Dodaj do ulubionych

os.Legionów - fuszerki

06.09.05, 10:00
Wczoraj pojechałem oglądać mieszkanko. W końcu zrobiono wentylację w kuchni.
W związku z tym, że komin wentylacyjny jest w łazience, należało przeciągnąć
przewód wentylacyjny do kuchni.
Na pierwszy rzut oka robota wyglądała na perfekcynie i z pomysłem zrobioną.
Jednak jako wścibska osoba zajrzałem do dziury w którą ma wchodzić upust
okapu kuchennego i... krew mnie zalała! W środku nie ma rury wnetylacyjnej.
Zatem przewód został zrobiony tylko z regipsu- dekoracji, która miała tylko
obudowywać rurę. Jestem wkurzony! Nie przypuszczałem, że można odwalić taką
lipę i uważać, że klient będzie na tyle naiwny, że nie zauważy.
Proszę drogich sąsiadów, wpisujcie tu swoje spostrzeżenia, które wzbudzają
wasz niepokój. Tylko razem możemy się uwrażliwić na niedoróby i wporę
dostrzeć chamstwo.
Obserwuj wątek
    • radek_i_renata Re: os.Legionów - fuszerki 07.09.05, 12:45
      Pytanie jest czy tak moze zostac bez tej rury, czy Ty to zgłosiłes kierownikowi
      i co on na to?
      U mnie, jak juz pisalem kiedys, zwalona byla posadzka w lazience z powodu
      wystajacych grzbietów rur kanalizacyjnych ale kierownik powiedział ze to juz na
      własny koszt musze poprawiac i w protokol nie wpisal. Z innych rzeczy, rura od
      gazu przecina centralnie otwór wentylacyjny w kuchni, czy tak tez jest u Was?
      Czy to nie przeszkodzi w zainstalowaniu rur od okapu?
      Poza tym wg mnie ta rura od gazu mogłaby isc blizej scian, a tak odstaje dosc
      konkretnie.

pozdr
      Radek
      • rembert Re: os.Legionów - fuszerki 08.09.05, 11:50
        Zgłosiłem. Zerwali obudowę, sprawdziliśmy, czy w pozostałej części jest rura -
        na dotyk jest:) Mam nadzieję, że wchodzi do kominu wnetylacyjnego. Wczoraj
        mieli dołożyć brakujący fragment i ponownie zalożyć dekorację.

Co do tej rury od gazu przcinającej centralnie wentylację w kuchni to
        poprosiłbym o poprawkę. Inaczej nie zamontujesz okapu.

Wystające rury od kanalizacji w łazience - chm może będzie można wyrownać
        płytkami.
      • gosiaczek1978 Re: os.Legionów - fuszerki 08.09.05, 14:10
        Jeszcze nie odebrałam mieszkania ale u mnie jest podobnie - także rura od gazu
        przecina otwór wentylacyjny w kuchni. Oglądał to człowiek, który będzie u mnie
        remontował i powiedział, ze z tym i tak już nic nie zrobią teraz a rura od
        okapu jest giętka i mozna ją tam "wcisnąć". Nie wiem jak u Ciebie ale nie sądzę
        zeby u mnie ktoś przerobił teraz tę rurę - ona przechodzi przez pół kuchni i
        cały przedpokój :-((
        Tak sobie pomyślałam, że może macie mieszkanie pod nami????
        • radek_i_renata Re: os.Legionów - fuszerki 08.09.05, 17:18
          byc moze pod Wami :)
          numer lokalu 11, aczkolwiek chyba to sie zmianilo i docelowo ma byc 10, zeby
          bylo ciekawiej to na kluczach jest numer 14....

pozdr
          Radek
    • niuta_s Re: os.Legionów - fuszerki 07.09.05, 21:47
      u mnie niestety też w beznadziejnym miejscu jest rura do gazu w kuchni na swój
      koszt mogę ją obciąć i skrócić - szkoda że nikt nie miał wyobraźni przy jej
      montażu. kolejna rzecz mam zabrudzone okna tynkiem (nieszczęsny niebieski
      kolor) który trzeba zdrapywać (doczyścić detergentami się nie da) kierownik
      oczywiście rożłożył ręce- a mnie pozostaną porysowane okna....,
      mam źle zamonotowane drzwi balkonowe wydają dziwny dźwięk przy otwieraniu i o
      coś zahaczają. Proponuję uważać przy montażu dodatkowego zamka w drzwiach.
      Tragedia - u mnie prawie zakończyło się to wymianą drzwi - drzwi są ze sklejki,
      w którymś miejscu jest kawałek blachy a wewnątrz są puste - i odrobina sklejki
      lub deski dookoła - nie montujcie zamków typu "łucznik". najprawdopodobniej da
      się zamontować identyczny zamek jak ten który już jest zamontowany. kolejna
      rzecz dzisiaj jakis kolej wykańczał płytki, a konktretnie cokoliki na ścianie
      od drzwi balkonowych, wyobraźcie sobie wykończył wszystko, oprócz dziury ok 1
      cm pomiędzy progiem a drzwiami - horror, wygląda na to że teraz muszę stać nad
      tymi ludźmi i ich pilnować bo inaczej będę później na własny koszt robić
      poprawki po "fachowcach"
      znalazłam kolejny feler przy malowaniu, po pomalowaniu sufitów gruntem wyszły
      wszystkie łączenia płyt stropowych/sufitowych, które za jakiś czas zaczną
      pękać - co wtedy!? jak znam życie to mój problem....

• rembert Re: os.Legionów - fuszerki 08.09.05, 11:51
        Wierz i kontroluj - ktoś kiedyś powiedział.
      • husky_ Re: os.Legionów - fuszerki 08.09.05, 11:54
        Zabrudzenie ram okiennych można umyć mleczkiem Cif. Jeśli to nie pomoże należy
        użyć środka o nazwie Cosmofen do kupienia w VBH ul. Chełmżyńska na terenie
        elektrociepłowni Kawęczyn.
        • niuta_s Re: os.Legionów - fuszerki 10.09.05, 22:58
          niestety od cifu zaczynam i z przykrościa stweierdzam że nic z tego,
          część zdrapałam szpachelką
      • bartekkry Re: os.Legionów - fuszerki 22.09.05, 13:30
        Co wtedy? Kierownictwo może przyśle po kilku dniach „fachowca” od poprawek np.
        sufitu. Po poprawkach zostaniesz zapewniona przez kierownictwo ,że wszystko jest
        OK. Zaczniesz znowu gruntować i tym razem na wałku zobaczysz kawałki sufitu.
        Znowu przyjdzie „fachowiec” tym razem zrobi dobrze. Powiesz wreszczcie wszystko
        jest OK ale... odsłonisz folię ochraniającą podłogę z paneli drewnianych i
        zobaczysz masakrę – efekt używania nie zabezpieczonej nogi drabiny przez
        „fachowca” nad którym nadzór sprawuje „Kierownik”... Co dalej? Oczywiście sama
        zniszczyłaś panele jak gruntowałaś ścianę...
    • szafarek-tomasz-youtube Re: os.Legionów - fuszerki 18.02.17, 20:30
      Zobacz ten film z fuszerki łazienki wykonanej przez Ukraińców www.youtube.com/watch?v=n248HxIJDjY&index=3&list=PU-ympb-KdPtyJ0aAvUErSAw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka