Dodaj do ulubionych

zdrowa zywnosc

30.11.10, 18:42
witam, mam pytanie gdzie mozna kupic dobrej jakosci mieso, wedliny ,jaja warzywa itp. boje sie kupowac wedliny w sklepie i dac pozniej dziecku, jak wiadomo sa nastrzykiwane chemia, dlatego jestem ciekawa czy macie jakies zaufane miejsca sklepy gdzie mozna kupic siweze dobre produkty>? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • muminkowa Re: zdrowa zywnosc 30.11.10, 20:09
      może tu www.biobazar.org.pl/
      • ufotka Re: zdrowa zywnosc 02.12.10, 13:07
        Nawet nie wiedziałam ze taki bazar jest, napewno się wybiore. Dzięki
        • latoflex Re: zdrowa zywnosc 04.12.10, 12:15
          Zdrowa żywność? Sklep, bazar - wszyscy zaopatrują się o tych samych dostawców, którzy mają różny sort od najtańszych po najdroższe. Nie łudźmy się. Ci dostawcy skupują od zazwyczaj od tych samych producentów żywności. Np. za jajka zawsze zapłacisz tyle samo. Mało kosztują małe, więcej kosztują większe. Relacja ceny do masy jajka wychodzi ta sama. Podejrzewam, że tak jest co do wielu produktów.
          Obecnie zdrowa żywność jest wtedy gdy sami ją przyrządzimy. O dziwo, w obecnej dobie, efekt skali produkcji przemysłowej żywności nie przekłada się na jego konkurencyjność cenową w stosunku do samodzielnego zrobienia żywności. Biorąc pod uwagę możliwości danej osoby - czy lubi zdrowo zjeść i samemu zrobić. Poza tym mamy pewność, że nie mamy żadnych konserwantów!
          • mpw_3 Re: zdrowa zywnosc 04.12.10, 16:51
            Ale kto ma czas aby samodzielnie robić szynkę, kiełbasę albo chociażby taką drobną rzecz jak majonez. Do tego dochodzi wymóg posiadania odpowiednich urządzeń np. wędzarni. W mieście nikt tego nie ma. A jeżeli policzyć czas poświęcony na przygotowanie tego wszystkiego (bo czas to pieniądz) to mam poważne wątpliwości czy jest rzeczywiście taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka