ross-jac
08.03.12, 14:45
Nie będę komentować znanych już tematów jakie zafundował nam ostatnio „burgemajster”
a) Ceny wody i ścieków
b) Opłaty za garaże
c) Wywóz śmieci
d) Czynsze i inne (podatek gruntowy)
Teraz zabrał się do napełniania kasy miasta z mandatów uzyskanych z opłat radarowych. Prawo mówi, że przed każdym radarem musi stać znak (kontrola radarowa).
Na całej długości ul. Batorego powystawiał zmyślne znaki (kontrola radarowa 400m), dalej znowu stoi znak(kontrola radarowa 700m) i tak przez całą długość ul. Batorego po obu stronach jezdni.
Radarów na razie nie ma, ale chodzi o to, by Straż Miejska mogła się zaczaić na całej długości ulicy-bo co robić z niepotrzebnymi „suszarkami”. Nie jest to troska o bezpieczeństwo-bo nawet nie ma się gdzie rozpędzić, a ewidentny drenaż kieszeni mieszkańców Ząbek.
W związku z brakami w kasie UM Ząbki proponuje „burgemajstrowi”
oznakować w podobny sposób całe miasto Ząbki, albo ogłosić , ze całe miasto podlega kontroli radarowej. Nie wiem czy to co wyczynia „burgemajster” jest zgodne z obowiązującym prawem, czy też jest to obejście prawa.
Ja już sam nie wiem, czym zasłużyliśmy na tak głupich radnych, czy są ubezwłasnowolnieni przez Perkowskiego?