sloggi 08.10.05, 13:13 Kto z Was ma, kto jest providerem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.dzinkans Re: Internet w domu 08.10.05, 18:59 Ja mam Chello, którego dostawcą jest UPC! Mieszkam przy Ks. Skorupki i wiem, że ogólnie w Ząbkah jest możliwość podłączenia Chello. Gdzieniegdzie występują inni operatorzy, np. TP S.A., NETIA (i jej podoperatorzy) i jakiś jeszcze dostawca, ale niemam o nim głębszych informacji! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aserd Re: Internet w domu 09.10.05, 16:19 ja mam internet z kafejki na batorego i sobie chwalę, a z chello to nie wszyscy wiedza ,ze sa tam ograniczenia do 15GB miesięcznie a później spada transfer do 32kbit/s Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: Internet w domu 09.10.05, 17:07 Co do tego limitu to nie jest wcale tak źle. Dokóki używasz internetu sam, czyli nie współdzilisz łącza z kimś, musiał byś baaaaaaaaardzo dużo ściągać, żeby to wyczerpać! Ja osobiście mam już dwa miesiące i jak to często bywa na początku ściągałem bez umiaru i nie przekroczyłem. Ile można ściągać?? Zawsze można sobie wyższy pakiet zakupić i będzie więcej! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
staniek74 Re: Internet w domu 10.10.05, 09:08 Wcześniej mieszkałem na Bródnie i ładnych pare lat miałem chello (od samego początku istnienia) i byłem zadowolony , limitu nigdy nie udało mi się wykorzystać. Teraz mieszkam w Ząbkach i jak tylko chello podciągneli do mojego bloku troszkę się wachałem nad Orasoftem ale zamówiłem UPC. Swoją drogą interesuje mnie czy użytkownicy Orasoftu są zadowoleni z usługi (jakie realne transfery, czy jest jakiś limit, jakiś lokalny FTPik) Odpowiedz Link Zgłoś
limptrader Re: Internet w domu 10.10.05, 15:03 ja mam net radiowy z marcomu i jestem zadowolony brak limitów i niewygórowane ceny choć na początku miałem z netem troche kłopotow, tak teraz jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: Internet w domu 11.10.05, 00:36 A może podzielcie się z nami jakimiś bliższymi informacjami dla opisywanych powyżej firm świaczących łącza internetowe, takimi jak: - szybkość łącza - cena pakietu - limit pobieranych danych Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skyline20 Re: Internet w domu 11.06.06, 14:33 mi wystarczyły 4 dni i po limicie chelloto oszustwo strony sa z proxy pobierane i jednym słowem niebezpieczne jak cholera juz nie powiem o robieniu przez internet przelewow i wpisywania pinu karty płatniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko_ok Re: Internet w domu 27.10.05, 14:57 Korzystam z marcom, udostępniają m.in. radiówkę. Działa dosyć dobrze, bez limitów. Z cenami trochę bym pozmieniał, ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pk.user Re: Internet w domu 01.11.05, 19:08 Orasoft siec lokalna na kilkaset osob, wyciagam do 4-5 Mb/s jak sciagam dystrybucje linuxa z dobrego serwera,sporadycznie mam problem z radiem internetowym, ktore jest na serwerach w usa. Mialem okazje przetestowac chello i net z orasoft w jednym miejscu i mam ponizsze spostrzezenia. - strony otwieraja sie z podobna predkoscia - na chello rwie ciagle radio non stop buforowanie (z usa) - na chello szybciej chodzi siec p2p - orasoft jest lepszy jesli chodzi o sciaganie linuxa z serwerow bez ograniczen - orasoft czasami jest zamulony ze wzgledu na duza liczbe komputerow w sieci (8Mbps na kilkaset osob)dobrze ze wiekszosc klika na gg i malo obciaza siec - w orasoft jest prywatny adres IP sa tego plusy i minusy - najwiekszym plusem orasoft byl lokalny serwer ftp, ktory w tej chwili juz nie istnieje Mialem okazje testowac tez nostrade, nie zauwazylem zadnego rwania polaczenia,tylko trzeba pamietac ze na neo trzeba miec obowiazkowo dobry firewall i program antywirusowy. Najmilsze wspomienia mam jednak z orasoft, ciagle pamietam jak mialem radosc na twarzy jak sciagalem sobie linuxa i mialem transfer na poziomie 5-6 mega bitow na sekunde, zaznaczam ze te transfery sa trudne do osiagniecia. Osiagane transfery zaleza skad pobieramy plik i w jakich godzinach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gooroo2 Re: Internet w domu 02.11.05, 09:42 pk.user napisał: - w orasoft jest prywatny adres IP sa tego plusy i minusy Z mojego wywiadu, kiedy szukałem i nadal szukam rozwiazań internetowych w Ząbkach poza blue connect, w orasoft tylko wewnątrz sieci masz prywatne IP, wychodząc na zewnątrz posługujesz się uniwersalnym IP Orasoft Odpowiedz Link Zgłoś
pk.user Re: Internet w domu 07.11.05, 15:30 A jak chcesz bardziej szczegolowo to orasoft jest w sieci crowley data poland. Adres prywatny z puli 192.168.xxx.xxx w przypadku orasoft. blue connect odradzam o wiele lepsza ofertem ma plus i orange. W okolicach warszawy (tez zabki) dziala firma jjs (lacze od crowley data) Odpowiedz Link Zgłoś
dragon26 Re: Internet w domu 16.11.05, 14:23 Witam wszystkich tu obecnych:) Czy ktoś może zna adresy,tel dostawców internetu radiowego w Ząbkach?? Za diabła nie mogę znaleźć innych niż tych na Pogodnej! ...a moze ktoś mi doradzi,czy lepiej jakąś radiówkę,czy może NEO?? Chello niestety odpada- musiałbym zapłacić za podciągnięcie kabelka,a na dodatek mam piękną,nową kosteczkę przed domkiem-wolnostojącym... "...POMOŻECIE???" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.dzinkans Re: Internet w domu 20.11.05, 00:48 Jakie są parametry łącza i cena?? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: Internet w domu 11.06.06, 15:59 Stowarzyszenie Amatorskiej Sieci Komputerowej ASK ZABKI NET PL www.zabki.net.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
rafryb1 Re: Internet w domu 19.06.06, 14:15 Sorki, za brak odpowiedzi. Ja korzystam z przeplywnosci 512/512kbps, a co do kosztow, to nie sa koszty jak za DSLa czy internet w kablowce. Inna technologia, inna cena, ale tez i gwarancja na porzadnym poziomie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś