Dodaj do ulubionych

sprzedam mieszkanie w Ząbkach

22.05.04, 11:43
Poszukuje kupca na mieszkanie w Ząbkach (PLD-ZACH)(przy ul. Powstańców 15 B.
45 m kw., dwa pokoje, kuchnia widna - dwa okna, loggia 7 m kw, miejsce
parkingowe w cenie!!! - 132 tys.(oj, spuscilismy z ceny po 1 maja...:-)i
mozemy nieco negocjowac, bo jest nam dosc pilno:-). Osiedle strzezone, z
placem zabaw. Niski czynsz, stale (szybkie i tanie lacze internetowe).
Glazura, terakota, parkiet. 99 rok. Pomozcie, bo mamy do splacenia ogromny
kredyt na drugie mieszkanie:-)))!!! A mieszka sie tu niezle, gdyby nie korki
przy Marsa i Śpiącyh Ale GDZIE NIE MA TERAZ KORKOW:-)?
Obserwuj wątek
    • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 23.05.04, 20:35
      agata.zubrzyk napisała:

> Poszukuje kupca na mieszkanie w Ząbkach (PLD-ZACH)(przy ul. Powstańców 15 B.
      > 45 m kw., dwa pokoje, kuchnia widna - dwa okna, loggia 7 m kw, miejsce
      > parkingowe w cenie!!! - 132 tys.(oj, spuscilismy z ceny po 1 maja...:-)i
      > mozemy nieco negocjowac, bo jest nam dosc pilno:-). Osiedle strzezone, z
      > placem zabaw. Niski czynsz, stale (szybkie i tanie lacze internetowe).
      > Glazura, terakota, parkiet. 99 rok. Pomozcie, bo mamy do splacenia ogromny
      > kredyt na drugie mieszkanie:-)))!!! A mieszka sie tu niezle, gdyby nie korki
      > przy Marsa i Śpiącyh Ale GDZIE NIE MA TERAZ KORKOW:-)?

raczej nie kupię, ale dodam swoje :)
      dwupoziomowe, 73 m uzytkowe, 82 m całość, południowo-zachodnie, balkon, miejsce
      parkingowe, TV UPC, internet, glazura, terakota, na górze wykładziny, ogólnie
      nieskromnie powiem ze fajnie urządzone.
      Zainteresowanych zapraszam na maila.
    • agata.zubrzykk Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 24.05.04, 19:49
      :-) no ladnie, konkurencja! szczerze mowiac, pewnie predko nie sprzedamy, bo na
      rynku zastoj - ludzie obserwuja, co sie bedzie dzialo w Unii:-)
      no i wielu kupilo mieszkania przed 1 maja, co widac nawet na naszym osiedlu -
      mlode malzenstwa, ktore dorobily sie tu pociech, wymienily na wieksze - w moim
      bloku sa oprocz mojego chyba co najmniej dwa do sprzedania.
      Ale badzmy dobrej mysli!
      • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 24.05.04, 20:29
        mysle Agatko, ze jednak nie konkurencja bo uzywajac terminologii marketingowej
        mamy innych "target shoppers" :) takze mam nadzieje ze nie bedziemy wchodzili
        sobie w drogę i odbierali konsumentów :) Ponadto jak wspomnialem w sumie jak
        narazie jeszcze sie do tej sprzedazy nie zabrałem, w powyższy post to pierwszy
        krok w tym kierunku.Pozdrówka dla sąsiadki !!!
        • sloggi Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 24.05.04, 20:36
          A co Was podkusiło, żeby kupić mieszkania w JWC?? (bo przecież nie jakość?)
          • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 24.05.04, 21:00
            sloggi napisał:

> A co Was podkusiło, żeby kupić mieszkania w JWC?? (bo przecież nie jakość?)

cena ! Za kasę za którą tu kupiłem 80metrowe dwupoziomowe, w centrum czyna
            Ursynowie był kupił małe dwa pokoje w wielkiej płycie. Ponadto nie przesadzajmy
            z tą opinią iż JWC ma taką słabą jakość - oczywiscie nie jest to Skanska czy
            inny superhiperdeveloper ale poza kilkoma poprawkami które trzeba było zrobić
            nie narzekam.
            • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 24.05.04, 21:01
              ps. niezły ruch tu nam się ostatnio zrobił hehe :)
              • sloggi Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 08:25
                A nzym polegały te "drobne poprawki"?
                • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 08:41
                  1. pokrycie gladzia scian, bo ich wykonanie bylo zalosne
                  2. wywalenie wykladziny podlogowej polozonej przez JW bo jej kolor mogl
                  doprowadzic do rozstroju na tle psychicznym
                  3. poprawienie framug bo troche krzywo im sie wstawilo ;)
                  • sloggi Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 08:44
                    A jak rozwiązełeś problem dojazdu?
                    • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 08:53
                      sloggi napisał:

> A jak rozwiązełeś problem dojazdu?

z tym akurat problemu osobiscie nie mam, bo mam samochod, takze przez blisko 5
                      lat mieszkania tutaj nie zdarzylo mi sie skorzystac z autobusu 145...Swoja
                      droga dziwi mnie ze nie dociagneli do Zabek ani 143 ani 170...
                      • sloggi Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 10:08
                        143 to linia od zawsze rembertowska, a 170 to problem nawierchni Jesiotrowej-
                        Janowieckiej oraz krańca. 145 jest linia trazytową i dlatego jest taryfa
                        warszawska. Mieszkasz 5 lat zatem nie pamiętasz linii 709 - padła, bo była za
                        droga.
                        • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 10:14
                          sloggi napisał:

> 143 to linia od zawsze rembertowska, a 170 to problem nawierchni Jesiotrowej-
                          > Janowieckiej oraz krańca. 145 jest linia trazytową i dlatego jest taryfa
                          > warszawska. Mieszkasz 5 lat zatem nie pamiętasz linii 709 - padła, bo była za
                          > droga.

hmmm, a ja myslalem ze 143 zostalo uruchomione po otwarciu
                          Siekierkowskiego....Ale moze sie zasegurowalem pojawieniem nowej linii w moich
                          rodzinnych stronach, ktorej wczesniej nie pamietalem (zreszta juz ja chyba
                          wycofali z pierwotnej trasy)...
                          W kazdym razie brakuje w Zabkach bezposredniego autobusu do centrum.
                          • sloggi Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 13:14
                            Za ZTM nie ma co liczyć.
                            Być może kiedyś 345 stanie się linią całodzienną, ale kto to wie.
                            ps. Linia 143 kursuje niezmiennie do Rembertowa od dnia jej uruchomienia w roku
                            1958.
                            • agentcooper Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 15:17
                              niezla masz kurde wiadomosci hehe. W kazdym razie przez Stegny przed otwarciem
                              mostu 143 nie jezdzilo. Jezdzilo za to np. 140 (milo sie na randki albo w kosza
                              pograc do Powsina jezdzilo) a teraz zdaje sie ze to gdzies na Targowku...A
                              osobiscie najbardziej lubilem 416 i 422. TO byla expresowa jazda !
                              • agata.zubrzykk Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 25.05.04, 21:27
                                no, prosze, ale sie forum rozroslo. A chcialam tylko sprzedac takie male
                                mieszkanie!oczywiscie to byl zart z ta konkurencja - nie ten budzet,:-)
                                A co do pytania co nas podkusilo kupowanie w JWC to mam to samo zdanie - za te
                                cene nie bylo tak zle. W tym roku moja wspolnota wymienia piec, ale dostala na
                                to nawet jakies pieniadze z JWC. Sciany poprawione, poza tym naprawde niezle mi
                                sie tu mieszka. Moj maz wcale nie chce sie wyprowadzac. Dla mnie duzym plusem
                                jest las i to, ze jest tu taka prawdziwa wiocha - zielono i mozna jezdzic na
                                rowerze, ze burmistrz mowimi dzien dobry (!:-) bo mnie poznaje;-) A co do
                                dojazdow - to zalezy gdzie sie pracuje i w jakich godzinach. Ja staram sie
                                wychodzic jak najwczesniej, wtedy unika sie korkow na Marsa. Moja wspolokatorka
                                po roku mieszkania w Zabkach tez tu kupila mieszkanie i jest happy:-) chociaz
                                tez nie ma samochodu, no ale stac ja bylo na wlasne mieszkanie.
        • agata.zubrzykk Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 04.06.04, 22:13
          jak tam sprzedaz sasiedzie? u mnie juz prawie sprzedane. Duzo zeszlismy z ceny
          niestety. Ciekawa jestem, jak tobie sie powiedzie. Najwiecej mielismy telefonow
          po srodowej wyborczej i Super Expressie. Ktos tam sie odezwal po ogloszeniu w
          powiatowej gazecie. A w koncu kupuje czlowiek ktory pracuja w firmie razem z
          siostra meza.
          Tak wiec potwierdza sie stara prawda - najlepsza jest reklama poczta
          pantoflowa, jakkolwiek sie ona nie nazywa w terminologii marketingowej:-)Radze
          powywieszac ogloszenia, gdzie tylko sie da, a w gazetach zaznaczac, ze
          bezposrednio - bez agencji. Ludzie to doceniaja. Powodzenia!!!
          ...Szkoda bedzie opuszczac Zabki...
          • magdalenha Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 07.06.04, 08:53
            No to gratuluje. A kiedy przeprowadzka? Domyślam się, że już nie możesz się
            doczekać:)
            Co do ogłoszeń w gazetach to najlepiej je zaczynać od słowa "bezpośrednio"
            Niezłym miejscem jest też bezpłatna reklama w Ofercie. Tam zazwyczaj to co
            wytłuszczona to agencje a to co normalną czcionką to osoby prywatne.
            Pozdrawiam
            Magda
          • rawi_pozn Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 06.07.04, 09:23
            agata.zubrzykk napisała:
            > Duzo zeszlismy z ceny
            > niestety.

A mozesz zdradzic za ile sprzedaliscie ?
            Pozdrawiam
            Rawi
          • magdalenha Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 06.07.04, 12:09
            Kurcze strasznie dużo osób się wyprowadza. Dwa tygodnie temu widziałam dwie
            wyprowadzające się rodziny. W zeszłym tygodniu wyprowadzili się sąsiedzi ze
            skrzydła obok, a wczoraj ludzie z mieszkania na przeciwko mnie. Czy ja o czymś
            nie wiem? Może pod nami jest czynny wulkan albo złoża uranu???
            • rawi_pozn Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 07.07.04, 13:55
              magdalenha napisała:
              > Kurcze strasznie dużo osób się wyprowadza. Dwa tygodnie temu widziałam dwie
              > wyprowadzające się rodziny. W zeszłym tygodniu wyprowadzili się sąsiedzi ze
              > skrzydła obok, a wczoraj ludzie z mieszkania na przeciwko mnie. Czy ja o
              czymś
              > nie wiem? Może pod nami jest czynny wulkan albo złoża uranu???

Ja to bym sie chcial wprowadzic i pasuje mi nawet ulica Powstancow.
              Pozdrawiam
              Rawi
              • agata.zubrzykk Re: sprzedam mieszkanie w Ząbkach 07.07.04, 14:30
                Nie ma pod nami wulkanu:-) Tu sa za male mieszkania dla rodzin z dziecmi i jak
                sadze to jest jeden z glownych powodow, dla ktorych ludzie stad uciekaja.
                Drugim powodem sa dojazdy - jesli sie pracuje po drugiej stronie Wisly, to jest
                to uciazliwe. Na pewno ma duze znaczenie charakter Zabek - miasta sypialni
                (chociaz ja tak na Zabki nie patrzylam) i miasta dresow. Opinia wedlug mnie
                krzywdzaca i podtrzymywana przez ludzi, ktorzy nie maja dobrej woli poznac tego
                miasta.
                Mieszkanie sprzedalismy zbyt tanio, zeby sie przyznac, ale potrzebowalismy
                pieniedzy na kredyt. Sadze,ze cena, ktora podawalam na forum byla uczciwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka