Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie...

30.11.10, 09:59
Jak u Was wygląda temperatura w mieszkaniach? Czy wszystkie grzejniki są bardzo gorące? Ja muszę na max odkręcić aby naprawdę grzały teraz. Problem jest chyba w łazience, bo mimo iż na max odkręcony jest od jakiegoś czasu - grzejnik jest po prostu letni.

Jak to u Was wygląda? Macie na max rozkręcone?
Obserwuj wątek
    • doomina Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:06
      U mnie jest podobny problem ale jak się dowiedziałam to do póki będą trwały prace wykończeniowe to jest to zjawisko normalne i może się powtarzać. Jak zaczniesz mieszkać to idź to zgłoś bo najzwyczajniej masz zapowietrzony grzejnik :)
      • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:16
        Sprawdźcie też jaką macie temperaturę w mieszkaniach bo grzejniki są z termostatami a maksymalna temperatura, do jakiej grzeją to 24 stopnie (ustawienie pokrętła na 5) i kiedy powietrze osiągnie tą temperaturę to grzejnik przestaje grzać.
        Zróbcie też mały test otwierając okna i wietrząc mieszkanie, tak aby temperatura spadła i wtedy sprawdźcie grzejniki.
        • grzegorz.gwiazda Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:19
          Dobry pomysł. Sprawdzę.
          • doomina Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:38
            ....moje okna do wiosny się nie otwierają :) to nie był najlepszy pomysł na test :)
            • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:43
              Cóż w takim razie nie pozostaje nic innego jak żyć w niepewności czy kaloryferki działają prawidłowo czy nie :-)
              • doomina Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:54
                Się wprowadzę to mi sąsiad sprawdzi i pomoże.....prawda Grzesiu ? :) :) :)
                • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 10:56
                  No u siebie sprawdzi ale jak u siebie nie dasz otworzyć okien to niestety... :-)
                  • grzegorz.gwiazda Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 11:12
                    Sąsiadkom i Sąsiadom trzeba pomagać :-)
                  • doomina Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 11:16
                    ...muszę zamilknąć bo już mi głupoty przychodzą do głowy a grzejniki przy tych temperaturach to przecie poważny temat.... i zaraz sąsiedzi będą krzyczeć :( :(
                    ....................................

PS. hmmm....a może ja lubię jak sąsiedzi krzyczą <jupi> :) :) :)
                    • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 11:18
                      Dobrze to już powiem, chociaż nie chciałem Cię dołować. Jako, że wszystko na tym osiedlu jest do d... to i te grzejniki masz po prostu do tego samego :-)
                      • 3_1415qr Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 11:32
                        a odpowietrzyli Ci grzejniki?

• kruq_1 Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 12:33
                          Grzejniki były odpowietrzane w momencie kiedy podłączono c.o.
                          • doomina Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 10:18
                            Czy osiedlowe ogrzewanie daje sobie radę z tymi mrozami ?
                            • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 10:29
                              Tak. Budynki są dobrze ocieplone więc mieszkania szybko się nagrzewają i utrzymują przyjemne ciepełko...
                              • doomina Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 10:35
                                A szkoda....byłby kolejny temacik na k.... i na p..... :)
                                ale tak poważnie to super bo trochę mnie przeraziła dzisiejsza temperatura i zaczęłam się zastanawiać jak to wygląda od "środka"
                                • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 11:09
                                  Jest naprawdę ok. Przykład z mojego mieszkania: na powierzchni powstałej z połączenia salonu z kuchnią i mniejszym pokojem, wraz z holem (który nie jest w żaden sposób oddzielony) jest ciepło mimo, że są tylko trzy kaloryfery (były 4) a powierzchnia tej części to ponad 55 m2.
                      • grzegorz.gwiazda Re: Ogrzewanie... 30.11.10, 11:33
                        ... :-)
                        • grzegorz.gwiazda Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 11:16
                          u mnie niestety kaloryfery na max i jest zimno :-/
                          • doomina Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 11:22
                            No i co teraz???? Dwie sprzeczne opinie...a gdzie prawda? <wrrrrrr>
                            • kruq_1 Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 11:28
                              Może u Grzesia faktycznie są zapowietrzone.
                              • kerajm Re: Ogrzewanie... 01.12.10, 11:39
                                panie Grzegorzu spóbuj zdjąć głowice termostatyczną i wtym momencie powinno grzać na maksa, jesli to nie pomoże to ma Pan zapowietrzone kaloryfery, u mnie kilka miesięcy temu byli aby odpowietrzyć wszystkie kaloryfery

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka