sloggi 28.07.05, 10:27 Obserwuję pustki w kolejce podmiejskiej, dlaczego ludziska unikają podróży PKP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rembert Re: Dlaczego nie PKP 28.07.05, 12:01 nie sądzę, aby unikali. Po prostu uczniowie i studenci są na wakacjach. Ja nie unikam, zawsze jest trochę chłodniej niż w autobusie. Gdzie widziałeś te pustki? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i3 Re: Dlaczego nie PKP 28.07.05, 12:44 Myślę, że to z powodu wakacji jakie mają uczniowie i studenci. Podobne pustki zauważałam np podczas ferii zimowych. Ja ostatnio przestałam korzystać z usług PKP. Wcześniej dojeżdżałam z najmłodzym synem jeszcze w wózku - tak było mi wygodniej i szybciej.Trochę pociągiem, trochę autobusem lub tramwajem. Ale teraz chłopaki są na wakacjach a ja dojezdżam tylko autobusem. Z prozaicznego powodu - jest taniej, nie muszę kupować dodatkowego biletu na pociąg. Pogoda teraz ładna, nie spieszę się tak do domu - można stracić troszkę więcej czasu na dojazdy. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
onaa88 Re: Dlaczego nie PKP 30.08.05, 13:50 sloggi napisał: > Obserwuję pustki w kolejce podmiejskiej, dlaczego ludziska unikają podróży PKP? Ogólnie tak jest, że większość mieszkańców woli komunikację miejską niż kolej (ja osobiście znam tylko 1 osobę, która wybiera kolej, a wszyscy moi znajomi jeżdzą autobusami). Po prostu pociągi są niebezpieczniejsze,żadko jeżdżą bez szczytu, droższe koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
pryczard Re: Dlaczego nie PKP 30.08.05, 15:34 Od siebie chcaiłem zapytać (nie wiem jak teraz) ale kiedyś w tej kolejce był problem rozbojów, wymuszeń i bandyctwa ogólnie pojętego. Czy nadal jest tak niebezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
limptrader Re: Dlaczego nie PKP 01.09.05, 17:45 jeżdzę już 5 lat i ani raz nie przydarzyło mi się nic nie przyjemnego, więcej - ani razu nie widziałem też takiej sytuacji. no chyba że nocą - ale to taka sama opcja jak z autobusmai nocnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Dlaczego nie PKP 01.09.05, 19:21 > Obserwuję pustki w kolejce podmiejskiej To Ty masz jeszcze czas na obserwację kolejek podmiejskich? Jakoś nie wierzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś