Dodaj do ulubionych

wydawanie kluczy ....

10.03.11, 16:58
witam,
czy ktoś z was już odebrał klucze lun komplet kluczy + piloty do bramy

oto lista kluczy które powinny być wydane dla nas:
1. skrzynka na listy
2. klucze do drzwi wejściowych (główne drzwi do budynku)
3. drugie drzwi wejściowe
4. do bramy garażowej(awaryjne otwieranie w przypadku braku prądu)
5. do furtki (w stronę kauflanda)
6. do części wspólnych (drzwi z okienkiem :) )
7. główne wejście do komórek lokatorskich
8. drugie drzwi do komórek lokatorskich (dodatkowe zabezpieczenie przed ewentualnymi złodziejami)
9. kluczyk do własnej komórki lokatorskiej
10. wejście do garażu (obok windy)
11. drugie drzwi do garażu (drzwi bezpośrednio do garażu)
12. bardzo ważne - kluczyk do głównego bezpiecznika do mieszkania
13. pomieszcznie z zaworami do wody i ogrzewania
14. Piloty do bramy garażowej i do szlabanu na wjeździe do osiedla

czy ktoś z was zrobił podobną listę, czy może coś pominąłem :)

Obserwuj wątek
    • morpheus33 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 17:05
      jak do tej pory odebrałem klucze do skrzynki i do drzwi wejściowych (tych głównych)

z tego co się zdążyłem zorientować to nie dostaniemy kluczy do pomieszczenia z zaworami i do bramy garażowej.

z tego co p. Ania mi przekazała to do większości drzwi nie będziemy potrzebowali kluczy. ochrona będzie je miała.
      napewno ochrona będzie miała klucze do pomieszczenia z zaworami,
    • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 17:16
      to są jakieś żarty !!!!
      klucze do pomieszczenia z zaworami są potrzebe !!! gdyby zaczeło mi zalewać mieszkanie to ja niby mam lecieć do ochrony i prośić ich o natychmiastowe przyjście :) to chyba jakiś kolejny mało zabawny dowcip !!!!
      w większości mieszkań (ale nie u nas) zawory od wody ciepłej i zimnej są w mieszkaniach, podobnie z ogrzewaniem (tak jest o moich znajomych i w miejscach w których wynajmowałem) a jeśli nie bezpośrednio w mieszkaniu to napewno w miejscu dostępnym dla mieszkańca danego lokalu ! tak więc nie wiem jak wam podoba się taki pomysł ale ja chciałbym mieć klucze od zaworów w mieszkaniu i gdyby coś się stało to jestem w stanie szybko zareagować zanim zaleje mi mój dobytek i sąsiada podemną !

ciekawe czy dostaniemy klucze do bezpiecznika głównego (z prądem) do mieszkania.
      kiedyś wierciłem w ścianie i trafiłem na kabelek. na szczęście nie przewierciłem go ale to wystarczyło żeby wywaliło bezpieczniki i w mieszkaniu i głowny bezpiecznik, naszczęście drzwiczki do tych bezpieczniików były otwarte.

co miałeś na myśli że do większości drzwi nie dostaniemy kluczy !!!! ????
      mam rozumieć że ktop będzie chciał to będzie sobie wchodził do pomieszczeń z komórkami lokatorskimi. Przeciez to absurd !!!!
    • morpheus33 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 17:30
      osobiście też mi się to ne podoba. z drugiej strony ddyby coś się stało z którymś z zaworów to nie będzie wina żadnego z mieszkańców bo nikt poza chroną nie będzie miał kluczy.

co do innch drzwi - to po co klucze do drzwi do garażu - będą cały czas otwarte

do komórek lokatorkskich - przydało by się mieć wszystkie klucze do tych drzwi - no bo przecież będziemy tam trzymać swoje osobiste rzeczy.

co do skrzynki z bezpieczinkami - to raczej powinniśmy je bez problemów dostać :)

drzwi garażowe - będzie pilot to po co klucze, jak nie będzie prądu to wystarczy od środka przełaczyc sprzęgło i drzwi będą się rozsuwały się beż problemów.
      szlaban będzie otwierała ochrona w przypadku gdyby nie było prądu
      • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 17:37
        to jakiś poroniony pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        gdyby nie było prądu to każdy moiże sobie wejść do garażu, zastanów się co piszesz !!!
        to byłby raj dla złodziejów !!! zresztą były już akce typu że złodziej wślizgnął się do garażu przez bramę, powyjmował z samochodów co się dało i bez większych problemó otworzył bramę od środka !
        to jakby iść spać i zamknąć za sobą drzwi do pokoju a do tego zostawić nie zamknięte na klucz drzwi do mieszkania na całą noc !!!!

normalnie jak ni ma prądu to po przed wjechaniem do garażu wychodzę z samochodu i otwieram bramę, a jak wjadę to wychodzę z zamochodu i zamykam ją za sobą. CHYBA OD TGO JEST BRAMA, RZEBY CHRONIć TO CO JEST WEWNĄTRZ GARAŻU !!!! tym bardziej że nikt w nocy nie przebywa wewnątrz garażu - raj dla złodziejów :( !!!!
        • morpheus33 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 17:43
          widzę że sie nie poddajesz - to może idź i pogadaj z panią Anią :) ulży ci trochę albo na odwrót - podniesie ci jeszcze bardziej ciśnienie :) :) :)
          wyluzuj sąsiedzie :) po co się tak denerwować, mi też polityka tej firmy sie nie podoba a z tymi kluczami jeszcze dołożyli do pieca !! podejżewam że jest dużo więcej ludzi którym to rozwiązanie z kluczami się nie spodoba. po co się tak denerwować :) napij się piwa i poczekaj aż ten koszmar się skończy. GH odejdzie z budowy, powstanie wspólnota i może wtedy dostaniesz swoje brakujące kluczyki :) a może ty poprostu jesteś jakimś klucznikiem :) żart oczywiście
          • lucija85 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 20:14
            Gdyby zalało mi mieszkanie to mam leciec do ochrony, podejrzewam, ze jesli na zmianie będą młodzi ochroniarze jest szansa,że mieszkanie zaleję tylko sobie ;) gorzej jak będzie starszy pan :P a tak serio to Pani Ania mówiła, że nie ma szans aby dostac kluczyk. Podejrzewam, że otrzymam klucz gdy zawiąże się WSPÓlnota albo gdy sama sobie dorobię jakoś :P.
            Ja póki co mam kluczyk do skrzynki i do drzwi... Czekam na garaż, i komórkę. ALe nie zamierzam się już dopytywac kiedy to będzie ... ani denerwowac się bo nasz GH jak zwykle jest bez winy... hehe Pozdrawiam sąsiadów moich :)
            • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 20:23
              Z moich doświadczeń mieszkaniowych wiem, ze klucze do pomieszczeń gdzie znajdują się głowne zawory są u dozorców, konserwatorów, ochrony itp i słusznie. Ludzie są różni i faktycznie lepiej, żeby dostęp do takich miejsc nie był powszechny. Trudno przewidzieć jakie będzie zdanie innych ale sądzę, że sporo osób poprze ten pogląd, dlatego nie liczyłbym na te kluczyki nawet po zawiązaniu Wspólnoty :-)
              • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 20:27
                Ach i uprzedzając ewentualne odpowiedzi w stylu "widać nie miało się zalanego mieszkania" to napiszę, że miało się :-) Miało się również wesołków, dla których zakręcenie wody w pionie lub wyłączenie komuś prądu, kiedy pojawiała się taka możliwość to była przednia zabawa.
                • doomina Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 21:24
                  A ja tam wolałabym mieć dostęp do swoich bezpieczników i zaworów...niż oglądać przewracanie gałek ocznych jakiegoś pana z ochrony bo wyjeżdżając na weekend chciałabym wszystko wyłączyć i zakręcić .
                  • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 22:13
                    Nie sądzę dominko, żeby ktoś miał odwagę przewracać przy Tobie oczami, chyba że nie czytał o tych batach, palcach itp :-)
                    A na poważnie to jest ich obowiązek i tyle. Lepiej chyba tak, niż gdyby ktoś miał zakręcić Ci wodę, kiedy bedziesz stała namydlona pod prysznicem :-)
                    • doomina Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 22:46
                      :) :) :)
                      Nie twierdze, że skrzynki mają być pootwierane i każdy ma mieć do nich dostęp ale....właściwie to ciężki wybór co byłoby lepsze :) :)
                      • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 23:14
                        Ja też nie mówię o tym, żeby były pootwierane ale jeżeli każdy będzie miał klucze to różne rzeczy mogą się dziać, ludzie są różni.
                        Nie wiem czy uśmiechałoby Ci się proszenie mnie w takich sytuacjach, żebym przyszedł z wiaderkiem wody :-)
                        • doomina Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 23:21
                          A zdajesz sobie sprawę co teraz się dzieje gdy ludzie nie maja kluczy? czy uważasz, że te skrzyneczki są tak pancerne, że nie sposób sie do nich dostać bez klucza?
                          Polak potrafi więc myślę, że lepszym rozwiązaniem jest oficjalny dostęp niż dewastacja :(
                          A prosić to nie wstyd.....:) :)
                          • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 01:13
                            Racja ale to już hałas i ryzyko, że ktoś usłyszy i zareaguje.
                            Nie chodzi o to, że wstyd prosić ale przecież musiałbym Ci to wiaderko z wodą dostarczyć do łazienki :-)
            • doomina Re: wydawanie kluczy .... 10.03.11, 20:26
              Ja tylko potwierdze, że klucze od skrzynek zaworowo-prądowych mają być u ochrony ale dodam...i tu niespodzianka:) podobno nie będziemy musieli latać do ochrony bo ma być bezpośrednie połączenie przez domofony....
              ................................................
              a teraz można się już śmiać :) :)
              • emce_2 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 07:55
                Ja osobiscie wolalbym miec klucze do pomieszczen zaworowych. W 5 min zalejesz wlasne mieszkanie (testowalem, tu w Zabkach, na szczescie tylko lazienka i przedpokoj) a w nastepne 15min mieszkanie pod toba. Pewnie te sprawy dogadamy jak tylko zaczniemy administrowac i zmienimy vitalpark-cyrk w vitalpark-osiedle. Pozostaje tylko wierzyc, w to ze nikt do tego czasu nas nie zaleje. pozdr
                • morpheus33 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 09:21
                  tak na serio,
                  otwarcie takiego zamka od skrzynki z bezpiecznikami to jest ok 2 może trzy sekundy :) widziałem jak ponowie elektrycy to robią :)

zamek zrobiony jest z miękkiego metalu i wygina się, wystarczyło włożyć śrubokręt owinięty materiałem (żeby nie porysować i nie zostawić śladów) i odpowiednio to podwazyć, po czym zamek puszcza. po otwarciu palcami wyginasz blaszkę od zamka i nie ma żadnego śladu.
                  następnie zamykasz drzwiczki, a zamek sam się zatrzaskuje :)

czas od momentu włożenia śrubokręta, włączenia bezpiecznika i zamknięcia zamka wynosił ok 40 sekund - super zabezpieczenia. w taki mprzypadku lepiej było by jakbyśmy mieli klucze to tego zamka - łatwo się otwiera i zamyka, ale jak ktoś to uszkodzi to wtedy będzie problem...
                  • faked Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 11:14
                    no chyba sobie żarty stroicie.
                    Najpierw wybudowali kupę gówna a teraz jeszcze problemy robią.
                    Za każdym razem jak przepala mi się jakaś żarówka wywala mi korki na korytarzu. Było tak od samego początku i GH ma to w dupie. I ja ich też mam w dupie.
                    I co niby teraz mam za każdym razem latać do ochrony żeby łaskawie mi prąd włączyli?
                    No chyba kogoś tu pogrzało. Bynajmniej pieszych wycieczek do ochrony sobie nie będę urządzać, prędzej zastosuję metodę ze śrubokrętem.
                    A twierdzenie że ludzie sobie nawzajem będą wodę zakręcać lub prąd wyłączać jest co najmniej dziwne. Chyba każdy z nas jest dorosły nie??? Macie takie doświadczenia czy znowu tworzycie problem zanim się on naprawdę pojawi?
                    • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 11:23
                      Mamy takie doświadczenia i niestety "dorosłość" nie czasem wyklucza pewnych dziwnych zachowań. No ale może na tym osiedlu będą sami rozsądni i mądrzy ludzie :-) Będę trzymał kciuki aby tak było.
                    • doomina Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 11:33
                      No i morpheus33 obrazowo opisał procedurę otwierania tych skrzyneczek - właśnie to miałam na myśli tylko jakoś nie czułam się upoważniona do udostępniania instrukcji :)
                      I szlag mnie trafia bo było dobrze - nikomu nie przychodziły żadne psikusy do głowy ... i nagle ktoś pozamykał skrzynki a chwilę potem KTOŚ kto miał głęboko w poważaniu szukanie kluczy rozwalił wszystkie skrzynki na maxa!!
                      I teraz jest cudownie...bo prócz tego, że jest to pootwierane to nawet z kluczem nie da się tego zamknąć bo tak jest powyginane :( :(
                      • faked Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 12:00
                        bo o to chodzi że nikt normalny w potrzebie nie będzie szukał jakiegoś cholernego klucza, który nawet nie jest potrzebny żeby otworzyć skrzynkę.
                        To przecież jak jakieś Alternatywy 4 się robi. Będę do Anioła latać po kluczyk a za miesiąc każą nam wszystkim zmienić kolor firanek bo wyglądają jak g. w lesie...

Tak samo nikt normalny nie będzie wyłączał prądu sąsiadom...
                        • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 12:03
                          Dobrze napisałaś; "nikt normalny" ale niestety ludzie są różni. Cóż, myślę że nie ma co bić piany na forum. Będzie wspólnota i ona zdecyduje a potem będziemy się martwić.
                          • grzegorz.gwiazda Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 12:44
                            Idąc już tak daleko w przyszłość, po stworzeniu wspólnoty byłby fajny pomysł, aby zrobić chodniczek wokół osiedla :-) Można byłoby spacerować z wózkami wokół osiedla a nie tylko główną aleją :-D
                            • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 12:51
                              Ha ha ha dobre ale niestety nierealne :-)
                              • doomina Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 12:53
                                A dlaczego nie :) :) :) dlaczego Ci na parterach od zewnętrznej strony mają mieć lepiej niż Ci od wewnętrznej ?? Niech im też spacerują pod oknami i zaglądają w talerze :) :) :) :)
                                • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 13:00
                                  Dobrze, że dałaś się poznać z dobrej strony i wiem, że żartujesz ale tak wlaśnie wygląda nasza słynna zawiść - domena większości Polaków :-)
                                  A odpowiadając na pytanie to pewnie z tego samego powodu, dla którego np mieszkańcy wyższych pięter będą mieli czyściej na klatkach bo mniej osób będzie się tam szwendało :-)
                                  • doomina Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 13:12
                                    :) :) i chwała Ci za to, że znasz się na (moich) żartach :)
                                    a swoją droga to mimo pewnej dozy sympatii dla Grzegorza to czasem rozwalają mnie jego pomysły :) :)
                                    Ja rozumiem, ze każdy COŚ by chciał lub każdemu COŚ nie pasuje ale może czas zrozumieć, że to nie prywatne sanatorium z domkami przy plaży :)

• kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 13:15
                                      Fakt, chociaż może można przyjąć, że ze strony Grzesia to również był żarcik :-)
                                      • doomina Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 13:27
                                        Mówisz, że to też był żart ??? hmm...ehhh ta dzisiejsza młodzież :) :)
                                        • kruq_1 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 13:32
                                          Młodzież jak to młodzież, ma poczucie humoru :-)
                                          • grzegorz.gwiazda Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 14:19
                                            :-)
                                            • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 15:24
                                              w poprzednim miejscu gdzie wynajmowałem piętro wyżej (centralnie nad moim mieszkaniem) codziennie odbywała się libacja i to dość głośna. wzywanie polici przestało mieć sens bo właścieciel gówniarz miałojca prokuratora !!! policja tylko przychodziła i spokojnie mówiła żeby trochę ciszej się bawili, nie wspominają o tym że butelki z mieszkania leciały na ulicę.

jedymy rozwiązaniem było wyłączenie im prądu, to był taki znak że mieszkańcom nie podoba się takie hałasowanie. walenie z kaloryfer nic nie dawało - muzyka za głośno grała !!!

a tak to wyłaczyło się im prąd w mieszkaniu i zastawała cisza :) a oni byli zbyt nachlani żeby iść do piwnicy i włączyć napięcie :) :) :)
                                              • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 15:25
                                                sorki za byki i literówki
                                                • morpheus33 Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 15:26
                                                  sposób dobry :) podoba mi się, ale było by z tobą gorzej jakby ten typek dowiedział się kto mu zrobił taki dowcip z wyłączeniem prądu
                                                  • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 15:30
                                                    spoko, zazwyczaj muzyka leciała tak głośno że pukanie do ich drzwi i dwonienie dzwonkiem czy domofonem nic nie dawało. oni się miczym nie przejmowali !!! a co do prądu to się przyzwyczaili że nikt w tym budynku ich nie lubi. wzywanie policji przez niego i tak nic nie dawalo :) policjancji tylko mogi przyjać zgłoszenie i nic więcej.... bo musieli by aresztować wszystkich mieszkańców :)
                                                  • setif Re: wydawanie kluczy .... 11.03.11, 21:01
                                                    Hoogan, mieszkałeś na Wileńskiej? Bo tam tak było jak napisałeś.
                                                  • hoogan Re: wydawanie kluczy .... 12.03.11, 10:13
                                                    nie mieszkałem na wiejskiej,
                                                    ale na grochowskiej
                                                  • macy_76 Re: wydawanie kluczy .... 12.03.11, 11:39
                                                    Co do kluczy to jak bedziemy mieć wspólnotę to wszystko uzgodnimy,
                                                    więc po co te nerwy :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka