Dodaj do ulubionych

Poprawki do zrobienia przez VP

03.03.11, 08:06
Witam.

Rzuciły mi się w oczy 2 rzeczy na osiedlu przy budynku E do poprawki.
1) Lampa przy budynku E, przy chodniku (obecnie 113C) jest od nowości uszkodzona (pogięty daszek nad żarówką).
2) Przed wejściem do budynku E są uszkodzone 3-4 płytki na ziemi. Pęknięte lub wykruszone.

Myslę, że należy to zgłosić deweloperowi do naprawy. Chętnie to zgłoszę. Może korzystając z okazji ktoś coś jeszcze zauważył?
Obserwuj wątek
    • smile53 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 03.03.11, 18:15
      Trzeba powołać z mieszkańców osiedla (reprezentatów poszczególnych bloków) KOMISJĘ, która dokona oficjalnego odbioru od developera części wspólnych osiedla, tj. klatek schodowych, garaży, podwórka, itp., itd.
      Dodatkowo trzeba w ustalonym terminie poprzez forum, ogłoszenia (papierowe) dotrzeć do wszystkich właścicieli osiedla i ustalić sposób zgłaszania wybranym członkom komisji wszelkich usterek, niedociągnięć, niedorubek, belejakości wykonania, td. TO JEST W NASZYM INTERESIE, aby dokładnie rozliczyć developera z wykonanych prac.
      • gordonblue3 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 03.03.11, 19:24
        "Powołać mieszkańców..." uważam, że niestety potrafimy narzekać, krzyczeć itp tylko na forum..umawialiśmy się na spotkanie w sobotę w lutym , żeby omówic WAŻNE sprawy które nas dotyczą i zdecydować jakie podejmiemy WSPÓLNIE kroki..i przyszło kilku sasiadów ( z bloku E nikogo nie było..) nikt z Szanownych Sąsiadow nawet nie zadał pytania na forum - czy takie spotkanie odbyło się, co ustalilismy,
        więc wspólne nasze działania.., niestety widzę to kiepsko a jest już 3 marca i właściwie nic nie mamy na papierze, tylko opóźnienia..i większość rzeczy do poprawy..pzdr
        • owczka2011 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 03.03.11, 21:21
          pomysł spotkania w lutym został zamrożony, bo wtedy była "akcja Nadzór Budowlany", chodziła komisja i wszyscy na prośbę pani Ani udawaliśmy, że nas tu nie ma. Wiekszość też zastosowała się do prośby żeby nie jątrzyć na forum. Co deweloperowi niewątpliwie pomogło, bo naszą wściekłość zastąpiła nadzieja, że może w końcu oddadzą osiedle. Skorzystali z tego i nadal tempo typowe dla nich - ślamazarność i bałagan. Widzę tylko jedno rozwiązanie - powołać i zarejestrować stowarzyszenie mieszkańców ( nazwa do ustalenia), które moze być naszym prawnym reprezentantem do czasu kiedy powstanie wspólnota mieszkańców. Więc jeżeli mamy się spotkać to przygotujmy listy, żeby było wiadomo ilu jest chętnych. Może objawi się w naszej społeczności prawnik, ktory doradziłby jaka jest procedura rejestracji stowarzyszenia. Jeżeli udaloby się nam tak zorganizować wtedy deweloper inaczej będzie musiał rozmawiać, bo z samozwańczą komisją usterkową wcale nie musi. Konkretna propozycja - spotkanie w weekend np. w knajpce po drugiej stronie ulicy, przygotowane listy do wpisania się chętnych, powstaje jakaś grupa inicjatywna, wszyscy przynosza swoje wnioski i uwagi spisane na papierze, żeby mozna je było opracować. Wydaje mi się to bardziej efektywne niż przegadanie czasu zebrania na pusto
        • violet03 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 03.03.11, 21:27
          gordonblue3, czy uważasz że wszyscy mieszkańcy czytają to forum? Ja zalogowałam się tu w tym tygodniu, bo zastanawiałam się czy listy trafiają do skrzynek. Jestem akurat z bloku E, który wydaje mi się być najmniej "zaludniony". Twoja sugestia, że nikogo z bloku E nie było na jakimś spotkaniu (o którym de facto nie wiedziałam) daje do zrozumienia, że mieszkańców z tego bloku nic nie interesuje. Osobiście wszystko co mnie drażni od razu zgłaszam do developera.
          Grzesiek, poza tym co wymieniłeś dodałabym dziury między piętrami, które muszą koniecznie zlikwidować (chociaż w tej sprawie interweniowałam i czekam ;-) ).

Pozdrawiam!
          • doomina Re: Poprawki do zrobienia przez VP 03.03.11, 23:01
            Z całym szacunkiem ale .....tylko ktoś kto nie ma pojęcia o zasadach zakładania stowarzyszenia może zaproponować coś takiego w miejscu gdzie ludzie nie potrafią zorganizować się w sprawie prostego spotkania :(
            Osobiście dość regularnie śledzę to forum i czasem pozwolę sobie coś napisać dla rozluźnienia sytuacji ale trudno mi zobowiązywać się do aktywnego udziały w spotkaniach na tematy o których nie mam zielonego pojęcia czyli na tzw. tematy ogólne !! :)
            • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 00:13
              A ja chętnie założyłbym stowarzyszenie miłośników tego forum :-)
              • setif Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 07:30
                Kruq_1: Ty to masz nieziemskie pomysły! I bardzo mi się podoba słowo "miłośnik". Właśnie kogos takiego poszukuję, ale to chyba nie to forum na tego typu ogłoszenia.
                • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 12:40
                  Ha ha ha setif, moje pomysły właśnie zblakły przy Twoim tym poście :-) Biorąc pod uwagę, że jest z godziny 7 to do tej pory pewnie stanowisko już obsadzone :-)
                  • karolecek Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 12:52
                    propozycja nazwy stowarzyszenia:

STOWARZYSZENIE MIESZKAŃCÓW OSIEDLA VitalCyrk
                  • setif Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 13:19
                    Stanowisko Miłośnika czeka na odpowiednią osobę, może być już nawet Ktokolwiek.
                    • doomina Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 16:31
                      Jeśli to ma być KTOKOLWIEK to ja odpadam...aż takich kwalifikacji nie posiadam:(
                      • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 16:44
                        Pytanie czego dokładnie trzeba być "miłośnikiem" :-)
                        • setif Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 18:41
                          To zależy, można być miłośnikiem kwiatów, Vital Parku albo mnie.
                          • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 04.03.11, 18:55
                            Zgadza się ale wiesz... trudno jest zostać miłośnikiem w ciemno :-)
                            • setif Re: Poprawki do zrobienia przez VP 05.03.11, 11:49
                              Kruq, tak na poważnie to dopiero teraz rozumiem różnicę między byciem samym a samotnym. To drugie czasami jest nie do zniesienia.
                              • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 05.03.11, 11:59
                                Widzę, że jakiś mega dołek Cię dopadł ale chyba lepiej jak najszybciej z niego wyjść zamiast dręczyć się, siedząc w nim...
                                • doomina Re: Poprawki do zrobienia przez VP 05.03.11, 12:05
                                  To wszystko przez to, że setif imprezowała wczoraj bez nas :) :)
                                  • kruq_1 Re: Poprawki do zrobienia przez VP 05.03.11, 12:11
                                    Pewnie tak :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka