Dodaj do ulubionych

Zlewnia ścieków

07.11.05, 09:45
Proponuję dyskusję na temat zamknięcia lub nie zlewni. Bardzo interesuje mnie
opinia miaszkańców na ten temat. Jako moją wstępną wypowiedź potraktujmy
tekst z gazety Echo Podwarszawskie:
www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/Z-2005-11_04-1
P.S. Czy do kogoś ta gazeta (Echo POdwarszawskie) dociera w formie
drukowanej? Do mnie nie, ale chcę się zorientować czy ktoś to czyta w Ząbkach.
Obserwuj wątek
    • m.dzinkans Re: Zlewnia ścieków 07.11.05, 12:23
      Mnie osobiście to nie przeszkadza, a jeśli jeszcze są z tego pieniądze to
      dobrze. Powinni się raczej w tej sprawie wypowiedzieć zainteresowani mieszkańcy
      okolicy zlewni. Myślę, że uszczelnienie w jakiś sposób tej zlewni było by
      jakimś rozwiązaniem. I mieszkańcy byli by usatysfakcjonowani, a samorząd by
      miał pieniądze (podobno znaczne).
      W kwestii samej gazety to tylko wersja elektroniczna jest dla mnie dostępna!!!

Pozdrawiam!!!
      • wierny11111 Re: Zlewnia ścieków 07.11.05, 16:28
        Oj przeszkadza, przeszkadza. Po pierwsze szmbiarki które szczególnie w sobotę
        pędzą jak szalone przez nasze miasto (łamiąc przy tym wszystkie zakazy). Na
        przykład ulica Powstańców – zakaz wjazdu dla samochodów ciężarowych z wyjątkiem
        pojazdów budowy. Zakaz martwy szmbiary zasuwają po ulicy i mają to w nosie.

Po drugie to smród. U nas na osiedlu jak zawieje to bardzo wyraźnie czuć.
        Ja jestem za zamknięciem albo przesunięciem jej na obrzeża może za miasto w
        kierunku Marek w lesie.
        • nowyzabkianin Re: Zlewnia ścieków 09.11.05, 11:43
          Jestem jeszcze niezorientowany - gdzie znajduje sie zlewnia? i jak daleko siega
          jej odczuwalny w powietrzu wpływ?
          pozdr.
        • flash3 Re: Zlewnia ścieków 17.11.05, 22:06
          wierny11111 napisał:

> Ja jestem za zamknięciem albo przesunięciem jej na obrzeża może za miasto w
          > kierunku Marek w lesie.

Ja ci dam w stronę Marek. Macie śmierdzący interes to trzymajcie go u siebie.
          Na szczęście obowiązujące prawo daje Markom jako sąsiadom takiej inwestycji
          możliwość jej blokowania gdyby ktokolwiek chciał ją przenosić w nasze okolice.
    • wuj.truj Re: Zlewnia ścieków 17.11.05, 22:38
      A gdzie te ścieki są zlewane ? Wiem mniej więcej gdzie w Ząbkach to miejsce się
      znajduje, ciekaw jednak jestem co z tymi ściekami się dzieje po opuszczeniu
      beczkowozu ? Możet trzeba tak jak z Lepperem, nie likwidować tylko ucywilizować
      ? Czyli unowocześnić, spowodować by nie śmierdziało, popracować nad kulturą
      kierowców itp. W końcu to, że ludzie mają pracę to jest jaką wartość.
    • panbert Re: Zlewnia ścieków 18.11.05, 10:45
      Mieszkam w okolicy Reymonta i czasem dolecą do mnie zapachy ze zlewni, ale
      idzie wytrzymac. Bardziej przeszkadzajami szambiarki które smigaja po okolicy.
      Jak nasze miasto było normanie zarzadzane to mozna zostawić jeszcze pare lat, w
      końcu to taki dochodowy interes. Cześć zysków ze zlewni np coś w okolicach 50%
      można by przeznaczyc na jakieś inwestycje ekologiczne, albo np na jakis park,
      ogródek jordanowski czy miejsce rekraacji z prawdziwego zdarzenia.A za resztę +
      środki unijne powinno sie budować kanalizację, wodociągi czy też drogi.
      Ale widząc jak w Ząbkach przejada sie finanse to lepiej zliwidować. Nawiazujac
      do hasła Janusza Korwina - Mikke mniejsze koryto to i moze mniej świń bedzie.
      pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka