Dodaj do ulubionych

Do Mam dwu i trzylatków

25.10.11, 10:52
Drogie Mamy, nie raz już był poruszany ten wątek ale może w końcu same postarajmy sie zorganizować czas Naszym pociechom.Już pisze o co chodzi dokładnie:
Mam dwuletnią córeczkę i od dłuższego czasu szukam miejsca gdzie mogłabym z nią pójść żeby mogła pobawić się z innymi dziecmi.Nie chodzi mi o spedzanie czasu np. na sali zabaw w basenie z kulkami, tylko o aktywne zajecia typu rytmika czy zabawy w grupie.Można by zorganizować takie spotkania jeżeli byłoby więcej chętnych mam bądz i tatusiów.Myślę że można by wtedy wynająć salkę np na dwie godzinki w tygodniu raz bądz dwa razy. Widziałam że w Tajemniczej Wyspie jedna pani prowadzi zajęcia jako animator na urodzinach.Być może właśnie tam udałoby się cos takiego zorganizować i za opłatą poprosić właśnie tą Panią żeby zajęła się maluszkami.Taka forma zabawy przynajmniej raz w tygodniu pozwoliłaby aby dzieciaczki rozwijały się i uczyły czegos nowego w fajnej formie .Co Wy na to??Chętnych proszę o maila na priv kromanowska3@wp.pl ja zajme się już organizacją i porozmawiam z Paniami z Tajemniczej Wyspy pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zedytka Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 11:25
      Witam,
      jakiś czas temu wyczytałam na stronie Milabai, że prowadzą rytmikę dla takich maluszków - jak się okazało, pomysł nie wypalił, ponieważ było zbyt małe zainteresowanie. Pani, z którą rozmawiałam, powiedziała, że mogą zorganizować takie zajęcia jak tylko zbierze się pełna grupa. Może dzięki forum da się zebrać więcej zainteresowanych. Pozdrawiam
      • corrida_pl Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 11:43
        Mam takiego rozbrykanego 2,5 latka. Byłbym zainteresowany. Albo w dni powszednie tak w godzinach 9-15, albo w weekendy.
        • mamazla Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 12:15
          Zdecydowanie odradzam Tajemniczą Wyspę. Pani animatorka, która tam "organizuje" dzieciom czas to jakaś pomyłka, myślę, że między innymi przez ta panią jest małe zainteresowanie organizowaniem tam zajęć dla dzieci. Wcześniej były tam zajęcia z inną panią twz. klub przedszkolaka i miało to ręce i nogi, było trzy razy w tygodniu i dzieci malowały , rysowały, lepiły, śpiewały, pani bawiła się z nimi na placu zabaw, dzieci miały super fun a rodzice mogli odpocząć przy herbacie, ale obecna pani jest straszna. Pani nie ma przygotowania do pracy z dziećmi - jest bodajże księgową lub jakimś pracownikiem administracyjnym w przedszkolu Skrzat w Ząbkach i na tym przygotowanie do pracy z dziećmi tej pani się kończy. Byłam na dwóch imprezach urodzinowych , na których ta pani była "animatorką" w większości to rodzice inicjowali zabawy, pani jest z miną cierpiętnicy jakby była tam za karę, nawet nie sprawia wrażenia, że ma swoje dzieci bo podejście do maluchów ma takie jakby nie miała (a podobno ma). Ojjjj długo mogłabym wymieniać. Szczerze odradzam.
          Moje dziecię już chodzi do przedszkola ale swojego czasu słyszałam, że klub 77 na Stefczyka w Ząbkach wyrażało chęć współpracy w utworzeniu u nich klubu malucha , albo może zorganizować coś w domu kultury na orlej.
          Pozdrawiam
          • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 12:42
            Postaram się w takim razie zadzwonić do Milabai i tam spróbować.Jak się dowiem to dam znać.Myslę że nie ma co gdybać tylko zacząć działać.Ja myslałam o takich spotkaniach w weekend bo wtedy większość rodziców jest bardziej dyspozycyjnych.Teraz tylko wszystko zależy od tego ilu Nas bedzie tak na prawdę zdecydowanych w 100 % .Zróbmy coś dla Naszych dzieciaczków żeby im umilic czas :)
      • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 12:59
        Sytuacja wygląda tak:
        Pani z Milabai jak najbardziej jest przychylna do takiej propozycji.Zajęcia mogłyby się odbywać w soboty, czas trwania zajęć do uzgodnienia.Jedynym wymogiem jaki trzeba by było spełnić jest grupka ok 10 dzieciaczków.Koszta jak na razie są nie znane ponieważ , Pani musi znaleźć osobę która poprowadziłaby zajęcia i głównie od tej osoby są one zależne.
        Więc wszystko wskazuje na to że można by coś zadziałać tylko pytanie ilu rodziców podejdzie poważnie do sprawy i jeżeli się zadeklaruje to bedzie uczestniczyło a nie najzwyczajniej się nie pokaże ( właśnie z tego powodu zostały odwołane wczesniejsze spotkania maluszków w Milabai).
        ZDECYDOWANYCH I CHĘTNYCH PROSZĘ O KONTAKT :)
        • zedytka Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 19:01
          Jeśli będzie to w soboty i w rozsądnych cenach to jestem za :)
          • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 25.10.11, 20:07

zedytka napisała:

> Jeśli będzie to w soboty i w rozsądnych cenach to jestem za :)

Zajęcia miałyby być w soboty, nie ukrywam że Mi też bardziej one pasują.Ceny poznamy za jakiś czas jak uzbieramy więcej dzieciaczków.Jak na razie jest trójka zdecydowana.
            • piotraskargi Re: Do Mam dwu i trzylatków 27.10.11, 12:34
              Ja też jestem zainteresowana - mama 2-latki
              • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 27.10.11, 19:23
                piotraskargi napisała:

> Ja też jestem zainteresowana - mama 2-lat

Bardzo Nam miło- ale nadal jest Nas za mało :(
                • nihiru Re: Do Mam dwu i trzylatków 28.10.11, 08:05
                  Liczcie i mnie
                  • mama_i_malutek Re: Do Mam dwu i trzylatków 01.11.11, 02:16
                    Ja dołączam mojego 2,5 latka :)
                    Szukałam jakichś zajęć dla niego, co prawda mnie bardziej interesują zajęcia muzyczne i plastyczne niż taneczno-ruchowe, ale mam nadzieje, że uda się wypracować jakiś złoty środek :)
                    • pele5 Re: Do Mam dwu i trzylatków 01.11.11, 07:18
                      Ja ze swoją 3-latką również sie piszę, zajęcia najlepiej w sobotę. dziękuję i pozdrawiam
                      • zedytka Re: Do Mam dwu i trzylatków 03.11.11, 09:32
                        Jeszcze 3 osoby i możemy ruszać :)
    • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 03.11.11, 09:56
      Zadzwonię dziś do Milabai i poproszę Panią aby wstępnie zorganizowała już zajęcia, i zaczeła poszukiwania odpowiedniej osoby do prowadzenia żebyśmy mogli oszacować koszta.Być może wtedy dojdą jeszcze jakieś osoby.
      • polarpralka Re: Do Mam dwu i trzylatków 06.11.11, 18:49
        Bardzo polecam zajęcia w MACIARENCE tam mozna też poprosić o scenariusz takich zajęć, mzna zrganizwać zajęcia takie jak mamie pasuję,MOzna tez przy stoliku wypić kawę a maluszki bawia się Polecam
    • bluetitanium Re: Do Mam dwu i trzylatków 09.11.11, 14:29
      Sytuacja na dzień dzisiejszy po rozmowie z Panią z Milabai wygląda tak.Do prowadzenia zajęć zgłosiły się dwie osoby.Są to Panie przedszkolanki które mają doświadczenie z dziećmi na co dzień.W przyszłym tygodniu wszystkie Panie maja się spotkać aby zobaczyć co każda z nich ma do zaoferowania, czyli jak wyobraża sobie takie zajęcia i jak ma je zamiar prowadzić. Po tym etapie można będzie już ustalić koszt miesięczny takich zajęć.
      Ja ze Swojej strony zapewniłam Panią z Milabai o frekwencji osób zgłaszających Swoje pociechy więc mam nadzieje że się nikt nie wyłamie.Dla pewności jeżeli możecie przeslijcie na priv ( kromanowska3@wp.pl ) imiona dzieciaczków oraz telefon kontaktowy żeby mozna było stworzyć już listę.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka