czy co?
                                                  Skoro dla Ciebie kończenie tej budowy jest sukcesem, to gratuluję spojrzenia na tego typu tematy. Ale w sumie nie mój biznes, że byle co Ciebie rajcuje/cieszy.
                                                  A od tego czy tu będę mieszkał czy nie, to wara, nie Twój biznes.
                                                  Proponuję oprócz szampana także wysłać butelkę dobrego koniaku do developera za terminowność skoro tak Ci wszystko się tu podoba :)
                                                  • kruq_1 Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 15:50
                                                    Terminy to jedno a okoliczności to co innego ale dalsza dyskusja raczej nie ma sensu bo powoli zaczyna zjeżdzać z jakiegokolwiek merytorycznego poziomu. To czy będziesz mieszkał czy nie, faktycznie nie jest moją sprawą póki nie będę musiał wysłuchiwać malkontenckiego gderania i wiecznego niezadowolenia ze wszystkiego. Tyle.

PS kurs euro nie jest taki zły a poza tym zwyżkuje więc.... :-)
                                                  • ulazabki Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 18:30
                                                    Panowie dajcie na luz.
                                                    Zawsze moze byc gorzej ;) Pamietam ile lat stawiali osiedle polana tam opóźnienia były 3 razy większe. Także w budowlance to dośc czesty przypadek biorąc pod uwage,że to bedzie dosc duze osiedle. Pamiętam gdy w 2000 rku kupowałam swoje pierwsze mieszkane od JW i znajomi równiez kupowali od tej samej firmy tylko nie w Zabkach a na Ursynowie i u nich opoznienia siegały 2 lat a u mnie wyrobili sie na czas.
                                                    Osobisie braliśmy pod uwage opoznienia (widzieliśmy w jakim tempie idzie budowa)chociaz umowe podpisaliśmy 2008 roku kredyt na mieszkanie zaczeliśmy załatwiac w marcu 2010.
                                                    Mam nadzieje ze z aktami nie bedzie zadnych "przecher"
                                                    Takze Sasiedzi usmiechnijcie sie na wiosne zaczniecie grilować a ja mam nadzieje wprowadze sie na wakacje. ;)

• dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 27.11.10, 14:55
                                                    kruq_1,
                                                    wiesz co, nie chce mi się już dyskutować. Nie lubię się kłócić. Ty masz swoje zdanie na to osiedle, ja mam swoje. Ty nie lubisz jak ktoś marudzi a ja nie lubię jak ktoś owija gówno w papierek i mówi, że to cukierek.
                                                    co do komentarza o Euro, dodaj spready, koszta spłaty kredytu wahania kursów, bo procedura trwa dość długo i niestety szybko z tego wyjść się nie da. Z resztą nieważne.
                                          • zuzialalkaniezaduza Re: odstąpienie od umowy z VP 26.11.10, 20:22
                                            hihihihi, ale mnie rozśmieszyłeś :):)
                                            • grzegorz.gwiazda Re: odstąpienie od umowy z VP 27.11.10, 02:01
                                              Witam po dłuższej przerwie.

Dziunit, chyba Ci Baby trzeba (chyba, że facetów wolisz, nie wnikam). Strasznie marudzisz. Jak nie chcesz tu mieszkać to zrób coś w tym kierunku. Z pewnością szybko sprzedadzą Twoje mieszkanie innej osobie/rodzinie. Po co się męczyć?
                                              • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 27.11.10, 15:03
                                                grzegorz.gwiazda napisał:

> Witam po dłuższej przerwie.
                                                >
                                                > Dziunit, chyba Ci Baby trzeba (chyba, że facetów wolisz, nie wnikam). Strasznie
                                                > marudzisz. Jak nie chcesz tu mieszkać to zrób coś w tym kierunku. Z pewnością
                                                > szybko sprzedadzą Twoje mieszkanie innej osobie/rodzinie. Po co się męczyć?

HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH mistrz ciętej riposty widzę się odezwał :-)
                                                a dla Ciebie gówno w papierku to cukierek widzę po Twoich komentarzach :-)
                                                kończę to dyskusję, bo do niczego nie prowadzi i już się usuwam z tego forum bo widzę, że tutaj może być tylko jedno spojrzenie na sytuację, zachwyt :)
                                                Co do mojej dziewczyny, to dziękuję, posiadam, sztuk 1.
                                                Natomiast po twoich komentarzach coś mi się wydaje, że Ty masz chyba ciągotki do chłopców, bo hetero to Ty na pewno nie jesteś.
                                            • dziunit Re: odstąpienie od umowy z VP 27.11.10, 15:04
                                              zuzialalkaniezaduza,
                                              Ty mnie też :) i to do łez. proponuję znaleźć sobie chłopa, bo chyba dawno nikt Ciebie porządnie nie ten tego.
                                              • zuzialalkaniezaduza Re: odstąpienie od umowy z VP 27.11.10, 15:45
                                                ale mi pojechałeś!!!
                                                Jednak cóż z tego, kiedy mocny jesteś tylko na forum, a w rzeczywistości nie potrafisz błahych spraw załatwić :) I tak będziesz czekał i czekał i czekał aż developer się nad tobą zlituje :)
    • krystc Re: odstąpienie od umowy z VP 09.01.11, 19:55
      Witam
      Chcę odświeżyć wątek. Czy ktoś już z Państwa odzyskał już pieniądze od VP, bądź jest w trakcie procesu o zwrot pieniędzy? W tym tygodniu mój prawnik złoży pozew. Chcę się podzielić doświadczeniami z ludźmi będącymi w podobnej sytuacji.
      • ar2ru Re: odstąpienie od umowy z VP 23.01.11, 03:42
        Witam wszystkich.

Ja rowniez planuje wypoiedziec umowe bo juz mam dosyc GH i ich nieprofesjonalizmu (brak jakiejkolwiek rzetelnej i wiazacej informacji) dlatego tez mam do Panstwa pytanie odnosnie formy wezwania do wykonania umowy. Czy bylo to zwykle pismo do GH czy tez wzywaliscie GH na spotkanie do notariusza i tam wzywliscie ich do ostatechnego wykonania umowy? jakie sa Panstwa argumenty go zerwna umowy z winy dewlopera poza nie dotrzymaniem teminu zapisanego w umowach przedwstepnych.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka