21.11.05, 14:15
Interesują mnie opinie na temat firmy Mac-Plast która buduje osiedle w Ząbkach
Czy jest tu ktoś kto kupował od nich mieszkania?
Pozdrawiam
Anna
Obserwuj wątek
    • amelia70 Re: MAC-PLAST 21.11.05, 15:02
      Cześć,
      Na temat Mac-Plast mogę powiedzieć kilka rzeczy, bo kupilismy od nich
      mieszkanie na osiedlu, które już zostało wybudowane. Niestety po zakończeniu
      budowy naszego osiedla firma ta zaczęła budowę nowego osiedla i nas już ma w
      d... bo my już zapłacilismy wszystkie pieniądze.
      Mieszkania oczywiście zostały nam oddane, ale usuwanie usterek przez firmę Mac-
      Plast po oddaniu mieszkań wygląda nastepijąco:
      1. zgłaszamy usterkę telefonicznie. Jeżeli uda nam się przekonać swojego
      rozmówcę, że jest to usterka która jest objęta gwarancją, to otrzymujemy
      odpowiedź, że przyjdzie fachowiec i to naprawi. Po kilku tygodniach
      bezskutecznego oczekiwania na fachowca dzwonimy ponownie. Dowiadujemy się, że
      jeżeli mamy jakies usterki to trzeba to zgłosić pisemnie!
      2. wysyłamy listę usterek mailem. Po nastepnych kilku tygodniach oczekiwania na
      fachowca dzwonimy do biura Mac-plast. Otrzymujemy odpowiedź, że sami sobie
      jesteśmy winni bo fachowiec był, ale nas nie było w domu. Oczywiście nikt nas
      nie raczył powiadomić o terminie przyjścia fachowca. Więc prosimy aby fachowiec
      przed pojawieniem się zadzwonił do nas i powiadomił wcześniej o swojej wizycie
      (bo przecież sam do tego nie dojdzie).
      3. kiedy już wreszcie uda nam się doczekać fachowca, to wachowiec stwierdzi że:
      - tutaj trzeba zrobić to i to, i pójdzie sobie. A my mamy to sami sobie zrobić.
      - tego nie da się naprawić.
      W moim mieszkaniu już miałem trzech różnych fachowców z Mac-Plast w celu
      usunięcia zgłoszonych usterek. Żadna z tych usterek nie została usunięta do
      dziś.
      Więc jeżeli się zdecydujesz na podpisanie umowy z Mac-Plast to weź to pod
      uwagę.
      Pozdrawiam
      Amelcia
    • dandar2 Re: MAC-PLAST 22.11.05, 20:58
      Moja opinia, a w zasadzie fakty>
      brak dodatkowych opłat, które wyszłyby w trakcie budowy,
      wrobili się z grubsza w terminie tzn w plus przewidzianym w umowie poślizgu,
      dobrze wykonane tynki wewnątrz mieszkania (ściany trzymają pion i gładki tynk),
      niestety elewacja juz nie
      mozna bez dodatkowych opłat przesuwac ścianki działowe według własnego
      upodobania oraz umiejscowienie gniazdek, kranów
      akt notarialny podpisany z chwilą odbioru mieszkania,
      niestey trzeba dopilnować w szczególności pracę hydraulika i elektryka, rurki od
      CO u mnie nie były dobrze przy wejsciach schowane w wylewce,
      braki połączeń w gniazdkach telewizyjnych oraz niestety duża akustyka (nie wiem
      czy mieść się w normach) pomiędzy mieszkaniami. Opóźnienie w podłączeniu pradu
      stałego.
      Co do reklamacji utrzymują tzw standard polski: trzeba się długo upominać ale
      robią i nie zwalaja, że to nie ich wina (jak dotychczas). kilka wad jest nadal
      nie poprawione (są one w tzw części wspólnej: wylewka na klatce różni sie
      poziomem od wylewki w mieszkaniu)
      Na tle działających firm deweloperskich wypadają OK, ze wględu na wymienione na
      początku fakty.

• etomek321 Re: MAC-PLAST 14.12.05, 12:33
      Podpisalas z nimi umowe? Ja tez sie zastanawiam ...
    • husky_ Re: MAC-PLAST 14.12.05, 21:09
      A ja mogę śmiało polecić niewielką rodzinna firmę CHARBUD. Maja na swoim koncie
      budynek na ul.Sikorskiego , Zielenieckiej i Szwoleżerów róg Sosnowej
      ($budynki) . Tel. do właściciela 504205114. Budują solidnie i tanio. Nie ma
      takich problemów jak w MAC'Plascie.
      • arek-zabki Re: MAC-PLAST 20.12.05, 02:25
        Ludzie!!! To jeszcze nic. Kupcie mieszkanie w Dolkanie. W tedy zobaczycie co to
        są nie doróbki i co to znaczy jak w biurze firmy składa się reklamację na piśmie
        bo przy zamykaniu okna wylatuje szyba i kaleczy ręce (niestety dziecku), a firma
        "DOLKAN" od siedmiu miesięcy nadal twierdzi że niema problemu. Oni oczywiście
        naprawią, tylko nie wiadomo kiedy?!? Ja niestety kupiłem od nich mieszanie na
        osiedlu "ORLA II" na Ks. Skorupki. A wykończenie bloków i placu pomiędzy nimi to
        już całkowity "meksyk".
        Cieszcie się z tego co macie. Ew. zapraszam na stronę oś. ORLA II :
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34010
      • michalina33 Re: MAC-PLAST 12.01.06, 11:05
        czy mozęsz coś więcej powiedziec na temat tej firmy charbud, bo nigdzie na jej
        temat nic nie ma ???
        • husky_ Re: MAC-PLAST 12.01.06, 21:11
          Spytaj się najlepiej samych mieszkańców . Jutro sprawdzę i podam dokładne
          adresy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka