22.04.13, 11:34
Witam Państwa

Czy nie mieli Państwo problemów z wentylacją grawitacyjną w mieszkaniach zimą? Chodzi o blok B. Zauważyłem że zimą zamiast ciągnąć do komina to do mieszkania zaciągało zimne powietrze?
Czy ktoś może zuważył taki stan rzeczy czy tylko jest to problem u mnie. Nie wspomnę już o wilgoci w mieszkaniu, która jest tym spowodowana.
Będę wdzięczny za informacje jak również to czy są jakieś wieści na temat rozwiązania tego problemu, ponieważ nie sądzę że tylko mnie on dotyczy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerajm Re: Zapytanie 22.04.13, 13:37
      ...nie tylko u Państwa, wentylacja grawitacyjna działa u mnie pod warunkiem rozszczelnienia okien lub ich otworzenia. Jeśli przyjdą kominiarze na przegląd proponuję zamknąć wszystkie okna i niech wtedy dokonają pomiaru...ja tak teraz zrobię
      • morpheus33 Re: Zapytanie 22.04.13, 14:04
        witam
        budynek E
        ja tak mam w łazience
        w kuchni jest ok
      • grana01 Re: Zapytanie 23.04.13, 10:41
        Nic to nie daje. Przy ostatniej kontroli nie pozwoliłam otworzyć okien to Panowie otworzyli drzwi na korytarz i stwierdzili, że jest ok:)
    • nowyvp Re: Zapytanie 22.04.13, 14:09
      Ja niestety mam tak w kuchni natomiast w łazience jest ok.
      Czy wiadomo coś na temat terminu wizyty kominiarz?
    • duleb Re: Zapytanie 22.04.13, 18:00
      Jeśli chodzi o B tak właśnie jest, nawet przy otwartych oknach
      • kruq_1 Re: Zapytanie 22.04.13, 19:46
        Z tego co wiem to w budynku C mają podobny problem.
        • faked Re: Zapytanie 23.04.13, 11:28
          szczerze to nie jestem pewna czy brak wentylacji przy szczelnie zamkniętych oknach jest de facto problemem. No bo co, komin ma wyciągać powietrze aż zrobi z mieszkania próżnię?
          Zamknięcie okien przy kominiarzu nic nie da, bo u mnie tak było i kominiarz od razu otworzył okna i powiedział, że jest ok. Na moje pytanie odpowiedział przykładem zaprezentowanym powyżej. Było trzech kominiarzy jak dotąd i każdy mówił tak samo - więc albo byli podstawieni, albo niedouczeni albo mieli rację.
          Nie wiem czy to samo ma się do przypadku wdmuchiwania powietrza. U mnie tak jest w garderobie. W zimie to się muszę ubierać żeby wejść do garderoby bo tam tak "hula" wiatr :) Ubraniom mocno to nie przeszkadza ale jeśli występuje to w innych pomieszczeniach to zgadzam się, że może być to uciążliwe.
          • nowyvp Re: Zapytanie 23.04.13, 11:41
            U mnie wiatr tak zaciąga do mieszkania że prawie przystawioną zapalniczkę zdmuchuje. Dlatego chyba nie jest to normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka