Dodaj do ulubionych

Wizyta kominiarza

25.06.13, 10:56
Witam Państwa

Czy ktoś oprócz mnie zgłaszał kominiarzowi problemy z wentylacją w budynku 113B?
Nie chciało mi się tego słuchać, że ten Pan wmawiał mi że jest wszystko w porządku a nasze kominy są najlepiej wykonane jeśli chodzi o wszystkie bloki. Tylko zastanawiam się czemu zimą zamiast wywiewać nawiewa zimne powietrze do mieszkania. Nie pomaga nawet rozszczelnianie okien. Nie wspomnę że w mrozy jest to nieznośne do bytowania.
Czekam na wasze opinie na temat wizyty kominiarskiej. Nie jestem znawcą tematu ale chyba stosuje się takie wiatraki na górze żeby ograniczyć ciąg wsteczny, niestety Pan kominiarz nie dał sobie tego przetłumacz twierdząc, że wszystko jest w porządku. Może dobrze byłoby tę wizytę przełożyć na zimę, kiedy na oknach skrapla się woda. Zastanawiam się czy ta wizyta nie służy tylko i wyłącznie wydaniu zaświadczenia i wzięciu pieniędzy natomiast nie realnemu rozwiązaniu problemów.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kerajm Re: Wizyta kominiarza 25.06.13, 11:48
      Również zgłosiliśmy problem z wsteczną (do mieszkania) wentylacją i w naszym przypadku Pan kominiarz stwierdził że nie jest OK z tą instalacja, problem dotyczy budynku 113A.
      • gach13 Re: Wizyta kominiarza 25.06.13, 14:52
        No to już nic z tego nie rozumiem. Czyżby tylko do mnie dmuchało w bloku 113 B?
        Jednego nie potrafię zrozumieć czemu Pan kominiarz wmawiał mi że w 113B wentylacja jest w porządku skoro według mnie tak nie jest.
        Czekam na dalsze posty?
        • gindzer Re: Wizyta kominiarza 25.06.13, 19:44
          Hmm, ja nie rozmawiałam z kominiarzem, ale 113F jak mocno wieje to wiatrak sam chodzi, a powietrze z zewnątrz wpada do domu. Chyba coś jest na rzeczy...
          • setif Re: Wizyta kominiarza 26.06.13, 18:18
            U mnie jest podobnie, wieje tak, że kiedyś kratki wentylacyjne w kuchni wywaliło. Ale ponoć jest ok. Jestem z bloku 113F.
            • smile53 Re: Wizyta kominiarza 26.06.13, 22:33
              u mnie identycznie, kratki spadają regularnie, "ale jest OK, wg kominiarza..."
        • grana01 Re: Wizyta kominiarza 28.06.13, 21:51
          Też jesteśmy z 113b świeżo po przeglądzie kominiarskim i u nas nie jest dobrze.
          Informacja o tym ma zostać zawarta w protokole z przeglądu.
          Sprawę zgłosiliśmy Pani Karolinie z Artium. Czekamy na informacje zwrotną jaki będzie dalszy ciąg zdarzeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka