Dodaj do ulubionych

Co mają do ukrycia?

26.02.13, 09:04
Pewnie każdy kiedyś odbierał telefon a na wyświetlaczu widział „ukryty”, ‘zastrzeżony” lub podobny komunikat! Odbierasz i słyszysz po drugiej stronie jak ktoś przedstawia się, informuje z jakiej firmy dzwoni, prosi o zweryfikowanie swojej daty urodzenia i OSTRZEGA że rozmowa będzie nagrywana. Później dowiadujesz się że właśnie kończy Ci się umowa np. telewizja kablowa, Internet czy umowa na usługi telekomunikacyjne . I teraz dowiadujesz się jak oni dbają specjalnie o Ciebie ! Przygotowaliśmy dla pana/pani specjalną ofertę…. U każdgo jest trochę inaczej. W każdym razie schemat jest ten sam. Nie dawało mi spokoju dlaczego, pomimo że się ten ktoś przedstawia, dzwonią z zastrzeżonego numeru? Po setkach odebranych takich zastrzeżonych ( zawsze ta sama bajka), raz poprosiłem aby pani zadzwoniła do mnie za minutę a ja się przygotuję i też będę całą rozmowę nagrywał . Powiedziała ze nie ma sprawy i za chwilę zadzwoni jeszcze raz. Nie zadzwoniła! Kilka razy powtórzyłem taki manewr i nigdy nie zadzwonili za „chwilę”! DLACZEGO? Czy to co Ci proponują ma jakieś ukryte haczyki, które mogą Cię wpuścić w spore kłopoty ? Nagrywają żebyś nie mógł się wycofać, ale jak Ty chcesz ich nagrać, to się zmywają. Odczekają dwa dni i bajka się powtarza. Teraz nie odbieram zastrzeżonych numerów, ale człowiek sraczki dostaje jak co pięć minut wydzwania ten sam zastrzeżony. Nagrałem na pocztę głosową tekst, naprawdę niecenzuralny! Ustawiłem tak aby poczta włączała się po drugim sygnale. Mam chwile przerwy! Po dwóch sygnałach błoga Cisza! Mija pięć minut i to samo!!! Ja sam gdybym odsłuchał taki tekst, to nigdy więcej bym pod ten numer nie zadzwonił! Nie wiem kto dzwoni, kobieta czy mężczyzna, ale wiem że naprawdę chcą zajść w ciążę przez telefon. Ich chyba podnieca ich mój tekst z poczty głosowej. Nie wierzę że dzwonią z zastrzeżonych tylko geje i lesbijki, bo ich mój tekst mógłby doprowadzać do szczytowania! Jeśli dzwoni normalny facet czy kobieta, to może po odsłuchaniu mojej poczty zmienia orientację seksualną? Jak Wy traktujecie numery zastrzeżone?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Co mają do ukrycia? 26.02.13, 09:26
      a jaki ma to zwiazek z tematyka forum?
      • route67 Re: Co mają do ukrycia? 26.02.13, 09:42
        hugo43 napisała:

> a jaki ma to zwiazek z tematyka forum?

Żaden. Jak 95% postów kałbudy.
      • attiya Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 08:54
        do autora wątku - nie odbieram :-)
        do przedmówcy - naprawdę podoba ci się formuła forum, gdzie 3/4 to ogłoszenia - sprzedam pieluszki, sruszki, pierduszki?
        • gusiaa00 Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 10:02
          Do autora- ja nie odbieram zastrzeżonych bo uważam jak się nie ma nic do ukrycia to nie ukrywa numeru… a jak dzwoni zastrzeżony to odrzucam i tyle….
          Jak będą dzwonić to spróbuj odebrać i powiedz, że akurat jedziesz i za minutę niech oddzwonią nie mówiąc, że będziesz nagrywał. Jak zadzwonią to jak ktoś zacznie rozmowę to powiedz „już mogę rozmawiać i akurat nagrywam rozmowę”… i ciekawe czy w tedy po przedstawieniu się rozmowę zakończą  Jak coś będą chcieli o zadzwonią z widocznego numeru
          Albo nagraj na poczcie tak jak w niektórych np. bankach jak dzwonisz „rozmowa będzie nagrywana, jeśli Państwo nie wyrażają zgody to proszę o rozłączenie się”… Wybór należy do nich 
          • kalbud Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 10:17
            Jam Ci prosty człowiek i nie wpadłem na to że można nagrać inaczej niż się myśli! Zmienię tę "piosenkę" i ... sam jestem ciekaw, co dalej!
            Dzięki wielkie.

gusiaa00 napisała:

> Albo nagraj na poczcie tak jak w niektórych np. bankach jak dzwonisz „ro
            > zmowa będzie nagrywana, jeśli Państwo nie wyrażają zgody to proszę o rozłączeni
            > e się”… Wybór należy do nich 
            • gusiaa00 Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 11:05
              :))
              Daj znać bo sama jestem ciekawa :)
              • meggy.kotka Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 11:11
                z tego co się orientuję kiedyś była możliwość zablokowania u operatora telefonicznego połączeń przychodzących z numerów zastrzeżonych :)
              • kalbud Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 11:25
                Chętnie, ale znowu znajdą się tacy co stwierdzą że śmiecę, bo to nie jest temat dla forum Ząbek. patrz wyżej : np. hugo43 i route67

gusiaa00 napisała:

> :))
                > Daj znać bo sama jestem ciekawa :)
                • gusiaa00 Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 11:49
                  forum nie jest obowiązkową lekturą.. jak ktoś nie chce to nie czyta:)
                • attiya Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 12:54
                  no to załóż dla odmiany wątek "sprzedam gwoździe" albo "odkupię złom kolorowy" :D
                  pomysł z nagraniem info, że rozmowa będzie nagrywana - b.dobry
        • wrekawek Re: Co mają do ukrycia? 27.02.13, 20:15
          attiya napisała:

> do przedmówcy - naprawdę podoba ci się formuła forum, gdzie 3/4 to ogłoszenia -
          > sprzedam pieluszki, sruszki, pierduszki?

Po to jest forum regionalne dla miasta Ząbki, żeby poruszać na nim tematy faktycznie związane z Ząbkami. Inne tematy nałatwiej znaleźć zaglądając na inne forum.

Ten temat może powinien wylądować na forum prawnym. Albo psychologicznym. Albo technicznym, jeśli ktoś nie wie jak sobie w telefonie zablokować połączenia z numerów zastrzeżonych, a by chciał to uczynić.
          • kalbud Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 05:58
            wrekawek napisał:
            > Ten temat może powinien wylądować na forum prawnym. Albo psychologicznym. Albo
            > technicznym, jeśli ktoś nie wie jak sobie w telefonie zablokować połączenia z n
            > umerów zastrzeżonych, a by chciał to uczynić.

Chyba masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Ja nie szukam pomocy typu" jak tego uniknąć", tylko dlaczego dzwonią z zastrzeżonych numerów. Jaki to ma sens?
            • wrekawek Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 09:55
              kalbud napisał:

> Chyba masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Ja nie szukam pomocy typu" jak tego
              > uniknąć", tylko dlaczego dzwonią z zastrzeżonych numerów. Jaki to ma sens?

Więc udaj się na forum prawne, psychologiczne lub filozoficzne i tam szukaj odpowiedzi. Tak jak napisałem.
              • kalbud Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 10:25
                wrekawek napisał:

> Więc udaj się na forum prawne, psychologiczne lub filozoficzne i tam szukaj odp
                > owiedzi. Tak jak napisałem.

Myślisz że ten temat nie może być TU poruszany? Uważasz że tylko można pisać o tanich jatkach, jadłodajniach na Powstańców i psich kupach???
                Jesteś w błędzie.
                • attiya Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 12:57
                  wolę napisać o psich kupach i o cha.ach - bo jakże inaczej można nazwać właścicieli psów, którzy nie sprzątają po nich - niż o tym, że sprzedam pieluszki
                • wrekawek Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 20:15
                  kalbud napisał:

> Myślisz że ten temat nie może być TU poruszany?

Nie powinien być tu poruszany. Tak mówi netykieta, regulamin, podział grup. To generalnie kwestia z jednej strony kultury i inteligencji użytkowników, z drugiej - jakości moderacji. Gdy obie leżą, wtedy takie tematy się pojawiają i nie są usuwane.

To mniej więcej tak samo jak z psimi kupami na chodnikach - pisząc tu nie na temat zachowujesz się jak właściciel nie sprzątający po swoim psie. A moderacja pozostawiając Twój wpis - jak straż miejska, która nie wlepia takim właścicielom psów mandatów.

> Uważasz że tylko można pisać o
                  > tanich jatkach, jadłodajniach na Powstańców i psich kupach???

"Forum -> Regionalne -> Mazowieckie -> Ząbki" - tak ciężko się domyślić co pod to podchodzi, a co nie? (Nie, psie kupy w bloku nie są regionalnym problemem Ząbek i też nie powinno się tu raczej o nich pisać. Choć z drugiej strony - dla nich może być ciężko o lepiej pasujące forum (musiałoby to być forum jednego osiedla/bloku), niż dla tematu o zastrzeżonych numerach.)

> Jesteś w błędzie.

Ależ mam rację. Tak samo jak mam rację twierdząc że nie powinno się wywalać śmieci do lasu. Ale jak ktoś się uprze, to czy to do lasu, czy na forum - i tak śmiecić będzie.
          • attiya Re: Co mają do ukrycia? 28.02.13, 12:56
            jest od tego forum kupię/sprzedam oraz wątek kupię/sprzedam
            no i zawsze możesz założyć sobie forum - kolejne - ząbki - kupię/sprzedam :D
    • czarnymoskit zaczeli dzwonić ze szmajzbanku 27.02.13, 21:33
      z zastrzeżonych do ludzi w celach "promocyjnych"
      • gusiaa00 Re: zaczeli dzwonić ze szmajzbanku 28.02.13, 10:44
        Forum jest do poruszania spraw „różnych”. Jeśli ktoś ma pytanie czy chęć podzielenia się opinią, spostrzeżeniami itp. to pisze o tym na forum. Jeśli kogoś dany wątek nie interesuje to po prostu go nie czyta i tyle a nie komentuje, że ten temat jest bez sensu czy powinien się znaleźć gdzie indziej. Proste chyba nie???
        To, że autor o tym napisał to chyba nic złego?? A może ktoś mu doradzi co zrobić bo akurat taka sprawa jak głupie telefony „promocyjne” są udręką nie jednego użytkownika telefonu. Ani nikogo nie obraża, ani nie oczernia a temat przeszkadza… ludzie sami się nakręcacie :)
        Nie podoba się wątek- to albo nie czytaj albo nie komentuj… To będzie dobre rozwiązanie…
        • ek.0 Re: zaczeli dzwonić ze szmajzbanku 28.02.13, 11:44
          gusiaa00 napisała:

> Forum jest do poruszania spraw „różnych”. Jeśli ktoś ma pytanie czy
          > chęć podzielenia się opinią, spostrzeżeniami itp. to pisze o tym na forum. Jeś
          > li kogoś dany wątek nie interesuje to po prostu go nie czyta i tyle a nie komen
          > tuje, że ten temat jest bez sensu czy powinien się znaleźć gdzie indziej. Pr
          > oste chyba nie???

> To, że autor o tym napisał to chyba nic złego?? A może ktoś mu doradzi co zrob
          > ić bo akurat taka sprawa jak głupie telefony „promocyjne” są udręką
          > nie jednego użytkownika telefonu. Ani nikogo nie obraża, ani nie oczernia a te
          > mat przeszkadza… ludzie sami się nakręcacie :)
          > Nie podoba się wątek- to albo nie czytaj albo nie komentuj… To będzie dob
          > re rozwiązanie…

Niestety, ale bez przeczytania całości ciężko określić czy chciało się przeczytać wątek, czy tez nie, gdyż temat nie wyjaśniał w czym rzecz.
          Na forum można wypisywać co tylko się chce, jednak istnieje pewien zbiór reguł, który zwie się netykieta.
        • wrekawek Re: zaczeli dzwonić ze szmajzbanku 28.02.13, 20:25
          gusiaa00 napisała:

> Forum jest do poruszania spraw „różnych”.

"Regionalne Mazowieckie Ząbki" <- znajdź proszę w tematyce forum słowo "różne".

Ewentualnie powiedz proszę - po co w ogóle jest podział tematyczny na forum, zamiast jednego wielkiego wora "różne". Przecież można by zrobić jeden taki wór z tysiącami tematów na dzień, a każdy by sobie czytał tylko te dla niego ciekawe. A jednak wszędzie na świecie robią jakieś podziały. Po co?
          • gusiaa00 i się zaczęło.... 01.03.13, 08:07
            .. autor wątku tylko zadał pytanie a tu już 99% odpowiedzi jest zbędnych i nie na temat... i weź tu człowieku wypowiadaj się na forum to zaraz dostaniesz odpowiedź, że nie taki temat tu.... załamka...
            no ale zawsze coś się musi dziać:)
            Miłego dnia dla wszystkich :)
            • kalbud Re: i się zaczęło.... 01.03.13, 08:25
              A może by tak zacząć nowy wątek na temat o czym wolno a o czym nie wolno pisać na tym FORUM?

gusiaa00 napisała:

> .. autor wątku tylko zadał pytanie a tu już 99% odpowiedzi jest zbędnych i nie
              > na temat... i weź tu człowieku wypowiadaj się na forum to zaraz dostaniesz odpo
              > wiedź, że nie taki temat tu.... załamka...
              > no ale zawsze coś się musi dziać:)
              > Miłego dnia dla wszystkich :)
            • wrekawek Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 09:07
              gusiaa00 napisała:

> .. autor wątku tylko zadał pytanie a tu już 99% odpowiedzi jest zbędnych i nie
              > na temat...

Czyli takich jak pytanie. Odpowiedzi na temat dostaje się zadając pytanie na właściwym forum.

• kalbud Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 10:33
                wrekawek napisał:
                > Czyli takich jak pytanie. Odpowiedzi na temat dostaje się zadając pytanie na wł
                > aściwym forum.

Chcesz powiedzieć że to forum nie jest właściwe?
                Idąc Twoim tokiem rozumowania, gdybyś był konsekwentny, powiadomił byś wszystkich, którzy zakładając nowy temat, mają pytajnik w tytule o tym że to forum nie jest odpowiednie! Nie zrobiłeś tego! Chyba sam nie wiesz o co Ci chodzi.

• wrekawek Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 12:41
                  kalbud napisał:

> wrekawek napisał:
                  > > Czyli takich jak pytanie. Odpowiedzi na temat dostaje się zadając pytani
                  > e na wł
                  > > aściwym forum.
                  >
                  > Chcesz powiedzieć że to forum nie jest właściwe?
                  > Idąc Twoim tokiem rozumowania, gdybyś był konsekwentny, powiadomił byś wszystki
                  > ch, którzy zakładając nowy temat, mają pytajnik w tytule o tym że to forum nie
                  > jest odpowiednie! Nie zrobiłeś tego! Chyba sam nie wiesz o co Ci chodzi.
                  >

Chodziło o Twoje pytanie. Naprawdę tego nie zrozumiałeś?
                  • kalbud Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 12:48
                    wrekawek napisał:
                    > Chodziło o Twoje pytanie. Naprawdę tego nie zrozumiałeś?

Rozumiem! Tylko moje jest dla Ciebie nie do przyjęcia. Chyba bardzo mnie (nie) lubisz.
                    • wrekawek Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 15:12
                      kalbud napisał:

> Rozumiem! Tylko moje jest dla Ciebie nie do przyjęcia.

Nie rozumiesz. Twoje było niezgodne z tematyką forum. To konkretne, od którego zaczął się ten wątek. I tego konkretnego nie powinno tu być.

>Chyba bardzo mnie (nie)
                      > lubisz.

Nie znam Cię.
                      • kalbud Re: i się zaczęło.... 02.03.13, 15:57
                        Pisz do admina, może skasuje ten wątek.

wrekawek napisał:

> kalbud napisał:
                        >
                        > > Rozumiem! Tylko moje jest dla Ciebie nie do przyjęcia.
                        >
                        > Nie rozumiesz. Twoje było niezgodne z tematyką forum. To konkretne, od którego
                        > zaczął się ten wątek. I tego konkretnego nie powinno tu być.
                        >
                        > >Chyba bardzo mnie (nie)
                        > > lubisz.
                        >
                        > Nie znam Cię.
    • 2ya Re: Co mają do ukrycia? 01.03.13, 10:15
      Dears,

Kwestia poczty głosowej nic nie pomoże. Z tego co piszesz, prawdopodobnie te osoby dzwonią korzystając z programu który wybiera numery. Jeśli się połączy z klientem "wrzuca" rozmowę konsultantowi. Jeśli napotyka na pocztę (co rozpoznaje) dzwoni za jakiś czas a konsultant nigdy nie usłyszy Twojego dzieła poetyckiego:)

Jeśli dzwonią do Ciebie z firmy z którą nie masz nic wspólnego poproś o informację skąd mają Twoje dane (mają obowiązek Ci podać). Możesz wtedy w tej firmie zgłosić aby skasowali dane.

Jeśli jest to firma z którą masz jakąś umowę. Poproś aby do Ciebie nie dzwonili lub jak możesz to zrobić. Jeśli rozmowa jest nagrywana możesz się na to powołać pisząc reklamację.

Peace
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka