Dodaj do ulubionych

Perkowski znów nas chce złupić

08.03.12, 14:45
Nie będę komentować znanych już tematów jakie zafundował nam ostatnio „burgemajster”
a) Ceny wody i ścieków
b) Opłaty za garaże
c) Wywóz śmieci
d) Czynsze i inne (podatek gruntowy)
Teraz zabrał się do napełniania kasy miasta z mandatów uzyskanych z opłat radarowych. Prawo mówi, że przed każdym radarem musi stać znak (kontrola radarowa).
Na całej długości ul. Batorego powystawiał zmyślne znaki (kontrola radarowa 400m), dalej znowu stoi znak(kontrola radarowa 700m) i tak przez całą długość ul. Batorego po obu stronach jezdni.
Radarów na razie nie ma, ale chodzi o to, by Straż Miejska mogła się zaczaić na całej długości ulicy-bo co robić z niepotrzebnymi „suszarkami”. Nie jest to troska o bezpieczeństwo-bo nawet nie ma się gdzie rozpędzić, a ewidentny drenaż kieszeni mieszkańców Ząbek.
W związku z brakami w kasie UM Ząbki proponuje „burgemajstrowi”
oznakować w podobny sposób całe miasto Ząbki, albo ogłosić , ze całe miasto podlega kontroli radarowej. Nie wiem czy to co wyczynia „burgemajster” jest zgodne z obowiązującym prawem, czy też jest to obejście prawa.
Ja już sam nie wiem, czym zasłużyliśmy na tak głupich radnych, czy są ubezwłasnowolnieni przez Perkowskiego?
Obserwuj wątek
    • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 14:55
      forum.gazeta.pl/forum/w,97,133682964,133682964,Zabkowska_Polityka_Fotoradarowa.html
      :)
    • etam2.0 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 15:03
      Zrób na złość Perkosiowi i jeździj z przepisową prędkością.
      • kasi_1985 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 15:07
        dobrze nie stoja, wiekszosc mieszkancow zabek szybko sie przyzywczai gdzie a pieniadze od przejezdnych zasila konto miast ai moze bedzie wiecej parkingow w miescie
        • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 15:33
          kasi_1985 napisała:

> dobrze nie stoja, wiekszosc mieszkancow zabek szybko sie przyzywczai gdzie a pi
          > eniadze od przejezdnych zasila konto miast ai moze bedzie wiecej parkingow w mi
          > escie

nikt nie bedzie płacił, bo straż wiejska kończy prace o 16.
      • scubares Re: Perkowski znów nas chce złupić 10.03.12, 22:25
        A nie lepiej zamiast tych znaków porządne progi zwalniające zamontować?
        Wiem, wiem. Miasto kasy be nie dostało, ale każdy by zwolnił.
        A chyba o to chodzi Panu Perkowskiemu?
        Tak?
        • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 10.03.12, 23:34
          scubares napisał:

> A nie lepiej zamiast tych znaków porządne progi zwalniające zamontować?
          > Wiem, wiem. Miasto kasy be nie dostało, ale każdy by zwolnił.
          > A chyba o to chodzi Panu Perkowskiemu?
          > Tak?

Nie. Bezpieczeństwo on ma w nosie, jemu chodzi o kase, ale i tego dobrze zrobić nie potrafi.
        • etam2.0 Re: Perkowski znów nas chce złupić 11.03.12, 11:35
          ZTM nie puszcza swoich autobusów na drogach z progami - więc na części dróg niemożliwe jest ich zamontowanie. Część dróg "ze znakami" to drogi typowo przelotowe (np.: Kolejowa) - montowanie tam progów też jest wątpliwe. A tak na reszcie progi są OK - byle jakieś sensowne.
    • ratatuj.1 ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 17:20
      ross-jac napisał:

> Teraz zabrał się do napełniania kasy miasta z mandatów uzyskanych z opłat radar
      > owych. Prawo mówi, że przed każdym radarem musi stać znak (kontrola radarowa).

I bardzo dobrze. Nie raz widziałem szaleńców jadących po Maczka lub Szwoleżerów 80-100 km/h. Łamiesz prędkość to płać gościu, a nie w głupi sposób wyśmiewasz problem nagminnego łamania zasad ruchu drogowego. W ten sposób stajesz po stronie piratów drogowych i innych artystów którzy nigdy nie powinni dostać praw jazdy.
      • route67 Re: ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 18:31
        od nastawiania kilkudziesięciu znaków do nieuchronności kary troche daleko, nie sądzisz?
        głupota i tyle i to czy ktoś jest piratem czy nie to kwestia zupełnie osobna...

zgadzam się z Tobą że wariata lecącego 100kmh po Swoleżerów należałoby skuć i odebrac uprawnienia do poruszania sie pojazdami mechanicznymi dozywtnio. Tylko co ma piernik do wiatraka? Jakoś nie widac by wariaci zwolnili dzieki tym znakom. Ale pieniążki wydane, bogata gmina, stać nas na to by jeden straznik miejski obstawiał 50 znaków, conie? Żenua dziurmistrza, klasyczna.
        • sportif Re: ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 19:27
          niech tak systematycznie straż postoi z tą suszarką kilka miesięcy a wariaci za kółkiem się uspokoją.
        • route67 Re: ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 19:49
          a Ty jak zwykle w swoim stylu zamykasz oczy i nie widzisz sedna problemu.
          wiosna idzie, pomaluj Ząbkowskie błoto na zielono, żeby i trawniki były! :)
          • sportif Re: ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 20:07
            największy problem to będą mieć frajerzy przekraczający prędkość jak im przyjdzie bilet do zapłaty
          • etam2.0 route67 08.03.12, 20:31
            a gdzie jest to sedno wg ciebie?
            • route67 Re: route67 08.03.12, 21:33
              już pisałem o tym.

sedno w tym by kara była nieuchronna. udowodnione naukowo dziesiątki razy.
              malowanie trawy na zielono (nastawiajmy wszedzie gdzie sie da znaki informujące o fotoradarach, "na zaś") nie rozwiązuje niczego. nikt sobie nic nie robi z tych znaków, bo Ci ktorzy stwarzaja najwieksze niebezpieczeństwo to nie sa wcale ludzie spoza naszej okolicy. Na litość boską Ząbki to nie krajowa 8ka, nie dajmy się zwariować i nie udawajmy że my "lokalni" jeździmy przepisowo a tylko przejezdni tną przez wspomnianych Szwoleżerów 100kmh. Wszyscy sobie tutaj doskonale zdaja sprawe jakim orężem dysponuje SM i w jakich godzinach pracuje i z jaką świadomością bezkarności można traktować te wszystkie znaki których dziurmistrz nastawiał wszedzie gdzie sie da miedzy rogatkami Ząbek.
              Jakie poczucie nieuchronności kary ma szczyl który gna po Powstańców, Batorego czy Szwoleżerów jak wariat skoro wie, że to tylko znak, że tam żadnego radaru nie ma i że ten znak jest na każdym kroku i nie robi żadnego wrażenia na nikim? O tym dziurmistrz nie pomyślał? Ręce opadają, jak się obserwuje takie trudy w logicznym myśleniu i wyciąganiu wniosków z doświadczeń innych na każdym kroku.

I żeby to było jasne: jestem jak najbardziej za kontrolą radarową w Ząbkach. Jestem jak najbardziej za karaniem każdego kto stwarza niebezpieczeństwo przez szaleńczą jazdę po ulicach miasta. Szwoleżerów, Powstańców, Batorego właśnie. Nawalili sobie "spece" znaków w całym mieście jak gołąb gdzie popadnie i pytam - po jaką cholerę te znaki np. na Kolejowej na wylocie z Ząbek, czy na Zycha? Naprawdę nie ma bardziej potrzebnych lokalizacji? Naprawdę sądzicie że ktokolwiek zdejmie nogę z gazu jak będzie miał co 300m znak informujący o kontroli radarowej której z 99% prawdopodobieństwem nie spotka? Listości...

• etam2.0 Re: route67 10.03.12, 15:05
                To prawda, już o tym pisałeś. Myślałem, że może coś nowego.
              • rozyczka_zabki Re: route67 15.03.12, 15:07
                Prawda jest taka ze kiedyś to powstancow byla piaskową drogą i większość dróg w Zabkach też była z piasku i błota i nie mówię o wiekach temu tylko za kadencji poprzedniego burmistrza, obecny burmistrz moze za bardzo siebie promuje we wszystkich mediach ale wedlug mnie dziala i cos robi. wszyscy po nim jada ze cho cho ale kazdy ma wymagania tylko powiedzcie mi skad wziac te pieniadze ? piraci drogowi to wedlug mnie akurat najlepszy sposob. tu akurat mi sie bardzo podoba strategia mandaty za predkosc na miasto zabki i bardzo dobrze ! dlaczego myslicie ze w niemczech czy w krajach skandynawskich jest takie poszanowanie predkosci ? bo sa mile wychowani i sa mili ? moze sa tak kulturalni ?
                NIE - bo tam mandat za przekroczenie predkosci wynosi czasami pol pensji albo kilka pensji i to jest jedyna metoda na piratow drogowych POPIERAM FOTORADARY W ZABKACH !!!
                • sportif Re: route67 15.03.12, 15:11
                  ludzie nie pamiętają jak tu było 5, 10 czy 15 lat temu
      • vendetta.faweks Re: ross-jac pirat drogowy? 08.03.12, 19:26
        Prędkość prędkością jestem za...ale pieniążków z łamania przepisów prawo drogowego można znaleźć w Ząbkach wszędzie. Codziennie na Targowej z Poniatowskiego oraz Piłsudskiego z Targową - kierowcy nagminnie parkują na skrzyżowani (Art. 49. 1. prawa o ruchu drogowym. Zabrania się zatrzymania pojazdu: na przejeździe kolejowym, na przejeździe tramwajowym, na skrzyżowaniu oraz w odległości mniejszej niż 10 m od przejazdu lub skrzyżowania;) jest to 300 zł + 1 punkt karny.
        Ulica Batorego pojazdy parkują na ścieżce dla rowerów (Art. 49. 1. prawa o ruchu drogowym. Zabrania się zatrzymania pojazdu:na drodze dla rowerów, pasie ruchu dla rowerów oraz w śluzie rowerowej, z wyjątkiem roweru) 100 zł + 1punkt karny
        Ul. Poniatowskiego od strony ul. Batorego parkujące tam pojazdy utrudniają ruch (Art. 90. Kodeksu Wykroczeń Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania,podlega karze grzywny albo karze nagany.) 100 zł + 1 punkt karny
        Batorego vis avis Banku pakownie na zakazie znak B-36 (Art. 92. § 1. Kodeksu Wykroczeń .Kto nie stosuje się do znaku lub sygnału drogowego albo do sygnału lub polecenia osoby uprawnionej do kierowania ruchem lub do kontroli ruchu drogowego,podlega karze grzywny albo karze nagany.)
        Przykładów można by tu mnożyć bez liku Pieniądze leża na ulicy wystarczy je podnieść ale Straz Miejska woli wystawić fotoradar i przez cały czas pracy fotoradaru zbijać BĄKI. Od 7 rano do 15 można tyle mandatów natrzepać ze głowa boli no ale jak się nie chce cóż trudno ?????!!!!!!!!!!!
    • izawh Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 21:56
      Wydaje mi się,że w większości to akurat nie jest wina Perkowskiego. W takim kraju żyjemy, gdzie robi się ludzi na szaro. A pewne przepisy, o których mowa na forum, to raczej wymysł"góry" przy Wiejskiej.....(?)
      • mateo.12345 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 22:00
        Niedługo na tym forum dowiem się że to perkowski wymyślił, skonstruował, opatentował i wprowadził w życie urządzenie zwane fotoradarem a cały świat nigdy wcześniej o takim wynalazku nie słyszał i nikt do tej pory nie stosował. Może by pomyśleć nad noblem?
        • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 22:04
          ale to nie my wychwalamy jakie to wspaniałe dla bezpieczeństwa miasta jest obstawienie go bezsensownymi znakami. to własnie On sie tym chełpi na swoich vlogach i inych -ogach.
          • piokow6 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 22:19
            Ale to jest prosta sprawa. Ilekroć zobaczycie straż wiejską z rozstawionym fotoradarem dzwoncie do straży aby przyjechali na Batorego bo ktos stwarza zagrożenie parkując na skrzyzowaniu i czekacie na interwencje.
            Chlopaki beda sie musieli spakowac i pojechac wlepic mandat za parkowanie na skrzyzowaniu.
            Od człowieka z Warszawy ze strazy miejskiej dowiedzialem sie ze jezeli jest bezposrednie zgloszenie to straż wiejska musi przyjechac.
            Kilka dni takich akcji plus poczytanie forum internetowego i Miasto zrozumie ze trzeba zdjąc znaki z Zycha i podobnych celem ograbiania kierowcow za przekroczenie +11 km/h.
            • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 22:56
              piokow6 napisał:

> Ale to jest prosta sprawa. Ilekroć zobaczycie straż wiejską z rozstawionym foto
              > radarem dzwoncie do straży aby przyjechali na Batorego bo ktos stwarza zagroże
              > nie parkując na skrzyzowaniu i czekacie na interwencje.
              > Chlopaki beda sie musieli spakowac i pojechac wlepic mandat za parkowanie na sk
              > rzyzowaniu.
              > Od człowieka z Warszawy ze strazy miejskiej dowiedzialem sie ze jezeli jest bez
              > posrednie zgloszenie to straż wiejska musi przyjechac.
              > Kilka dni takich akcji plus poczytanie forum internetowego i Miasto zrozumie ze
              > trzeba zdjąc znaki z Zycha i podobnych celem ograbiania kierowcow za przekrocz
              > enie +11 km/h.

Może w Warszawie tak to działa. U nas najpierw musiałbyś sie dodzwonić, a jak juz by Ci sie to udało to byś pewnie usłyszał, że nie mogą podjechać, bo najpierw muszą "zarobić" na paliwo, bo przez niezmaledowanych nie stać ich na takie krążenie po mieście a w ogóle to oni mają przerwę teraz i czy nie może Pan znaleźć tego kierowcy co tak zaparkował i poprosić go żeby sie przestawił, no nie bądź Pan taki!
              • piokow6 Re: Perkowski znów nas chce złupić 08.03.12, 23:34
                A ja jutro spróbuje, tylko sobie musze telefon zapisac do nich :)
                Z góry przepraszam kierowce parkującego na sciezce rowerowej , pierwszego którego spotkam...... ale w imię nauki musze przetestoweć skuteczność straży wiejskiej w ząbkach .
                • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 09.03.12, 01:46
                  akurat "osioła" co parkuje na ścieżce rowerowej to nie ma co przeprszać :) w końcu tak niewiele tych ścieżek mamy, należy mu sie :D
                  • krolewna12342 Re: Perkowski znów nas chce złupić 14.03.12, 13:23
                    Pan Burmistrz to niech sam troszeczkę zwolni! Na bocznej drodze dojazdowej do swojego nowego domu osiąga szalone prędkości.
                    Kilkakrotnie wydziałam jakiegoś deb... , który na bocznej drodze, przy której bawią się dzieci i jest PRZEDSZKOLE jechał za szybko ( choć to delikatne określenie tej prędkości), dopiero mój mąż uświadomił mnie, że to nasz PAN Burmistrz!!!!
                    Po kolejnym razie, odwiedzę nowego sąsiada i osobiście zwrócę mu uwagę.
                    • route67 Re: Perkowski znów nas chce złupić 14.03.12, 18:03
                      Jamu wolno! Po pierwsze jest burmistrzem, po drugie jest z PiS!
                      • etam2.0 Re: Perkowski znów nas chce złupić 14.03.12, 22:28
                        a po trzecie: nie ma tam radaru
                      • sportif Re: Perkowski znów nas chce złupić 15.03.12, 11:14
                        to czy jest z piss, lis czy kot - to nie ma znaczenia. Ważne żeby świecił przykładem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka