eizo1 05.01.07, 02:20 czyy naprawdę trzeba się natychmiast położyć albo rżeć bo efekt nasenny nie zadziała i będzie zwykły zmólający uspoikajacz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aurita Re: nasenne 05.01.07, 14:43 nie wiem - ja się nie kładę od razu. (bo się boję, że nie usnę ;) a efekt jest taki, że czasem nie pamiętam, co robiłam po wzięciu leku. zwłaszcze jeśli to jest lek nowy, do którego się jeszcze nie przyzwyczaiłam. (niepamięć następcza, tak to się chyba nazywa. fajny efekt - piszesz np. coś na forum, a na drugi dzień czytasz to ze szczerym zainteresowaniem, bo nie pamiętasz, że coś takiego pisałeś) Odpowiedz Link Zgłoś
neme_s rejestrujemy leki zastepcze, 05.01.07, 14:51 a moze profilaktyczne czyli o szerokim spektrum dzialania lek uspokaja ale poprawia nastroj i pobudza naped czyli ma spektrum "zrownowazone" i szerokie takich lekow mamy zarejestrowane chyba ze 20 ;)_ jak trzeba cos na pobudzenie, tez dostaniesz ten profilaktycznie szerokospektralny lek ktory oprocz pobudzania dziala tez przeciwlekowo / czytaj uspokaja a mozna zarejestrowac piec antydepresantow przeciwlekowych i piec pobudzajacych, co ciekawe te o waskim spektrum maja ledwie dostrzegalne objawy uboczne / nie mowiac juz ze nortryptylina jest metabolitem amitriptyliny i dzialanie amitriptyliny jest wypadkowa amitriptyliny i nortriptyliny ktora wytwarz sie z niej w organizmie - no to po co rejestrowac to ja sobie te nortriptyline upuszcze z krwia Odpowiedz Link Zgłoś
neme_s Re: rejestrujemy leki zastepcze, 05.01.07, 15:01 mam ochote zrobic taka liste lekow ktore niby sa przydatne a do niczego sie nie nadaja zarejestrowane blokuja tylko miejsce dla wartosciowych preparatow druga lista to leki skuteczne, ale tak podobne do siebie farmakologicznie ze rejestracja 6-ciu replik prawie tego samego do reszty blokuje mozliwosci wprowadzenia na polski rynek sensowniejszych psychotropow Odpowiedz Link Zgłoś
neme_s Re: rejestrujemy leki zastepcze, 05.01.07, 15:08 trzecia lista objelaby caly rynek swiatowy i dosc subtelna byla -leki skuteczniejsze od stosowanych oficjalnie wycofane z produkcji na wskutek "handlowej konkurencji pomiedzy firmami farmaceutycznymi" Odpowiedz Link Zgłoś