Dodaj do ulubionych

Zabawy w garażu

04.06.15, 21:51
Apeluję do rodziców szkolnych dzieci aby zwrócili uwagę na ich zabawy w garażu. Już kilka razy spotkałam chłopców jeżdżących w garażu na rowerach, rolkach i hulajnogach. Najlepsze, ze dzisiaj po zwróceniu jednemu uwagi, że to niebezpieczne miejsce na jeżdżenie rowerem, odparł że mu mama pozwoliła! Mam nadzieję, że to nie prawda bo taki brak odpowiedzialności ze strony rodzica w głowie mi się nie mieści. Chłopak dopiero po ostrym zwróceniu uwagi przez mojego męża zszedł z roweru i opuścił garaż. O tragedie w takiej sytuacji nietrudno. Niepilnowane przez nikogo dziecko, poruszające się szybko, bardzo łatwo może wpaść pod wycofujący samochód a kierowca często nie miałby szans go zobaczyć.
Obserwuj wątek
    • smile53 Re: Zabawy w garażu 04.06.15, 22:49
      POPIERAM!!!
      • lukasz.lewczuk Re: Zabawy w garażu 04.06.15, 23:58
        I ja rowniez.to jest ciagle ta sama grupa krzyczacych i grajacych wpilke miedzy blokami a ostatnio rzucajaca kamieniami w okna.gratuluje rodzicom, zwlaszcza rudych blizniakow.Ja spotkalem ich w garazu rrobiących wyscigi na rolkach. Poniewaz rozmowa niewiele dala postraszylem ich policja, zadzialalo od razu.Skoro rodzice nie wychowują Panstwo to musza robic w taki czy inny sposob.dzwonic po ochronę lub straz miejska, po prostu.Jesli w garazu stanie sie tragedia nikogo nie bedzie interesowalo ze ktos nie widział nie slyszal, my bedziemy winni.Okropne ze ludzie decydując sie nie dzieci nie potrafia udźwignąć wychowania.
    • duleb Re: Zabawy w garażu 05.06.15, 09:38
      Czy kros wie gdzie dokładnie mieszkają te dzieci?
      Zrobimy z tym porządek, raz i dobrze.
      • smile53 Re: Zabawy w garażu 07.06.15, 21:07
        blok 113...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka