kalbud
26.02.13, 09:04
Pewnie każdy kiedyś odbierał telefon a na wyświetlaczu widział „ukryty”, ‘zastrzeżony” lub podobny komunikat! Odbierasz i słyszysz po drugiej stronie jak ktoś przedstawia się, informuje z jakiej firmy dzwoni, prosi o zweryfikowanie swojej daty urodzenia i OSTRZEGA że rozmowa będzie nagrywana. Później dowiadujesz się że właśnie kończy Ci się umowa np. telewizja kablowa, Internet czy umowa na usługi telekomunikacyjne . I teraz dowiadujesz się jak oni dbają specjalnie o Ciebie ! Przygotowaliśmy dla pana/pani specjalną ofertę…. U każdgo jest trochę inaczej. W każdym razie schemat jest ten sam. Nie dawało mi spokoju dlaczego, pomimo że się ten ktoś przedstawia, dzwonią z zastrzeżonego numeru? Po setkach odebranych takich zastrzeżonych ( zawsze ta sama bajka), raz poprosiłem aby pani zadzwoniła do mnie za minutę a ja się przygotuję i też będę całą rozmowę nagrywał . Powiedziała ze nie ma sprawy i za chwilę zadzwoni jeszcze raz. Nie zadzwoniła! Kilka razy powtórzyłem taki manewr i nigdy nie zadzwonili za „chwilę”! DLACZEGO? Czy to co Ci proponują ma jakieś ukryte haczyki, które mogą Cię wpuścić w spore kłopoty ? Nagrywają żebyś nie mógł się wycofać, ale jak Ty chcesz ich nagrać, to się zmywają. Odczekają dwa dni i bajka się powtarza. Teraz nie odbieram zastrzeżonych numerów, ale człowiek sraczki dostaje jak co pięć minut wydzwania ten sam zastrzeżony. Nagrałem na pocztę głosową tekst, naprawdę niecenzuralny! Ustawiłem tak aby poczta włączała się po drugim sygnale. Mam chwile przerwy! Po dwóch sygnałach błoga Cisza! Mija pięć minut i to samo!!! Ja sam gdybym odsłuchał taki tekst, to nigdy więcej bym pod ten numer nie zadzwonił! Nie wiem kto dzwoni, kobieta czy mężczyzna, ale wiem że naprawdę chcą zajść w ciążę przez telefon. Ich chyba podnieca ich mój tekst z poczty głosowej. Nie wierzę że dzwonią z zastrzeżonych tylko geje i lesbijki, bo ich mój tekst mógłby doprowadzać do szczytowania! Jeśli dzwoni normalny facet czy kobieta, to może po odsłuchaniu mojej poczty zmienia orientację seksualną? Jak Wy traktujecie numery zastrzeżone?