gosia609 17.09.14, 11:46 jakie opinie nt. zajęć fitness - fit place Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewucha1980 Re: fit place - opinie 18.09.14, 18:14 ja jestem bardzo zadowolona :) ... miła obsługa ... wszystko super Odpowiedz Link Zgłoś
monticello Re: fit place - opinie 18.09.14, 19:46 Jak na razie, wszystko jest ok. Mam nadzieję, że będą trzymać poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
sunnysun Re: fit place - opinie 19.09.14, 08:45 A jak siłownia? Przechodząc tamtędy widzę jak na razie samych facetów. Obawiam się, że będzie tak samo jak na Szwoleżerów. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: fit place - opinie 19.09.14, 13:42 Właśnie, liczyłam, że będzie to siłownia przede wszystkim dla kobiet:( Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: fit place - opinie 19.09.14, 15:43 gosiapol napisała: > Właśnie, liczyłam, że będzie to siłownia przede wszystkim dla kobiet:( 1. Na Szwoleżerów również przychodzą kobiety - w czym problem? 2. Na Harcerskiej z tego co wiem jest sala/siłownia tylko dla kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
galki505 Re: fit place - opinie 19.09.14, 09:16 brak oferty dla osoby która chciałaby chodzić tylko na siłownie. No chyba że płacisz 149 zł za zajęcia OPEN z których praktycznie nie korzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaszulc123 Re: fit place - opinie 20.09.14, 18:56 miejsce fajne, tylko jak dla mnie stanowczo za drogo, szkoda, że nie akceptują kart MultiSport :( Odpowiedz Link Zgłoś
galki505 Re: fit place - opinie 22.09.14, 10:27 Zgadzam się z tym iż jest za drogo i co gorsze nie ma oferty dla osób które nie mają za dużo czasu i chcieli by chodzić tylko na siłownie ( tak jak Ja ) lub tylko na fitness ( jak moja żona ). Są tylko karty OPEN tylko po co mam płacić za coś z czego nie chcę korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: fit place - opinie 22.09.14, 10:44 Nie bardzo chyba mają jak rozdzielić siłownię i fitness. Nikt nie stoi przed salą fitness i nie sprawdza czy akurat dana osoba ma karnet na fitness czy nie :( mi akurat odpowiada tak jak jest- chcę to idę na fitness a jak nie chcę to sobie idę na orbitreka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: fit place - opinie 22.09.14, 12:20 169 PLN za siłownię to sporo.... nawet bardzo sporo Odpowiedz Link Zgłoś
oddambiurko Re: fit place - opinie 22.09.14, 13:06 169 zł - Gravitan w M1. 140 zł - Pure Jatomi w Promanenadzie 89 zł - MC Fit - Nowo otwarta na Ostrobramskiej. Każda z ww wymienionych siłowni to zupełnie inna liga w porównaniu do FitPlace zarówno pod względem oferowanych usług (np. sauna w cenie) i ilości różnych zajęć, jak również wielkości pomieszczeń oraz ilości sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny-mar Re: fit place - opinie 23.09.14, 15:20 W Gravitan karnet open kosztuje 199 zł Odpowiedz Link Zgłoś
oddambiurko Re: fit place - opinie 25.09.14, 15:45 do mnie wysyłają smsy i zapraszają za 169 zł za karnet open. Ale ja kiedyś tam chodziłem i zrezygnowałem więc oni dla byłych członków mają taką ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 11.11.14, 20:46 W fitplace sa karnety juz od 99 wiec hejterskie teksty o wysokich oplatach sa slabe. Poziom zajec jest bardzo wysoki, prxy czym atmosfera fantastyczna. Nikt nie jest anonimowy jak w fabryce fit. Jestem zachwycona, a to ze nie ma sauny...no cóż. Zawsze sie mozna do czegos przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
malezeby Re: fit place - opinie 16.11.14, 09:20 Oho, chyba ktoś z siłowni się oburzył ;) 99 zł jest tylko za karnet roczny open, który płaci się JEDNORAZOWO Z GÓRY. Kogo stać na wyrzucenie od razu z góry prawie 1200 zł? Nie przemyśleliście tego. Mam karnet roczny open w S4, ale płacę go w trzech ratach i jeszcze dostałam 2 miesiące gratis, co daje 71 zł miesięcznie plus bardzo wygodna opcja płatności w ratach. Nie do przebicia. Chciałam przepisać się w przyszłym roku do was, ale w takiej sytuacji nie ma nawet o czym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 16.11.14, 13:53 Akurat chodzę glownie na fitness. A sa tez karnety za 129. Kazdy ma swoje priorytety. Dla jednych bliskosc klubu jest wazna. Ze w kazdej chwili mozna do niego wyjsc a nie jechac spoconym do domu. Oczywiscie, fitplace nie jest dla kazdego... Odpowiedz Link Zgłoś
wawka555 Re: fit place - opinie 16.11.14, 17:05 "Oczywiście, fitplace nie jest dla każdego... " Bardzo mnie śmieszą te próby podkreślania ekskluzywności i wyjątkowości klubów sportowych, karty członkowskie, opłaty członkowskie a za to wszystko zapłacić mam ja. Sorry do Gravitana wam daleko, a do nowo otwartej siłowni na Ostrobramskiej -MC Fit- nawet nie macie szans się zbliżyć - powierzchniowo, sprzętowo i cenowo, ale oczywiście co kto lubi, a względem potu to słyszała pani kiedyś o prysznicach? czy może w Fit Place zabrakło miejsca na łazienki? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 16.11.14, 17:41 2 sprawy. jesli Pani to dla ciebie Pani z duzej litery! odrobina kultury! a druga sprawa, jesli ktos probuje sie silic na ekskluzywnosc to wlasnie ty, chodzac na fitness clubu obok promenady. pewnie nie zrozumiesz roznicy pomiedzy sieciowka jaka sa kluby o jakich wspominasz (gdzie jestes nieznanym numerem, kolejnym klientem) od mniejszych silowni, gdzie poswiecaja kazdemu wiecej czasu i nie jestes incognito. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy0 Re: fit place - opinie 08.05.15, 13:21 Jeśli żądasz, by tytułowano Cię panią i to z dużej litery to nie odnoś się do rozmówców "ty" i to z małej litery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 16.11.14, 17:50 ps.o prysznicach nie slyszalam. to jakas nowosc w sieciowkach dla korpoludkow?? jesli nie wiesz jaki jest stan prysznicow badz tez ich braku w Fitplace to znaczy ze nie bylas w klubie=czegos nie wiesz, nie zabieraj glosu bo narazasz sie na smiesznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
wawka555 Re: fit place - opinie 16.11.14, 21:51 Kobieto trochę kultury nie tykaj mnie bo świń z tobą nie pasłem, szczycisz się tu że fit place nie jest dla wszystkich to ci odpisałem co o tym myślę i nie wzniecaj się tak bo zaczynam podejrzewać że lobbujesz za nimi bo masz z tego zyski. Dobrze ci w tym klubie to się ciesz, ja płacę 89 zł za karnet open w Mc Fit i ok, mnie się podoba. A w temacie o prysznica - twój cytat poniżej -"Dla jednych bliskosc klubu jest wazna. Ze w kazdej chwili mozna do niego wyjsc a nie jechac spoconym do domu. Oczywiscie, fitplace nie jest dla kazdego... " - więc pytam czy w TWOIM klubie nie ma prysznica? Odpowiedz Link Zgłoś
malezeby Re: fit place - opinie 17.11.14, 09:29 Daj spokój, przecież widać, że to "uprzejma" obsługa lub właściciele nowej siłowni ;) ładnie zachęcacie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
megi2511 Re: fit place - opinie 17.11.14, 12:14 Mam karnet, polecam z czystym sumieniem, zajęcia super, extra instruktorzy, przemiła atmosfera- dla mnie blisko i mam wszystko :) i nie, nie mam udziałów, procentu od zysków itp. chociaż chętnie bym [przytuliła Odpowiedz Link Zgłoś
corrida_pl Re: fit place - opinie 17.11.14, 13:08 Unikam takich miejsc jak mogę, irytuje mnie "ekskluzywność" i całe to napuszenie/wydumanie. Ale OK, karnet open, miesięczny 169 PLN (nie widze powodu żeby wiązać się na dłużej), i co tam jest: 1. Siłowania - OK 2. Zajęcie fitness - za przeroszeniem po co mi fitness ja chodzę na siłownię 3. Cardio - niech będzie, ale są skuteczniejsze sposoby niż pedałowanie czy bieganie na bieżnie na redukcję 4. Strefa streching - a co to jest? 5. Opieka trenerska - a co to jest? 6. Opieka doradcy klienta - a co to jest? Reasumując za 169 PLN mam 4/5 rzeczy które są kompletnie nie potrzebne. Poz tym mam kartę multipsort. Dziękuję, będą akceptowane karty - zajrzę na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 17.11.14, 13:00 @malezeby. musze cie zmartwic. nie jestem wlascicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 17.11.14, 13:00 no comments!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2.justyna Re: fit place - opinie 08.02.15, 18:07 Na gorczewskiej w jednym z lokali za open biora 300 zl. Wiec 149 zl bez limitu czasowego - tylko korzystac. Ja jestem zadowolona, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
2.justyna Re: fit place - opinie 08.02.15, 18:50 Witam. Drogie Panie ( korzystające, uczęszczające do FP) - mam tylko do Was pytanie. Czy to jakiś problem, jakiś wstyd odpowiedzieć komuś kto wchodzi do szatni i mówi głośno "dzień dobry", zazwyczaj jak przychodzę szatnia damska jest pusta ale ze dwa razy trafiło mi się przyjść jak Panie konczyły zajęcia i zastałam w szatni 8 może nawet 10 Pań i nawet jedna nie odpowiedziała na moje przywitanie. Kolejna rzecz o której już któraś z Pań wspominała to drzwi. Drzwi do szatni - wielki problem zamknąć, drzwiczki od szafki otwarte - zbyt skomplikowane, a potem sie ludzie dziwią ze mało miejsca w szatni. Skąd wy kobity jesteście, niby chcecie być modne, dbacie o swoj wygląd o dobre samopoczucie a swoim brakiem kultury swoim hamstwem zanieczyszczacie powietrze tym co dbają o miłą atmosferę w tym miejscu. Pozdrawiam Panią, która w niedziele skończyła zajęcia o 13-stej i miała szafkę przy samym wejściu - po co zamknąć szafkę, po co zamknąc drzwi - świni przecież wszystko wolno. Dobranoc miłe Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 11.11.14, 20:48 Zakladaj buty, stroj i na trening. Zapisuj sie.polecam. Sxkoda czasu na gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pauluss2 Re: fit place - opinie 17.11.14, 19:49 Dla mnie fit place to miejsce gdzie ktoś w blaszaku usilnie chciał zrobić klub fitness.Chodziłam do Gravitana ale skusiło mnie to że blisko że nowe itp a spotkało mnie wielkie nic.Po pierwsze szatnia to porażka ciasno toaleta... nowa ale liczy sie wyglad nawet w WC -śmierdzi sanitariaty z najniższej półki no ale nic nie przyszłam do toalety tylko poćwiczyć.Idę na zajęcia płaski brzuch a tam 40 minut tańcze za instruktorką beznadziejny układ kdzie Ona sama gubi się w krokach po czym 10 minut robie brzuszki a później się relaksuje ale nie wiem po czym-MASAKRA ,jedyny plus to Emilia i jej ćwiczenia .Pragne nadmienić iż nie ma dystrybutora z wodą!!! na siłowni -skandal nawet na wodzie ktoś chce zarobić aha do oddania karty by otrzymać klucz do szatni stoi sie w kolejce co czasami dąży do tego iż na zajęcia wchodzi się z 10 minutowym opóźnieniem,Dla mnie Fit -place to szkoda czasu i cholędarnych cen za karnety Odpowiedz Link Zgłoś
monticello Re: fit place - opinie 23.11.14, 00:31 Tak, to prawda, że w szatni jest mało miejsca, i prawda że na kluczyk czeka się czasem nawet 3-4 minuty, choć nie zawsze, i również niektóre ćwiczenia mi nie pasują, więc na te zajęcia przestałam chodzić, ale znalazłam na to miejsce inne, które okazały się rewelacyjne (przyznaję rację, że Emilia jest ok). Ja zrobiłam sobie "listę" plusów i minusów tego miejsca i wniosek jest taki, że podpisałam umowę na rok, ponieważ na tą chwilę nie widzę lepszej alternatywy w okolicy. Wychodzę z założenia, że każdy ma prawo spróbować i ocenić, i jeśli mu nie pasuje, może po prostu zrezygnować. Jak na razie nie podpiszę się pod stwierdzaniem że "to szkoda czasu i pieniędzy" Pozdrawiam wszystkich aktywnych sportowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
karciaa17 Re: fit place - opinie 24.11.14, 10:23 Podpisuje sie pod tym co napisała monticello. Polecam zumbę i zajęcia z Emilka (daje niezły wycisk). "Płaski brzuch" totalna porażka, w połowie zajęć bym prawie usnęła ze względu na nudną choreografię, która nie miała nic wspólnego z ćwiczeniem brzucha :) Niestety musiałam zrezygnować po 2 miesiącu ze względu na wyjazd, ale problemów żadnych nie robili (miałam karnet za 129zl na czas nieokreślony). Odpowiedz Link Zgłoś
ranoma Re: fit place - opinie 24.11.14, 12:12 A ja się nie zgodzę z Wami jeśli chodzi o te ćwiczenia na płaski brzuch- jeśli są wykonywane poprawnie (czyt. z napiętym brzuchem tak jak mówią instruktorki) to te układy choreograficzne dużo dają same z siebie plus jeszcze przygotowują do brzuszków, które robi się później. Jeśli ktoś robi po prostu układ a nie zwraca uwagi na postawę i na poprawność wykonywanych ruchów to faktycznie może się wydawać, że to z mięśniami brzucha nie ma nic wspólnego. Co więcej- tutaj do jednej z dziewczyn, która miała pretensje, że idzie na płaski brzuch i tańczy układ- przeczytałaś wcześniej na stronie jak te ćwiczenia wyglądają? Jeśli byś przeczytała to byś wiedziała, że najpierw jest część cardio, która opiera się na układzie choreograficznym a potem jest część wzmacniająca, więc ja nie rozumiem w czym jest problem. Faktem jest to, że czasami trzeba czekać na kluczyk no ale kurcze- przecież oni się nie rozdwoją... mnie się w sumie raz zdarzyło, że przede mną były 3 osoby- jak przyszłam 5 minut przed zajęciami- jak przychodzę wcześniej to nie mam problemu, co więcej- jeszcze wybieram sobie szafkę, którą chcę i spokojnie się przebieram. Ja chodzę do tego klubu od samego początku i jestem bardzo zadowolona- faktycznie nie jest to miejsce o ogromnej powierzchni ale ja się cieszę, że jest chociaż takie jakie jest- taki był budynek, który właściciel wynajął i zrobił uważam dobrą robotę mieszcząc tam to wszystko. I nie- nie jestem właścicielem ani pracownikiem- jestem klientem, który się cieszy, że ma niedaleko domu klub, do którego jak idzie to czuje się jak w gronie naprawdę dobrych kumpli bo się ze wszystkimi zna po imieniu i rozmawia przed i po zajęciach na luzie a nie jest anonimowym człowiekiem przynoszącym tylko dochód Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 24.11.14, 12:15 fajnie napisane. w pelni sie podpisuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitek1611 Re: fit place - opinie 30.11.14, 14:34 A ja jestem niemiło zaskoczona...Mieszkam blisko i chciałam skorzystać z OPEN POLE ( czyli zajęcia bez instruktora, opieki , nauki ) Normalnie taka godzina kosztuje gdzie indziej kosztuje 20-25 PLN...Przez telefon usłyszałam że w FitPlace to koszt 90 PLN... Odpowiedz Link Zgłoś
one.tabaher Re: fit place - opinie 06.12.14, 23:30 mi najbardziej przeszkadza to że w szatni damskiej, paradoksalnie, jest za dużo szafek a za mało miejsca na przebranie się, nigdy nie zdarzy się tak że przyjdzie 80 babek ( chyba tyle jest szafek) w ciągu godziny zajmując wszystkie szafki oraz a może przede wszystkim rozmieszczenie tych szafek w szatni. Jak wiadomo szatnie męska i damska są na przeciwko siebie. Szatnia męska posiada tzw. przedsionek a damska - nie! Panie które się przebierają chowają się półnagie w popłochu na dźwięk otwieranych drzwi a jak wiemy otwierają się one nie za głośno więc jest to sytuacja mało komfortowa. Należałoby jedno przęsło szafek przestawić na wprost drzwi pozostawiając miejsce przy wejściu tak aby wchodzący kierowali się na prawo lub na lewo. Jeszcze jedna kwestia: jedna z prowadzących zajęcia na sali fittnes wygadała się że obejrzy sobie nas później( w ramach zmotywowania wszystkich do większego zaangażowania w wykonywane ćwiczeń) bo jesteśmy filmowani . Nie mówię teraz o filmikach na fb. Zamontowana jest na stałe kamera w sali fittnes więc stąd moje pytanie do właścicieli fitplace: czy macie państwo zgody swoich klientów na takie nagrywanie? oczywiście jest tam jakaś wzmianka o kamerach technicznych które "mogą przypadkowo" kogoś nagrać - ale chyba to nie jest tak jak należy. Co się stanie jak któryś z pracowników wrzuci na youtube (dla jaj) fragment ze śmiesznie poruszającym się na fitnesie uczestnikiem? - proces gotowy:) A poza tym:) wszystko OK:D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ana_535 Re: fit place - opinie 11.12.14, 19:38 Ja jestem zadowolona z FitPlace. Zajęcia są fajne- dobrze, że na dwóch poziomach zaawansowania. Cross czy HIIT to nie moje klimaty, nie lubię być "sponiewierana" na treningu. Płaski brzuch z choreografią- oczywiście wszyscy doskonale wiedzą, że tłuszcz na brzuchu traci się jedynie od ćwiczeń wzmacniających w różnych konfiguracjach. Otóż nie- robi to część cardio, która powinna trwać przynajmniej 20 min. Poza tym czytamy opisy zajęć. Instruktorka myli się na zajęciach? Ona też jest człowiekiem. Wszyscy się mylimy w pracy. Wszyscy miewamy gorsze dni, bez przesady. Wolę taką mylącą się na zajęciach niż instruktorkę z Calypso czy Pure, wymyślającą układy tak długie, że tylko ona potrafi je ogranąć. I też się myli. Jak dla mnie instruktorki są bardzo w porządku. "Kto jest bez winy..." Kamera w sali fitness to świetny pomysł. W razie jakiś konfliktów, kontuzji na sali i pretensji czy nawet przypadkowej zamiany kluczyków od szatni przez osoby będące na zajęciach zawsze można sprawdzić jak dana sytuacja w rzeczywistości przebiegała. Myślę, że pracownicy mają lepsze rzeczy do roboty niż tylko codzienne przeglądanie nagrań z kamer i szukanie klientów, z których mogliby się ponabijać. Poza tym gdyby faktycznie tak było i gdyby to się wydało byliby skończeni, jak już zostało wspomniane- procesy są kosztowne. Wydaje mi się również, że kwestę miejsca w damskiej szatni można sprawę rozwiązać przynajmniej na dwa sposoby: po pierwsze należy zamykać za sobą drzwi od szatni kiedy się do niej wchodzi i kiedy się z niej wychodzi. Ile razy jestem w FP, drzwi od damskiej szatni są otwarte. Bardzo mnie to denerwuje, ponieważ jak mniemam wszyscy mamy w domu drzwi i wiemy jak się ich używa! Drugim sposobem jest poproszenie recepcjonistki o konkretny nr kluczyka, nigdy nie ma z tym problemu. Nie sądzę, żeby panowie odwiedzający FP czekali pod damską szatnią specjalnie żeby tylko zobaczyć kawałek damskiego biustu czy goły poślad. I ostatnia kwestia- FP nie jest sieciówką jak wspomniany przez was Gravitan czy Pure. Muszą na siebie zarobić, ponieważ 10 innych placówek na nich nie zarobi. Ceny karnetów są całkiem niezłe. Ogólnie rzecz ujmując- jestem zadowolona. Hejters gonna hejt. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 11.12.14, 22:51 Pod wieloma stwierdzeniami i spostrzezeniami sie podpisuje. Ja z kolei lubie dac sie sponiewierac i walczyc ze slabosciami ciala. Chodze kolejny mc a cialo wciąż probuje walczyc ze mną a dzieki trenerom/trenerkom jest z kazdym treningiem coraz lepiej. Gdy jestem zmeczona ide na lżejszy trening by nie tracic dnia. Bo dla mnie dzień bez treningu stal sie gorszy:) A z drzwiami to jakas plaga. Nic nie pomoze jesli u kogos (nie) kultura otwartych drzwi gosci. Osobiscie dre sie na te kobitki ktore zostawiaja drzwi otwarte. Moze sie kiedyś naucza jak pies Pawlowa. Dzieki FitPlace zmienił mi sie stosunek do jedzenia. Zycia. Wyjatkowej atmosferze ktora tam panuje. Chodziłam do sieciowek a tam niestety jest sie pania x. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha1980 Re: fit place - opinie 17.12.14, 23:52 a ja mam pytanie. Czy w polecacie tam ćwiczenia z trenerem personalnym. Warto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.rosa.13 Re: fit place - opinie 18.12.14, 05:59 Jak najbardziej. Ułoży Ci program treningow konkretnie pod Twoje cele i potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
wolverine_14 Re: fit place - opinie 03.01.15, 13:53 Jak jest z dostępnością bieżni w godzinach 17-19? Czy są one z "nawiewem"? Jakie są wymiary pasa biegowego? Czy na sali jest duszno? Jak oceniacie część z maszynami i tzw. wolnymi ciężarami? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaajokago Re: fit place - opinie 27.01.15, 20:45 Ja ćwiczę w klubie prawie od początku i polecam ;) bardzo fajni ludzie, pomocni, ciekawe zajęcia. Widać że dbają o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio.dobra.rada Re: fit place - opinie 08.02.15, 11:38 moja rada - jeśli szukacie siłowni w Ząbkach czy okolicach to polecam FitPlace jak najbardziej. Mam tam karnet i jestem mega zadowolona. Chodzę na siłownię a jak najdzie mnie ochota to i na zajęcia się wybiorę - bo mogę .:) Miejsce dobre, sprzęt dobry , a ludzie jacy tam są robią SUPER atmosferę aż chce się ćwiczyć codziennie !! Odpowiedz Link Zgłoś